America (120)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns philip spune:

ca tot vorbiti de scoala, care dintre voi ati facut masterul si cum v-a ajutat in cariera?

philip&andreea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Pai depinde de cariera. Dar in general tb neaparat un master ceva in ziua de azi, dincolo de bachelor's degree.

Iote credeam ca MIT e publica.
Eu raman la parerea ca si un colegiu public bun e f. OK. Pai dc. aia privatii f. tari accepta sub 10$ din aplicanti, inseamna ca tb sa indeplinesti doua conditii:

1. Sa fie copilul in primii 5% bun SI
2. Sa ai bani sa platesti.

Chestia cu liceul e f. interesanta. La noi in orasel e un liceu f. bun. Din punctul asta de vedere, cred ca mai bine ai copilul la un liceu mai slab, ca sa fie in primii 4% decat la unul la care sunt multi buni, nu? Nu e cam inechitabil? Una e sa fii primul dintre prosti si alta e sa fi al 10lea dintre buni. Nu se iau in consideratie si rezultatele liceului?

Apropos de MIT eu despre profii de acolo am auzit ca exact asa fac, cum zici tu de Berkeley lai, adica ii doare la basca de undergrazi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arminad spune:

Citat:
Chestia cu liceul e f. interesanta. La noi in orasel e un liceu f. bun. Din punctul asta de vedere, cred ca mai bine ai copilul la un liceu mai slab, ca sa fie in primii 4% decat la unul la care sunt multi buni, nu? Nu e cam inechitabil? Una e sa fii primul dintre prosti si alta e sa fi al 10lea dintre buni. Nu se iau in consideratie si rezultatele liceului?

Pai nu trebuie sa fie neaparat chiar la cel mai bun din oras dar nici la unul slabut .Si aia de la universitati se uita nu numai la cit de bun ai fost tu printre aia slabi ci cit de bun ai fost printre aia buni.Conteaza prestigiul liceului,zic astia, desi nu cred ca scrie nicaieri explicit ,de-aia se si calca asa pe picioare,probabil, la liceele bune.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns josefine spune:

Exact acelasi lucru mi l-a zis si counselor-ul la liceu. La un liceu mai bun e mai greu sa fii intre primii 10%, insa la un liceu slab e usor. Counselor-ul zicea ca e mai bine la un liceu slab, dar acum cine mai stie?
Eu ma gandesc la liceele astea foarte bune, multi se inghesuie la cateva colegii. Nu toti intra si pe langa, intra si altii, de la licee mai slabe. E foarte subiectiva treaba.

Cu masteratul cred ca e bine sa-l ai.

Mergi la inceput

Era un film mai demult- nu mai stiu cum se chema, ideea era ca se spunea in film ca la Harvard 25% din locuri sunt rezervate celor care isi platesc scoala. Acum, probabil ca nu o fi 100% adevarat, dar cred ca un miez de adevar este acolo.
Eu sunt convinsa ca mai degraba accepta din astia care isi platesc scoala. La urma urmei de ce sa accepte unul care are nevoie de bani, fata de unul care are bani si mai e si bun, ca doar au pompat parintii bani in el.
Cand am aplicat eu, eram asa debusolata, nici nu mai stiam ce sa cred- citeam pe forumuri cu studenti care aplicau la colegii: care mai de care mai rasariti, mai cu activitati extrascolare, mai cu note mari, mai cu mot, mai cu.. Nici nu stiu cum ii aleg, toti pareau asa stellar si well-rounded, cum le place lor sa zica.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Acum dupa ce m-am zbatut sa cumparam casa linga scoli bune, ziceti ca nu-i bine asa?!
Eu-s cu Ruxij, prefer o scoala buna de stat - mai ales din motive financiare. Dar pe bune, dincolo de primul job nu cred ca are mare importanta.
Astea fiind spuse tot imi face Rice cu ochiul.

The best thing you can do for your children is to love your wife.

Mergi la inceput

Asta cu well-rounded ma enerveaza si pe mine la americanii astia de numa.Pai ce sa faca bietu copil daca n-are talent nici la sport ,nici la muzici la nika da e bun la scoala .Ce e vina lui ,ca poate s-a straduit dar nu i-a iesit si gata.Mi-aduc aminte de un serial Gilmore girls la care ma uitam eu cu fiica-mea in care copila aia admisa la un liceu privat cu fite a fost chemata la director s-o certe ca de ce citeste la lunch in loc sa socializeze.Ca sa vezi!

Mergi la inceput

Pai Ramona mai stie dracu ce mai conteaza ,pina la urma .Ne-om trezi in citiva ani ca pentru a-si gasi slujba conteaza ,ca in Romania ,relatia ,sau ma rog networkingul .Noi avem un community college in zona ,foarte aproape de mine si mi-am depus un resume la ei fiindca ei au tot felul de jobs fair ,career placement si d-astea pt cei care locuiesc in zona ,persoane fizice si firme .Si ma intreaba tipul de acolo daca am MySpace sau FaceBook ca asa se cunoaste lumea mai nou si isi cauta slujbe .

Mergi la inceput

so, eu am fost la o scoala buna de stat si spun eu ca am iesit foarte ok. mai ramane de vazut pe viitor. acum tot la scoala de stat sunt la graduate school, dar e mai bun departamentul la care sunt.
oh! gilmore girls, dar aia din film avea bani, de-asta a intrat la harvard, ca i-au sponsorizat bunicii facultatea.
prin texas nu e universitatea austin? am auzit de ea si e considerata buna.
cand o sa am copii, o sa va intreb pe voi de facultati:-)

week-end-ul asta am fost pe rau, la rafting, pe delaware. veeeryyy nice, cum zice borat, am legat barcutele una de alta, s-a baut (de toate, mai mult bere) si lumea s-a scaldat in rau. ba chiar am si dormit cu cortul o noapte, e foarte distractiv:-)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Acum totusi dc. face copilul Harvardu' cred eu ca e mai sigur ca va avea un venit f. bun.

Mergi la inceput