Mladite si mugurasi de mai-iunie 2008 (14)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cleo78 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Magnetism79

Fetelor am facut si noi ieri 2 luni , gata de acum suntem baieti mari, problema pe care o am eu este ca din sept ma duc sigur la munca si trebuie sa-l intarc musai deci HELP CUM SA INTARC COPILUL?????
2. AL meu ma innebunste ca mai vra unul eu NU, ce anticoncept ar trebui sa iau? sau mai bine zis poate v-atiu mai confruntat cu problema asta vreuna din voi si vreau sa stiu cum sa rezolvat.
Problema la mine mai e si cu socri care ma obliga s astau acasa cu copilul sar pe asta o rezolv eu fff repede, si inca o intrebare pt GABITZAM te rog mult sa-mi spui daca poti cat te costa bona si de la ce agentie , daca poti pe PM ar fi o.k. SARUMANA.
Asta e , asa m-am hotarat eu sa imi reiau activitatea, deocamdata nu am discutat cu al meu o sa- i pun problema direct in fata, adica o sa-l pun in fata faptului implinit.
Va pup pe toate si ma gandesc la voi.
Lavi cu Bogdanici Pogonici

cu intsarcatul - bagi bibe. Sfaturi mai multe iti da Simonix.

cat despre bebe nr2, tu ai cezariana, asha ca... 2 ani distantsa. Nu risca sanatatea ta.
socri- ingnorantsa
sotul - discutat

o potoroasa potoroasa potoroasa, nu am mai vazut asha potoroshenie!!
soarele din viatsa noastra
mamica natanga de pe 9.05.2008
povestea nashterii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fecian spune:

Neatza si de la noi

Va invit la o .Eu de fapt am sa imi fac un cappucino decaff, superbuna(reteta proprie)

A dormit lemn atomicu' ieri de la 9,45 pana la 3 cand a papat bine si apoi s-a trezit la 7 papat, jucat juma' de ora papat inca o runda mica si apoi culcacit...acusi trebuie sa se trezeasca. In sfarsit s-au terminat efectele secundare de la vaccin, deja muream de bratze si de urechi...M-a exasperat 2 zile, bine ca a trecut.

Acum am timp sa ma relaxez nitzel.. Da' e un frigggg de nu mai pot. Am shoshoni in picioare, imbracata bine, acusi imi fac si cafelutza sa ma mai incalzesc un pic. Cred ca diseara dam drumul din nou la caldura... Noi am incalzit in camera lui bebe si in iulie, deci va inchipuiti cate grade sunt in casa(cam 19 grade).

Magnetism cum a zis si Cleo, da-i biberonul.Acum cu lapticul, ai sa vezi cum faci. Si eu intru la servici in septembrie dar nu vreau sa il intarc inca(ma ambitionoez sa ii dau laptic de-al meu macar pana la 6 luni). Voi continua sa ii dau acasa laptic de la tzitzi iar la gradi va papa de la bibe(tot laptic de la mine). Oricum al meu e invatat deja cu ambele si nu face mofturi deloc, la nici una(evident ca mananca in stilul lui ca si cum ar face cascadorii, dar asta e partea a doua).
Incearca in fiecare zi sa ii dai cate o masa de bibe cu ce lapte vrei, si apoi sa maresti treptat nr de mese cu bibe.

Doloress

Daria bafta multa cu piticii, imi dau seama cat de greu este. Mai ales ca fata ta acum e la varsta aia pacatoasa cand sta agatzata numai de fusta mamii.

Felicia, cea mai fericita al ursuletzului-pufarina Gabriel (23 Mai 2008)
Pozici cu noi in noua formula
Ursuletzul-pufarina
Povestea nasterii
M-am nascut de ziua mea

Simplicity is the key to excellency

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aldaesme spune:

Salutare,

mersi de sfaturi!!!

