Mamici de pepenasi de iulie-august 2008 (127)
Raspunsuri - Pagina 17
mcoca spune:
Dia, cate grade sunt la voi? Trebuie sa-l imbraci pe Andrei ca pe tine. Cred ca l-ai imbracat cam gros .... (+ paturica pe picioare). Daca tie iti e cald si lui ii e, dar daca tie iti e frig lui ii e si mai frig.
MAriana, Mada merci
.
Noi suntem nasi pe 31. O sa va spun ca am primit :). Dar sper ca nu o icoana din argint ...
Xenia paharele de cristal mi se par o idee buna. Si Maya a fost constipata, dar acum o rezolv de la primele semne cu apa Hépar (o apa plata cu magneziu). Cica e normal sa se mai constipe si bebeii alaptati la san.
Vicky si
Maya (27.06.2008)
Biribu spune:
buna fete! semnez si eu condica![]()
Caprioara eu alaptez exclusiv si o sa continui pina in pinzele albe, nu dau absolut nimic altceva. si eu stiu ca mulsul duce la pierderea laptelui in majoritatea cazurilor, de asta tot sfatuiam fetele sa-i puna la sin pe bb-i. vreau sa spun ca mulsul exclusiv, cind bb nu suge deloc la sin.
si sunt de acord si cu ce zice Vicky cu adaugarea formulei. uite numai la odiseea noastra cam asa a si fost...mie imi pare rau sa vad ca fetele renunta asa repede la alaptat, e pacat... Nu zice nimeni ca e o tragedie, sau ca nu sunt sanatosi copiii crescuti cu formula dar tot nu se compara cu laptele de mama.
Cit despre oboseala nus ce sa zic, ca eu cu doi numai odihnita nu sunt dar lapte e...
Dana tu spuneai ca o lasi la sin pe Clara si o ora; nu o lasa mai mult de 20 de minute si mai ales nu o lasa sa doarma, scoate-i sinul din gurita daca adoarme. daca sinii iti curg inseamna ca ai laptic destul, nu mai da formula. ai sa vezi ce bine o sa ia in greutate bb. si iar spun nu te lua dupa cit laptic iese cind mulgi, bb scoate cu mult mai mult. sigur ca in momentul cind ii dai formula bea, caci ii curge mai usor si ei sint lenesi mai ales cind sunt asa mici. si asa usor usor prefera biberonul si sug din ce in ce mai putin si se duce si lapticul.
Rux tot ce descrii tu acolo e normal sa fie asa. si al meu se screme cu orele. il mai ajut flectindu-i piciorusele pe abdomen, il tin asa minute bune si iese mai usor. de carut eu nu mi-as face griji, ei nu stau drepti nici in burta, eu de ex il port peste tot in scoica. si ai dreptate din pacate titele nu au gradatii dar stii ca bea destul ca-l vezi multumit, doarme bine vreo 2 ore, si se rotunjeste pe zi ce trece. si nici ei nu papa la fel la toate mesele, unele sunt mai consistente si altele mai rapide si e normal si asta.
Mada sa-ti traiasca printesa mare!!! La Multi Ani pt Ari!!!
Bujo si al meu a avut canalul lacrimar infundat la ochiul sting, colecta o secretie galbena din acest motiv. aici mi s-a spus ca de regula se desfunda spontan pina la un an si nu are nevoie de nici o interventie inainte, dar mi-a recomandat masaj, cu degetul mic in coltul interior al ochisorului aplici presiune si faci un masaj circular; la ai mei la amindoi a mers asta, acuma si toni e ok. Apropo de greutate am vrut sa iti spun la un mom dat, eu din cite stiu copii mai mari la nastere iau mai putin in greutate in primele saptamini, poate asta o fi fost explicatia si la voi.
