America (120)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns arminad spune:

Multam Ramona ,recunosc ca nu am nici cea mai mica idee ca nu m-a interesat da intr-un an asa ma pun la punct ...
Aruncai un ochi pe lista aia si vazui ca din cele care care sunt din Illinois in topul celor mai bune sunt citeva din astea public .
Deci intre 11 mii pe an cit se cere la aia public si aproape 40 de mii pe an cit se cere la aia privat e ceva diferenta nu gluma .Singurul lucru care-mi vine in minte ,prin analogie cu admiterea la liceu ,ca prin aia am trecut ,e ca pt a avea acces la aia public si mai ieftina trebuie sa ai un copil mai destept decit aia care merg la cea scumpa .Asa o fi sau gindesc eu 'romaneste'?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Nici eu nu stiu foarte multe, ca ai mei copilasi chiar ca mai au pina sa mearga la college.
In mare cred ca e cam aceeasi diferenta intre privat si public, ca si la licee.
Sint citeva universitati publice de renume, dar daca nu esti in statul respectiv te costa aproape cit o facultate privata.
Voi in IL aveti noroc, sint destule scoli renumite.
Eu cred ca e important pina iti iei primul job, dupa aia nu stiu cit mai conteaza unde ai fost.
Vezi ca Bill Gates e "drop-out", asa ca depinde mult si de copil.
Eu ma panichez cind vad cite o lista din asta, imi dau seama ca ar trebui sa incep sa ma educ in privinta asta. Pe aici e simplu, ca nu sint multe variante. Rice, UT Austin, TX A&M ziceau si fetele. Important e sa adunam ceva banuti, nu?

The best thing you can do for your children is to love your wife.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Citat:
citat din mesajul lui arminad

Ramona da-mi si mie link-urile alea unde ai gasit scolile.Noi nu mai avem asa de mult .Azi am fost la inscriere la liceu cu fiica-mea si zic astia ca de prin anul 3 incep deja ofertele de burse pt college ..
Ruxij,tu zici ca si alea de stat sunt bune?Ca eu nu ma pricep ,tu esti "in sistem" asa ca stii mai bine ..Pe toti romanii de pe aici care aveau copiii la college i-am auzit ca erau la privat si o spuneau asa cu multa emfaza.
Si mai ales lamuriti-ma si pe mine cum e la stat ,nu e nici o taxa ,cum sunt admisi?

Pai romanii sunt smecheri, se dau mari si tari ca au copiii la privat, cu emfaza, ca iote ce bani au ei
Da, scolile private sunt mai bune decat alea publice, dar nu toate, desigur si exista si universitati publice f. bune. Desigur si eu as prefera Harvard, dar una ca nu cred sa am bani de asa ceva si doi nu stiu dc. plodu' va fi asa tare incat sa fie admis la Harvard. Deci dupa mine dc. nu e Harvard, Princeton sau Stanford, mai bine aleg Berkeley sau MIT ca sunt publice:)) Adica, ce, MIT nu e destul de bun pt. noi ?

Mergi la inceput

Si-atunci ca sa te primeasca un college d-ala ieftin si la fel de bun ca unu privat care e criteriul ?Ca tot nu pricepui ,e drept ca-s si obosita si complet needucata la capitolu universitati.
Eu sa string bani nu mai am timp in citiva ani ,ramine doar varianta sa fie desteapta sau daca nu sa faca un community college d-asta si dupa aia sa lucreze si sa faca degree sau master dupa aia ,ca am vazut ca se poate.
Dan s-a hotarit deja in privinta carierei ,cica el o sa lucreze la fabrica de video games .Acuma o sa vedem noi pe ce pozitie ,de portar ..altceva .De fapt ceea ce conteaza pt mine e sa nu ramina doar un simplu consumator de video games, din banii mei .

Mergi la inceput

Eh, acu' chiar "la fel de bun" ca Yale nu o fi, dar nici Penn State, UT Austin, Scolile din sistemul University of California si chiar Purdue a mea nu sunt chiar asa de proaste. Sunt suficient de bune. Mie mai important mi se pare sa faca o scoala din asta publica buna, de "Tier 1" (in primele 100 de pe lista aia) si apoi masterul/doctoratul etc. sa il faca la Harvard sau Stanford.
Care sunt criteriile nici mie nu mi-e f.f. clar. Stiu ca sunt luate in consideratie testele alea SAT, notele de la liceu si activtatile extrascolare.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui arminad

Dan s-a hotarit deja in privinta carierei ,cica el o sa lucreze la fabrica de video games .Acuma o sa vedem noi pe ce pozitie ,de portar ..altceva .De fapt ceea ce conteaza pt mine e sa nu ramina doar un simplu consumator de video games, din banii mei .

Mai, noi avem aceleasi temeri.

Mergi la inceput

Uite aici despre criteriile de selectie:
http://www.usnews.com/articles/education/best-colleges/2008/08/21/how-we-calculate-the-rankings.html

Armina, tu spuneai ca fiica ta e in program de gifted. Intereseaza-te despre burse. Intrebati la scoala, la counselor, la biblioteca au de obicei pliante despre surse de ajutor financiar.
De exemplu scoala elementara la care merge Alexandru ofera bursa de $500 anual. E si asta ceva, dar mai intii trebuie sa afli ca ea exista! Asa ca-i bine ca te apuci de acum.

Mergi la inceput

Eu nu am inteles cum e cu bursa la scoala elementara. Se dau "burse" in scoala?

Mergi la inceput

Nu in scoala. Absolventii de la scoala asta pot aplica pentru o bursa de $500. Cind or fi sa mearga la college, desigur.

Mergi la inceput

Ruxij,sunt burse oferite de fundatii sau donatori persoane fizice ,fosti elevi ajunsi bogati etc.Sumele sunt modice si se acorda nu numai pe criterii de desteptaciune ci si sociale adica pt copii cu sitauatie mteriala mai grea.Cel putin asa a fost la fiica-mea la scoala.

Ramona ,la scoala lui fiica-mea nu exista program de gifted ci doar acele clase de avansati .Ea a fost tot timpul in clasele alea la mai multe materii mai ales la mate.In functie de rezultatul de la ISAT au selectat-o in ceva program de gifted care tinea de o universitate ,a dat niste teste si avea ceva cursuri pe la ei simbata ,in vacante .
Aici la liceul la care a intrat au trei tipuri de programe:general ,advance placement (in care e ea ) si honors in care sunt selectati doar vreo citiva din tot anul.La sedinta ei se laudau ca dintre studentii de la acest advance program au primit oferte de scholarships
cam 80% din studentii lor la univ d-alea bune ,insa ideea e sa te mentii in program in anii astia de liceu si daca se poate sa fii printre cei mai buni .Ori eu n-am de unde sa stiu cum vor fii urmatorii ani ,e bine ca parinte sa fii realist.Una este scoala elementara si alta e un liceu la care a fost asa concurenta ,deci se presupune ca sunt toti buni.

Mergi la inceput