America (120)
Raspunsuri - Pagina 15
blackpanterro spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui ruxij
Mult succes! |
Multu!
Adriana si Aidan Alexander(27.06.2005)
A ticket to hell has never been funnier
"You know your god is man-made when he hates all the same people you do."
neda spune:
Multumesc Cami! Promit sa mai trec si prin livada cind ma intorc din vacanta . Plec sa imi fac bagajul.
lai spune:
Poi la MIT ar fi mai mult decat bine doar ca ei sunt tot privati si scumpi. Insa si ei au programe de ajutor financiar.
Pe mine m-a confuzat tare chestiunea, pt. ca scolile astea in general nu au merit-based financial aid, doar need-based. Si cand am intrebat si io college counselor de la coada vacii daca au scholarships, ea mi-a zis ca n-au.. ceea ce dpdv tehnic e adevarat, doar ca pe mine nu ma interesa daca era pe merit, de nevoie sau de ce era, atata timp cat scoteau banu'..
La Purdue nu stiu cum e pt. undergrazi, spui numai ca io am trait cu impresia ca si Purdue e tot privata, acu' vazui ca nu e. La Berkeley pt. undergrazi nu e asa fain in sensu' ca teoretic au acces la marii profesori minunati, da' pe majoritatea din profi din nefericire ii cam doare in spate de undergrazi. E greu sa ajunga sa te cunoasca un prof dintr'asta minunat suficient cat sa-ti scrie o scrisoare super-tare de recomandare sa poti ajunge sa faci masterat/doctorat la Harvard. Acu', greu nu inseamna imposibil, daca esti chiar ff bun si mai esti si bagaret, tot te scoti, da' e mai challenging asa
Mie nu-mi trebe neaparat la Harvard, Princeton, Yale, Stanford. Mi-ar placea si la un liberal arts college gen Swarthmore, Carleton. Numa' ca si astea-s cam la fel de scumpe (si greu de intrat).
Bine, io vorbesc aici, da' cupiii nici macar pe drum nu-s inca, cine stie ce-o sa fie cu ei, poate nici n'or sa vrea la college (ii trimit cu forta ). In afara de asta, sunt absolut de acord ca poti merge la community college si dupa aia sa te transferi pt. ultimii doi ani la o universitate publica, nici macar neaparat cea mai tare sau din cele mai tari din stat, si sa fii super-ok pe meseria ta si sa ai foarte mult succes in viata, poate mai mult decat Xulescu care a mers la Harvard. Asa ca pe undeva asta cu univ. privata cu multa atentie personala e un lux.. dar un lux pe care mi-ar placea sa mi-l pot permite pentru copiii mei, dac-or vrea si-or putea si ei.
Cu ce se cere - la cele de stat, mai ales daca esti in-state, impresia mea ca sunt importante notele din liceu si apoi SAT-urile. Daca esti in primii X % din your high school graduating class, esti pretty much garantat admitere la scolile de stat (X depinde de state schools, ca si astea sunt pe mai multe categorii - in California de exemplu daca esti in top 4% esti garantat admitere in UC system, desi nu neaparat la UC-ul la care vrei tu; dar daca esti in top 12.5% te poti astepta sa fii admis; pt. Califoria State Universities, daca esti in top 33% te poti astepta sa fii admis).
La cele private bune (si la unele din cele publice care sunt mai competitive) conteaza nu doar sa ai scoruri mari la SAT si sa ai note f bune dar sa fi luat si anumite cursuri mai consistente, nu apa de ploaie, sa fi profitat la maximum de ce avea de oferit liceul (daca liceul avea honors si/sau advanced placement classes sa fi luat cat mai multe din ele), sa ai scrisori de recomandare f bune (ideal ceva de genul a fost printre cei mai buni Y elevi pe care i-am avut vreodata etc.), sa scrii eseuri creative in aplicatie, sa ai activitati in liceu (voluntariat, sport, muzica), sa iesi in evidenta cu ceva - de exemplu sa fi fondat un club sau sa fi fost primul in liceul tau care sa fi facut nu stiu ce; sa fii cel mai bun din liceu/oras/stat/tara/lume la.. ceva (poa' sa fie la prins fluturi); daca ai si legacy, cu atat mai bine (parintii sau cineva din familie sa fi mers la scoala aia - asta pt. ca ii face fericiti pe alumni si grosul banilor le vin din donatii de la alumni). Sa stii sa te vinzi.. si sa ai bafta
Lai
lai spune:
Ramona Nu ne-am plimbat asa de mult ca hazbandu' e ocupat rau la slujba si io.. si io pe aici, mi-au dat si mie un birou si l-am aranjat, am mai lucrat si eu ceva si acu' plec la o conferinta.
La Rice si io zic ca-i fain. (mie acolo mi-ar placea sa lucrez..)
Lai
Ramona J spune:
Pai bafta la Rice! Pui o pila pe cind tre' sa trimit copiii la college.
The best thing you can do for your children is to love your wife.
miereamara spune:
Mey, voua va apare reclama asta la matrimoniale in partea dreapta? Fetizte hot din russia, halal treaba pe un site unde dc scrii cuvantul m.u.i.e.r.e...iti sterg cuvantul, dar in schimb au reclame de genul acesta?