Culmea, ieri v-am scris si aseara copilutza mea a topit ce i-am pus in sticla sa ii dea tatal ei. I-am pus doar 30ml ca sa nu arunc prea mult daca nu vrea si l-am pus pe sotul meu sa ii dea inainte sa moara de foame. Moasa ne-a spus ca la varsta asta e capabila sa stea nemancata daca e foartata sa manance cum nu vrea ea. Cica cel mai greu e sa introduci sticla la 3 luni, zicea ca trebuia sa incep mai devreme sau mai tarziu. Ma rog, dupa cateva sapatamani de chinuri, aseara cum spuneam (o fi gandul bun de la voi spre noi) a topit tot ce era in sticla, am facut o scurta pauza si apoi am pus-o la san. In orice caz am incercat nu stiu cate tipuri de biberoane si ieri minunea s-a intamplat cu cele de latex de la tigex. Pot sa imi arunc aventurile, beba, chicco, b-free, premamman. Ei, nu le arunc, le dau la urmatoarele mamici. Azi ii pun mai mult in sticla, am sa ma risc si ii pun 100 ml sa vedem daca ii papa. Daca ar functiona atunci mergem pana la 6 luni numai cu lapte matern.

Apropo de sfatul cu suzeta ortodontica. Intr-adevar e buna, pentru cei care o accepta. De aia si noi am avut pe lista de nastere doua suzete de acel tip, am mai primit doua de la spital, mi-a mai adus mama doua din Romania...nu functioneaza. Am primit de la o prietena doua suzete in formatul clasic, pe alea le accepta dar...doar in masina si doar pentru bucati scurte, acasa sau la plimbare nu exista nimic mai bun decat degetul mare...grrr. Si nu, suzeta nu e pentru linistire e pentru satisfacerea dorintei de supt suplimentara pe care acum si-o satisface cu degetul mare. Daca plange o linistesc altfel nici nu incerc suzeta.

Citat:
citat din mesajul lui Magnetism79

Fetelor am facut si noi ieri 2 luni , gata de acum suntem baieti mari, problema pe care o am eu este ca din sept ma duc sigur la munca si trebuie sa-l intarc musai deci HELP CUM SA INTARC COPILUL?????
2. AL meu ma innebunste ca mai vra unul eu NU, ce anticoncept ar trebui sa iau? sau mai bine zis poate v-atiu mai confruntat cu problema asta vreuna din voi si vreau sa stiu cum sa rezolvat.
Problema la mine mai e si cu socri care ma obliga s astau acasa cu copilul sar pe asta o rezolv eu fff repede,

Nu poti sa il hranesti in continuare doar lapte? Si eu, ca si fecian incep pe 1 septembrie munca (doar am nascut in aceeasi zi) si excat ca si DanaH (pupici multi) o sa continui cu lapte de-al meu si daca accepta sticla cu laptele meu atunci in pauza d eamiaz marti si joi pot merge la inot (asta er o idee care tocmai mi-a rasarit in minte ). Daca nu ai cum, intr-adevar Simonix poate sa te sfatuiasca. Eu am sa duc lapte congelat la cresa, si are sa o hraneasca educatoarea si cand am sa pot am sa ma duc eu sa o hranesc. E drept, am noroc, cresa e foarte aproape de biroul meu.

Cat despre anticonceptionale eu momentan folosesc Cerazette adica pilula numai cu un hormon feminin (minipilula sau cum ii mai spune). E singurul tip de pilula recomandat in timpul alaptarii fiindca nu contine si hormon masculin. Insa imi sta gandul sa trec pe spirala hormonala ca are o multime de recomandari si nu prea are reactii adverse, plus e mult mai economica decat pilula normala iar "operatia" dureaza 10 minute.

Ce fac eu zilele astea in afara de minutele zilnice de plans de mila copilului, e defapt mai mult de mila mea si de orele petrecute cu Lorelei...fac cosulete de tartutze si gogosele pentru eclere. La botez mancarea o comandam de la traiteur insa desertul il fac eu. Ideea e sa nu fie un tort mare, sa fie o multime de tartutze, unele cu crema de mascarpone, lime si capsunsi, altele cu mousse de ciocolata si visine, asezate pe stativ in trepte si pe etajul superior un tortulet micut de tot. In plus mai fac eclere si profiterol cu inghetata si niste negrese tavalite prin nuca de cocos. Aseara cand facem mancare inainte sa vina sotul am remarcat pentru a nu stiu cata oara cat d emult ii place fetei in bucatarie. Eu curat cartofi ea se uita la mine si o umfla rasul, eu amestec treburile pentru hamburgher ea se uita la mine si o umfla rasul e drept ca in bucatarie vorbesc tot timpul cu ea, ii explic fiecare pas facut...Daca continui asa, la 3 ani m-a da afara din bucatarie si a face ea de toate.

