Sezatoarea canadiana (100!!!)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Daiopri spune:

Na, ca imi prind urechile acum:))
Ktrinel pe Rocs, am cunoscut-o intr-un parc, unde am auzit numele copiilor si am "recunoscut-o" de aici:)) Si i-am spus ca eu o stiu de aici, dar macar nu s-a speriat. Nu ne-am intalnit decat o data, atunci in parc, in rest am mai vorbit la tel. Acum e in tara. Din cate mi-a explicat e ceva distanta intre noi, cam 13 km. Numai ca din pacate, nimeni nu are timp prea mult pe aici.
Acuma ce sa zic, chiriile sunt probabil maricele (noi o avem mai mica pt ca stam acolo de cand am venit de 8 ani). Dupa cum se vede suntem stabili (adica lenesi) nu gluma. Acuma depinde si unde stai, ca in downtown erau chiriile mari demult. In rest in orasele limitrofe, gasesti cam la 1000-1200 2bdr, si depinde daca e de lemn sau concrete. Apoi gradinite, la fel depinde de zona. Eu dau 600 pt copil de 5 ani (dar cam asa e pretul de la 3 ani in sus). Despre scoli private, am deschis un subiect la un moment dat, cand m-am uitat si la care, vedeam cam la 12000 pe an, ceea ce mi se pare scump.
Benzina acum e 1,43/l. La mijloace de transport in comun, la ultima scumpire a lor ziceau ca sunt cei mai scumpi din Ca. Ca sa mergi pe toat zonele costa 5 dolari un dus. Pe toata ziua toate zonele 9.
De obicei mai toate orasele sunt bine legate intre ele in ceea ce priveste transportul in comun. Numai ca e destul de aglomerat. Au skytrain nu metrou, pe care au reusit sa il extinda destul de mult. E destul de avantajos ca e rapid si nu are treaba cu trafic. Biletele se pot folosi pe orice mijloc bus sau skytrain.
In general nu ai nici un ajutor de la stat, decat daca nu ai venituri si bineinteles ca si daca venitul e micut cand e vorba sa te ajute statul cu ceva li se pare mult.
A, si taxele, noi avem pe cea federala si cea provinciala in total sunt 14,5% cred.
Cam asta. Numai ca observ cu ocazia asta ca nu prea dau atentie la multe lucruri:))) Pe mancare, cheltuim cred in jur de 1000-1200 (sper, ca mi-e si frica sa mai calculez) 3 persoane. Drept sa zic nu am alta explicatie decat ca s-au scumpit toate ca de gatit gatesc, mai mancam pe afara doar ocazional. Dar asta ma gandesc ca e valabil pt orice provincie.
Nelia, sa stii ca si noi am luat acum cativa ani o gripa toti 3 vara, si eram daramati complet. Aveti grija de voi.
Sanatate tuturor

Numai bine tuturor
http://bd.lilypie.com/hfkmm7.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ange spune:

daiopri,vaiii ce scump!! mi-au sarit in ochi tarifele la scoli cat si la gradiniteenorm! inseamna ca noi aici in Quebec suntem niste fericiti.
Dar casele cat costa daca o chirie ajunge la 1000?!

nelia,unde-i Agata cu octav? sa nu-mi spui ca in Romania
nu te-am vazut pe lista Danei.nu veniti?

"nimeni nu moare virgin.viata i-o trage fiecaruia cel putin odata."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Ange, sint in Romania, de doua luni si o saptamina! Credeam ca stii... Nu, nu venim pentru ca sintem bolnavi si nu are cum sa treaca pina simbata. Plus ca e destul de complicat de ajuns... singura!

CORNELIA, mami de AGATA, TUDORA si LISANDRU

Starile sufletesti care par a nu avea nici un motiv, au motivele cele mai adinci. (Blaga)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andy08 spune:

Salutare!

