Mamici norocoase de ianuarie-februarie 2009 (39)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns RalucaAlexa spune:

da' gata??? ati fugit cu toatele???

20+ cu Matei Teodor

miscaretu lu' mama :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cami_antonia spune:

fetelor multumesc de raspunsuri....cred ca e ok si il voi lua noaptea spre dimineata....ca sa fie bine....

15+

Camelia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tuchi123 spune:

...daca este cineva interesat...

Service de Médecine et de Biologie foetales, Institut de Puériculture de Paris.

Until now, transplacental passage of fluoride could only be checked during delivery. Recent developments in fetal blood sampling techniques in utero have made it possible to study its passage in pregnancy. Two tablets of 2.212 mg of sodium fluoride (Zymafluor) were given to 11 women with an average age of 27 1/2 years whose pregnancies on an average had lasted 22 weeks. They were having prenatal diagnosis by ultrasound guided fetal blood sampling in any case. The levels of fluoride were measured by the use of a specific electrode before the mother took fluoride and 40 minutes after she had taken it in both maternal and fetal blood samples. The results were compared with a controlled group of 11 pregnant women with similar characteristics: maternal age, duration of pregnancy and basal maternal fluoride levels. Fetal blood levels of fluorides in mothers who had taken sodium fluoride was statistically higher than in the controlled group (2.6 mumol/l and less than 1 mumol/l); this demonstrates in a statistically significant way that fluoride passes across the placenta in the fifth and sixth months of pregnancy which is the time when the milk teeth start to develop in the uterus.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

Fetelor - miere si cris - stiti cum e?

Nici noi nu avem unde sa mergem, daca nu mai putem plati chiria. Cand ne-am mutat aici, am zis asa: eu platesc chiria pe luna (200 de euro) si iubi achita facturile, mancarea si ce-a mai fi de platit. La facturi intra telefonul fix + Internetul (a fost pachet de instalare, ClickNet, Romtelecom) + TV cablu + apa + gazul + curentul + cheltuielile de bloc. La iarna va fi si incalzirea. Mancarea si toate astea se ridica la 200 de euro pe luna, de asta am zis ca investitia in confortul nostru va fi egala, de partea mea si a lui. In plus, el mai are de platit telefonul lui mobil si ratele la facultate, ca face facultate la ID. Eu mai platesc telefonul meu mobil. Nu mai pun la socoteala faptul ca unui om, in 6 luni, sa zicem, poate ii mai trebuie o camasa, o bluza, un pantalon, un pantof...

Salariul meu nu este asa de mare, ca pe cartea de munca nu am trecute decat 4 ore, deci jumatate programul, dar era OK pentru chirie, acum, daca nu mai pot lucra, ce vom face, ca e prea mult pentru un singur om sa plateasca toate de mai sus, plus ca vine si bebe, trebuie patut, carucior, hainute, scutece, si apoi nasterea... Ma apuca iar plansul… Nu m-am gandit niciodata ca voi avea asa probleme… Stiu ca sunt altii cu probleme si mai grave, dar…

andre_ea, ai dreptate cu traducerile, insa alea sunt separat de cartea de munca, deci eu am si carte de munca, si PFA ca traducator, ca de aia m-au frecat atata la cap aia de la Casa de Asigurari de Sanatate… Cartea de munca era mai importanta, ca pe aia puteam lua concediu pentru cresterea bebelinei si pe baza aleia vroia sa-mi dea medicul de la spital 14 zile de concediu medical, dar puii mei, trebuie adeverinta, am sunat angajatorul din spital, era in concediu in Grecia… Nici macar nu stie ca sunt insarcinata… Si eu am vrut sa fac mai putine lucrari, indiferent ca e vorba de cartea de munca sau de traduceri, dar ce ma fac daca ma apuca durerile stand pe scaun? Cum ma pun pe scaun, cum ma doare… Ma mir ca la ora asta inca nu ma doare nimic, lasa ca ma durea aseara, am tras un plans… Iar cu traducerile, cine nu e prezent cand trebuie, e out, ca mai sunt si alti traducatori, asta e, au si clientii dreptate, nu sunt obligati sa astepte... Si stii cum e, refuzi o data, refuzi de doua ori, a treia oara nici nu te mai intreaba…

In casa am cumparat niste lucruri, un frigider, un birou de PC, unde sa le duc, daca plecam de aici? Pentru frigider am primit bani de la mama lui iubi, dar am inteles ca sunt cu imprumut, nu cadou… Mai avem si o nunta pe 6 septembrie, se casatoreste sora lui…

