Copilasi din 2002 (50)
Raspunsuri - Pagina 12
Gabbriela spune:
Mia. ai putea sa ii sugerezi la micutul tau sa isi astepte rantul. Sa nu mai intrerupa invatatoarea cand ea vb, si daca are cumva intrebari sa ridice mana si sa se adreseze frumos. Iar daca are ceva fff important ridicatul maini si respectul fata de altii il va ajuta mai mult decat sa vb.
Ii zici zilnic sa fie atent cand incepe sa vb , sa vada daca acela e momentul potrivit, si daca cumva nu ar fi mai bine sa astepte pana invatatoarea nu mai vb.
Ii zici , ca la scoala vb fara a fi intrebat, sau intreruptul invatatoarei, are consecinte nu prea placute si tu nu ai vrea sa il vezi pe el fiind in time out all the time.
Fa un sistem,daca astazi vi acasa fara sa ai time out pt vb in clasa cand nu e momentul, o sa face x si y.. recompensa la copii functioneaza super bine
Bafta si rabdare, se va rezolva si va intelege si el ca trebuie sa urmeze ceva reguli si sa respecte timpul altora cand vorbesc.
PS: am primit prima tema oficiala astazi de la scoala, e super usoara, diseara o sa o pun pe site sa o vedeti.
pupici scolareilor si mai vorbim
PS1: Nicoleta ce piticoti frumosi ai
Katty, ma bucur ca te revad, pupici mandrutului tau.
Nina, si bafta lui Cristina, sutn asa de bucuroasa pt tine ca totul e ok cu Cristina la scoala si cu diabetul si cu tot ...
ruxij, in ce faze mai sunteti cu scoala voi? testari? ceva?
sinzi, mai cauti scoli pt David?
cristina, frumoase poze
pe toate si mai vorbim
Sanatate si numai bine
Nicole mami lui www.babiesonline.com/babies/j/julianleonardo/" target="_blank">Julian
www.4shared.com/dir/4242034/d653560a/sharing.html" target="_blank">
Never discourage anyone...who continually makes progress, no matter how slow. - Plato
ruxij spune:
Mia, din pacate nu poti decat sa lucrezi cu copilul tau. Din experienta mea, nu trebuie sa te iei cu invatatoarea la cearta. Ba dimpotriva, peri-o, spune-i ca tu faci tot ce poti, du-i cadouri (de Craciun), bag-o in seama. Vb cu copilul, fa un chart cu recompense ceva. Scopul tau sa fie sa rezolvi problema copilului, ca dreptatea nu ti-o gasesti la ei. Si pe fi-miu il "scrie" pe lista ca vorbeste, dar eu nu prea dau atentie chestiei asteia si atata vreme cand nu se plange invatatoarea, eu sunt ok cu asta, dar la tine cu time-out poate e bine sa intervii cu copilul.
Sanziana, nu prea am mai vazut nimic nou prin ghiozdan. Nu vazui testari. Maine merg copiii la gradina zoologica.
Mia. spune:
I-am facut un chart pe care pun stickere cind asculta. Teoria e una practica e alta: referitor la ce sa-i spun, zilnic ii spun sa se gindeasca inainte de a vb si doar daca e ceva fff important sa zica "excuse me" dar in rest sa nu intreupa lumea, etc...si cind greseste imi spune ca "a uitat"..Eu ce sa-i mai zic la asta?
Ideea e ca mi-e greu sa cred ca toti sint niste "sfinti" in clasa la el si el e "the worst". In fine, o sa vedem ce se va intimpla.
cristina22 spune:
Mia-bine ai venit!!
Nicole-multumesc!
Nina-pune si tu o pozica cu scolarita cu ghiozdan!!
Nicoleta-ioi, ce draguta esti!! Dar ai putea sa-mi zici tanti!Ca peste mai putin de 2 saptamani fac 32...
Stefan merge doar cu tati? Tin pumnii sa luati decizia buna!!
La noi continua frigul, asa ca acasa am dat drumul la cadurica.
cristina si Andrei(am 5 ani!!!)
Anina_n spune:
Cristina_22, cum e gata PC-ul(se pare ca azi) vin si cu pozele !
Nicole, da, si eu ma bucur enorm ca ii merge bine si nu avem probleme !
Pe curand !
Nina, mami de www.babiesonline.com/babies/n/ninacristina" target="_blank"> Nina-Cristina (10.01.2002)
Diabet zaharat la copii, Copilasi din 2002, Copii capricorn
ruxij spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Mia. I-am facut un chart pe care pun stickere cind asculta. Teoria e una practica e alta: referitor la ce sa-i spun, zilnic ii spun sa se gindeasca inainte de a vb si doar daca e ceva fff important sa zica "excuse me" dar in rest sa nu intreupa lumea, etc...si cind greseste imi spune ca "a uitat"..Eu ce sa-i mai zic la asta? Ideea e ca mi-e greu sa cred ca toti sint niste "sfinti" in clasa la el si el e "the worst". In fine, o sa vedem ce se va intimpla. www.facebook.com/profile.php?id=1065503304" target="_blank">poze alte poze |
Te inteleg f. bine, pt ca si noi am avut tot timpul plangeri anul trecut. Sunt convinsa ca nu e el de "worst". Eu am tot vorbit cu copilul, incercand sa ii tot explic sa nu mai repete comportamentul care o deranja pe invatatoare. Dar la noi era ceva mai putin controlabil si anume tipei nu ii placea pt. ca copilul se juca cu parul si ca cerea voie prea mult si nu era destul de independent si ca plangea des (acum stiu ca din cauza ei plangea) si nu voia sa isi coloreze acolo pe foile alea. Acum vorbeste prea mult, dar nu s-au plans, imi spune el ca il scriu pe lista si invatatoarea mi-a zis ca da, vorbeste, dar e OK, are multi prieteni yada yada. E diferenta intre invatatoare.