“Vietile noastre se incheie in ziua cand ramanem tacuti in privinta lucrurilor care conteaza.”
Martin Luther King Jr.
www.eklipsse.net/gallery/main.php" target="_blank">Fine Art Photography
www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank"> Photo Album
Aidan
razhore spune:
Citat: |
citat din mesajul lui miereamara Mey, voua va apare reclama asta la matrimoniale in partea dreapta? Fetizte hot din russia, halal treaba pe un site unde dc scrii cuvantul m.u.i.e.r.e...iti sterg cuvantul, dar in schimb au reclame de genul acesta? “Vietile noastre se incheie in ziua cand ramanem tacuti in privinta lucrurilor care conteaza.” Martin Luther King Jr. www.eklipsse.net/gallery/main.php" target="_blank">Fine Art Photography www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank"> Photo Album |
mie-mi apare "meet sexy latin ceva, am uitat ce"
sunt reclame de la google, nu pot sa controleze exact ce apare, dar pot controla sa nu mai apara dupa anumite cuvinte cheie. cred, nu stiu exact.
am vazut pisica lui miere, e simpatica:-)
eu sunt de acord cu lai cu colegiile, dar cred ca cel mai important e dramul ala de noroc cu care te-ai nascut. cred ca sunt bune si universitatile de stat, cel putin daca e buna scoala si recunoscuta in statul respectiv, majoritatea raman uimiti - desi se intra pe banda, sau asa mi s-a parut mie.
peste un an vom avea ceva emotii cu frate-miu, ce-i drept, el are mai multe activitati extrascolare, ca e fotbalist si a intrat in sistem de mic. sper ca va fi bine.
eu nu inteleg o chestie- poate nu am fost nici eu asa rasarita, insa astia zic ca e need-blind admission policy - adica nu iau in considerare veniturile tale, dar eu am impresia ca iau in considerare.
Lai, parca tu ai fost la Ivy league, ce vor astia deosebit? eu pe cei care ii stiu- la MIT unul care a terminat a fost olimpic international la mate, la Princeton cam la fel,etc. Dintre colegi, doar una intrase la Cornell ca avea o bursa, NY Times Scholarship de ii platea toata scoala. Ma rog, si bursa e faimoasa, dar tre' sa fii minority. La SAT-uri nici unul pe care il stiu nu a facut exceptional. Mai stiu unul, tot asa olimpic international, de nu l-a luat nici o scoala. Ma amuza cand citesc prin ziare ca x-ulescu a fost invitat sa studieze la Harvard, de parca ii cheama astia si nu aplica ei:-)
Ramona J spune:
Josefine, ne tii in sah!
Pe lista de o pusei mai devreme am vazut ca Ivy League astea accepta chiar sub 10% din aplicanti.
Eu la aia ma uit de curiozitate, nu ma tin nici buzunarele si nici nu vad sa am asa un geniu prin casa.
Acu' nu stiu daca-i mai bine sa mergi la o faculate cu renume local, sau sa tintesti spre une despre care s-a mai auzit pe plan national. Poate copiii n-or vrea musai sa stea in TX, deci parca prefer a doua varianta.
Ex: in Dallas daca mergi la SMU cica esti cineva. Costa peste $30,000 an, dar daca intrebi pe cineva mai la nord despre ei - habar n-au cine-s astia (pe buna dreptate, se pare).
The best thing you can do for your children is to love your wife.
josefine spune:
Back [:d]
Era sotul logat pe alt browser, ca nu mai are el timp de forum:-) A fost curios la inceput, dar i-a trecut.
Ivy league sunt pentru mine un ghimpe si o sursa de regret (si acum suspin; nu stiu de ce imi doream asa tare). Cand am aplicat, cred ca am aplicat la toate, exceptand una, Brown University, ca nu i-a placut lui maica-mea cum se numeste. Am zis ca nu sunt prea rasarita, da? [:d] Nu m-a acceptat niciuna si cand am aplicat la graduate school numai de-al naibii nu am mai vrut sa le dau bani degeaba. Bine, am aplicat la Cornell, tot din Ivy league, m-au acceptat la masterat, dar vroiau bani. De unde sa scot eu 30k/an? Stiam ca de unde veneam eu, Cornell stie cum se face scoala acolo si cum se dau notele si ma gandeam ca sunt sanse. Bine macar atat, mi-am mai zgandarit putin orgoliul.
Eu cred ca se poate si cum spunea Ruxij, la un colegiu nu asa scump, apoi masterat/doctorat la o scoala mai cu renume. Mie mi se pare asa o loterie... si, spun si eu ca ala ofticat, cred ca e important renumele pentru prima slujba, dupa aia te descurci. La astea cu renume au si o retea de alumni buna, mai pun astia joburi..
Cand o sa am copii, cred ca o sa ii pun cu burta pe carte, dar trebuie sa le mai si placa. In rest, cum le-o fi norocul. Daca sunt ca mine de se blocheaza la examene, nu am ce sa le cer mai mult.