Gravidute curajoase de Noiembrie-Decembrie2008(69)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns manumanu spune:

Oceanborn, si eu am avut exact aceeasi problema cu masina… numai ca mie mi s-a intamplat chiar la volan… m-a apucat o panica san u-I fac rau burticii, abia am ajuns acaasa. Pe urma am refuzat sa mai conduc pana dupa nastere… dar imi e “pofta” sa conduc totusi, deci nu cred ca voi avea probleme. Si la tine probabil e la fel, vine din “overprotection” pt burtica.
Otilia, si mie imi plac si chiar vreau sa comand hainute de la Quelle, mai ales ca eu nu prea am cum sa colind magazinele, fiind consemnata la pat... in plus, oferta de la noi de la Sibiu este destul de redusa si chiar nu vreau sa ma enervez. Si saltelutele, lenjeriile, si cat de multe obiecte pot vreau sa comand de la babycomfort, alea mi-au placut cel mai mult. « Live » o sa iau doar scaunele de masina. Ma bucur ca am gasit un site cu haine de gravida, ca imi vor trebui pt toamna cateva piese, ca in magazinele de aici... bleah. Apropo, voi ce stiti, exista ciorapi speciali gravide ? ca eu sunt mai friguroasa, cum vine toamna, cum imi trebuie ciorapi pe sub pantaloni, or astia obisnuiti, chiar ni nr mai mari, sunt stramti pe burtica...

manu 22+ +

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramo2007 spune:

'neata fetelor,

Multumesc pt. incurajari.Tata nu si-a luat rezultatele, ii e frica, saracul de el...si varsta e de vina, are 76 de ani, intra in panica repede.
Am fost ieri la dr. meu si nu am vesti bune.
LA consult, colul era ok, insa uterul se cam contracta.La eco, bebe e ok,are 587 de gr, fata de 561 cat avea vineri, jucausa ca de obicei, dar nu a putut sa termine ecografia pt. ca nu am rezistat, au inceput contractiile si durerea de mijloc.Trebuie sa iau in continuare 4 Utrogestan si 3 No-spa.El s-a intors din concediu doar pt cateva zile ca avea nasteri si eco importante.A zis sa fac trat asta pana pe 3 sept cand vine el si apoi sa-l intrerup.Daca continua starea asta o sa ma bage pe Ginipral.
Azi noapte m-am trezit, dormind pe spate, ma durea mijlocul si aveam contractii (nedureroase), am luat No-Spa, dar am adormit f greu.Trebuie sa ma controlez cand dorm si nu prea reusesc.
Fetele care luati Ginipral, spuneti-mi va rog pt. ce este mai exact si ce efecte secundare are, ca va tot auzeam ca nu va simtiti bine de la el.

Ramo 23+

Puiutul meu scump

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simona_1402 spune:

Ramo imi pare rau ca ai probleme, de toate felurile.

Eu iau o doza mica de Gynipral de doua ori pe zi cate o jumatate, dar se vede foarte tare rezultatul asupra contractiilor, abia daca mai am cateva pe zi. La reactii adverse intra ametelile, palpitatiile (din fericire din astea nu am, dar se mai pot lua medicamente care sa le compenseze), tremuratul, calduri. Daca stai in pat dupa nu vei observa atat de tare efectele adverse. Eu zic ca merita incercat.

Simona, mamica lui Radu (3 dec 1997),
25+

Mergi la inceput

Aaaa, si eu mai am contractii cand stau pe spate. Chiar daca nu dor, astea nu au cum sa fi contractii BH. Cand mai stai pe spate incearca sa ridici genunchii. La mine se mai relaxeaza burtica asa

25+

Mergi la inceput

Si inca ceva. Si mie mi s-a facut rau ultima data la eco, dar avand experienta in domeniu am realizat mai din timp si i-am zis ca nu mai pot sa stau. M-a aranjat in alta pozitie, pe o parte, si a terminat ce avea de facut.

25+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramo2007 spune:

Ma bucur ca am fost vineri la Pop si el a apucat sa masoare tot si stiu ca totul e bine cu bebe...ca altfel intram in panica rau ca ieri nu a masurat tot.
Nici nu stiu ce sa fac, daca sa mai vin sau nu la birou...eu lucrez de la 9 la maxim 13, dar stau numai pe scaun la calculator...
Gynipralul se face mai intai perfuzabil, in spital sau se poate lua si direct pastiluta?Ma gandesc ca dr. meu mi-a spus sa continui Utrogestanul pana se intoarce el, ca sa ma tina sub observatie cand incep Gynipralul.Dar ce fac daca nu trec starile astea cu Utrogestan si No-Spa?
Cel mai frica imi e in somn, ca nu ma pot controla sa nu dorm pe spate...o sa-l pun pe sot sa ma pazeasca, ca altfel ma trezesc cu dureri de mijl si contractii care nu dor si bebe e fff agitat.

