Mai mult pe tati

Mai mult pe tati | Autor: tibiuta

Link direct la acest mesaj

O sa spuneti poate ca asta nu e o problema,dar de o luna incoace baietelul meu (3,7ani) ma evita,si in orice activitate in care vreau sa-l implic apare inevitabilul "da sa vina si tati".Nu mai vorbesc de zecile de intrebari"cand vine tati de la servici?" sau "vreau sa dorm cu tati" ,de o saptamana ma trimite din camera ca sa ramana cu tati.Efectiv mi-e ciuda,si imi vine sa plang cateodata.

E ok,nu am nimic sa-si petreaca timp impreuna e si normal(si pot si eu sa-mi fac treaba) dar oricat m-as stradui sa-i captez atentia ,se plictiseste ,arunca ,sau imi spune verde in fatatu du-te mami!

Stau si ma gandesc la toate sperantele mele de a mi-l face apropiat pe masura ce creste,sa aiba incredere in mine ,sa discute orice problema ,pai daca de acum ma respinge ce-o sa faca la 12 ani?
Sotul meu ii ma face observatie cand are gesturi din astea de a ma trimite la plimbare ,dar degeaba.Cand era mai mic era tot cu mine (normal)dormea cu mine,acum schimbarea asta brusca ma nelinistete.Nu sunt absurda sa-mi doresc numai pe mine sa ma iubeasca,dar totusi sunt mama lui am facut si voi face intotdeuna mai multe sacrificii decat taica-su .Sau sunt un un pic paranoica sau egoista,nu stiu cum sa procedez.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Farah spune:

dar daca e doar o faza din cauza ca pina acum ai fost mai mult tu in peisaj, si vrea doar sa compenseze? sa aiba atentia lui tati neimpartita cu altii(adica tu)?
eu nu cred ca inseamna ca te respinge la modul real, doar ca in momentul de fata e o perioada de 'vreau cu tati'
eu as zice sa incercati si varianta sa-l lasati asa cum vrea el, sa doarma cu tati, sa joace cu tati, eventual sa incerce tati ca in loc sa-i faca observatie sa il implice in activitati care sa necesite si prezenta altei persoane (de ex, joaca fotbal, tre sa stea cineva in poarta, nu? pe cine gasim noi sa stea in poarta, cine o vrea sa stea ca sa putem sa ne jucam noi doi. sau cineva tre sa tina dusul ca sa putem noi sa inotam cu jucarelele prin cada. sau de ce sa pictam peretii, hai s-o pictam pe mami pe fata. sau hai sa facem intrecere de cine se spala mai repede pe dinti seara. chestii de-astea, nu la modul de hai sa se joace si mami cu noi, tu sa fii mai mult spectator)
eu cred ca asa-i transmiti mesajul "inteleg ca vrei acum asta si-ti respect decizia" si il astepti pe el sa vina apoi la tine. cred ca asta face mai mult pe termen lung in sensul sa-ti impartaseasca chestii.
ma gindesc ca daca acum iti impui cumva fortat prezenta cind el nu vrea va pricepe ca nu conteaza ce doreste el, conteaza ca mami vrea ea sa se joace cu noi, si cind o sa fie adolescent atunci cum sa-ti spuna tie chestii cind tu"nu tii cont si de parerea mea"?

eu chiar cred ca e o faza si va trece dupa ce-si va satisface nevoia de prezenta lui tati.
incearca sa nu te mai stresezi, cu disperarea nu faci decit sa inrautatesti lucrurile (da, stiu ca-i usor de zis greu de facut, dar chiar e o realitate)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellinia spune:

Si noi am trecut printr-o perioada din asta, cand vroia numai cu tati si eu sufeream si nu pricepeam ce are. Acum si-a revenit la fel de brusc. Are acum 3,7 luni si prin iarna, primavara, tot ce tinea de mancare, facut baie, imbracat, "tata sa ma imbrace, tata sa-mi dea papa" de ma apuca cateodata disperarea si a gandeam ca nu am mai iubeste. Cand lipseam mai mult si ramanea la bunici, cand intram amandoi pe usa, prima data sarea in bratele lui si mie imi dadeau lacrimile pe furis ... Acum a trecut perioada aceea, inca mai e innebunit dupa taica-su. ca-l vede mai putin, insa se poarta la fel cu amandoi, cateodata chiar mi se pare ca e prea dependent de mine. Eu zic ca e doar o faza si ca-i va trece.