Mama mea nu poate veni sa ne ajute, e la 600 de km departare si nu e pensionara, lucreaza in invatamant, imediat incepe iar scoala, ea are un salariu de 1.200 de RON, din asta are de platit rate la banca, plus sa-l tina pe fratele meu in facultate… Plus sa tina casa ei, nu, ca si acolo vin facturi… Si unde sta ea, in judetul BN, lumea se incalzeste cu lemne, care si alea costa destul…

Mama lui este inca in refacere dupa accident, a lovit-o o masina pe trecerea de pietoni, se misca destul de greu, ar putea veni la noi, dar nu am unde s-o culc, trebuie musai luata o canapea, ca e femeie batrana, la 70 de ani, nu poate dormi pe jos, pe o simpla saltea, ca tinerii… Si nu stiu cum ramane cu socrul, care are metehnele lui, uita gazul deschis (da laptele in foc si nu stinge aragazul de la buton, gazul tot iese) si fumeaza, plus ca sufera de incontinenta urinara si nu recunoaste, a facut pipi pe el si pe strada, nu se spala, nu-si spala hainele pisate, of… Daca ii face cineva observatie, se enerveaza asa tare si striga la persoana aia, “sa taci, ca vorbesti prostii”… Iubi s-a certat de mai multe ori cu el pe tema asta… Deci si socrul are nevoie de ajutor si ingrijire, tre’ sa stea cineva de el, zic eu…

Iubi meu e foarte muncitor, aspira, face curat, face piata, dar totusi, saracul de el, dupa 8 ore de munca la serviciu, mai face si treaba acasa, pai ajunge sa fie rupt, se culca tot dupa 12 si asa… Nu mi se pare corect…

Fetelor, spuneti-mi sincer, exagerez eu, de le vad toate asa in negru? Sunt toane de gravida, o sa treaca, imi fac griji degeaba? Ma stresez prea mult? Faza e ca eu am putut mereu sa-i ajut pe altii (mai ales pe fratele meu) cu bani atunci cand a fost nevoie, si am facut-o cu placere, nu m-a deranjat deloc, mereu am zis ca banii vin si pleaca, si acum, parca vad o linie de “finish”, asa, si mi se intuneca…

cu Daria Nandini de 22+

Daria: "posedata de bine" (persana)
Nandini: "cea care se bucura de fericire" (hindusa)

Sa stai cuminte in burtica, sa te faci mare, c-apoi cuceresti tu lumea!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ttenzika spune:

buna gravidutzelor,eu nu am postat inca nici un mesaj,dar niciodata nu e tarziu,am nevoie de niste sfaturi daca ma puteti ajuta ,am 17 saptamni de sarcina,si problema mea este urmatoarea: la 12 saptamani pliul nucal la bebele meu era de 2.7mm,mie m-i s-a parut maricel,dar dr.a zis ca este ok :).apoi la 15 saptamni pliul nucal era de 3.7mm,am facut TT(care aveam de gand sa il fac dinainte),si rezulatatele au fost super bune :),am vb. cu medicul care mi-a spus sa stau linistiat ca totul este ok :),acum ori sunt eu paranoica:)),sau nustiu,dar vcredti ca ar trebui sa imi fac griji???,voi ce parere aveti?,inaite de TT cele acre ati facut cat era pliul nucal la voi???
Va multumesc mult,sunteti niste dragute,mai vb:)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavini spune:

Selene, te inteleg ca e greu, dar si daca plangi nu o sa rezolvi nimic, ba mai mult, o sa o superi pe bebelina.Cu nunta…tai-o de pe lista..adica mergeti, ca sunteti rude apropiate, dar cadoul/darul o sa il dati mai tarziu…nu cred ca nu veti fi intelesi…
Cu angajatorul, nu inteleg de ce trebuie sa astepti dupa el, nu aveti un department de resurse umane care sa iti elibereze hartia?Si trebuie sa fie cineva care sa puna o stampila si o semnatura, ca doar nu a plecat si si-a lasat afacerea de izbeliste…

Cu sotul tau …ii e greu, dar nu e sfarsitul lumii…e f bine ca te ajuta la toate cele, o sa mai faca un effort acum, iar la sfarsit rasplata va fi mult mai mare…Stiu ce vb pt ca am trecut prin asta, el s-a ocupat de TOT in casa timp de mai multe luni, a fost greu, nu s-a facut totul la timp, dar copilul a fost pe primul loc…Ma simteam exact ca o legume, dar nu prea aveam ce face…Banii pt frigider…o sa ii returnati altadata, pt moment poti sa uiti de ei…Si io tot am speranta ca dupa 1-2 saptamani de repaus total, lucrurile vor sta mult mai bine…urmeaza tratamentul constiincioasa si o sa vezi ca o sa rasara soarele si la voi pe strada.

