Mamici de pepenasi de iulie- august 2008 (128)
Raspunsuri - Pagina 12
Gini75 spune:
Pentru fundulet eu folosesc Reviken (cutaden). Am mai avut si niste esantioane de la Mustela, Stelactiv se cheama.
Fetelor, ati gasit pe undeva Infarix hexa, ca in farmacii nu exista?
bujo spune:
Gini ce vaccin e asta? Noi am luat Pentaximu si stiu ca are alea obligatorii si inca unu moca, pt hepatita park, da nu stiu cum se cheama fiecare in parte. Am luat asa la recomandarea medicului ca sa nu stam dupa Sanepid, cine stie cand il trimite.Plus ca la astea gratuite mai sunt si efecte adverse.
Botixu ce faci draguta? Sa stii ca nici io nu-i vb si cant tot timpu, sunt mom in care numa ma uit la el si ii urmaresc gesturile, si apoi ma dezmeticesc si zic: ce zuza sunt, stau si ma uit la bietu copil si el asteapta sa vb cineva cu el. Ca intr-adevar reactioneaza cand ii vb.
Bai e asa un puturos Filip la masa, de cele mai multe ori adoarme si nu-l mai trezesti nici batut. Ce ziceti voi acolo cu ciupit de falcute sau gadilat de talpi sunt basme la noi. Cu chiu cu vai se trezeste daca il pun jos. Bai si uneori ia tzatza si o scuipa desi e curata, lapte curge etc. Crek de la aftele alea din gurita ca altfel nu-mi explic de ce o scuipa ca e evident ca ii e foame.
bujo mami de Filip
album de nunta
bb stuff
gandacelu
Dianami spune:
Buna, dragelor!
In primul rand, Boti, multumim pt. felicitari . Pupam gargarita grasana. Apropo, am ceva pt. ea...dar trebuie sa mai astepti putin .
Felicitari din tot sufletul mamicilor care au nascut, sa aveti bebelusi sanatosi!
La multe lunite pepenasilor aniversati, sa cresteti mari!
Eu am simtit nevoia unei pauze de forum, am fost depresata, apoi racita, apoi am aflat de Darius .
V-am citit mereu, sunt la zi cu toate.
Acum suntem in toi cu pregatirile de botez, avem pe 7 septembrie. Am facut invitatiile si astazi m-am apucat sa fac marturii, o sa le fac poze sa va arat.
Bebe Andrei a crescut ca un cozonac...luni mergem la vaccin si cantar, dar pot sa va spun ca are 6 kg...de la 2850. E lacomel, e tare mamos, nu ma pot plange deloc de el. Ziua mananca la aprox. 4 ore, dar si la 3 sau 5, iar noaptea are pauza de 7-8 ore. Nu accepta biberon sau suzeta (max. 5 min o tine), asa ca daca plec pe undeva nu am cum sa ma mulg...ii dau sa pape si fug repede ca sa ma intorc
pana la urmatoarea masa.
Cateva zile s-a chinuit cam rau cu kk, acum deja i s-a reglat oarecum organismul, face la 2 zile cu f putine scanceli. E f. normal, bebelusii alaptati asimileaza aproape tot, nu insistati cu supozitoare sau termometre. Important e sa nu faca tare.
Am vazut ca ati discutat despre alaptat. Am ezitat daca sa intervin deoarece cuvintele pot fi interpretate si unele mamici le pot lua prea personal. Atat pot spune, incercati pe cat puteti sa renuntati la ceai si NU introduceti formula doar fiindca vi se pare ca nu se satura, voua sau vreunui dr. Bebelusii alaptati mananca mai des la inceput, ei trag ceea ce pompa nu poate. Pompa nu va ajuta sa cresteti productia de lapte ci doar sa o mentineti. Un muls corect dureaza pana la 1 ora, cu mici pauze, daca e manual sau cu pompa manuala.
Cand vi se pare ca bebe ar mai manca puteti sa il puneti mai des la san, productia se regleaza in max. 2 zile dupa noile necesitati. O cutie de lapte praf in casa va poate tenta sa o folositi. Mai ales in timpul puseelor. Trebuie sa va relaxati cat se poate si sa va ocupati doar de bebe in acele zile. Orice mama sanatoasa si relaxata isi poate alapta bebelusul minim 6 luni.
