rechizite clasa I

rechizite clasa I | Autor: teo1970

Link direct la acest mesaj

Buna !

dragi mamici de scolari,
apelez la ajutorul vostru.

din toamna suntem in clasa I si as vrea sa stiu (doar orientativ, desigur) cam ce rechizite ati cumparat pentru puii vostri la inceput de an scolar si de unde.

Ma intereseaza mai mult chestii generale (valabile la orice scoala), de genul:
stilou (ceva haios, dar si calitativ, unde gasesc ? se mai scrie cu stiloul sau acum e alta moda ? creion sau mai-stiu-eu-ce)
etichete haioase
coperti pt carti si caiete
creioane, guma de sters, suport pt creioane, rigla etc. - la fel ceva dragut/haios/atractiv pt copii
si, in general, astfel de nimicuri din astea care pot face lectiile si scoala mai atractive

precizez ca suntem baiat (pe la raioanele de specific am vazut mai mult lucruri pt fetite - cu Barbie, Witches s.a. - foarte dragute) si ne plac: Jack Sparrow si piratii, Asterix si Obelix, Rahan, Harry Potter

multumesc mult de tot, astept cu nerabdare sfaturi

PS m-ar mai interesa, va rog, camasi pt scoala (albe/bleu) - bbc 100%

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anamaria spune:

draga teo,

eu am vazut la metro suporturi de creioane, penare, caiete samd cu harry potter. noi am luat doar caiete, restul mi se par infernal de scumpe si parca nu fac banii!

despre stilou, DA, se scrie cu stilou! eu am incercat tot felul de modele, pana la urma am ajuns la concluzia ca cel mai bun este modelul cu penita 'ingropata', mica (asa cum erau pe vremea cand eram si eu scolarita, stilourile 'chinezesti'); singura problema este ca sunt destul de greu de gasit si unele sunt foarte fragile. alta varianta de stilou care mi-a placut este cel care are varful cu bila (ca pixurile cu gel) dar scrie cu rezerve de cerneala. asta e cel mai bun, nu se murdareste asa rau pe manute.

in rest nu stiu ce sa-ti zic, sigur ii trebuie acuarele, pensule, prosopele mici cu care sa se stearga pe maini cand picteaza.

etichete am gasit cu Winnie si prietnii sai pe la librarie.

eu zic sa te limitezi la ghiozdan si cele de mai sus, pt ca vei primi oricum de la invatatoare lista cu restul - caiete, bloc de desen, vocabulare, samd

Ajutati-l pe Razvan sa lupte cu o boala necunoscuta!

ANAMARIA, mami de 2 baieti ca in filme:

Nascut pe 4 iulie (2000)
si
Vineri, 13 (iunie, 2003)

poze cu frumosii mei (si nu numai )
Doar pentru ca cineva nu te iubeste asa cum vrei tu,
nu inseamna ca nu te iubeste cu toata fiinta sa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns terry spune:

si noi, si noi suntem boboci.
La prima intalnire cu invatatoarea ne-a spus sa nu luam decat tempera, pensule si suport din acela in care sa puna apa si tempera, stilou si ghiozdan.Noi i-am cumparat asa: uniforma, ghiozdan, tempera, pensule, penar, coperti de caiet, stilou (din acela care are in fata penitei un fel de adancitura ca sa nu ii alunece degetelele pe penita - pentru inceput nu i-am luat cine stie ce "aricie" - este de la BIC si i-am luat mai multe bucati), creioane colorate, betisoare (asa am auzit eu ca ar avea nevoie :)) ) si abecedar (nu carte, litere din acelea la cutie - asta nu mi-a zis nimeni, am luat noi asa de capul nostru), creioane negre, creioane colorate, rezerve pentru stilou, etichete (cu floricele) si cam atat. Pe toate le-am luat din Metro.Am fost si in Carrefour sa ne uitam dupa ghiozdan dar nu mi s-au parut nici practice si nici fatoase modelele de acolo.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns violeta69 spune:

si eu spun la fel ca si anamaria,strictul necesar pt. ca o sa primiti lista de rechizite de la invatatoare...
noi nici cu stiloul nu o nimerisem ca doamna nu a vrut stilou cu penita ca de pix,ci din acela calsic
(oricum a pierdut 10 stilouriasa ca ... )
acuarelele au fost din cele clasice,pt ca doamna nu a vrut tempera ....
o carticica de colorat,un caiet cu foaie velina (pt desen -cand mai iau o pauza),caiete tip I pt abecedar,caiete de matematica....
cartile o sa le primeasca de la scoala asa ca pt coperte o sa vedeti cand o sa le aveti(cartile) ca sa se potriveasca...
ghiozdanel ar tb sa fie unul rezistent ca au de carat o gramada de lucururi...
apoi penarul...si de obicei au cam tot ce tb in el...

