Mamici de pepenasi de iulie-august 2008 (127)
Raspunsuri - Pagina 10
Caprioara spune:
Ruxandra, acum e prea devreme sa faci o evaluare la "dansa". La mine a fost super umflat locul si aveam senzatia sa am niste denivelari de parca mi-a cusut pielea incalecata. Dar era si din cauza "reactiei" la firele din interior, aveam clar infectie inauntru si dureaaaaa frate (data trecuta fusese parfum pe langa ce a fost acum)! Dar uite ca acum arata binisor, s-a desumflat locul si nici nu mai doare. Deci, mai asteapta pana la 5 saptamani pana sa arunci o privire acolo, ok
?
pup you,
Caprioara, mami de
Matei (07.01.2002) si de
Ilinca (14.07.2008)
Povestea nasterii Ilincutzei, poze Ilinca si Ilinca si Matei
poze Ilinca, burtica si altele
(cont abimami2008 cu parola de la mailul comun)
bujo spune:
Si eu raportez ca alaptez exclusiv. Si treaba cu pompa, din punctu meu de vedere, este legenda. Poti sa pierzi laptele daca nu folosesti pompa cum trebe si nu scoti destul. Trebuie sa inveti sa te "intelegi" cu pompa si scoti tot. si daca nici io nu m-am muls... La inceput de nevoie ca aveam noduri si febra, apoi de surplus ca sa pun la congelator. Deci nu pompa e de vina pt pierderea laptelui. Si io zic ca fetele, stresu si oboseala crek sunt de vina.
Am fost azi la dr si am luat 200gr intr-o sapt, deci am recuperat
I-am zis la dr ca am incercat sa-l fortez da voma, pur si simplu a inceput el sa pape mai bine. Oricum acum rar mai papa numa 60-80 ca acu o sapt juma, azi a papat si 150. Stiu asta pt ca toata sapt l-am cantarit la fiecare masa ca sa-l urmaresc. Credeti-ma ca nu e din paranoia mea ca nu-mi face nicio placere sa-l pun non stop pe cantar ci de nevoie ca ma speriasem ca nu papa. Daca o tine tot asa e super. Am fost si la ochiolog ca are conjunctivita saracutu de la nastere. Sper sa-i treaca ca altfel sunt canalele infundate si terbe defundate si nu-i o placere.
Mai tre sa ajungem la dermatolog ca avem niste bubute si nu stim ce sunt dar sa vina tanti din concediu.
bujo mami de Filip
album de nunta
bb stuff
gandacelu
Caprioara spune:
Mada, vazut poze cu fetele
! Vaaai ce frumoase sunteti, toate trei! Si ce dulci sunt ele impreuna! Mi-au placut mult si comentariile la poze
. Mai, Ari e deja fata mare, de are grija de surioara. Rochita e minunata! Si geanta e misto.
Numa sambata asta nu e botezul, deci mai avem putin si petrecem si voi si noi, si parca mai avea cineva pe 30 august, dar nu mai tin minte cine.
Io am probleme cu lumanarea: stiti ca o vreau cu floarea soarelui. Numai ca, cica nu se prea mai gaseste si pana sambata viitoate risc sa nu am de unde lua din cea romaneasca. Si nu-mi surade sa dau comanda la vreo florarie de flori aduse din Olanda, care sunt cica si mici si scumpe (fata de cele romanesti), si nu prea le convine sa aduca pentru trei fire cate vreau eu.
