America (120)
Raspunsuri - Pagina 18
Ramona J spune:
Wow, bravo!
Eu citisem ca-i bine sa pui in primul rind bani pentru retirement, apoi pui cit iti permiti si pentru scoala.
Eu sigur n-as putea sa pun $400. Mai luam loan, poate primesc macar vreo bursa... Vedem!
The best thing you can do for your children is to love your wife.
ruxij spune:
Da, si eu am citit la fel, ca sa nu pici pe capul copilului la batranete. Noi am inceput abia acum, de o luna, e f. tarziu.
josefine spune:
Citat: |
citat din mesajul lui lai Texas A&M e in College Station, la vreo ora juma' de Houston. Josefine, ce fain ca ati fost river rafting :-) Si eu imi doresc de mult sa merg, dar pana acum nu am ajuns. pt. ca sunt licee d'astea bengoase unele boarding schools gen Phillips Exeter - a propos, cica si astea au programe de ajutor financiar - unde aproape toti elevii lor merg la colegii din Ivy League sau echivalent). Lai |
Daaa, a fost misto la rafting:-) Data viitoare va luam si pe voi,daca veniti prin NY, ca se aduna gasca mare.
Apropo de boarding schools, mi-am adus aminte: la interviul de la harvard imi spune tipa ca imi cresc sansele daca mai stau un an pe tusa si ma duc la un boarding school, imi zisese si un nume. M-am uitat eu atunci pe pretul scolii, era vreo 40k/an.
Oana C spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Ramona J Wow, bravo! Eu citisem ca-i bine sa pui in primul rind bani pentru retirement, apoi pui cit iti permiti si pentru scoala. Eu sigur n-as putea sa pun $400. Mai luam loan, poate primesc macar vreo bursa... Vedem! The best thing you can do for your children is to love your wife. |
Ramona, este foarte adevarat. Mai intii banii pentru pensie, apoi cei pentru college. Pentru ca nu-ti da nimeni loan la banii pentru pensie, dar pentru college sint o gramada de loan-uri accesibile. Asa e valabil pentru cei care nu isi permit sa puna bani in ambele. Daca isi permit sa puna banii si in retirement si college fund, asta-i foarte bine.
Noi inca nu am inceput sa punem nimic pentru Eva, dar nici nu ne stresam acum. Avem mai multe optiuni, asa ca stam linistiti deocamdata si stringem banii pentru retirement. Oricum, nu o vom lasa pe Eva cu povara cheltuielilor pentru college.
Oana si Eva (29 iunie 2005)
ruxij spune:
Eu am inceput abia acum, in clasa I, pt ca am scapat de plata daycareului. Prin urmare banii pt. daycare pot merge la college fund am zis eu.
miereamara spune:
Mai voi ma speriati pe mine cu discutiile astea! De ce nu ati spus nimic inainte sa ma hotarasc sa fac copil?
“Vietile noastre se incheie in ziua cand ramanem tacuti in privinta lucrurilor care conteaza.”
Martin Luther King Jr.
www.eklipsse.net/gallery/main.php" target="_blank">Fine Art Photography
www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank"> Photo Album
Aidan
Ramona J spune:
Oana, asa stiam si eu cu retirement.
Ruxij, recuperezi bine daca pui asa suma mare.
Miere, deschide cont!
arminad spune:
Eu ma gindesc sa fac fata sa le cumpar mincare haine si rechizite ca de pus bani departe nici nu poate fi vorba.Pe masura ce cresc e din ce in ce mai greu .M-a costat numai inceputul scolii pt fii-mea peste o mie de dolari (taxa anuala ,rechizite,haine).Mai trebuie si sa manince ,sa platim si facturi.Nici eu nu intelegeam de ce se apuca astia sa puna bani deoparte cind sunt copiii mici dar acum inteleg .E din ce in ce mai greu mai incolo..
Cit despre pensie ,eu am zis ca daca fac macar aia 10 ani de pensie aici dupa aia ma retrag "in munti".
Ramona J spune:
Armina, de ce aveti taxa anuala? Nu e scoala publica?
Eu la haine incerc sa fac economie, dar sint constienta ca mai tirziu va fi cam greu. Anuta deja imi arata ce sa-i cumpar.
Noi cheltuim mult pe activitati extrascolare, eu sper ca pe viitor sa le reduc. La un moment dat vor fi team sports la scoala, doar ce mai platesti pentru echipament.
Deocamdata am tot cautat un "match", vad ca la Alexandru am nimerit cit de cit cu tenisul.
Acum incepe si Ana cu tot felul de activitati, vai de noi!