Nu luati ceea ce am scris ca pe un repros. Dupa mine, singurele motive din cauza carora se pierde laptele sunt socurile puternice, bolile, lipsa odihnei si stresul. Daca treceti macar prin vreuna din astea, degeaba beti 7 mii de ceaiuri si luati stimulente. Asa ca aveti grija de voi, hraniti-va corect si odihniti-va, bebe are nevoie de o mami pregatita sa-i faca fatza din toate punctele de vedere.
Daca sunteti pe alimentatie mixta...dati sanul intai, nu biberon. Apoi formula. Incercati ca la fiecare masa sa dati sanul, sa nu aveti o masa exclusiv de formula. Cateva picaturi daca scoate bebe e de ajuns ca sa creasca productia. Si veti putea renunta la formula.
Daca ati ajuns deja numai pe formula nu inseamna ca nu va iubiti copiii si ca nu ati facut tot ce se poate pt. a-i alapta. Uneori nu merge si gata. Insistam cat se poate, suntem perseverente dar nu incapatanate. Exista metode de relactatie dar le puteti incerca numai daca ati exclus total motivele pt. care ati pierdut lapticul, ceea ce e f. greu, eu personal nu stiu daca as putea.
Sper ca nu am jignit pe cineva, scoateti esentialul din ce am scris si incercati sa faceti ceea ce este mai bine pt. puiutii vostri pt. ca doar voi stiti ce este mai bine pt. ei. Aveti incredere in instictul de mama si va fi bine.
Sa va mai spun cum e cu 2 copii: e frumos, niciodata nu am crezut ca voi putea iubi asa de mult. In timpul sarcinii ma intrebam uneori daca o sa am atata dragoste de oferit lui bebe pe cata am pt. Iulia. Da, am din plin, ei fac parte din viata noastra dintotdeauna doar ca am asteptat sa se nasca. Acum sunt mai intelegatoare, ma pot organiza mai bine, dupa mine e mai bine decat cu un singur copil (nu m-am ticnit ). Iulia a fost f. toleranta la inceput, apoi a avut vreo saptamana in care tot incerca sa-i provoace reactii lui bebe...trecea ca o vijelie pe langa el si-l mangaia ceva mai violent, chiar i-a lipit cateva palmute. Pana la urma a inteles si acum si-a revenit, cred ca l-a acceptat pe bebe in viata familiei si a inteles ca nu mai pleaca .
Bebe, in afara de faptul ca s-a grasunit are si abilitati motorii pe care Iulia le-a dobandit mai tarziu decat el. Se intoarce f. bine de pe spate pe burta (are o tehnica tip flotare, se sprijina in maini, apoi ridica una si se da usor pe spate pana se intoarce ), de pe spate pe burta la fel, ajunge mai intai intr-o parte si apoi iarasi tehnica rostogolire. Nu mai spun cum se taraste peste tot pe unde il pun, nu sta locului. Nici invelit, nici cu sosetele nu se impaca. Iar eu tot insist si-i mai pun ca are un sertar intreg si mor dupa ele . Deci sosetele mici s-au inventat pt. placerea parintilor, am observat ca 90% dintre bebelusi invata sa scape de ele .
Zambeste cu gura pana la urechi si face o gropita in obrazul stang. Mai mult la mine si la Iulia, asa ca tati e un pic gelos. O urmareste cu privirea pe Iulia in camera si, dupa cum vad ca stau lucrurile, peste cateva luni sa vedeti ce ma distrez eu cu doi, bebe va avea profesor la nazdravanii pe zgatia mare .
De cateva ori l-am prins si uitandu-se cu interes la televizor.
Inchei aici pt. ca trebuie sa-i pun la culcare. Ma iertati ca am scris atat, cititi si voi daca vreti, daca nu...treceti mai departe .
Va pupam cu drag si mai revenim.
Diana, mami de Andrei (23.06.2008) si Iulia (15.07.2005)
M&M spune:
Fetele multumesc de raspunsuri, Boti, Gini, Sursu...Acum vin cu o alta intrebare stupiuda..Da' Cutadenul nu usuca pielea bebeilor ?? Eu am incercat si mi s-a parut ca i-a uscat pielicica!!!