Dara programul si-l face bb singur, si cei alaptati la sin clar papa mai des. ziua si al meu uneori cere la 2 ore si ii dau ca de-aia e alaptat la cerere. eu zic sa nu te stresezi cu nici un program inca, lasa lucrurile sa curga ca ai sa vezi ca Denisa isi va forma ea un ritm al ei, orice ai face tu. si asa e cel mai bine pt ea.
Estrella daca te ajuta cu ceva - aici nu se recomanda sa-l stergi pe bb cu nimic in gurita, eu n-am practicat asa ceva si vad ca am copii sanatosi.
revin ca plinge seful
Mami de
Anna (5.02.2007) si
Anthony (27.06.2008)
Gabriela82 spune:
Dumnezeu sa-l odihneasca pe ingerasul Darius! m-am intristat foarte tare cand am aflat, o mare pierdere.
Camy sunt alaturi de tine cu tot sufletul, te asteptam oricand vei simti nevoia sa te descarci, sa stai de vorba ...
ma doare asa de tare sufletul cand ma gandesc ... Dumnezeu sa te intareasca!
GABRIELA
de rasfatata mica IRINA PAULA (02.07.2008)
M&M spune:
M-am trezit pe la 2 juma sa imi hranesc prichindelu, apoi am zis sa intru pe forum fiindca nu maia veam somn...Am citit ce a scris Camy la subiectul deschis pentru ea si ingerasul Darius!!!...am ramas fara cuvinte...
Cristina
de Mihai Daniel (30.07.2008)
Gabriela82 spune:
Caprisi noi papam exclusiv la san. si la noi mesele sunt destul de dese ziua (jumatate de ora, 1 ora, 2 ore, rar dormim mai mult de 3 ore ziua) insa noaptea am inceput sa dormim cam 6 ore legat, deci papa bine ziua si noaptea se odihneste. si pe mine m-au indemnat (mama, soacra) sa completez cu formula ca nu s-ar satura si de-aia papa asa des dar n-am cedat ptr ca am vazut ca luam in greutate si n-am de ce sa-mi fac probleme.
noi la aproape 7 saptamani aveam 6 kg, nascuta cu 4, iesita din maternitate cu 3740.
i-am dat formula o sg data cand am fost la cumparaturi (cam 6 ore) si am lasat fata cu mama si n-aveam muls decat ptr o masa.
eu ma mulg doar cand stiu ca am treaba si tre sa plec de acasa si ma mulg manual, cu pompa nu reusesc.
eu am mai baut si ceai ptr lactatie dar nu cu regularitate, asa din cand in cand si mai ales cand se apropie puseele, si nici nu am mese consistente tot timpul, beau multa apa (asa beau de obicei) si manac foarte multe fructe in special pepene rosu in perioada asta.
eu nu m-am stresat ca as putea pierde lapticul, important e sa fim informate si sa avem rabdare si toate se aranjeaza de la sine. nu zic ca e usor sa n-ai timp nici sa mergi la toaleta sau sa faci dus dar merita, ptr fericirea bebelusului si nu numai.
eu cred ca o cauza importanta ptr pierderea lapticului este si lipsa informatiei, cred ca in maternitatile din Romania nu se acorda suficienta importanta acestui lucru si de multe ori chiar de acolo incepe totul. am auzit de asistente care le sfatuiau pe mamici sa ia pastile ptr stoparea laptlui ptr ca e bb puturos sau ca a facut rani la san (asta la Constanta). daca in maternitate te-ar informa corect cu privire la alaptat (ptr ca nu toate mamicile au acces la internet sau rabdare sa citeasca in carti si plus ca suna mult mai credibil daca sfaturile vin din partea unor cadre medicale) nu s-ar mai renunta asa usor. cum spunea narcisa la un moment dat, daca nu esti bolnava, nu iei droguri, nu fumezi, nu bei alcool sau n-ai trecut printr-un soc n-ai nici un motiv sa nu ai lapte.
din pacate in Romania se renunta foarte usor la lucrurile importante, se fac multe cezariene fara sa fie cazul, tot mai multi bebelusi sunt hraniti cu lapte praf fara sa fie cazul si lista poate continua si in alte domenii dar nu e cazul acum.
deci cu multa rabdare si dragoste ptr bebelusii nostri va fi si laptic.
