Mladite si mugurasi de mai-iunie 2008 (14)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ramona80 spune:

Fetelor multumim.Seamana cu tacsu' asa ochios.
fetele si puiutii lor dragi si scumpi, sa fie sanatosi si sa traiasca multi multi ani sanatosi si voiosi, langa mami si tati fericiti.
Reallaura, exact acelasi lucru am spus si eu acum cateva saptamani, cand l-am vazut pe Mirciulica. E un scump cu pufuletul, asa ridicat. Acum ii dau dupa baita cu uleiul care imi mai ramane de la masar, pe par ca sa nu mai stea asa teapan.
Ma bag si eu la nani.
Noapte buna!

Mamica fericita a lui Victor Stefan din 04 iunie 2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maitreyi spune:

http://www.johnsonsbaby.com/Sleep/default.html prea tare

-------

Cine-ti saruta genele-n somn ?
Si cine-i acolo cand ingerii dorm ?
Toate zanele bune sa te ocroteasca...
Toate florile campului sa te infloreasca...

Minunea de la Doamne-Doamne 17.06.2008

Pozele Alexandrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fecian spune:

Buna fetelor

In sfarsit am culcat pufarina-atomica. Azi, ca in fiecare zi mi-a stat treaz 8 ore!!! Ma termina. Pe langa ca e obosit e marait, nu are chef de nimic, mi-a urlat la baitza( de oboseala) si nici ca nu a mai papat...la 5 a avut ultima masa....sa mor de ciuda nu alta.
Acum am sa il las sa vad cat o sa se tina la dieta, pentru ca eu m-am saturat sa trag de el sa manance. Daca el vrea asa, ce pot eu sa ii fac. Daca incerc sa ii dau incepe sa urle ca din gura de sarpe(asta cand e obosit...si de obicei asa e...) iar daca e in toane bune sta si se joaca(fie ca ii dau tzitzi sau bibe): incearca sa il scoata din gura, daca il iau se arunca hulpav catre respectivul...sa nu indraznesc sa il iau...si uite asa stam si ne jucam cu mami sau cu bibe...
Suntem deja distrusi.

Simonix Robertzel si Gabitza frati de cruce se fac... Si mi-ar place tare mult sa ne intalnim. Acum sa si vedem cand ca eu de pe 1 Septembrie intru la munci si o sa cam fiu full time.

aldaesme e bine ca esti relaxata cu greutatea bebicii. Eu totusi ma alarmez pentru ca a crescut numai 20 de grame iar cu o saptamana inainte a pus pe el 180 grame...deci trecerea asta brusca pe mine m-a speriat. In fine, nu stiu ce sa ii mai fac asa ca ma dau batuta... sa faca ce vrea, daca ii e foame stie unde sa ma gaseasca.

DanaH bafta multa la sport...sa te faci mumoasa

inais asa e cum sa ii cer lu fiu-miu sa manance...e asa de ocupat...

?Uff, o zi cu adevarat grea. M-a lesinat, m-a terminat, nici de mancat nu mai am chef.Merg sa dorm ca nu mai pot de oboseala. Azi sunt trezita de la 6 si am stat numai dupa fundul lui toata ziua...chiar a fost o zi plina. Abia acum a adormit(s-a trezit dupa juma' de ora de somn de la 8 la -8,30 si acum a mai stat inca o ora treaz....)

Fug sa dorm, nu stiu cand mai gasesc ocazia asta...Va pup si va doresc o noapte linistita. Ca eu sigur ma voi trezi la 2, la 5 si apoi definitiv la 6.

Felicia, cea mai fericita al ursuletzului-pufarina Gabriel (23 Mai 2008)
Pozici cu noi in noua formula
Ursuletzul-pufarina
Povestea nasterii
M-am nascut de ziua mea

Simplicity is the key to excellency

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona80 spune:

Si mai vroiam sa zic ceva. Esme, incearca si sa pui la biberon suzeta ortodontica. Poate ii place mai mult. Si pe deasupra are si beneficii. Al meu o cere doar cand vrea sa doarma, si cum a adormit o scuipa. S-a obisnuit de cand avea colici, ca il mai linistea pentru un minut-doua. Offf, bine ca am scapat de ei repede. Au inceput cand avea saracutul abia 10 zile dar la o luna si jumatate n-a mai fost nici urma.