Sa mai zic odata...fetele din Baia-Mare ne vedem dupa 23 septembrie ? Si vom ajunge cred si la Cluj.

o zi buna tuturor si inca o data, multumesc de sfaturi!

Esme

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adriana_78 spune:

[quote]citat din mesajul lui Simonix

Buna ziua fetelor :)

A propos de canicula si hidratare, al meu bea frumos apa plata cu linguritza, asa mi-a zis doctorul sa ii dau. Pe aici sunt impotriva ceaiurilor, cica bebii alaptati la san nu au nevoie de nimic in plus pana la 6 luni, iar cei alaptati artificial - de apa doar. Ceaiul nu face decat sa umple burtika, mi s-a atras atentia. Cum in BE nu sunt calduri mari, nu prea i-am dat apica lui Robert, acum insa mananca in special formula si i-am mai dat niste apica cand mi se parea ca nuzitele sunt uscate.

Am vazut ca vorbiti de diversificare - noi vom incepe la 5 luni, cand venim in tara.

Mihaser, am banuit ca nu dau bebelusului borcanel la 1 luna, insa asa cum scria si Simonix peste tot am citit si doct. mi-a spus sa nu-i dau nimic in primele 4 luni, mai ales daca bebe e alaptat. De asemenea doct. intreaba daca au fost alergii in fam, ca atunci sa ii dau un anumit de lapte praf (in caz ca ia lapte praf) sau sa nu ii dai anumite alimente. Mai spunea o fata aici (scuze, am uitat cine) ca face mereu alergie/urticarie si cred ca de la alimentele date de mama ei cand era mica.
Oricum fiecare copil e diferit si se dezvolta/reactioneaza altfel si de asemenea si noi mamicile suntem altfel, fiecare face in felul ei, cum crede ca e mai bine – sper ca nu te-am suparat.

Ralu, wow – bine ca n-a cazut cadita cu bebe; e tare periculoasa o cazatura la bebei asa mici; nu cred ca ii va fi frica de apa, copiilor le place mult sa se balaceasca

fecian, eu dau mereu cate 2 picaturi vigantol/zi, la sfatul medicului, cel putin 1 an de zile. Nu am auzit sa trebuiasca sa arunci sticla dupa 1 luna. E valabila asa cum a zis si Cleo pana cand scrie pe ambalaj.

Lorich, f. frumos ai povestit scena botezului, de ras ce mai, desi cred ca a fost mai mult de plans pt. tine ca mamica – a trecut acum! urmatorul eveniment: nunta!

Magnetism, vrei sa intarci copilul cu mancare sau cu lapte praf? trebuie inceput treptat cu cate o lingurita pe zi si sa nu amesteci alimentele.
Nu te intereseaza un sterilet sau spirala? – cred ca sunt mai multe metode de durata

Adriana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Simonix spune:

Neatza fetele

Iaca ne treziram si noi, dupa o noapte de somnic bun - al meu bebe nu rezista dupa ora 9 jumate (ma refer la nani de seara). Daca seara depasim ora fatidica, nu ne mai intelegem cu el, urla pana adoarme... Ceea ce s-a intamplat aseara, cand ne-am lungit cu baitza si vai de fundu' nostru, nici sa pape ultima masa nu o mai vrut. Insa pe la 12 l-am sculat sa ii dau sa pape, si apoi a dormit pana la 9 jumate acum. Eu raportez o noapte OK, am dormit mai bine, cu sanii uzi la un moment dat m-am dus sa ma schimb, inghetzasem de frig, din cauza compreselor (a propos, ma ajuta f mult).