Cristina si Stefan Costin (25.02.2005)

http://www.shutterfly.com/view/pictures.jsp
http://community.webshots.com/user/ellinia_c

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns J G spune:

Noi tocmai ce am terminat o faza de-asta (a durat vreo 6 luni) de iubire maxima pentru bona! Nu ma suporta, nu ma vroia, abia daca prindeam si eu ceva de pupat seara la culcare. Daca ma indreptam spre bucatarie imi facea "pa" sa plec.

Acum cateva zile a inceput sa ma iubeasca de nu-mi venea sa cred!
Nu m-am suparat (bonei ii era frica de asta, sa nu ma supar) stiam ca e doar o faza.
Eu nu am perceput-o ca pe o preferinta fata de altcineva, ci ca o distantare de mine (pentru ca daca in loc de bona era mama se transfera asupra maica-mii preferinta). E posibil sa o fi suparat-o cu ceva, poate nu-i convenea ca merg la munca... zic pentru ca ne-am impacat cand am stat o saptamana bot-in-bot.

Oricum, relax ca trece.

J si Carlita Carliontz (05.02.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hristina spune:

Ce n-as da si eu sa o mai vad frecand si pe altcineva, decat pe mine. Eu sunt tot universul ei, chiar daca in jur e taica'su, bunici sau bunice; a mea are 3 ani si de-abia astept sa reinceapa scoala in sept, sa ma bucur si eu ca mai scap din chingile-i, iar ea sa mearga la gradi si sa vada ca ceilalti copii nu sunt atat de dependenti de mame.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elyanne spune:

Si fii'mea e fan tati... dar nu ma derajeaza... mie imi place cand vine tati acasa ca vrea doar cu tati... asa mai scap si eu... nu-i deajuns ca majoritatea timpului stau eu cu ei?

A mea mereu ma intreaba cand vine tati... cand o cert asta-i prima intrebare
Chiar mi-a zis ca ea il iubeste pe tati si ca ma iubeste si pe mine putin...
Tati sa o imbrace, tati sa o tina de mana, tati sa o ajute sa mearga pe bicicleta, tati sa-i incalzeasca laptele, sa o spele etc.

Eu chiar nu vad asta ca o problema...

Eliana cu Elena (23.10.04) Andrei si Mihai (03.03.07) | Poze mai vechi, mai noi | www.desprecopii.com/info.asp?id=767" target="_blank">Elena – iubita noastra | De 3x... mamica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns april spune:

Clar e o faza, trece cu timpul. Am ajuns sa plang din cauza ca ma respingea. A durat cam 3-4 luni, eram disperata. Nu intelegeam ce se intampla, unde am gresit. Probabil ca asa e cu toti copiii, la un moment dat se satura de cei cu care isi petrece cel mai mult din timp.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Citat:
citat din mesajul lui tibiuta

O sa spuneti poate ca asta nu e o problema,dar de o luna incoace baietelul meu (3,7ani) ma evita,si in orice activitate in care vreau sa-l implic apare inevitabilul "da sa vina si tati".Nu mai vorbesc de zecile de intrebari"cand vine tati de la servici?" sau "vreau sa dorm cu tati" ,de o saptamana ma trimite din camera ca sa ramana cu tati.Efectiv mi-e ciuda,si imi vine sa plang cateodata.

E ok,nu am nimic sa-si petreaca timp impreuna e si normal(si pot si eu sa-mi fac treaba) dar oricat m-as stradui sa-i captez atentia ,se plictiseste ,arunca ,sau imi spune verde in fatatu du-te mami!

Stau si ma gandesc la toate sperantele mele de a mi-l face apropiat pe masura ce creste,sa aiba incredere in mine ,sa discute orice problema ,pai daca de acum ma respinge ce-o sa faca la 12 ani?
Sotul meu ii ma face observatie cand are gesturi din astea de a ma trimite la plimbare ,dar degeaba.Cand era mai mic era tot cu mine (normal)dormea cu mine,acum schimbarea asta brusca ma nelinistete.Nu sunt absurda sa-mi doresc numai pe mine sa ma iubeasca,dar totusi sunt mama lui am facut si voi face intotdeuna mai multe sacrificii decat taica-su .Sau sunt un un pic paranoica sau egoista,nu stiu cum sa procedez.

Eu zic sa te bucuri. Alte mamici ar dori sa mai fie si un pic "tati" nu numai "mami" asa ca respira, zambeste, enjoy yourself cum se zice. La urma urmei care e problema? Bine ca vrea macar ai timp si pt tine, nu?