Ca veni vorba de lumanari de botez, bai sunt niste pretuuuuuri! Cea mai ieftina gasita pe net e 60 ron (simpla, cu trei jerbera si niste verdeata, fara burete), dar in general sunt peste milion, pana la 2-3-4 milioane, inclusiv la ghereta din colt la tiganci. Pai mi-a cerut pentru o lumanare cu 3 floarea soarelui si un pic de verdeata 85 ron la florarie, si la o ghereta chiar milionu. Si nici macar nu pune florile pe burete, ca cica sunt prea putine. Deci tot varianta sa o faci singur e mai buna, numa ca nu am garantia ca voi gasi floarea soarelui atunci, si nici timp nu voi avea sa umblu in dimineata aia, fiindca la 11.30 trebe sa fim la biserica.
pup you all,
Caprioara, mami de
Matei (07.01.2002) si de
Ilinca (14.07.2008)
Povestea nasterii Ilincutzei, poze Ilinca si Ilinca si Matei
poze Ilinca, burtica si altele
(cont abimami2008 cu parola de la mailul comun)
bujo spune:
Diaexact aceeasi problema mi-am pus-o si io, cum imi dau seama cat papa. Din pacate numa cu proba cantarului poti afla. Io am zis ca nu ma stresez cu cantaru si uite ca nu papa de ajuns. Acu l-am cantarit la fiecare masa vreo cateva zile si pot spune ca deja anticipez cam cat papa dupa timpul pe care il petrece la supt si dupa felul cum suge.poti incerca si tu asta, dar daca ia normal in greutate, doarme macar 2 ore, se aude cand inghite lapte (nu doar suge in gol) inseamna ca papa bine. Nu te stresa ca te prinzi tu.
Fetele da la savarina se face si operatie de schimbare de culoare? Ca a mea e mov-indigo, nu roz, si m-ar tenta o schimbare, eventual sa bag si niste sclipici![]()
bujo mami de Filip
album de nunta
bb stuff
gandacelu
MissJJ spune:
Gata finally s-au incarcat toate pozele deci daca vreti sa ne vedeti mergeti pe ambele conturi.
Asa acuma Vicky, Serenity eu am fost aici la un tratament cu laser pt vergeturi, cica e cel mai nou, adik era anul trecut, e de preferat sa mergi cand inca sunt vinetii vergeturile adik proaspete ca are mai mult efect, se cheama Future Tec. Uite www.sknclinics.co.uk/cosmetic-skin-treatments/stretchmark-treatment.html" target="_blank">aici detalii de la clinica unde am fost eu despre acest tratament.
Eu am facut 10 sedinte de cate o ora jumate din cauza ca suprafata la mine era f mare si nu apuca sa acopere cat mai mult daca mergeam numai o ora. Mi-au zis ca imi fac numai 10 sedinte si apoi trebuie sa fac pauza si pot sa reiau daca mai vreau.
La inceput te da cu o solutie care apoi o bate asa in piele cu un aparat nu doare si apoi aplica laserul simti numai caldura asa uneori mai puternica si ramane mai sensibila zona unde a folosit laserul pt cateva ore dar efect are si inca, cum. La mine dupa cateva sedinte deja se subtiau dupa doua sedinte isi schimbasera culoarea erau mai maronii si mult mai subtiri, si acuma dupa aproape doi ani de la tratament sunt mult mai putin vizibile decat atunci adik pot merge si la piscina si in costum de baie fara sa ma stresez prea tare da se mai vad normal dar mult mai putin.
A costat f mult 120 de lire pe sedinta deci 1200 in total dar a meritat din plin. Dupa mi-au dat sa folosesc acasa doua creme una cu acid glicolic care sa pregateasca pielea sa inmoaie tesuturile sau ceva de genul si una pt vergeturi asta, care costa 50 de lire tubul da este f buna imediat se simte cum schimba textura pielii si ma tot dau cu ea si intradevar le face mai putin vizibile in timp.
Na cam asta e eu sunt f multumita si am sa mai merg la niste sedinte dar numai dupa ce slabesc si ajung la greutatea la care vreau eu.
Mami de printese
Ari si
Ami
MissJJ spune:
Caprioara multumim mult.
Da mai acusi e botezul eu deja is super crizata am facut liste peste liste cu ce tre sa fac de papa apoi cu ce imi trebuie pt toate astea am comandat o parte din bautura condimente sucuri apa si vinete ca weekendul asta vreau sa le coacem la gratar pe toate si asa mai si congelez pt noi cand mai avem chef de o salata de vinete.