Magne - pai ... eu ma chinui de cateva saptamani cu intarcatul dar nu am fost f hotarata, de-abia acum incerc sa pun capac la alaptat Cred ca depinde cat lapte ai - si de varsta lui bb, exista femei pt care e f usor si nici nu simt ... si femei care se chinue. E mai greu sa intarci uin bebe la 3 luni decat unul la peste 6 luni, cand ii dai doar de 2-3 ori pe zi. In orice caz, fa-o treptat: bebe ia cam 5-6 mese pe zi; incepi sa suprimi cate un supt pe saptamana, pentru a le permite sanilor sa se regleze. Cica e bine sa incepem cu suptul de la ora 18, ca ar fi mai scazuta productia - cred ca depinde de mamica, fiecare stie camd cand are mai mult sau mai putin. In orice caz, in cateva saptamani vei reusi sa o stopezi de tot (asa se spune, eu nu am reusit - in acest caz, se iau medicamente: bromocriptina - asta e principiul activ, denumirea medicamentului variaza, eu iau Parlodel). Buuuun... alte sfaturi pe care le-am auzit: sa nu bei lichide mai deloc, nici supe (e greu vara, de aceea cica e mai bine sa intarci iarna ); sa bei ceai de salvie (inhiba lactatia), sa pui comprese reci pe sani, pentru a reduce neplacerile: sani grei, umflati, calzi etc. Am mai citit ca tre sa mananci patrunjel caci si asta ar inhiba lactatia.

Sfatul meu ar fi sa incerci natural mai intai - in orice caz, pana scade lactatia la un nivel mai acceptabil, iar apoi, daca nu trece, sa te duci la un dr sa iti prescrie aces medicament. Acum, cica ar fi multe efecte negative ale bromocriptinei, ba chiar medicamentul ar fi interzis in Canada sau mai stiu eu unde. Aceasta substanta inhiba prolactina, hormonul responsabil cu lactatia. De asemenea, e un medicament care creste fertilitatea la femei sterile din cauza valorilor marite de prolactina. Deci grija mare la sex Efecte adverse: gretzuri, ameteli, dureri de cap, dar si unele f rare dar f severe, gen infart etc. Evident ca am incercat sa il evit - dar la mine nu se poate. De asemenea, e mai bine sa o faci natural pt sanii tai, care isi revin usor usor, daca le dai cu mediamente in cap se pleostesc la greu. Eu iau doar un comprimat pe zi, jumate dimineata si jumate seara, in timpul mesei - e f important, pt a evita efectele adverse gen ameteli etc. Ma simt OK, nu am avut gretzuri deloc.

La ce sa te astepti: la dureri de sani, uneori noduli (in prima saptamana), o stare proasta, nervozitate, nopti mai nedormite etc (asta am patit eu, din cauza ca am mult lapte, nu stiu daca la toate e la fel). Ideea e ca alaptatul pica din ecuatie daca iei bromocriptina: eu ma mai mulg o data pe zi cat sa ma usurez nitel si sa nu fac noduli, iar laptele il arunc. Ideal este sa ajung sa nu ma mai mulg deloc - ceea ce presimt ca voi face in urmatoarele zile, deoarece am mai scapat de durerile de san. Incet, incet... sper sa o rezolv.

Voila - asta e partea cu intarcatul mamicii :) Cat depre piticutz... el va trebui sa accepte biberon in loc de supt - daca e mai incapatanat, ai grija sa aiba o tetina mai moale la bibe. nu stiu ce sa te sfatuiesc in privinta bebelushului care nu ar accepta bibe, am vazut ca fetele stiu mai multe pe acest subiect, eu nu am aceasta problema, caci al meu nu a vrut niciodata san

Succes mult - sper ca tu nu vei avea problemele mele, eu am scris un ditamai mesajul in speranta ca va voi ajuta cu detalii pe cele care vor intarca piticii in curand... Am avut ghinion cu alaptatul, asta este, soacra-mea se uita la mine cu mila cand vede ca ma urc pe pereti cu sanii cat pepenii si nu intelege... ea a intarcat super usor bebitii la 8 luni. Dar trec toate !!!

Ah voiam sa mai zic ca Dolores are maaare dreptate cu vorbitul bebelului, eu mereu am facut asa, i-am vorbit lui Robert ca unui om mare de cand avea 1 zi si i-am explicat mereu ce operatiuni i se fac etc - e singurametoda de a il calma uneori. iar cand facea crize, ii tineam isonul si ii explicam ca e normal sa planga pentru ca xx si yy bla bla - si se linistea. Un bebe... e un mister, niciodata nu vom sti ce este in mintea lor :) Si dada, si eu sunt fan Dolto

