rechizite clasa I
Raspunsuri - Pagina 2
dalina2x2 spune:
dragi mamici de bobocei, primiti un sfat si din partea mea: cumparati un stilou care sa nu zgaraie, primul/primele stilou(ri) al/e copilului trebuie sa alunece usor, sa nu-i dea batai de cap, pentru ca va uri scrisul si nu-i va placea s-o faca. (si, pregatiti-va: in primii ani de scoala puteti cumpara si doua-trei pe semestru, in functie de cat de tare se obisnuieste sa apese prichindelul; de-aia zic ca trebuie unul bun, care sa scrie usor; si nici prea subtire, ca sunt tentati sa apese si sa ingroase, au impresia ca nu se vede bine ce-au scris!
)
in rest.. neaparat caiet cu foaie velina (alba, neliniata), creioane, radiera, creioane colorate, plastilina, foarfece, acuarele,caiet sau bloc de desen, pensule (cu par natural, NU de plastic!!)
de restul caietelor se va ocupa dna invatatoare sa va spuna, cel mai probabil vor fi si caietele speciale, pe langa cele tip I si de matematica.
si.. DA! Se scrie cu stiloul, e o mare greseala sa lasi scolarul mic sa scrie cu pixul!... E o cale sigura de a-si deforma scrisul. Eu intotdeauna le-am interzis sa scrie cu altceva in afara de stilou si creion, pana in clasa a patra. Si au avut intotdeauna caiete frumoase si scris exemplar.
(da, sunt invatatoare...
)
BAFTA MULTA IN NOUL AN SCOLAR! SA POPRNITI CU DREPTUL!!! 
dodo spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui dalina2x2 dragi mamici de bobocei, primiti un sfat si din partea mea: cumparati un stilou care sa nu zgaraie, primul/primele stilou(ri) al/e copilului trebuie sa alunece usor, sa nu-i dea batai de cap, pentru ca va uri scrisul si nu-i va placea s-o faca. (si, pregatiti-va: in primii ani de scoala puteti cumpara si doua-trei pe semestru, in functie de cat de tare se obisnuieste sa apese prichindelul; de-aia zic ca trebuie unul bun, care sa scrie usor; si nici prea subtire, ca sunt tentati sa apese si sa ingroase, au impresia ca nu se vede bine ce-au scris! in rest.. neaparat caiet cu foaie velina (alba, neliniata), creioane, radiera, creioane colorate, plastilina, foarfece, acuarele,caiet sau bloc de desen, pensule (cu par natural, NU de plastic!!) de restul caietelor se va ocupa dna invatatoare sa va spuna, cel mai probabil vor fi si caietele speciale, pe langa cele tip I si de matematica. si.. DA! Se scrie cu stiloul, e o mare greseala sa lasi scolarul mic sa scrie cu pixul!... E o cale sigura de a-si deforma scrisul. Eu intotdeauna le-am interzis sa scrie cu altceva in afara de stilou si creion, pana in clasa a patra. Si au avut intotdeauna caiete frumoase si scris exemplar. (da, sunt invatatoare... BAFTA MULTA IN NOUL AN SCOLAR! SA POPRNITI CU DREPTUL!!! ![]() _ |
Nu am sa inteleg niciodata de ce in RO se propaga traditia sa se scrie cu stiloul
Evident ca si eu am inceput a scrie cu stiloul, ca doar sint nascuta acolo, insa m-am chinuit o groaza cu stilourile
De ce nu s-o face inceputul cu creionul???!!! E mult mai usor de minuit de copil, usor de sters, nu lasa pete pe miini si haine, sa mai insir beneficiile? Care e logica inceperii scrisului cu stiloul? Fi-miu aici si acum, dupa 3 ani de scoala, tot cu creionul scrie, temele sint in creion, dealtfel nici nu a avut vreodata un stilou, nici noi nu mai folosim de multi ani in favoarea altor mijloace de scris.
filofteia spune:
Mamici de bobocei, ati primit sfaturi foarte bune de la cele "veterane"...ce vreau eu sa va spun in plus...cautati cerneala care se spala, acuarele care se spala..scrie pe ele...s-au dovedit foarte utile...
Din experienta stilourilor...am ramas la cele ieftine (cca 5 lei) pentru ca cele bune s-au dovedit la fel de perisabile...cel putin la fiimiu
. La inceput sa aiba penita ingropata (din astea nu gasiti de firma) din semestrul II in functie de performanta pot trece si la cele cu penita desoperita...la noi cel mai mult a rezistat unul HERO...acum am luat unele Herlitz sa vedem cat rezista...cele BIC m-au dezamagit la raportul calitate-pret. Asta ca sa vedeti ca le-am incercat pe toate.
Noi n-am pirdut, dar le-am stricat ...nici nu le mai stiu numarul...vreo 10 au fost numai de firma...din alea chinezesti (5 lei) cred ca 20...
Tisina spune:
As avea si eu o intrebare: gradinitele se incep in aceeasi zi cu scolile? Ca daca e asa, imi va fi tare greu la anul, ca baiatul merge in clasa I iar fata la grupa mica - gradinita.
cori spune:
buna,
am sa iti povestesc eu cum a fost deoarece acum sunt in situatia aceasta. fata cls 1, baiatul gr mica
daca scoala incepe luni la ora 9...ar fi minunat ca duc baiatu si apoi fug la fata
daca nu..probabil prima zi a baiatului va fi 16 sept
Tisina spune:
Merci, Cori, astept cu nerabdare povestirea ta.
Mult succes atat in prima zi, cat si in anul scolar care incepe!!!
Pupici la pitici! 

anya spune:
Depinde de gradinita. La copiii mei a inceput de la 1 sept (gradinita de stat cu orar prelungit).
dalina, e o obligativitate (directiva de la minister) sau e obisnuinta (asa am mostenit) scrisul cu stiloul. Ma refer aici la intrebarea pusa de dodo. Si eu am invatat sa scriu cu stiloul, dar de cand am terminat a-4-a nu l-am mai folosit. Si acum imi amintesc cu groza sugativele prinse cu snur tricolor de caiet, coltarele, foile "proaste" care sugeau, stersul cu lama de ras...Nu inteleg de ce nu evoluam nitel. Acum exista tot soiul de creioane, pixuri cu gel care "aluneca" mai mult sau mai putin...Si ma gandesc - tot cu groaza- ca la anul incep scoala.

ni-na spune:
Noi am primit listuta din iulie cand am avut sedinta cu parintii(sedinta care cred ca era modalitate a doamnei sa ne contabilizeze pe toti care am ajuns in clasa dansei).Listuta usurica fata de ce ma obisnuise gradinita.Aceasta continea:alfabetar,stilou,creion,radiera ,pasta corectoare(pic...numise dansa)penar,caiete tip 1,caiet biologie(ca si maculator)bloc,acuarele si pensule,gartie colorata si cam atat.Caietele speciale le comanda separat,costa cam 30 ron,uniforma,costum sport,pantofi sport,
Sa vedem ce va mai urma........insa noi ca si parinti avem inima cat un purice iar el abia asteapta.