Lavinia, 13+ si Andrei (11 iunie 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

Selene, e normal sa iti faci griji. dar daca nu muncesti ai concediu medical - si ala e platit, nu e 0, nu? si mai zic odata...nu e musai sa stai toata sarcina la pat, nu?
tuchi, multumim de articol - tu te-ai hotarat sa iei zumafluor?
tentika - 2.7cm e ok pliul - atata timp cat e sub 3cm nu ai probleme. si atata timp cat TT a iesit bun... nu ai de ce sa iti faci griji.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns edinutza spune:

Salutare fetelor!

Draga mea Selene,imi pare f rau de faptul ca esti asa de trista si de ingrijorata,dar lasama sa te intreb ceva!la ce anume ne ajuta faptul ca suntem crestini daca nu avem cu adevarat credinta in Dumnezeu?Dumnezeu asta doreste de la noi ca atunci cand avem lipsuri,temeri,ingrijorari,bucuri tot timpul sa cerem de la El sprijin!Dumnezeu este dragoste si El nu lasa ca copii lui sa sufere!am citit aseara in evanghelia dupa Matei unde scrie sa nu ne ingrijoram de nimic caci nici pasarile cerului nu duc lipsa de hrana si nici crinii de imbracaminte si uite ce frumos sunt acoperite,cu atat mai mult Tatal nostru care este in ceruri nu ne va lasa!!!Selene eu in viata asta am invatat ca sprijinul nu vine de la oameni si nici mangaierea,da,Dumnezeu sa foloseste de oameni sa ne ajute,dar pt asta trebuie sa ii cerem!nu o data l-am pus la incercare pe Dumnezeu,chiar daca a intarziat(dupa parerea mea)dar TOT timpul ma scos din groapa!Minunile lui Dumnezeu nu se sfarsesc niciodata,totul e sa credem in El si in fiul Sau!!ai sa vezi ca rugaciunea sincera si din adancul inimii iti va fii ascultata!!
Te pup si te imbratisez si nu dispera,ca nu te ajuta la nimic ci ai credinata si cere de la Dumnezeu putere!

edi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

Uitasem sa va zic ca soacrei nu i-am spus nimic de iminenta de avort si de faptul ca am fost in spital. Una, ca e cardiaca, si am zis ca pe urma o vizitam noi pe ea la cardiologie, si doi, ca e foarte panicoasa, nu stiu de ce, vede totul in negru, odata ne-a zis "eu sigur o sa mor stransa de gat de un nebun", asa de sigura pe ea, de zici ca acum, acum intra nebunul pe usa...

Si pe copii i-a crescut cu frica asta, ei n-au avut voie sa aduca alti copii in casa, n-au avut voie in tabere, n-au avut voie sa plece prea departe, fetei i-a zis ca ce-i trebuie iubit la 25 de ani, si fata era virgina la 25 de ani, era primul ei iubit, of, asa ma enervez cand ma gandesc la astea...

Fetelor, multumesc de incurajari! edi, eu nu sunt casatorita si totusi fac copil. Deci "dublu pacat". Sa se fi suparat Dumnezeu pe mine din cauza asta? In plus, Daria a fost conceputa pe 10 sau 11 aprilie, nu era post atunci? Sa fie asta alt motiv de suparare? Si nici poruncile nu le-am respectat, parca 9 din 10 le-am incalcat... N-am fost o persoana religioasa, edi, vezi bine ca va cer voua parerea / sfatul / ajutorul moral, nu ma simt asa de apropiata de Dumnezeu... Iar cu credinta... e ceva mai ciudat la mine...

cu Daria Nandini de 22+

Daria: "posedata de bine" (persana)
Nandini: "cea care se bucura de fericire" (hindusa)

Sa stai cuminte in burtica, sa te faci mare, c-apoi cuceresti tu lumea!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andre_ea spune:

Selene, te stresezi mult prea mult. Si asta accentueaza starea ta.
Banii poti sa-i imprumuti de la rude, prieteni, cunostinte si sa-i dai mai tarziu, cand vei fi apta de munca. Nu te mai gandi atat la toate prostiile.
Nu-i asa ca danseaza frumos bebita in burtica? Restul e nimic.

Andreea, mami de Tudor- 10.08.200519+
Delu Prichindelu'
BB2
Tudor
Vacanta 2008

Mergi la inceput