Ralu - of of ce sperietura - bine ca nu a patit bebe nimic, nu cred ca va prinde frica, pentru ca o sa ai tu grija de asta Si eu l-am speriat rau pe Robert o data, am turnat apa rece pe el si am zis ca nu se va mai opri niciodata din plans Iar ieri i-am dat sa bea apa din cada in timp ce il clateam - fetelor, vreau sa zic ca a tusit nitel, nu am bagat de seama, dar mai tarziu, la masaj, mi-a vomat toata apa... abia atunci mi-am dat seama cata apa inghitise... Asa ca ... accidente din astea or sa mai tot fie... nororcul copiilor nostri este ca ne au aproape

Simo - dada sunt terminata cu dulciurile si inghetzatele ! nu mai pooooooooooooooot !!!!
[red/Inais[/red] - mai, Robert vrajeste toate fetele, sigur o sa o vrajeasca si pe iasminutza, sa fie cumintica etc :p

Va pup si revin mai pe dupa amiaza, sa vorim de intalneala !!!

Simona cu Robertzel baietzel frumos

Cum a venit Robertzel in viata noastra

Poze cu noi toti si Poze cu bebe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alysh spune:

Buna fetelor vorbarete. CAte subiecte, nici nu mai stiu de unde s'o apuc.

Esme si eu ma consider mama denaturata ca nu vreau sa-l ingras. Am obsesie pe tema asta. Ma gandesc mai ales la diversificare voi fi foarte atenta sa-l alimentez in ce4l mai corect mod astfel incat sa nu se ingrase. Am oroare de bebei grasi carora abia li se mai vad ochii.

Simonix, te invidiez ca ai ajuns la Paris impreuna cu Robertelu'. Eu o sa plec cu sotul meu in septembrie, cand Vlad va avea 4 luni jumate. NU avem cum sa-l luam deoarce plecam cu masina, sotul meu are o delegatie in Germania si apoi destinatia Paris - vacanta. Asta e orasul nostru preferat, mergem in fiecare an in FRanta, anul asta credeam ca sarim peste dar iata ca s-a ivit ocazia asta si sotul meu insista sa mergem.......sa ne regasim putin ca parca ne-am abandonat de cand cu bebitzu'. Insa eu ma simt tare vinovata ca plec.....si cred ca o sa-mi fie un dor nebun de bebe. NU stiu cat de bine ma voi simti pe-acolo....

Laurita, am citit ca ti-e teama de vaccin.........iubita, nu va fi nimic rau cu Mirciulica, nu vezi ce baiat zdravan si sanatos ai? Stai linistita, au facut vaccinul asta milioane de copii si sunt ok.

RAlu, evenimente de-asta tot vor fi. Eu la mare l-am bagat pe Vladut in chiuveta din care curgea apa oparita. Nu va spun cum a facut.........SA dea Domnu' macar sa avem numai intamplari usoare din care sa iesim teferi. Ca bube, cazaturi, entorse....cred ca vor fi la greu.

Am citit si eu despre ingerasul Darius, Doamne cat de trist, cumplit!!!

I-am multumit Domnului pt copilasul sanatos pe care mi l-a dat si m-am dus si l-am albit pe Vlad de pupaturi.

Alina cu iubirea noastra, Vlad

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DanaH spune:

Domane, esme, ce de bunatatzuri faci tu acolo... ma omori! cand mai ai timp sa le faci? eu am devenit o puturoasa in bucatarie, mai ales cu dulciurile. sic and ma gandesc ca mai acum doi ani faceam cel putin un dulce pe saptmana...

simonix, bue sfaturile tale de intarcat. nu strica sa mi le notez si eu.
eu sunt in amre cumpana cu intzarcatul asta. as vrea sa ii dau cat mai mult posibil, dar fara sa ne chinuim nicuna dintre noi. pe de alta aprte, la jumatatea lui octombrie pleca sotzul la o conferintz in chile si ne gandisem sa merg si eu, ca tot e mama soacra aici si apote sa stea cu copiii. ar fi fost numai doua saptamani. dar asta inseamna sa o intarc atunci. si zic acum da, dar cand o pun la san dupa o zi cand stau la serviciu si ma apuca cu ambele maini de san si suge ce suge, apoi se opreste si se uita la mine, imi zambeste, apoi suge mai departe.... si repeta asta tot timpul cat e la san.... eeee, atunci imi zic: da-l in colo de chile sid e vacantza, ca chile mai pot sa vad eu, dar sa imi alaptez copilul nu mai pot. si apoi iar ma gandesc ca pana atunci s-ar putea sa nu mai am lapte oricum, deja a cam scazut productia. si uite asa sunt eu intr-o mare dilema.
apoi m-am gandit ca poate pot sa ma mulg acolo macar dimineatza si seara si sa continui sa ii dau cand ma intorc. numai ca acolo mergem pe munte, cu rucsacul in spate, oare o sa am eu cum o sa ma mulg? ma si vad pitita dupa un copac si cu pompa in mana :).