Anna foarte adevarat ce scrii tu acolo.
sper sa nu va suparati ca am insistat pe subiectul asta dar asa am simtit.
GABRIELA
Gabriela82 spune:
Sun, Diarux multumim ptr ca v-ati exprimat atat de frumos in ceea ce o priveste pe Camy.
GABRIELA
Gabriela82 spune:
astept sa se trezeasca puiul sa pape.
Cris este cutremurator ce scrie Camy.
GABRIELA
Biribu spune:
cind am postat nu terminasem de citit si abia apoi am vazut mesajul Cameliei...Doamne, da-i putere 

Gabi bravo mami ca nu ai cedat la presiuni cu formula! sunt convinsa ca fetelor le e greu cind au astfel de "sfatuitori" si ma bucur cind aud ca nu cedeaza... A luat super bine in greutate puiuta 
Mona tin pumnii strins! las ca va fi bine, trebuie indepartat tot tesutul ala si apoi se va vindeca fara probleme. grija mare si cu pansatul dupa sa nu se mai infecteze, Doamne fereste 
Laurash las ca va scoateti voi pirleala la anu cu Tenerifele! mai bine sa fiti linistiti. oricum ati putea merge eventual cu masina mai aproape prin Grecia/ Turcia, nu?
noi ne pregatim de vacanta, simbata decolam spre California la mare, soare si odihna (sper)
va pup
Mami de
Anna (5.02.2007) si
Anthony (27.06.2008)
Yael spune:
Acum au plecat si astia mici ai mei la gradinita (7.30).
Diarux multumesc din suflet pt. poezioara... Sincer nu ma asteptam si cand am vazut m-am bucurat mult de tot, m-ai binedispus...
Esti super!
Eevi a mea creste, are programul ca a lui mada insa nu mananca atat de mult... wow, 180?
Daca mananca 120 e super!
Ce stres p-aici cu alaptatul asta... Aici nurse a mea mi-a zis ca 3 picaturi de lapte si e de ajuns... Eu imi luasem pompa de la Medela, electrica si chiar nu cred ca un bebe poate scoate mai mult ca o pompa electrica... de calitate. Si tot am ramas fara laptic. Intreba cineva aici despre faptul ca mai ramasesera 10-20 ml. -si la mine la fel, si am inceput apoi sa ma mulg o data la 2 zile, 4, o sapt. si apoi am lasat asa. Si vad ca nu am nimic... totul e OK.
Doamne ce vorbiti voi de 'dansa' si cum arata 'dupa'. Acum vad si eu un lucru bun cu cezariana
.

I, J
4v6kk, N
3v & E
1kk
--------------------------------------------------
"One who knows languages feels home everywhere."
(Dutch saying)
Yael spune:
mada sa stii ca am vazut atunci pozele cu casa ta (before si after) -ce diferenta!!! insa chiar merita sa investiti asa chiar si pt. 5 ani? Sa nu-mi zici ca tot voi ati pus si parchetul
. Oricum, arata super... Cat ziceati ca platiti (4 camere, nu?) 800£? Adica vreo 1000€... Oho... Noi acum unde ne mutam platim 770€ (3 camere, 84m² + sauna
). Apa e inclusa in pret... intretinerea... nu mai platim decat curentul (cam 35€/2 luni -si gatim electric, nu sunt gaze in Finlanda). Chiar, am vazut ca se scumpesc gazele si curentul la voi, in functie de ce companie apartii, cu 26%-29.2% la gaze si 16%-19.2% la curent si asta de luni!
Merg sa vad si eu poze cu voi (multumesc fetelor care mi-au trimis si mie parola).
I, J
4v6kk, N
3v & E
1kk
--------------------------------------------------
"One who knows languages feels home everywhere."
(Dutch saying)