America (120)
Raspunsuri - Pagina 17
josefine spune:
cred ca daca faci la harvard, nu iti mai trebuie si masterat :D
era o gagica cu care am avut interviu care terminase la harvard, juca cricket in colegiu, daca imi aduc bine aminte, lucra la abc, de mi-a facut turul studioului.
la harvard era fata lui ciorbea, ala de a fost prim ministru.
nu stiu ce m-a apucat de sunt asa "vorbareata". ma duc la trebi:)
Ramona J spune:
Citat: |
citat din mesajul lui josefine prin texas nu e universitatea austin? am auzit de ea si e considerata buna. cand o sa am copii, o sa va intreb pe voi de facultati:-) |
Ba da, am facut o lista mai devreme cu Rice, UT Austin si Texas A&M. Chiar, ultima pe unde e?
Pai Ruxij, e bine la Harvard dar cam greu... Eu caut sa fiu realista.
The best thing you can do for your children is to love your wife.
ruxij spune:
Pai si eu la fel. De asta zic ca pt. noi oamenii de rand probabil o univ. publica buna ar fi potrivita/realista.
Ramona J spune:
Da. Eu am doi, nici nu termina bine primul ca incepe celalalt. Vai de noi!
Ramona J spune:
Pun $100 pe luna. Nu cred ca se aduna pentru primul an de studiu!
Oana C spune:
Free rice pentru saraci:
http://www.freerice.com/index.php
Ca sa schimbati subiectele, mergeti la Subjects sau Change Subjects (cel cu multiplication e super simplu, cel cu capitalele statelor f informativ)
Si daca unele din cuvinte va fac probleme, aici gasiti toate raspunsurile (puneti cuvintul la search):
http://www.answers.com/
Am gasit si ce fac ei cu Free Rice; deci e pe foarte bune!
http://www.wfp.org/english/?ModuleID=148&Key=193
lai spune:
Texas A&M e in College Station, la vreo ora juma' de Houston.
Josefine, ce fain ca ati fost river rafting :-) Si eu imi doresc de mult sa merg, dar pana acum nu am ajuns.
Mey, reteta exacta nu o stiu nici eu, nu cred ca poate spune nimeni ca daca faci X, Y si Z sigur esti acceptat. Da' ideea in mare din ce-am vazut eu e cam ce spuneam in mesajul anterior - mai ales sa iesi in evidenta prin ceva (un exemplu: o romanca care a intrat la Harvard prin anii '90 iesise in evidenta ca organizase niste actiuni cu copiii din orfelinate la un moment in care nu f. multa lume facea asa ceva in Romania, mai ales ca elev de liceu). Olimpiade internationale si note/scoruri la teste perfecte sau aproape ajuta, dar nu sunt nici absolut necesare si nici neaparat suficiente.
Aplicatiile trebuie luate f. in serios, ajung sa fie cam ca o slujba full-time la momentul respectiv.
Io voiam sa zic ca se poate chiar daca nu esti geniu si nici dintr-o familie bogata.
Acu' tre' sa ai si bafta sa pici pe ce vor ei, ca ei vor nu numa' well-rounded students da' si o well-rounded class as a whole, adica sa aiba oameni din cat mai multe state/tari/rase/etnii/socioeconomic backgrounds/cu interese - abilitati - realizari din cat mai multe domenii adica si sportivi si muzicieni si matematicieni si scriitori si artisti si de-aia si de-aia...
[ca o paranteza, parca e si din ce in ce mai competitiv; ma uitam la aplicantii din Ro de acum, pai sunt cu mult mai pregatiti decat eram noi.. noi cu pregatirea de atunci acum nu cre' c-am mai pupa nika.. bine acum au si mult mai mult acces la informatii, noi pe vremea aia n-aveam internet, accesu' la materiale se limita la biblioteca Comisiei Fulbright..]
Cu rankingu' elevului in liceu vs. cat de bun e liceul nu stiu exact cum le socotesc scolile publice. Scolile private sustin ca iau in considerare si ce fel de liceu e (intr-o anumita masura cel putin trebuie ca asa si e, pt. ca sunt licee d'astea bengoase unele boarding schools gen Phillips Exeter - a propos, cica si astea au programe de ajutor financiar - unde aproape toti elevii lor merg la colegii din Ivy League sau echivalent).
Lai
blackpanterro spune:
Noi punem $200/luna , la fel si nasul si bunica-sa americanca.Mama pune si ea cand poate, desi i-am spus sa nu faca asta ca are un salariu modest, vrea si ea sa participe, sa mearga nepotul si pe banii ei la scoala vreo 5 zile :)
Apoi la fiecare onomastica/craciun/pasti am spus tuturor sa nu ii cumpere cadouri ci sa puna banii in cont.Decat sa ma aleg cu casa plina de porcarii in fiecare an mai bine sa se duca banii la fondul de colegiu.Noi ii cumparam cadouri pt ca noi stim ce ii place lui Aidan.
Adriana si Aidan Alexander(27.06.2005)
A ticket to hell has never been funnier
"You know your god is man-made when he hates all the same people you do."
ruxij spune:
Eu abia am inceput sa pun bani in contul copilului si pun 400$/luna, desi nu imi permit atat, dar pt ca am inceput tarziu am calculat ca 400 e minim (pt a ne permite scoala publica). Nu mai pune nimeni altcineva pt el.