in fine, vedem noi ce facem, dar problema este ca trebuie sa hotarm repede, sa luam biletele de avion, sa rezervam pe acolo ce si cum.

pe alexandru l-am intarcat la 5 luni jumate, cand am pelcat eu pt trei zile la o conferinta. pt mine nu a faot faorte greu, am mulgeam seara, desi peste zi simteam ca imi plesnesc sanii. dar nu am facut nicio complciatie. ins chimb pt copil, care era obisnuit sa adorma seara la san, au fost trei nopti de cosmar. si mai ales pt sotz, ca a stat tri nopti cu el in bratze, in fund. acum nici nu imi dau seama de ce am vrut sa il intzarc atunci, ca trei zile nu erau chiar foarte mult, puteam sa reiau cand ma intorceam. dar asa am gandit eu atunci.

doloress, ralu, suna bine cartea aceea de care ziceti voi. oare o fi si in romana sau in engleza, ca la franceza nu ma bag.

pupici pt surioarele gemene si pt verisorii dulcei. simo, am uitat sa iti spun, dar ai doi baieti ca doua flori. ai cu ce sa te mandresti si nu e nicio lauda, chiar sunt ff frumosi.
laura, nu am eu foarte mult informatii despre vaccine, nici nu prea vreau sa citesc, sunt sigura ca cu cat stii mai multe, cu atat te ingrozesti mai tare, sau cel putin asa sunt eu. mai ine fac schema obligatorie si gata. ma mai gandesc si ca nu ar vrea ei sa aiba un procentaj asa de mare de handicapati, pt ca cel putin aici, le costa destul de mult pe autoritati sa ii ingrijeasca.
tu stai linsitita, uita-te la mirciulica ce scump este si ai incredere in instinctul tau de mama.

fecian, si la noi e frig, mama ei de vara, pe unde o fi trecut? nu am dat inca drumul la caldura in casa, dar nici mult nu mai este. pe teodora o imbrac cu body si cu costumas intreg, cu picioruse si maneca lunga si apoi o invelesc cu o plapumioara.

cleo, ce e cu tine de esti asa tacuta azi? esti pelcata pe undeva si nu am prins eu? sper ca nu ai alte motive. tu asiguri aici buna dispozitie.

fetelor, mie mi-e dor de Miss. sper ca se simte bine si ca daviduc este cumintzel si ii lasa pe parintzii lui sa se odihneasca in concediu.

eu aseara i-am dat teodorei lapte praf dupa ce am alintat-o putin la san. si a baut o tzatza si 100ml lapte formula. dar a dormti pana dimineatza la ora 7. cred ca o sa mai fac asa, desi ora de alaptat de seara era momentul nostru de inalta iubire si intimitate. numai noi doua, obraz la san, eu sorbind-o din ochi, ea dormind cu nasul in tzitzi... of doamne! bine, mai este si peste zi, dar atunci mai sunt si altii in jurul nostru, mai este pe fuga, mai arunc cate un ochi la tv. dar seara... seara era altceva. dar daca nu prea mai am laptic seara, ce sa fac? decat sa se chinuie si ea, sa adoarma nesatula si sa se trezeasca peste noapte, si evident, sa ma chinuei si pe mine, mai bine formula seara si raman mesele de lapte de tzitzi epste zi. o sa intreb si la doctor, sa vedem daca este ok asa.

eee, cam atat pt ziua de azi. ma intorc la oile mele, ca multe mai am...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Reallaura spune:

Alysh, poate m-am impacientat aiurea... sa fie totul ok, pentru ca astfel de lucruri nu prea sunt in controlul nostru si decizia e luata pe baza opiniei -stiintifice - a altora.
Lasa ca bb e deja obisnuit cu mami tau si nu o sa fie o tragedie 2 sapt acolo cat plecati voi!tie o sa-ti fie mai greu, intr-adevar...
il gasesti baiat mare, la fete!
Ralu_t, aoleu ce faza nasoala cu baita, ce sperietura trebuie sa fi tras! Bine ca-l tinea tati lui bine, ca altfel nici nu vreau sa ma gandesc!
Simonix asteptam data pentru organizare ca pt noi e mai simplu, tu vei avea zilele impartite marunt!
Dana H ce scumpa esti cu dilema Chile si "da-l incolo de Chile!" si alaptat...E f tentanta plecarea...nu as vrea sa am dilema asta...iar cu alaptatul e exact cum zici: o minune cum se acopera el cu manutza cand suge, sa nu mai stie de lume si cum ofteaza, si cum adoarme, cu sfarcul in gura, mori dupa ei!
Eu zic sa sari masa anterioara ca sa se secrerte suficient pt masa de seara...
Esme harnicutza pai deja te mosteneste fata cu bucatareala!!! De unde ai atata timp sa faci atatea feluri de praji nu stiu! suna tentant la papat, scary de fabricat insa!

Laurita, mami de Mircea Ioan, 15 mai 2008
POZE MIRCEA
ALBUMELE MELE

BURTICA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inais spune:

Salutare!

V-am citit pe toate dar de cand am inceput mesajul...multa vreme a trecut.

Sa scriu din amintiri:

Esme ma uimesti cu bucatareala ta. Cred ca o sa iasa super bucatareasa din minunea de fetitza! Bravo pentru bibe!

Mai fetelor cand va aud cu intarcatul asta imi vine uite asa sa fac... Vreau si io sa ajung peste vreun an sa am problema asta...dar la mine fiecare zi e o lupta sa am laptic! Bravo voua si multumiti-i lui Dumnezeu ca aveti laptic din belsug. Eu zic sa va ganditi de 2 ori inainte de a-l intarca pe bebe. Eu una ma lupt pentru fiecare picatura. Ce conteaza ca mi s-au lasat sanii, ce conteaza ca bag in mine ca sa ajung sa am laptik...ca am baut si beau tone de ceaiuri si am dat carutze de bani pe galactogil si alte minuni...inclusiv homeopatele recomandate de ralu_t aduse cu enspe mii de interventii din Elvetia. Sotzul se chinuie sa stea cu bebe cat de cat (inclusiv noaptea) ca sa reusesc eu sa dorm sa am laptic. Si tot asa...totul pentru lapte!!!

In alta ordine de idei avem o zi superba azi la munte. Un cer de-un albastru de-ti vine sa plangi, muntii se vad extraodinar de bine...ce sa mai sa tot stai la munte!

A propos de ce spunea Simonix cu respectatul programului si eu subscriu. De 2 zile Iasmina ne fenteaza cu baia...nu mai suntem cu ochii pe ceas si ii dam mesele peste cap pentru ca dra doarme la aer de n-ai treaba. Si uite asa a ajuns ea sa aiba 4 mese/zi, ultimele 2 zile. Azi insa suntem cu ochii pe ceas si pe ea ca pe butelie. Sa reusim sa-i mai dam o masa la 6-7 si apoi urmatoarea la 11 si intre ele sa o spalam...nu de alta dar apoi trebuie sa doarma pana la 6 dimi!

Alina_anto azi am fost prima data in Sinaia de cand suntem aici (duminica plecam) si sincer ma felicit ca nu am mers cu bebe. Am mers eu singurica la cumparaturi si fara card!! Am luat cate ceva de putinii bani pe care ii aveam si m-am intors. O aglomeratie, un trafic si o caldura de speriat...bine ca suntem aici unde-i mai retras si liniste. Asa ca nu cred ca ne vedem noi pe aici. Nu scot eu pe bebe sa-l agit. Nemaivorbind de faptul ca la intoarcere pe drumul spre Brasov era ditamai coloana de masini (probabil fusese un accident sau se lucra undeva)...si eu care de dimi plangeam ca sa mergem si noi la Poiana Brasov si sotzul nu si nu ca agitam copilu'. Noroc cu el!

Mai eu tot zic ca ma intorc dar n-as mai face-o...poate pentru botez si apoi as veni tot aici. Dar parca nu-mi vine sa stau singura cu bebe aici. Plus ca deh, nu-i casa noastra. Desi nu asta-i problema...ci aia cu statul singura.