Ce as putea sa iti mai spun ca sa te mai ajute? Cand copilul nostru a inceput preschool, la patru ani, am avut plangeri zilnice pt ca vorbea la ora de somn. Si trebuie sa iti spun ca am rezolvat pedepsindu-l tot pe el de cate ori venea cu o notita de plangere. Si asta era aproape zilnic. Ii dadeam si eu time-out acasa. Chiar dc. nu eram de acord cu invatoarele si stiam ca nu e singurul, am vrut sa ii rezolv problema tot lui, sa nu mai fie tot timpul persecutat si prost privit. Combinat cu periatul invatatoarei, asta o aplic cat pot de mult (Sanziana m-a invatat ), cred ca cc cam asta ar fi reteta. Stiu cat e de nasol, my heart goes to you (cum zicem noi in Oltenia lol)
Mia. spune:
Multumesc Ruxi pt suport! Acum sint curioasa ce-o sa zica invatatoarea, pt ca ieri am vb si cu fosta invatatoare(de la kindergarden) si cu consiliera scolii si ambele mi-au spus ca vor vorbi cu ea sa vada ce e de facut, sa gasim solutii...
Ieri l-am pus sa exerseze ce are pt la scoala, citit silabe si citeva cuvinte(engleza si franceza-ca e la French immersion) si spre uimirea mea a citit impecabil , nu s-a incurcat nici macar o data. Am fost uimita pt ca eu nu prea ma ocup de el sa faca suplimentar nimic acasa, ca Luca are si o sora de 2 ani si sint superocupata. Dar ieri l-am tot pus sa faca dintr-o carte pe care am luat-o eu in plus de la Costco pt clasa 1 si a tot facut pina la culcare.
M-am uitat pe poze voastre si copilasii sint atit de draguti!
sinzi_ana spune:
Mia, eu merg pe principiul ca vorba dulce mult aduce...so...periat la greu educatoare, mai putin cu pedepsitul copilului , ca asta e firea lui...eu nu as umbla sa il fortez sa faca ceva ce nu ii sta in fire...mai ales ca nu face ceva necuviincios, rautacios sau intentionat...
Cadrele didactice sunt si ei oameni, mai treziti cu fata la cearceaf, mai li se pune pata pe un copil...cu cat rezolvi problema amical, cu atat e mai bine pentru toata lumea!!!!
Gabb...da, suntem in plin proces de cautat scoli...luna viitoare sau cam asa vreau sa imi fac programari sa vizitez niste scoli...Deocamdata mergem aici unde este ca e de bine
Cristina22, frumoase poze...si chiar...arati tare bine...tanara si fericita!!!!!
Si DAvid vine acasa cu tot felul de foi (anul trecut nu avea asa multe) cu chestii facute la gradi...
Adunari, numere de la 1-1000, cuvinte scrise pe foi, si tot felul ...mare majoritate sunt doar reprezentarea unor lectii montessori pe care le face in clasa, deci nu prea au sens asa cand te uiti la foaie
Si in fiecare saptamana, pe zile, (cu exceptia zilei de vineri, doar daca isi fac toata materia de sapt respectiva) au "lectii" pe care trebuie sa le completeze in clasa...Primim si noi acasa copia cu "vazut" semn ca le-au completat...(vad ca DAvid le face inca din primele 2 zile..)
Am pus un filmulet cu tenis-man-ul
http://good-times.webshots.com/video/3029874440087737923Ufihjz
dar cand era mai palpitant...a murit bateria ap...
“One test of the correctness of educational procedure is the happiness of the child.
Sinzi, Radu si David psihologul
: varsta, poze,
sinzi_ana spune:
ps...
David e cel mai mic (acolo fac lectii de la 6 ani, dar pt David au facut o exceptie)...pe terenul 2, cu fetita...
“One test of the correctness of educational procedure is the happiness of the child.
Sinzi, Radu si David psihologul
: varsta, poze,
ruxij spune:
La mine cand vorbea la ora de somn si deranja copiii si venea in fiecare zi cu hartie ca a facut treaba asta, il puneam in time-out 4 minute, sa se gandeasca la faptul ca ii deranjeaza pe cei care vor sa doarma, dupa care iar discutam despre de ce nu e bine sa vorbeasca la ora de somn. Nu facea cu rautate desigur, dar numai asa a invatat pana la urma sa stea cat de cat potolit la ora de somn, desi el nu dormea. Dc. il iertam de time-out O ZI (ii ziceam azi OK, dar sa nu mai vb la somn ca copiii dorm), a doua zi IAR vorbea la somn. Pe cuvant ca era o chestie regulata asta!! A durat O LUNA pana a invatat faza complet si n-am mai primit notite.
La Kindergarten cand era reclamat nu l-am mai pus in time-out ca nu aveam pt ce, am periat doar invatatoarea