Mamici de pepenasi de iulie-august 2008 (127)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns AnnaBaby spune:

pt fetele care-si fac griji in privinta alaptatului, o sa citez dintr-un mesaj postat pe un alt forum de o mamica:"cred si eu ca noi tare fericite ar trebui sa fim daca am putea sa privim lucrurile in adevarata lor lumina
copilul nu te ia pe post de suzete ci te ia pe post de ceea ce esti: izvor de comfort, siguranta, placere
te mananca si nu mananca doar proteine, carbohidrati si zaharuri ci mananca si ceva placere, satisfactii, impliniri
si de la cine sa le manance toate astea decat de la mama lui, sanul mamei lui, caldura, mirosul acesteia?
de la o suzeta?
sunt convinsa ca ai un bb extrem de inteligent, care stie sa ia lucrurile asa cum sunt, adica stie sa ceara sanul pentru a-si satisface si alte nevoi decat cele nutritionale, nevoi cel putin pe tot atat de importante ca cele nutritionale
o suzeta nu poate sa-i ofere decat un minim din ceea ce ar putea sa-i ofere sanul tau pe post de ceea ce este
suzeta este comoda femeilor si satisface nevoile acestora de-a fi libere, dar in nici un caz nu implineste nevoia copilului decat daca mama este constienta ca s-a adus un minim copilului prin uzul acesteia si decat daca mama incearca sa suplineasca acest minim continuand sa fie prezenta
da, despre asta e vorba in cazul vostru
copilul iti cauta prezenta
si singurul lui mijloc de-a comunica acest lucru la aceasta varsta este sa caute sanul
sanatatea unui copil la aceasta varsta se cladeste si prin prezenta constanta a mamei
deci copilasul adoarme, adoarme impacat cu sine cu universul la san (daca-i stii cati dintre noi ajungem sa cautam acea pace a sanului si ajunsi maturi!), incepe sa planga cand il pui in patut pentru ca l-ai rupt, l-ai scos din beatitudinea lui (ce bune reactii are inca bb!) deci lui inca ii este foame de tine si atunci ii mai dai putin supliment pentru ca de san nu mai trage
si e de inteles reactia lui, de unde era adancit intr-o stare de profunda satisfactie este conturbat, ii este refuzat izvorul vietii, devine nelinistit, haotic, greu de gestionat
nu mai vrea sanul si pentru ca nu poate sa mai stie ce mai vrea fiind cuprins de o multitudine de senzatii neplacute, care-l coplesesc iar atunci formula cea care ineaca, acopera pe moment il face sa taca pentru ca trebuie sa taca
trebuie sa taca pentru a avea noi confirmarea ca e bine, dar oare e bine?"
Mie mi-a placut, sper sa va fie de folos.

Anna de Ioana Maria
printesa noastra poze cu ariciul
povestea nasterii www.totsites.com/tot/ioana-maria" target="_blank">pagina mea web
www.onetruemedia.com/shared?p=676cf86b3431cbc69b663e&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">could this be love

Mergi la inceput

camy iubita, ma bucur ca ai reusit sa te aduni cat de cat si sa incerci sa comunici cu noi, stiu ca e greu sa-ti gasesti cuvintele care sa exprime cel mai bine ceea ce simti, de fapt cred ca e imposibil...dar o sa-ti faca bine sa te exteriorizezi. Noi te asteptam cu drag

Anna de Ioana Maria
povestea nasterii www.totsites.com/tot/ioana-maria" target="_blank">pagina mea web
www.onetruemedia.com/shared?p=676cf86b3431cbc69b663e&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">could this be love

Mergi la inceput

In seara asta tati a plecat la Bucuresti si noi am ramas singurele. Dar pt ca nu ma incumet la o noapte singura cu ariciul am chemat-o pe mama sa stea cu mine, in caz ca face scandal Ioana sa am cu cine sa mai fac "schimb de tura".

Anna de Ioana Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns narcisa.s spune:

Nici nu imi mai vine sa scriu nimic...

ARI scumpa, la multi ani, sa cresti mare si desteapta, sa-ti asculti parintii si Dumnezeu sa te binecuvinteze in fiecare zi...si sa ai grija de surioara ta...

monalacule, sa te faci bine...succes maine...

vicky, cum ai scris acolo in fr - sunt de accord

Capri, si noi exclusiv san...mai am cate o apasare sa-i dau formula cand cere tzitzi din jumate in jumate de ora dar vil a ascuns cutia si nu ma lasa sa-i dau...si cu lapte de la san a luat 900 gr si a crescut 4 cm

Cu pierdutul laptelui, cred ca e in primul rand chestie de psihic...Odihna, lichide - eu minim 4 l de ceai pe zi - de ala de bea si Boti, plus apa si lactate - mancare consistenta si bb pus la san de cate ori cere...anais vrea cateodata si din jumate in jumate de ora

atb-ule. biri ma bucur ca ati dat un semn....va puup tare tare

mickycris nimic...