Ramo 23+

Puiutul meu scump

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mav spune:

Neatza!
Iulia, au fost probleme cu emailul comun, cineva rau a schimbat parola, asa ca nu mai poate fi folosit. Se pare ca de atunci, niciuna dintre fete nu a mai deschis alt cont...
Manumanu, EXISTA ciorapi speciali pt gravide, cu burtica, pe numere... Habar n-am de unde poti sa-i cumperi... Eu imi luasem unii prin primavara de la un targ din Mamaia... dar i-am rupt... si nici n-am mai gasit altii prin magazine (dar nici n-a mai fost cazul sa caut ca a venit caldura)...

Va pup pe toate!

30+

Mami de Sebi (04.02.2004)

www.youtube.com/watch?v=RYMC822iT4I" target="_blank">CITY OF ANGELS
"Iubirea ne face sa plonjam in necunoscut si apoi ne da curajul de a rezista!" (Pam Brown)

Mergi la inceput

Eu nu am facut Gynipral perfuzabil. Cand am ajuns la spital pt cerclaj nu am avut deloc contractii, asa ca nu mi-au pus si G in perfuzie. Contractiile au aparut abia la cateva ore dupa interventie Si mi-au dat direct pastilute.

Ramo, chiar daca stai doar 4 ore la munca, pozitita este total contraindicata. Ia-ti concediu urgent, macar pana se mai rezolva problemele.

25+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns VonHelen spune:

Fetelor iata cateva informatii utile despre Gynipral

GYNIPRAL, COMPR.
Indicatii:
Iminenta de avort si de nastere prematura (in principal pentru continuarea tratamentului perfuzabil).

Contraindicatii:
Gynipral nu se administreaza in caz de: hiper-functie tiroidiana, boli cardiace mai ales inflamatorii ale miocardului, disfunctii cardiace cu frecventa cardiaca mare si anumite valvulopatii; boli severe hepatice si renale, glaucom, hemoragii uterine severe (dezlipire prematura de placenta), infectii uterine. Perioada de alaptare: nu se foloseste in perioada de alaptare.

Precautii:
Daca apar contraindicatii sau efecte secundare informati medicul. Tensiunea arteriala, frecventa si functia cardiaca trebuie controlate regulat de medic. La diabetici trebuie masurata glicemia la intervale regulate. Deoarece tratamentul cu Gynipral reduce diureza, urmariti orice semn de retentie lichidiana in spatiul tisular (edeme ale membrelor inferioare, dispnee datorita incarcarii plama-nului cu lichid. Aceasta este important mai ales la pacientii tratati cu corticosteroizi sau cei cu boli renale. Daca urmeaza sa fiti operat, informati anestezistul despre tratamentul cu Gynipral. Urmariti data expirarii. Nu tineti preparatul la indemana copiilor!

Reactii adverse:
Tratamentul cu Gynipral poate produce cefalee, anxietate, tremor fin al degetelor, transpiratii, palpitatii si ameteli. De asemenea poate aparea hipotensiune, mai ales scaderea valorii tensiunii diastolice (= minima). in rare cazuri sunt posibile greturi si varsaturi. in cazuri izolate unii pacienti prezinta ritm cardiac neregulat, dispnee, senzatie de presiune toracica. Aceste simptome dispar foarte rapid la intreruperea tratamentului. Glicemia poate fi crescuta mai ales in caz de diabet concomitent. Diureza este redusa mai ales in faza initiala a tratamentului. Totusi, pacientii cu tendinta la retentie excesiva de lichid in sectorul tisular (formarea de edeme) au tendinta mai mare la scaderea diurezei. Peristaltismul intestinal poate fi redus in cursul tratamentului, fiind necesara asigurarea unei defecatii regulate.

25+
"Faptul ca ai un pian nu te face pianist, dar nasterea unui copil sigur te face parinte" Michael Levin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns IuliaCospy spune:

Ramo, eu nu am contrac#355;ii de la statul pe spate, ba chiar ma simt foarte bine asa, insa mi-e frica sa nu cumva sa penseze pe vena si sa nu mai aiba bebita mancare si oxigen. Asa ca pentru a evita sa ma trezesc pe spate in timpul noptii folosesc in afara de perna de sub burtica sau pe care o tin intre genunchi, una pe care o pun in spate. La mine a mers. Incearca si tu si s-ar putea sa func#355;ioneze, daca nu ai somnul prea agitat. oricum eu ma intorc destul de greu de pe o parte pe alta in pat.

Mav, stiu problema veche cu contul, dar am avut impresia ca s-a rezolvat, odat#259; cu rezolvarea celui de aici de pe DC. O sa mai incerc sa il recuperez eu o data si daca nu, incerc sa fac altul pana la sfarsitul zilei si trimit userul si parola pe PM.

Stiu ca una dintre fete, parca Oceanborn (sper sa nu incurc) zicea ca are aproape toate materialele de pe fostul cont, asa ca poate reusit sa punem totul cap la cap.

Iulia 26+

Mergi la inceput