America (120)
Raspunsuri - Pagina 19
blackpanterro spune:
Noi nu avem inca plan de pensii.Astia din military ofera unul dar cum sotul iasa in 2 ani jumate, banii nu se pot transfera in fondul ce il va avea cu o alta companie asa ca decat se pierdem banii mai bine mai asteptam.
Dar cat de devreme trebuie sa incepi ca sa ai destui bani la pensie, asta in cazul in care nu pui sume fabuloase deoparte?
Adriana si Aidan Alexander(27.06.2005)
A ticket to hell has never been funnier
"You know your god is man-made when he hates all the same people you do."
arminad spune:
Pai e publica dar si la publica se plateste chiar si la elementara o taxa modica ,cam in jur de 60-80 $parca e la elementara .La high school a fost 150$ la care s-au adaugat niste "fleacuri" acolo cam pe-jum de pagina :Id-ul,poze pt nu stiu ce ,ceva chestii pt desen,echipament de sport si tot asa pina am ajuns pe la 500 .Apoi hainele ,ca deh am scapat de uniforma si cu fetele nu e asa simplu ,apoi rechizitele ca si acolo aveau o lista obligatorie .
Asa ca poate n-ar fi rau sa-ti mai comanzi niste papuci de pe site-ul ala ,pina nu incepe Anuta cu shoppingulParerea mea !
ruxij spune:
Oh, si la noi am platit taxa la inscriere la scoala. Nu mai stiu exact cat, dar parca peste 100$ a fost. La inot am dat 352$ taxa la echipa. Pianul 20$/lectie. Kumon 90$/luna. In plus ne-au mai cerut bani la scoala ca nu le ajung banii de supplies, a trimis invatatoarea nota sa ne ceara sa dam 10$, cine poate. I-am trimis 20$.Spaniola costa cam 60$, dar m-au sunat sa imi zica ca nu mai e loc si imi trimit banii inapoi. Oh well... Si anul asta suntem doar din salariul meu, barbata-miu fiind plecat in Germania. Eh...e grea viata, dar ne tinem pe craca:)). Ce m-as face cu doi copii??
ruxij spune:
Ah si planul de pensie cred ca nu ma va duce la 1 milion cand voi iesi la pensie. Poate 500 mii. Si nu e suficient cica. Eu am de gand sa lucrez pana mor. Pentru ca la profesori se cam poate. Vii acolo mos tagartza tarsha tarsha pana la 80 de ani la scoala Totul e sa nu ma imbolnavesc.
arminad spune:
Citat: |
Vii acolo mos tagartza tarsha tarsha pana la 80 de ani la scoala Totul e sa nu ma imbolnavesc. |
M-ai facut sa rid.. da ne-or tine ,bre, curelele?
Oana_B spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ruxij [...]mos tagartza [...] |
"motagata" - asa-i spune nepotica mea Isabella lu' mos tagartza.
Oana_B
www.fertilityfriend.com/home/ysatis" target="_blank">vesnica aspiranta
I love pink!
ruxij spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui arminad
M-ai facut sa rid.. da ne-or tine ,bre, curelele? |
Daca esti cat de cat sanatos, predai un curs pe semestru, tot ala de pe vremea cand se tragea cu arcu', vii cu sacosa de piata la birou de doua ori pe saptamana, predai cursu' si pleci acasa. Ai tenure--nu te da nimeni afara. (poate desfiinteaza astia tenure, ca eu cam asa am norocul, cand sa pun si eu mana pe ceva se duce naibii )
Ramona J spune:
Ca bine zici Ruxij! Imi aduc aminte de niste mosi d-astia pe cind lucra sotul la NY. Odata adormise unul si astia nu erau siguri dac-o fi murit, se tot codeau care sa mearga sa-l scuture un pic.
The best thing you can do for your children is to love your wife.
lai spune:
Josefine, sar'na de invitatie, eu as veni cu mare drag.
Oana
LOL Lia Mey io am avut in primu' an de grad school un prof la un curs care avea asha fo 100 de ani si ne tot povestea de un prof de-al lui de cand era el "mic" care era tot asha batran si in ultima zi de curs o venit, le-o tinut cursu' dupa care o picat mort acolosha la catedra, el povestea cu umor (macabru) da' noua de cam titaia partea dorsala ca ne gandeam ca acush' ne face si asta figura.
Am citit azi pe avion un interviu cu decanu' de la admissions de la Yale care zicea ca pt. fam. care au venit sub 60,000 pe an e free ride. De la Stanford tot asa auzisem ca acu' recent au implementat ceva asemanator pt. venit sub 100,000. Si Harvard, Princeton baga si ele sa nu ramana de belea. (daca fam. are venit peste 60,000, respectiv 100,000, tot nu tre' neaparat sa plateasca integral, doar ca tre' sa contribuie si fam. cu ceva, in fct. de venit)
Experienta mea - de aplicant fara bani - a fost ca m-au primit scoli mai bengoase da' bogate cu ajutor financiar practic integral in timp ce altele mai slabe la ranking si mai putin bogate nici nu m-au primit (eu pe banii mei, adica ai parintilor, nu mi-as fi permis sa merg nici la unele, nici la altele).
Eu tot baua saua ca vreau sa va incurajez sa nu le taiati de pe lista pe alea mai bune si mai bogate pe motiv ca sunt prea scumpe, pt. ca in mod paradoxal s-ar putea ca pana la urma tocmai alea sa fie mai affordable.
Iata insa citatul integral din ce-apucai io sa citesc pe avioane:
"Is the prestige of a private college really worth the price? Yes, but only because prestige can come so cheap these days. 'Many parents are surprised to learn that some of the most selective private schools in the country are the least expensive to attend,' says Jeff Brenzel, dean of Yale undergraduate admissions. Yale offers a full ride to students with family incomes below $60,000; Harvard, Princeton, and Stanford offer similar packages. But Brenzel - himself the father of one child in private school and another at a state university - adds that state universities often offer some of the best honors programs. 'If your child is high-achieving, it would be difficult to do better than some of the prestigious programs at state universities. Your child's future is not going to be determined by which gate she walks through. It's going to depend on every decision she makes once she's through it.'"
Lai
josefine spune:
Lai, la anul tot inainte de labor day, ne vedem la rafting! :-) Dar sa stii, ca nu e chiar din ala adevarat, adica sunt barcute, dar raul e linistit.
Ia uite, programul asta pentru studentii mai saraci cred ca e nou, nu era acum 5 ani. Bravo lor, se poate si asa!
De incercat trebuie sa incerci, cine stie de unde sare iepurele.
Un singur prof mai batran am avut, de vreo 80 de ani, avea o voce asa lina si calma ca oricat de odihnita as fi fost tot adormeam. Ziceai ca ne canta cantecele de leagan, nu ca preda fizica :-)
Ma tot trage ata la NY si nu stiu de ce. Acum am vazut bilete din Detroit cu 97 de dolari, cu taxe incluse. Cand am fost acum in week-end am plecat cu noapte-n cap la aeroport, am ajuns pe la 7 jumatate si pe la 9 eram acasa. Am zis sa dormim putin, ca doar suntem obositi, dar musai sa ne trezim sa vedem statuia libertatii (sotul a vazut-o numai pe tricouri). Si-am dormit pana la vreo 3 jumatate, cand ne-am trezit si am zis ca gata, nu mai ajungem la statuie, dar sa mergem totusi sa o vedem de acolo din parc. Cand am iesit pe usa ne-am gandit sa facem o oprire la un magazin (loehmann's) si am iesit pe la 6. Nu am mai ajuns la statuie:-)