Boti, bebeii nostri, asa mici stiu sa profite de toata dragostea pe care le-o oferim noi si, uneori incearca sa obtina si mai mult... oricum , pt mine , si iti repet pt a nu stiu cata oara esti o mama-eroina..Sunt sigura ca micuta Garga primeste tot ce e mai bun.
Serenity, daca ai eleiminat dopul nu e obligatoriu sa si nasti azi..mai pot trece cateva zile pana la marele eveniment!!!
Diana, foarte frumos ce ai scris ... La multe lunite lui Andrei!!!
Acum astept sa se trezeasca prichindelul si sa isi ceara drepturile...
Cristina
de Mihai Daniel (30.07.2008)
Gini75 spune:
bujo, mie vaccinul asta mi l-a recomandat pediatrul la 2 luni. De fapt si la iesirea din maternitate tot pe asta mi l-a trecut pe lista. M-am mai interesat si se pare ca il au niste clinici private.
Voi faceti alte vaccinuri la 2 luni?
Cristina, nu mi se pare ca usuca pielea cutadenul. Crema pentru schimbat de care zicea Sursula am auzit ca e f buna.
Diana Mirela, ma bucur mult ca ai revenit. Sunteti o familie foarte frumoasa. In legatura cu alaptatul, mie mi-e ciuda ca desi am lapte bebita nu suge foarte mult. O pun la san, suge pana oboseste, dar nu se satura si nu mai vrea san. Asa ca, dupa ce ea a supt, ma mulg si i-l dau cu biberonul (asa vrea). Daca nu ii dau cu bibe, plange de nu mai poate (de foame). Probabil ca s-a obisnuit cu biberonul din maternitate, caci o saptamana cat am stat internata nu am avut lapte deloc. Oare mai pot sa schimb ceva? Eu cred ca nu. Ma bucur totusi ca ii dau laptele meu, nu formula.
Serenity90 spune:
Cristina stiu k mai dureaza...dar am observat k ma simt din ce in ce mai "beata" ...ma doare si spatele si crampele acolo "jos" sunt mai dese si mai dureroase...
Denisa 41+ bb Radu Gabriel
boticelina spune:
Diana , mor de curiozitate sa stiu ce ai pentru noi . Mi-a placut asa de mult ce ai scris si despre copii si despre alaptat, o adevarata placere sa te citesc. Tu chiar ca ai aur in tzitzi, ati luat mai mult de 3 kile in 2 luni, wow...
Si eu m-am gandit ca as mai vrea un copil, ma gandesc foarte serios la adoptie, vroiam sa adopt dinainte sa vina Garga ca vazusem ca nu raman gravi dupa atatia ani de incercari ca am zis sa-mi pun casa la punct, sa iau masina si ma apuc de acte. Dar cineva m-a luat prin surprindere Inca mai am de schimbat pasaportul... Sa se ridice Nancy putin si ma apuc din nou de cercetari.
Bujo si noi tot Pentaximul il facem. Mai ales ca dna doctor mi-a spus ca din toamna va fi acoperit ca si costuri de catre Sanepid, deci din toamna e posibil sa-l facem gratuit.
Diferenta dintre vaccinuri e ca ala de la Sanepid are 4 componente si se mai face pe linga si cel pentru hepatita B, Pentaximul are 5 valente (cele gratuite plus Haemophilus Influentzae) si se mai face pe linga cel pt hepatita B, iar Infarixul Hexa are si hepatita B inclus. Deci se face doar o injectie. Mie doc de fam mi-a zis ca daca vreau Infarix ea face comanda si mi-l face pe ala dar ca ma sfatuieste sa aleg Pentaximul. Si asa vom face. Costa 150 de lei. Infarixul e 300 lei. Atentie, la 4 luni se face Infarix Penta pt ca nu se face rapel pt hepatita B la 4 luni!
