Mamici norocoase de ianuarie-februarie 2009 (40)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns miereamara spune:

Pyc, recomandarile difera asa cum spuneai si tu de la o tara la alta. American Pregnanacy Association recomanda ca mezelurile sa fie tinute la aburi, la o anumita temperatura mai ridicata, pt 30 de secunde si totul e OK.
http://americanpregnancy.org/pregnancyhealth/foodstoavoid.html
Este valabil mai ales pt deli meats, cred ca echivalentul mezelurilor preparate termic prin afumare si abur (partial fierte)?! nu sunt sigura. Ei spun ca se distrug parazitii/microbii/ astfel.
Aici nu exista branza din lapte nepasteurizat in magazine. Doctorul mi-a spus sa ma feresc de soft cheese (cred ca brie) si branzeturi importatate.

De ce se intampla prin maternitatile (spitalele) din Romania si eu sunt ingrozita. Unul dintre motivele pt care am plecat a fost sistemul medical si tot ceea ce implica el (spaga, coruptie).

A plecat coana Fay de la noi, nu ne-a afectat foarte tare, doar ploaie si vant, dar in alte parti a fost nasol rau.

“Vietile noastre se incheie in ziua cand ramanem tacuti in privinta lucrurilor care conteaza.”
Martin Luther King Jr.
www.eklipsse.net/gallery/main.php" target="_blank">Fine Art Photography
www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank"> Photo Album

Aydan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pyc spune:

Noi ca noi ca ne descurcam cumva...in Franta scrie clar pe eticheta, in State macar stii din start ca nu autorizeaza branza cruda si probabil nici toxo in carne (din moment ce testele nu sunt obligatorii)...dar cum o fi in Romania?? Habar nu am! Ca acolo nu e ici Europa, nici America...

Mergi la inceput

Stiu ca si in Ro scrie pe etchete (lapte pasteurizat). Problema este branza cumparata din piete sau de la tarani.

Voiam sa intreb: kaizerul (sunculita aia cu carne afumata) este preparat termic sau ba? eu inclin sa spun ca da, macar partial...
Salamul de sibiu nu cred...la ala am scapat cateva feliute la inceputul sarcinii si de atunci nu am mai mancat, dar kaizer luam in fiecare saptamana si e facut in Romania (importat de acolo).

“Vietile noastre se incheie in ziua cand ramanem tacuti in privinta lucrurilor care conteaza.”
Martin Luther King Jr.

Aydan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns edinutza spune:

Hai mai fetelor ca nu am vazut sau auzit inca sa fi murit cineva in Ro din cauza branzei!cred ca exageram!intradevar e multa lume fara bun simt ,dar totusi nu e chiar asa ramasa in urma!sunt si in ro produse de tot felul de unde poti sa alegi si nu cred ca poate exista o telemea mai buna decat cea facuta de tarani(bineinteles de oameni igienici)!
asta e parerea mea!

14+

edi

Mergi la inceput

Edinuta, e buna raaaauu telemeaua facuta de tarani! Problema este ca mama poate sa nu aiba nici un simptom, dar poate transmite bb-ului din burta boala si asta poate avea urmari f f grave.

Sincer, cat sunt eu de "libertina" in ceea ce priveste regulile astea, branza de la tarani/piata nu as lua pt nimic in lume pe perioada sarcinii.

Martin Luther King Jr.

Aydan

Mergi la inceput

Nici eu nu a-s cumpara de la tarani pe care nu ii cunsoc,dar daca stii de la cine cumperi si cum este facut eu zic ca ai verde!as prefera sa stiu ca mananc o branza naturala decat una cu multe minuni!dar unde e pericol mai bine nu risti!of ca imi facusem pofta cu o sunca afumata ,ceapa rosie si o rosie din gradina cu paine cu coaja groasa!na ca mi-am facut-o

14+

edi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DarkBendis spune:

Edinutza, stiu ce vrei sa zici, branza cumparata de la tarani din piata e taaare buna... dar stii oare in ce conditii e facuta? Nu e vorba doar de bunul simt...ci si de niste reguli de igiena despre care nu se stie daca sunt respectate...si nu ma refer doar daca persoana care le vinde e curata... e vorba si cat de "sanatoasa" e sursa de lapte (vaca sau oaia), in ce conditii a fost facuta branza, cum a fost pastrata, transportata etc. Eu acum cativa ani vedeam in piata oameni care vindeau lapte in sticle de plastic cu etichete European Drinks si smantana in borcane de muraturi (cu eticheta). Oare recipientele astea au fost curatate bine/sterilizate etc ? Sa nu mai vorbesc de bucati de branza in oale de o curatenie...mai mult sau mai putin indoielnica. Cand venea de la Bucuresti de pe la congrese, al meu tatic totdeauna imi cumpara cascaval afumat de la taranii din zona Brasovului...pana cand la un moment dat nu a mai luat. Mi-a zis ca a vazut unde omul acela prepara branza...si nu i-a mai trebuit.

In aceste conditii riscul de a te imbolnavi sau si mai rau, de a-l imbolnavi pe bebe e intr-adevar mic... dar exista. De ce sa riscam? Mie imi place muuult salata de vinete cu maioneza facuta de mama, in casa... ei acu' o sa pot astepta si eu 4-5 luni si gata!

Scuze ca m-am intins atat dar ma gandesc ca si medicii aceia or stii ceva cand au zis sa urmam anumite reguli[ pup]

Dark Bendis

20+

http://bd.lilypie.com/gSJep1.png

"Ye harm none, do what thou wilt shall be the whole of the Law"

Mergi la inceput

Dark_ sunt de acord cu tine,tocmai asta spuneam(scriam)doar strict daca stii ce mananca acel animal si in ce conditii este facuta!la mine bunica mea facea si vaca ei (doar laptele/brnza de vaca imi place)manca doar iarba verde fara poluari,etc!dar am zis cine e cu risc sa nu manance!asa am vazut si eu tarani la piata care se scarpinau...asa si apoi punea mana pe cheese!
eu una nu am stiut ca nu e buna maioneza facuta de casa si am facut vinete,dar acuma daca fac pun maioneza gata facuta vegetala si e ok!

14+

edi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DarkBendis spune:

Da, maioneza "la borcan" din comert e buna... din pacate nimic facut din ou crud nu e recomandat (maioneza, creme etc). Si asa mi-ar pica bine un ou fiert moaleee la pahar ....cred ca asta o sa cer sa mi se aduca dupa ce nasc...Am amice care viseaza la sampanie si bacardi breeesere, mie imi trebuie ou fiert moale la pahar si sandvisuri cu salata de icre

Ufff... fug sa ma imbrac ca mergem la cinema. Hellboy 2, here I come!

Dark Bendis

20+

http://bd.lilypie.com/gSJep1.png

"Ye harm none, do what thou wilt shall be the whole of the Law"

Mergi la inceput

vizionare placuta!!noi avem cinima acasa!am luat pufuleti si seminte si ne uitam la Bravehertªvechi dar imi place!

14+

edi

Mergi la inceput