Pagina familiei / Mai multe...
www.youtube.com/watch?v=9dxvZ8UCZag" target="_blank">Video
Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tibiuta spune:

Da,nu tb.sa fac o probl.din asta intr-adevar,insa programul meu de lucru e cam ciudat de la 7,30 -14 apoi de la 17-19 .Dimineata il las dormind,dupa masa il gasesc dormind.Imi ramane o ora in care el ma innebuneste cu tati.Apoi la 16 vine tati, eu plec vin la 19 cand el e deja satul de activitati.Mai raman sambata+duminica in care ma straduiesc si-mi pun imaginatia in functiune cu ce sa-l mai incant.Mi-e cam teama si sa-l scap din mana ,caci ma exploateaza emotional,nu-mi place trocul asta :ii cumpar cate ceva ca sa-mi dea atentie.

Sper ca e doar o faza -ca atata altele-.Stau si ma uit la el cateodata cum il pupaceste pe ta-su si zau ca sunt invidioasa.Dar ,cred ca acum recupereaza si ta-su,ca il scam stoarce , prea era ocupat cand era bbacum i-a venit si lui randul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns try spune:

Citat:
Mi-e cam teama si sa-l scap din mana ,caci ma exploateaza emotional,nu-mi place trocul asta :ii cumpar cate ceva ca sa-mi dea atentie.

Ma tem ca aici nu e la scapat din mana ta, ci tu ai scapat din mana ta, in sensul ca accepti sa faci niste lucruri care altfel, daca baietelul tau ti-ar acorda atentia necesara, tu nu le-ai face. Si asta nu-mi demonstreaza decat de cata dragoste, apreciere si acceptare avem si noi nevoie din partea acestor micuti.

S-a schimbat ceva in viatza voastra? Adica mai precis in raportul baietelului cu tatal sau care ar putea fi o cauza a atasamentului fatza de tatic? De ex. inainte tati nu petrecea sa mult timp cu el. Caz in care eu as zice ca cel mic mai mult il descopera pe tati la un alt nivel acum si de-aia simte nevoia sa fie doar cu el.
Deci e posibil ca el de fapt sa n-aiba nici o problema cu tine (desi asa pare in aparenta) si de fapt sa aiba o problema cu tati, sa fie acum ca un buretel care vreasa absoarba cat mai mult di nrelatia cu tati. Probabi la descoperit ceva senzational despre tati care-i face o placere deosebita si vrea sa fructifice la maxim acest ceva cu tati.

Si vroiam sa-ti spun sa nu te gandesti ca, daca de acum face asa, oare unde o sa ajunga relatia dintre voi doi peste x ani. de ce? pt ca nu e musai ca ceea ce vezi tu acum sa degenereze la infinit si sa fie din ce in ce mai rau (nu stiu de ce parintii uenori se gandesc la treaba asta: daca acum face asa, ce-o face peste x ani). Eu vad relatia cu un copil corectabila in timp daca stii unde sa actionezi. Adica e o relatie cu urcusuri si coborasuri, nu-i ceva batut in cuie, constant, nu-i ceva care creste permanent si nci iceva care descreste permanent. Ci perioadele alterneaza, dar am convingerea ca ele, cu precadere in primii ani de viatza, sunt determinate de comportamentul nostru ca adulti, de modul in care noi reusim sa ne pliem pe nevoile lor (de la nevoia de hrana si odihna, la nevoia de securitate si de afectiune).
Adica acuma, in aceasta perioada a baietelului tau, e ceva lega tde tine care te face sa nu mai corespunzi nevoilor lui in totalitate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Clover spune:

Citat:
citat din mesajul lui tibiuta
dar totusi sunt mama lui am facut si voi face intotdeuna mai multe sacrificii decat taica-su .

De ce? In afara de sarcina, nastere si primul an de viata(alaptare) de ce vei face intotdeauna tu mai multe sacrificii?

De ce daca acum nu mai trebuie sa te sacrifici pentru ca practic ai mai multa libertate cand fiul tau e ocupat cu tatal, de ce in loc sa te bucuri te plangi ca nu poti sa te sacrifici?

Pana la 12 ani e cale lunga. Incearca sa petreci timp cu el numai cand solicita el si vezi cum merge. Intuitia mea e ca la primul genunchi julit sau dupa prima saptamana cand tu nu o sa mai fii mereu langa el o sa urle "mamiiii" din toti plamanii.Nu ii cumpara atentia, ca atunci chiar nu vrei sa stii cum o sa fie la 12 ani.

Mergi la inceput