LE: Gini la un subiect la generale, ieri, cineva zicea ca a gasit Infarixul la o farmacie linga Gara de Nord. Sper sa te ajute
Monica si gargaritza Nancy
"If you are unware of your choices, then you have none"
atb spune:
Serenity se pare ca se apropie momentul! Tin pumnii!!! Si nu te stresa ca nu vine de luni incolo, sa vina cand vrea el numai sanatos sa fie! Al meu a venit cu 3 saptamani mai devreme, cand tot apartamentul era un santier, si pt. aia tot ne-am bucurat enorm!
La multe lunisoare si sanatate maxima bebeilor Codrin, Antonia. Andrei, Victor Andrei, Anna Alicia!!!
Mada, cu 2 zile intarziere, ii urez si eu printesei Ari muuuulta sanatate si sa creasca mare si frumoasa, sa va umple sufletele de bucurii alaturi de surioara ei, DD sa va binecuvinteze pe toti ca tare frumosi sunteti toti 4!
Bujo si noi tot pt. Pentaxim optam.
Cristina, eu il dau pe bebe pe fundulet cu Bepanthen, insa nu stiu cu ce sa-i dau pe fata, i-au aparut bubite ca niste cosuri, cred ca sunt de la caldura, le are de ieri, l-am spalat cu ceai de musetel si n-au trecut.
Capri, e super dulce Ilincuta in costumasul national! Cum ti s-a mai vindecat epiziotomia? Si eu ma plangeam din cauza supurarii cusaturii si am incercat si eu sa fac cum ai facut tu, sa presez zona, dar la mine n-a iesit decat puroi cu sange si m-a durur groaznic, asa ca n-am insistat mai mult. Dar sapt viitoare merg la dr, ca deja nu mai suport, au trecut 5 sapt si eu inca nu pot sta in fund calumea!
Annababy, parca tu ziceai de Ioana ca a inceput sa-si ridice capul si Nicholas al meu isi ridica capsorul atunci cand e pe umarul meu, cand il pun sa ragaie, si-l misca si-n stanga si-n dreapta si se uita mirat peste tot, apoi se tranteste inapoi pe umar, obosit, e asa de dulce!!!
Vazut poze noi de pepenasi, doamne cat sunt de scumpi! De-abia astept sa il vad si pe Nicholas al meu zambind si razand cu gura pana la urechi, deocamdata zambeste doar in somn.
Narcisa, ce-mi place poza cu voi sarutandu-va... ce mai face Paka? N-ai mai pus poze cu scumpul de el... Cum reactioneaza in prezenta lui Anais? nu pare a fi gelos?
Dar blanosul tau, Sun, cum a reactionat cand a vazut-o pe Galu?
Fetele, in legatura cu botezul, am si eu o intrebare… noi am rezervat sala pt. botez pe 14 sept, dar neavand calendarul la noi n-am stiut ca atunci e sarbatoare, e Inaltarea Sfintei Cruci iar in calendar scrie ca nu se fac nunti, dar asta inseamna ca nici botezuri? Habauci de cap am fost ca nu ne-am uitat inainte pe calendarul crestin!
Adriana mamy de Nicholas Cristian 19.07.2008
gallyb spune:
atb nu se fac nunti pe 14 septembrie pentru ca este zi de post. botezul in post poti sa-l faci, dar sa ai mancare de post. In cazul tau nu poti face nici botezul. Sfatul meu e sa cautati intr-o alta zi. Mai bine nu face petrecere intr-o zi de post, ca nu e bine.
Xenia (9.07.2008)
ina C spune:
Buna , fetelor!
Am si eu o nedumerire si va rog mult sa ma ajutati:Care e diferenta dintre kk moale si diaree?
Vlad face aproape dupa fiecare masa de sin un "fleosc" care nu are consistenta, doar murdareste pampersul galben spre portocaliu.Daca ii dau lapte praf face dupa ca la carte: mustar cu boabe.
Multumesc!
"Sa nu cautati a face pe om mai bun prin ratiune, ci prin exemplu;nu incercati a misca decit prin emotie;sa nu credeti ca puteti trezi dragostea decit prin dragoste.Fiti ceea ce vreti sa fie celalalt.Viata voastra, iar nu cuvintele voastre sa fie o predica."(II.Fr.Amiel)
ina C 39+