Am luat farfurii, pahare decoratiuni si servetele cu Tinker Bell ca sa mearga si pt botez si pt ziua lui Ari ca le facem ambele deodata o sa aiba numai torturi separate.
Acuma sa vad cum imi impart mancaurile care cum si cand le fac plus ca weekendul asta tre sa ma ocup si de gradina sa tund iarba sa tai coapcii si tund via sa curat intre pietre unde a crscut iarba sau buruieni sa mut vasele cu plante sa arate frumos si estetic ca wekendul cu botezul nu am cand ca vineri dim vin rudele si mergem dupa ei la aeroport apoi samb dim is pregatirile ca la 2 tre sa fim la biserica si la 5 vin invitatii apoi duminica mergem cu rudele pe aici prin zona sa le aratam si luni si marti e turul Londrei ca ei miercuri pleaca ca tre sa fie la servici deci o sa fim super busy si mai mult pe drumuri. Poate cu ocazia asta mai slabesc si eu oleaca.
Mami de printese
Ari si
Ami
Didi81 spune:
Mada, la multi ani pentru Ari!!! 
Am vazut pozele, foaaaarte frumoase, mai ales cele cu printesele impreuna! 
Capri, eu mai eram cu botezul pe 30 august.
Mai, voi ma speriati cu discutiile astea despre copiii care se ingrasa acum si sunt predispusi la obezitate. Credeti ca Aida a luat prea mult in greutate? Hai ca acu devin paranoica, scuze. Dar zau nu mananca mult, de obicei vre-o 80-90 ml la o masa, ce-i drept mesele sunt cam la 3 ore, respectiv vre-o 5 ore noaptea. Uf, ce probleme imi pun si eu.![]()
Ce m-au mai distrat discutiile cu "savarina" asimetrica
; da, chiar tre sa fii dusa rau si sa nu ai ce face pentru a ajunge sa te operezi acolo pe motiv ca arata nu stiu cum.
Didi
de Aida Maria
MissJJ spune:
Didi ms mult.
Aha deci si voi va petrecti pe 30 aug bairam mare la noi la odisee pe 30.
Mami de printese
Ari si
Ami
mariana_1976 spune:
La multi ani Ari, sa fi sanatoasa, norocoasa si sa ai o copilarie fericita!

Monica/Olanda ma gindesc mereu la voi si tin minte ce emotii am avut eu la prima nastere vaginala dupa cezariana. Am totusi incredere ca olandezii stiu ce fac...Sanse de reusita ai peste 70%, asa ca mult curaj!

Caprioara, in legatura cu acea culoare mai inchisa, am impresia ca am citit demult undeva ca este vorba de o pigmentatie permanenta...Eu am observat ca este un pic si in functie de rasa, ca aici sunt multe blondine si majoritatea nu au asa dupa nastere, din cite am discutat si intrebat eu...
Si eu inca alaptez exclusiv, dar la al treilea si al patrulea bebe nu am reusit decit foarte putin...Acum este si un copilas care suge fara probleme, doarme bine, nu colici...mult mai usor de ingrijit.
Pierderea laptelui si eu cred ca este in principal din motive psihice plus oboseala prelungita ucide lapticul...
Mada, mie dupa epiziotomie mi s-a parut ca au aranjat-o mai bine decit fusese vreodata...![]()
Pe bune, eram asa de fericitaaa! E, dupa a doua nastere vaginala, a revenit iar la "normal", nu stiu cum s-a intimplat...![]()
Aici aratasera odata intr-un documentar o tipa care si-o aranjase si apoi "resturile" de la operatie le incorporase cineva intr-un ansamblu de sticla si era pus la vinzare...
![]()
Serenity, vegeturile nu vor disparea niciodata, dar se albesc si nu sunt vizibil urite decit daca isi pune careva vreun binoclu super-performant pe acolo pe la plaja...Poti sa-ti iei costum de baie intreg daca simti ca te deranjeaza in viitor...