Mamica fericita a lui Victor Stefan din 04 iunie 2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralu_t spune:

salutare
am avut o seara de pomina. mai intai m-am certat cu tati ca nu vine sa stea cu bebe sa merg la sport,din motive de serviciu dupa care pana la urma a venit, m-am dus ca o mare doamna sa redevin (oare!?!?!ever)ce am fost odata, inainte de burtoi. si cand am ajuns acasa, sa-i facem baita, tati ca de obicei pregateste cada...numai ca n-a pus-o bine pe suportii cu care se prinde pe cada mare...va imaginati dezastrul, noroc ca bebe era in brate la tati. tocmai il ridicase sa-l sapunesc, cand buuuum, pica tot harnasamentul cu un zgomot infiorator, apa sarind peste tot, si caditza lui bebe e mare nene. bebele meu nu plange, insa cum a urlat in seara asta eu n-am mai vazut copil sa urle. l-am bagat repede intr-un prosop, si am fugit sa-l pun la san, sa se linisteasca. el care se linisteste si la suzi, urla cu tzitzi in gura. de fapt sugea nitzel, speram ca s-a calmat, dupa care iar il apuca urlatul, cu buza aia lasata-n jos. eu eram la un pas de plans cand vedeam ca nu se mai linisteste. m-am apucat sa-i cant,nimic, si dupa ce am terminat, am vorbit cu el, ca-mi pare rau, ca n-a vrut nimeni sa-l sperie, etc, ca e normal ca s-a speriat ca ne-am speriat si noi, d-astea. si, ca prin minune, a dat drumul la tzitzi, s-a uitat la mine si a ras . mai fetelor, eu am citit intr-o carte a unei faimoase psiholoage de copii, francoise dolto, cartea se numeste in original: 'tout est langage" iar la noi se numeste:
" ce sa le spunem copiilor: cand sunt foarte mici,cand sunt tristi, cand sunt bonlavi, cand se bucura" ca e foarte important sa le vorbim copiilor, incepand de la nastere, ca unor adulti care inteleg tot. e fenomenala cartea dupa mine. gagica spunea ceva de genul: cuvintele, prin care se admite existenta unei traume prin care copilul a trecut, au darul unei mantre, il linistesc , constient si inconstient, indepartand din formarea lui ca individ problema respectiva. eu nu stiu ce coincidenta o fi fost, oricum , e bine de stiut, va recomand si cartea asta. da, o sa ma tot auziti cu carti de psihanaliza, ca e o mare pasiune d-ale mele
una peste alta bebe s-a linistit, si am reluat baitza. a fost evident mai stresat, se tinea bine de tot de tati, dar n-a plans, a stat insa mai cumintel ca de obicei. sper sa nu capete frica, el era asa fericit in caditza. si parca vine si prea repede dupa botez, alta trauma cu apa.
laura draga mea, important e sa va simtiti bine si sa iasa botezul cum trebuie pentru toata lumea, nu pentru doar pt unii. ti-am zis ca e delicata problema, cu invitatii, trebuie sa guste genul, si poti avea surpriza sa n-o faca. eu ma bucur daca v-am ajutat pentru ziua sotului cu detaliile. a fost placerea mea sa vi le dau, cine stie cand veti avea nevoieinca ceva: daca zici ca stai cu mircea martisor toata ziua, ti se pare anormal sai ai "doar" 70 de ml de lapte? pai daca el are nush cate mese, cat te astepti sa produca sanul pt o masa? 200ml? pe care sa-i manance cine? eu zic sa nu-ti faci griji, daca tu i-ai dat numai tzitzi si el nu plange de foame, ia in greutate, stai relaxata. bebe are un instinct de supravietuire f bun. galactogil insa poti lua, ca are tot felul de chestii bune sa fie in laptic, si eu iau, ca un fel de supliment alimentar-de parca ar mai fi nevoie
simonatu stai in dr. taberei, poti da o fuga pana la cofetarie, e in saptele blocului materna, pe bucla. o sa pun eventual maine o poza cu tortul, oricum, il gasesti oricand la ei, il fac tot timpul. are 1,5kg. merge pt putit oemni, eventual ziua lui david. noi l-am avut la baitza cand au fost doar familia si nasii.
fecian bebele meu luna trecuta a a avut o saptamana in care a scazut 30g, dupa ce cu o saptamana mai inainte luase 250. am sunat si eu disperata pediatra care mi-a zis: nu cumva i-au ramas mici hainutele? poate a crescut in lungime. am zis ca e nebuna insa per total, luna trecuta a luat 6cm in lungime, f mult, el luase in prima luna 5mm si in a doua 4,5cm.chiar daca n-a prea luat in greutate decat vreo 600g.
ramona tare dulce bebe victor.
cadinatu in ce parc il plimbi pe bebe? nu cumva mai ajungi si prin poli? da-mi un semn daca da, eu nu prea am cu cine ma plimba,decat rar, mai toti bebeii de varsta lui tudor ies ori cu ambii parinti, ori cu bunicii, ori doar cu taticii si ar fi ciudat sa intru cu ei in vorba
ma duc la somnic, maine sper sa facem pozele alea de pasaport pt woody al nostru-are frate niste vartejuri in cap, le pozez sa vi le arat, cred ca doar jack nicholson mai are asa par...hihi