Ma primiti si pe mine pe la voi? Va citesc de ceva timp si vad ca subiectul e f. animat si plin de informatii utile.
Locuim in Montreal de aproape 4 ani (nu-mi vine sa cred cum au trecut...) si asteptam un bebe pe la mijlocul lui decembrie. As vrea sa va intreb daca stiti cumva daca pot face o ecografie la Ovo sau altundeva fara trimitere de la medic. Am facut una la 12 saptamani la Ovo (facea parte din ciclul de teste pt. depistarea sindromului Down), una la 19 saptamani (cea de la spital) si as mai vrea una. Dr. mea (Louise Miner - am vazut ca ati discutat un pic despre ea) mi-a zis insa ca daca cea de la 19 sapt. e ok, nu mai e nevoie sa fac alta. Eu o sa mai insist sa-i mai cer trimitere, pt. ca platim asigurarea aia privata o caruta de bani si nu ne folosim de ea mai deloc. As putea merge undeva la privat fara hartie de la ea?
SI pt. ca ati vb. de taxe, cand vine bebe, pe care dintre noi il declaram? Pe cel cu venitul mic (adica eu, ) sau pe cel cu venit mai mare? Si cum se procedeaza pt. alocatie?

Mai am eu intrebari pt. fetele din Toronto, dar mai incolo, sa nu va bombardez prea tare din prima!

Multumesc.

Andy 23+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanagabriela spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ktrinel

ange, sa nu dispari si tu ..
uite aici amanunte :

Party Pool 23 August in St Hubert:
-ana stroe & family (carne mici 3 kg)
-ktrinel & family
-bebitzu & family
-simonna &family(peste,inghetata , suc- si am congelator mare)
-cristina cge (mici, pui ptr copii,salata, prajituri, muraturi made in Ro)NU UITA DE PISCINA (am pompa in dotare)
-roxana & family(vinete,frigarui de pui,salam biscuiti, visinata)
-oanagabriela & family
-ange & copii
-Moi & family (drinks all inclusive)

Am: scaune, farfurii plastic, pahare plastic si tacimuri plastic.
Ce mai trebuie : servetele,chifle-baghete. (ca merg mai bine la mici), mustar.
Orice alte sugestii sunt binevenite.

nici io nu prea stiu ce am de adus ..am zis ca aduc chifle, servetele si mustar...altceva ?

eu zic sa nu face nici risipa sa aducem prea multe

Ktrinel si Ana Julia (24.11.2006)

Si eu ce sa aduc pina la urma?? Ma gideam la niste rosii si castraveti pentru salata, niste cotlete de porc si ceva dulce. Alte idei???

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Podeanu spune:

Am aparut si eu de la munca...

Try, si pata mea la aragaz e ca a Anei, cumva dedesupt.De un Craciun am fiert oalele de sarmale citeva ore si ptr ca nu erau gata le-am pus din nou la fiert a doua zi fara sa curat aragazul in prealabil. Aveam aragazul deja de 3 ani si nici o pata si ma credeam capabila de scos orice.

Lorelai ce trista poveste, imi pare rau.

Eu sa fiu sincera si miine m-as muta undeva mai la caldura.Am tot ce-mi trebuie aici dar dupa 10 ani de Qc pot zice ca mi-a ajuns.

Daiopri merci de intrebare. Genunchiul meu m-a deranjat mult in Las Vegas de la atita umblat. L-am fortat si ca rezultat ma doare la urcatul scarilor, ma tin de toti peretii. Ieri am ajuns si la sala dupa ceva vreme si am constat ca nu pot folosi banda de alergat.Am un al doilea appointment pe 16 septembrie si oi vedea care e verdictul: operatie sau nu.

Ktrinel daca iti zic cit m-a costat pe mine taxa de bienvenue...dar mai bine nu-ti zic. Ica si mie imi pare f mult ptr un condo fie el si in Montreal.la banii astia (cred ca e undeva la 250,000-270,000) iti iei o casa frumusica mai la periferie.Numai taxele de condo te aduc la 2,400/an. Eu zic sa va uitati si la alte alternative la aceeasi bani.Oricum mult succes.

