PIERSICUTZE de iulie-august 2006- LMA! (88)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mamidestefan spune:

Salutare livada,

Revin si eu cu mult-promisele pozici ale camerei fetitzei ...(colt din dormitorul nostru)

http://www.flickr.com/photos/7342832@N03/sets/72157606957759808/

bulinuta Ma bucur mult ca sunteti bine...sa fie bine pina la capat

LIDIA (36w+)cu si Stefan-Eduard (21.08.2006)/...
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=2badf071b77356f846bd48" target="_blank">Voinicelul meu de la nastere pina la 1 an
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=6ca8c6ea1e4392fcb4bee7&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Aniversare 2 anisori!
www.flickr.com/photos/7342832@N03/sets/72157606957759808/" target="_blank">Camera fetitei
www.flickr.com/photos/7342832@N03/sets/72157606967679703/" target="_blank">Camera Stefan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anasia spune:

bulinuta, sa dea D-zeu sa nu fie nimic, Rares sa fie bine;
mamidestefan, foarte frumos aranjate camerele, parca ziceai ca voi le-ati pictat, aveti mana de pictor
larissa cum merg treburile la casa?
cristina ioana, unde te ascunzi?

anasia si Alessia Anca(14.08.2006)
o sansa pentru Sosonica
Alessia la 2 ani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns julax spune:

Buli,ma bucur ca sunteti mai bine
Gina,ati fost prin cateva statiuni la mare si se vede ca v-ati simtit bine,cat despre tortul lui Razvan,supertare
Mamidestefan,frumoasa petrecere,iar camera fetitei e buna pentru reclama
[red]La multi ani!
Christian Alexander, Antonia Nicole
La multi ani, eugcem,pentru ziua de ieri! [/red]Iulia 35+@ Alex(24.08.2006)
www.onetruemedia.com/otm_site/my_shared?z=16a7ba4b14da74203c245e&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">
Miniclip
Poze si filmulete
Bebe din burtica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anasia spune:

mai fac un apel pt pozici pt albumul aniversar; s-au trimis putine poze, si cum a zis si norocuta, tb sa schimbam si colajul prezentare de pe blog, ca de, au mai crescut piersicutzele noastre;
asa ca, haideti,mobilizarea, asteptam 2-3 poze pe mailul comun!!!

anasia si Alessia Anca(14.08.2006)
o sansa pentru Sosonica
Alessia la 2 ani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Muuh spune:

crissa pe yahoo msn cu id mirunaj sau pe gmail miruna.jovin@gmail.com

anasia cristina_ioana a inceput serviciul iar Luca se pregateste de gradi la care va merge de la 1 septembrie. In rest sunt bine

Miruna 37+ si Alexei (13.07.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emiliapop spune:

buna fetelor,

Va multumesc mult pentru urarile de ziua noastra si uram si noi la multi ani pentru cei care au implinit sau implinesc 2 anisori.
Am si eu o dilema si am nevoie de un sfat de la voi.
Nu stiu ce sa fac cu Alex sa il las la gradinita sau nu?
Mie mi se pare ca e prea mic pentru gradi si am fost acolo cam o saptamana cate 1 ora apoi cate 2 ore a doua saptamana si am stat cu el ca asta e procedura si sta atata timp cat ma vede pe mine acolo.Atat ca mie imi e greu sa ma duc in fiecare zi cu fata dupa mine care cam urla ca ii dau dintii (avem 2 deja) si plus ca dimineata sunt cam chiuna ca sa ma misc asa repede desi am masina aici cu mine si sa ii duc pe amandoi si sa fim si la ora 9 acolo. Alex are ora de masa dimineata la 10 si pranzul la 14 iar la ei e o gustare la 11 si un sfert constand intr-o banana sau alt fruct pe care tb sa o pape asa intreaga si el nu mananca decat cu reclame si fara reclame foarte rar cand ii e foame sau ii place foarte mult.
Ar insemna sa ii dau mesele peste cap adica sa ramana cu laptele de la 6 pana la ora 11 ca sa ii dea ei o banana pe care nu o papa.
Am incercat sa ii dau eu fructele cu cereale la 8.30 dar nu vrea sa manance.
Vinerea trecuta cand se jucau in curte mi-a zis sa ii spun pa si sa ma duc intr-o camera unde mai erau si alte mamici si sa stau acolo ca ma cheama ele daca plange, dar eu m-am pitit undeva aproape si am stat sa vad ce se intampla. L-a tinut educatoarea cateva minute in brate si dupa cand i-a dat drumul a inceput sa ma caute si sa urle cat il tineau plamanii ca nu ma gasea sa incerce toate usile care dadeau in interior. Educatoarea cred ca m-a vazut si l-a bagat inauntru si incerca sa il calmeze vb cu el in suedeza pe care el nu o intelege si nici eu. Asa ca nu intelegea nimik din ce zicea ea si eu nemaisuportand sa il aud plangand si astea sa nu ma cheme nici una asa cum au zis am intrat la el si el saracul mi-a sarit in brate a inceput sa ma mangaie pe par sa ma stranga la piept strans ca am inceput sa plang si eu si educatoarea a recunoscut ca e greu sa il impace ca el nu intelege o iota din ce spune ea si se simte ca printre aliens.
La ei aici la suedezi copii se dau de la 1 an la gradi deci noi suntem cam batrani pentru gradi si ea a zis ca cel mai bine copii se obisnuiesc la gradi intre 1 an si 2 iar intre 2 si 3 e foarte greu iar dupa 3 ani mai usor.
Eu nu vreau sa il duc la gradi taicasu vrea ca sa socializeze cu alti copii si sa invete limba lor dar pentru cat timp stam noi aici..... ce sa invete pana in martie?
Apoi eu astept sa vb in romaneste intai sa lege cuvinte nu in suedeza ar insemna sa regreseze si mai mult fata de ce a regresat cand a aparut bebelina.
Mai sunt si alte lucruri care nu mi-au placut mie adica am vazut ca au dat direct de la frigider lapte rece unui copil si era lapte de vaca desi copilul nu avea decat 1 an si 3 luni si papa formula ca doar am intrebat si ii scoate si pe ploaie afara asa cand bureaza in capul gol la 15-16 grade si imbracati cu o bluzica subtire peste body cu maneca scurta si pe desupra cu o salopeta din material gen fas mai gros impermeabil la care ei ii spun allover pana sub subtiori cu bretele si cizme in picioare si lasa sa se tavalesca pe unde le trece prin cap. Al meu nu avea cizme si s-a bagat intr-o baltoaca si si-a udat ghetutele de piele intoarsa si ele il lasau asa cu ele ude in picioare si nici nu s-au sinchisit sa alerge dupa el ca sa nu intre in balta.
Oricum de cand a aparut al meu pe acolo au trebuit sa lege usile, ferestrele, portile la gradinita ca al meu scotoceste tot sa vada despre ce e vb nu ca scandinavii lor molai.
Astea chiar s-au mirat cand au vazut ca al meu scoteste tot si m-au intrebat daca asa face si acasa da' ce ar trebui sa faca sa se uite pe pereti?
Copii ceilalti parca sunt speriati de bombe abia se misca .....in sfarsit as vrea sa stiu parerea voastra si cum ati procedat voi ca stiu ca baiatul lui Babee merge deja la gradi si parca si Rebecca de curand si baiatul lui Julax si Stefan a lui Mamidestefan va merge.
Astept cu nerabdare pareri.....

Emilia cu Eveline Mihaela (05.02.2008) si Alexandru Paul (16.08.2006)

poze cu noi si Eveline

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Babee spune:

Emilia -Rebecca va incheia curand cea de a treia luna de gradinita.Eu sunt multumita ca lor le place,se joaca si au invatat multe.Rebecca chiar si-a mai dat drumul la cuvinte, toate in germana si foarte corect spuse.Intelege aproape tot asa ca nu iti face griji ca e timpul scurt.Au si ei mic dejun la 9, gustare cu fructe la 10:30 si la 12 pranzul.Apoi ii iau pentru ca ii vreau acasa cu mine si Luca.

Miruna tinem pumnii si sa fiti sanatosi.

Mamidestefan si tie numai bine si nastere usoara.
Salutam toata livada!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eugcem spune:

Emilia, si baietelul meu este deja in a patra saptamana de gradinita si sper sa fi procedat bine. Al meu isi dorea foarte mult sa fie cu copii si de asta am ales varianta cu gradinita in loc de bona. Plus ca m-am gandit ca la gradinita o sa invete mai multe, avant personal calificat, facand lectii. Al meu e si la o gradinita germana, dar acum ca e mic vorbesc cu el si in romaneste.

In general e bine. Minusurile pe care le vad eu si care sper sa treaca ar fi:
- seara e cam apatic si suparat - ar putea fi pentru ca e mai obosit, el de obicei se trezea in timpul somnului de pranz si il duceam la toaleta dupa care il adormeam la loc. Cu persoane necunoscute nu prea mai adormea la loc si de asta ar putea fi mai mofturos. Asta ar fi explicatia pe care o prefer.
- e mai retinut fata de persoane necunoscute si fata de copii decat era inainte -

Pe de alta parte observ ca invata destule acolo, desi acum sunt in program de vacanta: deseneaza mai bine, vrea sa coloreze, facea gimnastica, isi cere scuze, spune te rog, mai des ca inainte etc..

Sper sa iei decizia care e cea mai buna..

La noi educatoarele spun ca e foarte vesel dupa ce plec eu, dar cand plec e mai marait, azi a fost prima zi cand l-am lasat plangand, ca ma grabeam si nu am mai stat pana se prinde el in joc..

Si eu imi doresc foarte mult sa aud si parerea altor fete de pe forumul nostru care au copilul la gradinita/cresa pentru ca experienta e diferita atunci cand copilul are doi ani, fata de cand e mai mare.

