Mamici norocoase de ianuarie-februarie 2009 (39)
Raspunsuri - Pagina 11
Iris2002 spune:
Buna fetele,
Azi dimineata am scris un mesaj lung, m-am adresat asa fiecareia, si l-am pierdut... ufff.... asa ca acum pe fuga, ca la 14.00 plec de la job, merg cu Paul si cu Francesca la un centru comercial sa facem niste cumparaturi.
Fetelor, nu e nimeni pacatos aici, eu traiesc oricum dupa principiul nu fa rau nimenui si ajuta pe cine poti, in rest, ca esti sau nu cununat la biserica, botezat, etc, astea nu te fac mai mult sau mai putin pacatos. Important e ce ai in suflet.
Selene, si eu cred ca va va fi ceva mai greu, dar ati luat hotarirea de a avea un prunc si va fi bine. Si usor de tot nu ii e nimanui. Nu e oricine de varsta ta suficient de matur pentru a creste un copil(nu vreau sa ma gandesc la mine la varsta aceea) insa voi sunteti, si veti reusi. Nu exista o ordine ideala in care sa faci lucrurile in viata, altfel am fi cu totii roboti. Suntem unele mame la 20, altele la 40...so what? Sa fim noi sanatoase si pruncii, si in rest ne descurcam.
Eu nu cunosc legislatia romaneasca in vigoare, (pe cea olandeza insa da) si ma intreb: nu sunt subventii, ajutoare pe care le-ati putea primi, avind in vedere ca sunteti asa de tineri si studenti? Si aici ma refer incepind cu subventie de chirie, pentru abonamentele la mijloace de transport, la bazin, pentru hrana si haine pentru bebe mic, etc. Nu exista un minimum de venit pe care daca nu il aveti primiti completare (bonuri de masa, etc?). Poate fetele care sunt acasa in sistemul juridic te pot ajuta.
Apoi, as apela cu incredere la prieteni... probabil ai vostri sunt tineri ca si voi, dar daca sunt prieteni adevarati poate vor putea ajuta, cit de putin, din cind in cind. Sau stat cu puiutul din cind in cind, citeva ore, sa ai un pic de timp pentru tine, sau ceva ce lor le prisoseste in casa, si ce voi ati putea folosi. (sper ca nu te jignesc si nu spun aiureli, nu mi-e intentia sa te supar).
Un prieten al fratelui meu a fost intr-o situatie asemanatoare acum 12 ani. Studenti amindoi, a venit bebe. Stiu ca toti prietenii au ajutat la zugravit casa, cu unele lucrusoare, fratele meu le ducea cite un sac de cartofi sau mere care era in plus la noi in beci, un brad de Craciun, etc... poate suna aiurea acum, cred ca intelegi ca era un ajutor venit din suflet. Acum cei doi fosti studenti sunt tineri si frumosi parinti de doi copii mari, el a facut o cariera fantastica si a castigat enorm la bursa, le merge extraordinar de bine.
Te imbratisez!
Va pup pe toate
Iris2002 spune:
Bun venit fetelor noi.
Si Edinutza, ce internationala mai esti, nemtoaica, unguroaica si romanca! Eu ma omor dupa gulas (maninc in Ungaria cind mergem cu masina in RO)...
va pup pe toate inca o data
edinutza spune:
buna tu Iris!chiar ma gandeam la tine!na ce faceti maine?am tinut cum trebuie pumni?da sunt o corcitura de numa numa!
of poi haideti in Spania sa papi!eu nu va inteleg,eu va chem si voi nu veniti!![]()
14+
edi
justme25 spune:
Eu am 21 de sapt si am luat aproape 3 kg si vreo 600 de grame
Eu zic ca e bine!
Justme
20+
http://bd.lilypie.com/sejIp3.png
http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=justme25&year=2009&month=1&day=3&babycount=1
micola spune:
Salutare tuturor!
Azi am fost si eu sa fac acel test torch...m-a costat 400 lei...mi s-a parut cam mult, dar..asta e, macar sa fie in regula toate...
Voi de ce faceti TT? am inteles ca asta se face doar daca ai ceva probleme genetice sau daca ai peste 35 de ani...Mie nu mi-a dat sa fac...O fi cazul?
Miere, super gentuta ta :)
o zi superba va doresc!
17 + cu
!
!
justme25 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui micola Salutare tuturor! Azi am fost si eu sa fac acel test torch...m-a costat 400 lei...mi s-a parut cam mult, dar..asta e, macar sa fie in regula toate... Voi de ce faceti TT? am inteles ca asta se face doar daca ai ceva probleme genetice sau daca ai peste 35 de ani...Mie nu mi-a dat sa fac...O fi cazul? Miere, super gentuta ta :) o zi superba va doresc! 17 + cu ! ! |
Nu neaparat...eu de exemplu am 26 de ani si am facut TT; si nu am nici o problema genetica
Justme
20+http://bd.lilypie.com/sejIp3.png
http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=justme25&year=2009&month=1&day=3&babycount=1
flowerbee spune:
Micola, ce este testul torch? Cumva toxo, rubella, etc etc?
Bee
16+
http://bd.lilypie.com/6jfFp3.png
micola spune:
da, flowerbee, testul tocrh contine rubeola, toxoplasma, citomegalovirus si herpes. la fiecare din astea se fac cate 2 anlize, nu am inteles eu exact, ceva gen IGG, IGM.
Asa, deci, tine de dr...cand ma gandesc ca al meu nici pe astea nu mi le dadea sa le fac daca nu-i ziceam eu ca vreau...
TT cat este? cat costa?
va pup pe toate
17 + cu
!
!
flowerbee spune:
Micola, eu nu am facut TT.
Este probabil cel mai important test neinvaziv efectuat in scopul detectarii unor anomalii fetale, cum ar fi defecte de tub neural, sindromul Down, sindromul Eduards.
Este indicat sa se efectueze obligatoriu gravidelor de peste 35 ani, dat fiind ca riscul de a naste un fat cu anomalii genetice creste exponential dupa aceasta varsta ( de exemplu pentru sindromul Down, de la 1/385 la 35 ani pana la 1/11 la 49 ani) si de asemenea in cazul depistarii unor anomalii cromozomiale la un copil nascut anterior.
Triplu test este o metoda de screening pentru trei markeri din serul matern si anume determinarea nivelurilor serice ale alfa- fetoproteinei, estriolului neconjugat si a gonadotrofinei chorionice.
Testul necesita o cantitate minima de sange venos si se efectueaza intre saptamanile 14-21 de gestatie.
De notat, testul are valoare orientativa. Majoritatea gravidelor la care se obtine un rezultat pozitiv pentru trisomie 21 ( sindrom Down), trisomie 18 (sindrom Eduards) sau defecte de tub neural poate avea un copil probabil normal. De aceea un rezultat pozitiv necesita testari diagnostice suplimentare- amniocenteza.
Pentru ca testul sa fie concludent, el bazandu-se pe corelatia dintre varsta sarcinii si determinarea cantitativa a markerilor serici, este important ca inante sa se efectueze o ecografie pentru stabilirea varstei gestationale reale, prin biometrie fetala.
Bee
16+
http://bd.lilypie.com/6jfFp3.png
micola spune:
am inteles, finally...multumesc muult pentru explicatii, eram cam in pom cu astea..:)
Ah, si vorbeati de kilograme, eu am luat 3 pana acum...
17 + cu
!
!