Va las ca nu mai stiu ce sa scriu...aaa...acum caut lumanare de botez.

mamica Iasminutei...adica lui mami si a lui tati

05.06...07...08 sau "Povestea Iasminutei"

Cat de maaaare sunt!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Simonix spune:

Inais - Stiu ca e nedrept, e la fel cu faza cu bogatii si saracii Te inteleg, crede-ma ca si eu m-am chinuit sa ii dau piticului lapte de mamica... dar mi-a ajuns. Oricum e un rasfatzat din punctul asta de vedere... pe aici cand lumea aude ca am tras lapte aproape 4 luni se minuneaza de nu mai poate. Aici mamicile o lasa balta imediat daca au probleme. Eu am avut noroc ca am fost super ajutata de mama, soacra si de sotz... altfel nu as fi facut fatza. Si chiar si bebele m-a ajutat :p caci a dormit bine, in general. Dupa cum am mai zis, oricum as fi alaptat doar pana la 6 luni, mi se pare suficient, dupa 6 luni avem diversificare, iar laptele praf are ce ii trebuie. Cat despre imunitate, stiu copii super alaptati si bolnaviciosi de nu mai pot. Asa ca e dupa noroc si aici. Mama mea a fost crescuta cu apa si gris,nu aveau nici macar lapte praf! Nu a fost niciodata bolnava grav, nu a avut nici o problema de sanatate - bine, e o exceptie, cred, a avut noroc.

Am citit si eu o gramada de chestii despre alaptare si sunt site-uri pe care le citeam in intregime iar dupa aia ma simteam ca ultima mama denaturata pt ca imi doream sa scap de muls. In fine... pana la urma fiecare face cum simte, mai bine impacata cu mine si fericita decat stresata si chinuita - si pentru bebe e mai bine sa ma vada zambind si vesela.

Alysh - Visul meu este sa locuiesc la Paris, am stat de fapt 2 ani acolo, tare frumos a fost. Eu te sfatuiesc sa te duci, caci te vei simti tare relaxata sa faci ceva pentru tine, o sa vezi ce dulce va fi regasirea cu bebe ! Eu ma gandesc ca oricum o sa imi las puiul singur, la cresa, sau cu bunicii ... trebuie sa ne obisnuim amandoi. Si as vrea sa il obisnuiesc cu multa lume in jurul lui, deja sunt vreo 4 persoane calare pe el

Fetelor cu intalneala, eu pot oricand - depinde de voi. Si in plus habar nu am pe unde sa ne vedem - eu vin oriunde, in functie de voi. De stat o sa stau la mama, care sta la Diham, deci pe fetele din zona le pot vedea chiar mai des In rest, cum preferati? in weekend sau in timpul saptamanii? Ne vedem intr-un parc sau la o terasa sau cum ?

Mai fetelor, am si eu un problem Nu am haine ! pai da, sa va esplic: nu am mai fost vara in tara de hmmm 4 ani ??? Deci si prin urmare nu am mai purtat rochie/fusta de cat tot atat Eu toata vara o fac in blugi, eventual mai imi pun niste sandale, dar nu prea era nevoie. in weekenduri in general, chiar daca era cald, eram cu bicicletele prin paduri deci... Asa ca acum sunt in frumoasa situatie de a nu avea haine pentru +30 grade ! Va spun, am niste emotii cu caldurelile din tara... mai ales cand povestiti de drumuri facute pe canicula, stat in masina etc... pai io lui bb nu ii pot baga tzatza in gura sa il calmez !! moaama moaaama... Si mai am o chestie: cred ca sunt o branza pe langa voi Nu mai m-a vazut soarele de anul trecut Am doar burta inca un pic bronzata haha (dar trece si ea :p) Piciorii sunt albi albi... ma gandeam ca pt botez sa ma duc la raze :D sa ma colorez nitel...

Mda, cam astea probleme am eu la ora asta, imi astept bebele din parc - azi e ziua lui si a facut bunica un tort Diplomat ... pe care l-am... baut ! hac hac ! (se vede ca nu mai alaptez, am dat dezlegare la bere )

PUPIIIIICI !

Simona cu Robertzel baietzel frumos

Cum a venit Robertzel in viata noastra

Poze cu noi toti si Poze cu bebe

Mergi la inceput