Eugenia si Nicolae mic (18 iulie 2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eugcem spune:

Si al meu e cam mofturos cu mancarea, dar zic eu ca e mai bine de cand e la gradinita. Acolo trebuie sa manance la ore fixe, se indeamna si cu alti copii si e bine ca nu mai poate face toate mofturile pe care le facea acasa... Inainte de gradinita fusese la bunici cateva zile, iar cand se intorsese vroia pana si sa il hranesc eu cu lingura. Acum insa nu ma lasa pe mine sa ii dau, zice ca e baiat mare [:d]

Eugenia si Nicolae mic (18 iulie 2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamidestefan spune:

Salutare fetelor

Cam slabuta miscare pe aici...dar daca tot sunt prin zona (pe la burtici) ..trec mai des si pe aici

anasiaMultumim tare mult . Sotul meu e cu creionul...eu cu pensonul...facem echipa

julaxMultumim frumos . Te-am vazut si la burtici..cu parca ..Cred ca sunt mai avansata cu vreo citeva zile ...dar cred ca fetitza mea se cam grabeste..la ce spital vrei sa nasti?

emiliapop Despre gradinita...am sa iti povestesc dar experienta noastra a fost una trista..in februarie...
Asa ca de la 1 septembrie ..nu imi fac mari iluzii..dar nu prea am de ales.

Ca sa nu ma lungesc prea mult..in februarie ..am gasit cu greu o gradi destul de scumpa ..unde primeau copii de pe la 1 an ..Locatia era OK..jucarii multe..mincarea se facea acolo..totul perfect. Dar inca din prima zi Stefan a plins toata ziua ..si a mincat mai nimic..In urmatoarele 3 zile nu s-a prea schimbat mare lucru..ca sa nu mai spun ca nu prea dormea noaptea ..tipa ..si vroia numai in bratele mele ..nu la taica-sau..asa ca in a cincea zi am decis ca e prea mare suferinta lui..si l-am oprit acasa. In weekend-ul ala a inceput sa ii curga nasul ...a facut febra mare ...am ajuns pe antibiotic...dupa o saptamina s-a ameliorat putin..apoi a luat-o de la capat ..alta saptamina de antibiotic mai puternic..dupa care ..primim diagnostic otita...trecem pe antibiotic injectabil..si restrictie de gradi..cel putin 2 luni...asa ca ne-au trebuit aproape inca o luna dupa ce ne-am vindecat sa ne restabilim programul normal.
Concluzia mea a fost dupa experienta asta ca cel mai important lucru intr-o gradi este ca persoanele de acolo sa se apropie de copilasi si sa ii atraga cu caldura lor ...nu prea conteaza locatia..jucariile..mincarea ..etc..astea sunt pe locul 2 . Din ce am observat eu acolo..ei mergeau pe principiul : lasa copilul sa plinga ...ca intr-o zi o sa renunte ..si o sa se integreze..iar eu nu sunt de acord. Stefan daca nu e mingiiat..dragalit..sau distras cu jucarii ..nu se opreste din plins si suferind e foarte usor sa se imbolnaveasca.

Acum e un pic mai maricel..e topit sa fie cu copii..cit mai multi daca se poate .si cit mai mult timp..toata ziua vrea la copii..
Programul am incercat sa il adaptam la programul gradinitei..de vreo 2 saptamini..si se pare ca functioneaza...i-am schimbat si patutul..din cel de bebe..intr-unul din care sa coboare singur...
Asa ca nu ramine decit sa se lipeasca de o educatoare de acolo...asta daca vom avea noroc.
Aaaa.. si nu am de gind sa il mai las multe ore..macar citeva ...in primele saptamini..sa se adapteze ..apoi daca ii merge bine il vom lasa pina pe la 5-6 seara.
Cam astea sunt planurile ...cel mai frica mi-e de boli...dar asta e valabil in orice colectivitate...asa ca nu exista alternativa.
Luni e ziua cea mare...te tin la curent cu "evolutia" evenimentelor.

Cit priveste parerea mea ..daca sa il lasi la gradi sau nu ..eu zic sa incerci sa fii cit mai aproape de el ...si daca simti ca sufera foarte tare..sa nu-l fortezi...daca e doar perioada de tatonare in care incearca sa se integreze printre copii..mai rezistati putin. Cred ca depinde foarte mult de fiecare copil ...fiecare reactioneaza in felul lui la schimbarile majore care i se intimpla..oricum e o perioada dificila atit pentru el cit si pentru tine ...inarmeaza-te cu rabdare

Babee Multumesc Asa sa fie ...Sa se termine totul cu bine ...ca mari emotii am avut cu sarcina asta.

LIDIA (36w+)cu si Stefan-Eduard (21.08.2006)/...
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=2badf071b77356f846bd48" target="_blank">Voinicelul meu de la nastere pina la 1 an
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=6ca8c6ea1e4392fcb4bee7&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Aniversare 2 anisori!
www.flickr.com/photos/7342832@N03/sets/72157606957759808/" target="_blank">Camera fetitei
www.flickr.com/photos/7342832@N03/sets/72157606967679703/" target="_blank">Camera Stefan

Mergi la inceput