Ptr simbata vremea se mentine superba asa ca nu lipseste decit sa ne adunam si simtim bine.

Camelia sa nu cumva sa te razgindesti...

Nu mai repet lista ca au mai postat-o fetele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mikiion spune:

Pe linkul de pe prima pagina, devenir parent ai toate informatiile de care ai nevoie.
http://www.naissance.info.gouv.qc.ca/fr/index.asp
Si despre alocatii si cum faci certificatul de nastere. Daca mergi la cursurile prenatale iti explica si ei acolo si ai si multe brosuri cu explicatii.(La CSLC)
Iar despre declaratul copilului, nu inteleg, ca oricum e pe familie, declaratia. Cand o sa ai gradinita atunci se pune problema la cine deduci. Dar nu inca.
Ktrineleu plec la Quebec, de aia nu pot veni. Nu din cauza de dodo. Mai am doar 2 saptamani de lucru , vrei sa ne mai vedem intr-o pauza?
[www.onetruemedia.com/shared?p=60647bcd025335118109e1&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaj 2 Ani

[www.onetruemedia.com/my_shared?z=196cc7766eb32af94624d1&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaj 1 An
www.dropshots.com/mikiion" target="_blank">filme si poze 2006-2008
www.dropshots.com/mikiion2008" target="_blank">filme si poze mai 2008-

Virsta Marc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andy08 spune:

Mikiion: Multumesc de info. Am sa ma uit pe site ala. Cu declaratul, am intrebat pt. ca pe o prietena de-a mea au intrebat-o la angajare daca copilul il declara pe ea sau pe sot. Eu m-am gadit ca s-au referit la taxe, dar acum stau sa ma gandesc ca poate se refereau la altceva. Trebuie sa anunti la lucru ca ai copilas si sa-l treci in ingrijire pe unul din parinti? Iti iau mai putine taxe? Ca nu inteleg de ce au intrebat-o chestia aia cand s-a angajat (dupa concediul de maternitate).

Am vazut ca sunt si cateva gravidutze la subiectul asta. Le urez sarcina usoara si puiutzi sanatosi si la termen.

Andy 23+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ktrinel spune:

mikiion, dada, ne vedem sapt viitoare...sa iti barfesc de la intalnire

andy, poti face ecografie contracost daca vrei ..eu am facut pe CotedesNeiges la Dr.Khalife ..uite aici nr.514-9338877 sarcina usoara si mai treci pe la noi.

oanagabrielaca bine zici, merg si verdeturi.
eu ma gandeam sa nu aducem dulciuri si sa facem o comanda de tort de inghetata la Dairy Queen...ca tot ii place Danei...dar nu e obligatoriu, era o idee...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ica 1975 spune:

Mult, stiu, insa acum nu mai putem da inapoi, poate peste 5 ani la schimbarea ipotecii schimbam locatia, asa speram. Acum ar fi bine ptr mine ca as putea merge la serv, scoala si sa ma ocup de copil dus/adus de la gradi, sa ajung pe acasa inainte de a merge la scoala; costa f mult ptr noi insa salvez timp.

Copilul este declarat de unul din soti ptr a benef de deduceri de impozit pe salariu. Cand este luat in calcul la declar de impozit - ei zic ca se alege unul din parteneri cu venitul cel mai mic ptr a benef la max de credite / alocatie, ceea ce nu funct ptr ca alocatiile/creditele ptr copii se dau in funct de venitul pe familie, oricum ai da-o tot in avantajul guvernului. Si 100 lui Harper se adauga la venitul mamei si se recalc impozitul de platit din care se scade cel platit = inca mai ai de platit impozit

Daiopi, eu zic ca o sa aveti ptr amandoi copii iubire si timp in egala masura, nu-ti face griji.

Noi

Ce spui sa si infaptuiesti !

Mergi la inceput