Ah, daca-ai vedea aici si in multe alte tari din "Occident" cite persoane supraponderale isi etaleaza corpurile pe la piscine, plaje, etc...Si pe noi ne opreste o celulita sau o vergetura?
Sun, eu stau prost cu stiintele exacte, de aceea intreb, care este explicatia stiintifica a acelei interdictii de 6 luni nu avion? (ca aici nu am auzit de asa ceva nici la prematuri)
Diarux, eu daca sunt afara peste 20 de grade si nu bate vintul, ii pun doar un body subtire cu mineca scurta, o salopetica subtire (cu piciorus) si un cearsafel subtire de vara sa fie de rezerva...A, stai asa, il transporti in landou sau in wrap, sling sau ...?
Biri ce devreme se intoarce Anthony! La noi nici un copilas n-a incercat inainte de 3 lunisoare!
Cristina_26, stai linistita ca eu am avut copilasi care nu serveau mai mult de 60 ml la 2 ore!! Acum este cind 120, cind 140 si doar daca doarme 5-6 ore noaptea baga 200 ml.
(tati o hraneste cu laptele meu din bibe dimineata ca sa pot dormi eu citeva ore inainte sa plece el la serviciu).
Fetelor, aici sau sunt astia ciudati sau depasiti sau ...nu stiu. In carti scrie ca ceaiurile pentru stimularea lactatiei nu au decit un efect temporar si aproape inexistent si aici nu se recomanda...
Mai doream sa zic ceva si iar uit...
Asa e cu batrinetile astea,deh!
SunSmile spune:
Bey, deci va rog io nu-i mai spuneti savarina. Ca mie-mi place prajitura cu pricina si vreau sa-mi placa in continuare:). A mea-i roz (nu ca v-ar interesa:) ) si fara sclipici (Cuscri, te-ai ticnit).
Apropos Cuscri, bravo pt Filipanu meu! Io ti-am zis sa lasi baietu'n pace ca-i absolut sanatos.
Madutzaaaa ce fete frumoase ai. Mai, e totala Ami cu freza ei zburlicioasa. Si cum stau ele in pat si-i da Ari kiss. Frumoase foc. Si rochita imi place, e dulcica. Noi change mat d'ala avem de la carutz si e ok in deplasare.
Capri nush daca mai gasesti tu floarea soarelui. Oricum, faina ideea. Inteleg ca si aranjatul salii va merge pe aceeasi idee? Io nu stiu cat costa lumanarea mea, ca nu mi-am intrebat prietena.
Mai, deci weekendul viitor avem 3 botezuri. Ce tare. Toate 3 fetite!
Didi termina ma. Auzi la ea ce probleme isi face. Deci nu, Aida nu se incadreaza acolo. Pt ca mananca atunci cand ii e foame si arata foarte bine. Dar sunt parinti care "baga" in ei cu forta, cantitati mari. Si nu inteleg de ce, ca nici mie nu mi-ar conveni sa ma forteze sa mananc daca nu mi-e foame.
Mariana am mai scris. Eu intuiesc ca prematurii n-au interdictie, pt ca in afara ca au de recuperat nitel in greutate, sunt ok. Dar Thea a fost la o miime de pas de a pleca la ingerasi. Ei ii pocneau plamanii. Presiunea atat de mare din avion, i-ar pune probleme serioase pe urechiuse, pe respirat. Asta e doar una. Ca daca stai si te gandesti ca ea a fost ventilata mecanic mult timp. In fine, am inteles acum si prefer sa n-o expun la altitudini asa mari, atat de repede. Mai ales ca pneumotoraxul se face si de la asta. Mi-ar fi placut, i-ar fi facut si ei bine, dar nu risc nimic. Si-asa ma obsedeaza denumirea ei de "copil cu risc", denumire ce-o va urmari pana la 1 anisor...
------------------------------------------------------------------------
SUN - mamica minunii luptatoare THEA-PATRICIA(16.06.2008)
Cand Dumnezeu saruta suflete...