in rest,multa bafta

Vio,mamica lui Mihnea viitor "descoperitor" de infinit
*GRUPUL FETELOR FANTASTICE*

Tot ce se intampla, se intampla intotdeauna cu un motiv!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LORE33 spune:

Stilourile lui Mihai in primele 2 saptamini au ajuns aeroplane impreuna cu rigla.Sa fii pregatita si de anumite nazbatii.Asta pina descopera un anumit stilou si se termina prostiile.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loryi1974 spune:

Cred ca invatatoarea va va inmana o listuta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rasfatzata spune:

aici la noi copilului nu i se da voie sa scrie decat cu creionul,acum intra in clasa a 2a , mi s-a cerut sa cumpar o anumita marca de creioane ,carioci,radiera ascutitori de metal un pachet de 500 de foi,dosare de plastic etc

curios ca ea nu era nevoita sa care in ghiozdan asa cum e in rom ,toate erau in clasa ei in sertar si cand avea nevoie isi lua de acolo ce era necesar forfrcuta lipici creioanele colorate.

eu ai puneam doar pachetel si o sticla de apa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cori spune:

si noi suntem bobocele. eu as dori sa stiu cum e in prima zi? ce se intampla? cu ce mergeti voi mamicile la dna? numai flori? duceti si o mica atentie? habar nu am cum va fi. copilului ii dau ghiozdanel din prima zi? eu cred ca nu e cazul, dar daca nu...hmm parca nu e bobocelul complet fara ghiozdanel/

despre rechizite...eu am luat ghiozdanel..stilou cu spioanele ::))) caiet tip 1 si caiet de mate/ in rest astept lista ca nu are sens sa le iau degeaba. m-am ocupat mai mult de uniforme. la noi la scoala va fi uniforma alb negru...se imbraca copiii cum vor cu conditia sa fie alb negru. am luat camasute albe, pt ca am inteles ca se vor murdarii zilnic de cerneala si multe altele...::))

va pup si astept povesti si experiente din prima zi de scoala.

cori

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns violeta69 spune:

in prima zi de scoala e f emotionant....
pt parinti mult mai mult decat pt copii....eu stiu ca in cl I nu am avut emotii,de fapt nici nu prea-mi mai amintesc de atunci multe
va fi adunare(parca careu se numea ) unde vb directorul/directoarea-oricum nu se aude nimic ca e o zumzaiala generala
apoi doamna ii ia la clasa pe copii si pe parinti...
pe banca au cartile,o floare si o ciocolatica-la noi asa a pus doamna deci fiecar invatatoare are stilui ei,banuiesc ...
se discuta putin,parinti ies afara,doamna sta de vb cu copii si apoi gata....prima zi se termina repede...
noi am luat flori doamnei,nu stiu daca s-au dat si mici atentii....eu cred ca nu e preaindicat(de fel sunt impotriva daruruilor date doamnei mai ales ca asa simt eu ca i-ar face favoruri copilului meu si eu nu vreau sa faca scoala pe "atentii".....prefer sa ia note mai mici dar sa stie, decat sa ia note mari si sa fie tamaie-pt ca am avut experiente de acest gen cand eram eleva,erau copii care erau favorizati ca mama era vanzatoare la paine sau tatal era vice la primarie,etc)
prin urmare atentiile le-am dat doar de sarbatori si de ziua doamnei si asta pt ca asa am simtit eu nu pt a-mi favoriza copilul

daca vreti sa le dati ghiozdanelul e bine ca o sa-si puna cartile in el,altfel nu prea are rost....nu se face nimic in prima zi si nici in prima saptamana....
doamna ii ia incet sa nu sperie copii

una peste alta e f. emotionant...
sper ca veti face si poze

Vio,mamica lui Mihnea viitor "descoperitor" de infinit
*GRUPUL FETELOR FANTASTICE*

Tot ce se intampla, se intampla intotdeauna cu un motiv!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cori spune:

violeta,

iti multumesc mult pt raspuns. abia astept prima zi:) la noi anul acesta va fi dubla emotia deoarece fratiorul ei e prima zi de gradi..:)
sa vad cum ma impart

o zi frumoasa
corina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maju spune:

SI NOI SUNTEM BOBOCELE,DAR NU PREA STIU CUM SE PROCEDEAZA IN PRIMA ZI AM INTELES CA NU VA TREBUI SA MERGEM CU GHIOZDANELUL IN SPATE DEOARECE VOR STA DOAR DE POVESTI.....LUCRURI NOI....CE AU FACUT PE LA GRADINITA.DOAR DIN URMATOAREA SAPTAMANA AM INTELES CA VOR INTRA,,,IN PAINE,,CUM SE ZICE.VA UREZ TUTUROR MAMICILOR DE BOBOCEII,SI NU NUMAI UN AN SCOLAR BUN PLIN DE FB

Mergi la inceput