a venit toamna...cu un bebe albastru

RALU- de minune TUDOR

poze tudor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Daria_Ioana spune:

Ce mai faceti ,mamicute?

Eu nu mai am avut timp sa intru chiar deloc...iar acum la ora asta am intrat in viteza sa va citesc un pic si sa va salut.
Se pare ca am intrat intr-o valtoare mareeee...care imi ocupa tot timpul.
Nu am timp sa ma duc nici la baie ...decat tot asa in fuga,sau eventual cu copiii dupa mine.
Am ramas mai mult singura si plus ca sunt amandoi asa gelosi unul pe altul ca nu stiu cum sa ma impart.
De multe ori sunt pur si simplu cu amandoi in brate ca sa ii impac pe amadoi.
IAr seara ..cand am avea un pic de timp liber, fii-mea imi ia locul la computer si se uita la desene animate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Doloress spune:

Ralu si eu sunt fan Francoise Dolto, chiar cand am nascut citeam o carte de-a ei, Solitude pe care din pacate nu am mai terminat-o, abia astept sa o reiau.
Si eu consider la fel ca ne inteleg de la cele mai fragede varste, nu neaparat sensul exact, dar noi verbalizand problema ne linistim pe noi insine si aceasta liniste o transimtem imediat puiului. Eu acuma vad ca functioneaza cu biberonul. Dupa ce m-am chinuit cateva zile incercand sa ii bag biberonul pe gat, de ieri am inceput sa ii explic frumos, ii zic de ce trebuie sa pape si biberon, ca mama nu are lapte si ca trebuie sa creasca mare. Si sa stiti ca functioneaza, mai plange putin si apoi se apuca de papat corect, mai cu greata asa dar tot papa.
La spital cat am stat cu el mi-au zis asistentele cand incercam sa il pun la san sa ii cer efectiv de fiecare data chiar daca mi se pare ridicol : Patrick deschide gura mare, apuca sfarcul, limba in jos, etc, sa ii explic ce trebuie sa faca, pas cu pas. Au zis ca dupa multe dati in care ii repet ajuge sa recunoasca fonemele si sa asocieze suptul cu aceste foneme si sa se formeze ca un reflex. Apoi tot la spital am invatat sa il tratez ca pe un adult, adica sa imi cer scuze cand il deranjez, sa ii explic de fiecare data ce fac, etc.
Alta chestie care cred ca a functionat a fost la 5 saptamani de sarcina, cand am avut un hematom mai mare ca sarcina si cand sangeram la greu. Doctorii nu mi-au dat prea multe sanse, mi-au zis ca de obicei hematomul, eliminandu-se ia cu el si sarcina. Atunci o saptamana am vorbit cu puiul mic si i-am repetat cat de frumoasa e lumea asta, i-am zis ca o sa fie si dezamagit dar per total merita sa te nasti si sa traiesti, ca viata e frumoasa orice ar fi, si ca il rog sa stea cu mine si sa nu plece, ca mama si tati il iubesc deja nespus de mult... Sotu mi-a zis ca mi-a sarit cu totul o doaga, insa eu sunt convinsa ca a contat enorm, macar si pentru psihicul meu. Toata lumea ma privea cu compatimire, fiind convinsi ca o sa pierd bebele insa eu eram increzatoare si stiam ca voi ajunge sa tin in brate copilasul care era atunci doar un samburel.
Fug ca ma striga bebe...