Tot ce veti cere cu credinta, prin rugaciune, veti primi - Matei 21:22

Narcisa si Vil parinti fericiti de Anais

Caruciorul rosu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariana_1976 spune:

Citat:
BEBE GRANDIT ET IL A FAIM Au cours de sa première année, votre bébé grandit et prend du poids plus rapidement qu'à aucune autre période de sa vie. Il a des poussées de croissances qui le rende affamé. Ne soyez donc pas étonnée si, régulièrement au bout de quelques semaines, votre petit ange est particulièrement grognon et réclame davantage de lait. Si vous allaitez, vous constaterez peut-être que votre bébé a toujours faim et qu'il pleure encore après une longue tétée alors que vous n'avez plus une goutte de lait. Vous serez tentée de compléter ses tétées par du lait infantile. Mais ce n'est pas la solution. Il faut inciter votre corps à augmenter sa production de lait de façon à pouvoir répondre aux besoins accrus de bébé. Chaque fois que vous soupçonnez une poussée de croissance, répondez aux besoins de votre bébé en augmentant le nombre de tétées. C'est de cette façon que la nature stimule la production de lait. Rappelez-vous de boire beaucoup et de vous reposer pour que votre corps soit à même de répondre à la demande ! Ne soyez pas démoralisée de voir les habitudes de bébé provisoirement perturbées. Cela ne devrait durer qu'un jour ou deux, pendant que votre production de lait s'adapte.

Bebelusul creste si ii este foame.
Pe parcursul primul sau an (de viata), bebelusul vostru creste si cistiga in greutate mai rapid decit in orice alta perioada a vietii lui.
El are pusee de crestere care il infometeaza. Deci sa nu va mirati ca in mod regulat, pe parcursul a citorva saptamini, micutul vostru ingeras
este in mod deosebit "bombanici" si cere mai mult lapte. Daca alaptati, poate veti constata ca bebelusului vostru ii este mereu foame si inca plinge dupa un supt indelungat atunci cind nu mai aveti o picatura de lapte. Veti fi tentata sa-i completati supturile cu formula. Dar aceasta nu este solutia. Trebuie sa va stimulati corpul sa-si mareasca productia de lapte pentru a putea raspunde necesitatilor crescute ale bebelusului.
De fiecare data cind presupuneti un puseu de crestere, raspundeti necesitatilor bebelusului indesind numarul de supturi. In felul acesta natura stimuleaza productia de lapte. Amintiti-va sa beti mult si sa va odihniti asa incit corpul vostru sa raspunda cererii (marite).
Nu va demoralizati de vederea obiceiurilor schimbate ale bebelusului. Acest lucru nu ar trebui sa dureze decit o zi doua, in timp ce productia voastra de lapte se adapteaza/regleaza ( conform nevoilor crescute alebebelusului).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariana_1976 spune:

Camy, imi pare bine ca ai intrat sa iti exprimi durerea si sa ne-o impartasesti.
Aici vei gasi intotdeauna un sprijin si vom fi alaturi mereu, asa cum s-a intimplat in toate aceste luni...
Te imbratisez cu lacrimi si va doresc multa multa putere sa va ridicati incet incet, la timpul potrivit...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns narcisa.s spune:

Annababy, foarte frumos ce ai scris tu acolo...asta simt si eu cu anais...si adevarule e ca, atunci cand e agitata, se linisteste de minune la san

Diarux, sor-ta Carmenela cum e...e mai bine??

Tot ce veti cere cu credinta, prin rugaciune, veti primi - Matei 21:22

Narcisa si Vil parinti fericiti de Anais

Caruciorul rosu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns struluta spune:

Camelia draga, am sa incerc sa scriu si eu cateva cuvinte...cu toate ca mi-e atata de greu...nu imi mai gasesc cuvintele...as vrea sa pot sa iti spun ceva, sa fac ceva care sa iti aline macar putin durerea...din pacate e imposibil...totusi, un singur lucru, nu-ti pierde credinta in Dumnezeu, nu te razvrati si nu-i cere nimic, doar lasa-ti soarta in voia Lui...vei vedea ca va fi bine...el stie cel mai bine de ce avem nevoie, cu toate ca nu realizam de multe ori asta...nimic nu-i intamplator in viata noastra...
Iar micutul Darius e acolo sus intre ingerasi, acolo unde nu mai este durere, suferinta, lacrimi...el e bine si nu a plecat de langa tine, va fi mereu acolo in sufletul tau, doar trebuie sa-ti gasesti linistea sufleteasca si-l vei gasi si pe el...acolo, mereu, privindu-te cu acei ochisori senini, zambindu-ti...
Of Doamne...e foarte greu...dar nu esti singura...aici ne vei gasi mereu.
Sa ai mare grija de tine

Simona

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tecky spune:

Camy draga sa dea D-zeu sa poti depasi cat mai curand acest moment extrem de greu din viata ta.Sa pastrezi ca amintire mereu vie in sufletul tau privirea micutului ingeras Darius si sunt sigura ca durerea va mai dispare.Te iubim mult si vom fii mereu aici pt tine!
Monalac iti tin pumnii ca totul sa fie bine maine.

Tecky - mamica fericita de ANA-RALUCA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dara_d spune:

MOna iti tin pu,mnii sa fie bine maine la operatie.
Camy nu am cuvinte , este bine ca ai mai intrat aici noi te asteptam oricand ai tu chef sa te descarci de aceasta suferinta.
Ma duc sa mai fac una alta prin casa ca noi sambata avem botezul larestaurant dat duminica vin nasii la mir si trebuie s amai frec prin bucatarie , baie sa vad ce pot face.

Andreea de Denisa(11.07.2008)
Povestea nasterii http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=125120

Mergi la inceput