Doloress si minunea mea Patrick (29.04.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Doloress spune:

Asa, si voiam sa va mai zic ca faza cu explicatul suptului la san eu zic ca a functionat ca totusi nu prea am vazut multi prematuri invatati cu biberonul care apoi sa accepte sanul.
Laura sa stii ca nu cred ca am cine stie ce mai mult lapte ca inainte. Asta pentru ca bebe al meu mai inainte dupa san a mai supt inca 200 de ml din biberon! Si in plus de ieri ma si mulg dupa fiecare supt al lui pana nu mai curge nimic. Deci nu stiu cat a ajutat pastiluta asta. Probabil ca daca nu o luam ramaneam fara nimic. Asa ceva ceva tot am acolo. In plus iau si pastile naturiste si beau si ceai , in jur de 2l pe zi!

Simonix drum bun in Romania! Mare noroc ai cu un kupil asa de cuminte! Eu am iesit de ziua mea putin si am crezut ca albesc, am zis ca nu-mi mai trebuie cat oi trai plimbare cu bebe prin oras. Urla non-stop, numai in brate vrea, dar nu in brate sa stai pe loc, in brate si plimbat in acelasi timp.

Esme, Fecian, Daria bine ati revenit, ne era dor de voi!

Ramona vazut bebe simpatic foc si tare precoce, cum sta el cu capsorul in sus! Al meu nici vorba sa se ridice asa si are acusi 4 luni. In fine, 2 luni corectate, caci el 2 luni a fost asa intr-o stare vegetativa.

Maitreiy superfaine clipurile! Multumim! aplic acusi la baita ce am invatat!

Inais multumim pentru trucurile cu biberonul! La mine a recinceput sa suga cum trebuie, ori ca i-am explicat frumos, ori ca l-a ajuns foamea, cine stie. Dar am retinut cu bagat intai sanul si apoi biberonul.

Doloress si minunea mea Patrick (29.04.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simonacip spune:

Inais,bine, fie a fost si meritul tau..De fapt daca ma gindesc bine a fost destul de mult meritul tau...Sau chiar totul e datorita tie...

Ralu_t, da stiu cofetaria respectiva, in drum de la cresa lui Dav(e pe strada aia) spre casa ne mai opream la cite o praji cand eram eu gravida...N-am comandat niciodata d eacolo ca de obicei i-am serbat zilele la un restaurant linga Agapitosul de pe Corneliu Coposu, si tortul il comandam de obicei de acolo, dar anul asta schimbam locatia in Drumul Taberei si cred ca-l fac de aici, ca sa-mi fie si aproape.

Sis, iubita, david iti va fi recunoscator mereu dc faci un tort pentru el si mai ales dc ii pui si o luminare sa sufle in ea

Doloress, intr-adevar mare minune cu Patrik ca a luat sanul si oricum putinul pe care-l ia tot e ceva. Putin cite putin, in fiecare zi, nu e de colo. SI vreau sa-ti spun ca si eu lui David ii dadeam completare mereu, la fiecare masa. SI totusi i-am dat atit cit a fost si l-am intarcat cu greu la 1,2 ani. Dar totusi am observat ca atita timp cit a supt si la san a avut imunitatea mai crescuta, nu mi-a racit decit o data usor de tot pe la 11 luni..Dupa aia cind l-am dat si la cresa a fost nasol, nu vreau sa-mi amintesc.

Simona, mami de baieti

David (10 nov 2004)si
Matei (24 aprilie 2008)

"Cele ce sunt cu neputinta la oameni sunt cu putinta la Dumnezeu."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Magnetism79 spune:

Fetelor am facut si noi ieri 2 luni , gata de acum suntem baieti mari, problema pe care o am eu este ca din sept ma duc sigur la munca si trebuie sa-l intarc musai deci HELP CUM SA INTARC COPILUL?????
2. AL meu ma innebunste ca mai vra unul eu NU, ce anticoncept ar trebui sa iau? sau mai bine zis poate v-atiu mai confruntat cu problema asta vreuna din voi si vreau sa stiu cum sa rezolvat.
Problema la mine mai e si cu socri care ma obliga s astau acasa cu copilul sar pe asta o rezolv eu fff repede, si inca o intrebare pt GABITZAM te rog mult sa-mi spui daca poti cat te costa bona si de la ce agentie , daca poti pe PM ar fi o.k. SARUMANA.
Asta e , asa m-am hotarat eu sa imi reiau activitatea, deocamdata nu am discutat cu al meu o sa- i pun problema direct in fata, adica o sa-l pun in fata faptului implinit.
Va pup pe toate si ma gandesc la voi.
Lavi cu Bogdanici Pogonici

Mergi la inceput