Bulgarasi si globulete de nov-dec 2007 (103)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Roxxy80 spune:

Eu zic sa faci asa cum simti. O mama stie ce este mai bine pt puiul ei. Oricum eio sunt atat de diferiti, incat nu exista o reteta unica in ceea ce-i priveste.

Citat:
citat din mesajul lui SufletDInger

Pai de aia bea lapte cred, ca nu mananca mancare ca sa-l sature.
Cum spunea si Ank, dc nu papa mancare, din diverse motive, tr sa-i dau lapte. pfff, is tare dezorientata cu mesele astea. As vrea sa fac asa cum ii este bine, dar nu stiu cum

www.Satmarean-Alexiss.piczo.com

http://b1.lilypie.com/3q8rm7.png

Ajuta-mi animalutul sa creasca http://www.sacrescmare.com/animalut-Chichi

Roxxy si Matei, sufletelul meu drag (29.11.2007)

Matei la mare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns slimatei spune:

acum sa ma amestec si eu un pic ..si mie mi-a spus pediatra ca numai 2 mese de laptic tb sa mance ..cum eu ma plangeam ca ma suge incontinuare toata noaptea si de"n" ori pe zi.. sau fara numar,fara numar cum spunea si miha....
dar ma gandeam ca e lapte de mamic si si....in schimb am fosr pe la vreo 2 sa aflu ce pareare au..si acelasi lucru mi-a zis laptic intre 500-750 de gr de acum fara nici o prob pot sa o intarc..laptic direct de la vaca nediluat..dar daca eu vreau sa stau non stop slav la bebelus n'am decat..ca mai incolo va fi si mai rasfatat si sunt rare cazurile in care se intarca singuri...si poate ajungem si noi la maritis cu intarcatul...
acum asta desigur nu e cazul tau ..dar imi spusese laptic dim si seara in timpul zilei papica (cam cat papa ea..caci difere de la copil la copil..dar cu timpul va incepe sa pape din ce in ce mai mult)la pranz si seara si intre mese cate o fructisoara sau iaurt

si cam asa e ..e drept ca mie imi vine uneori mai comod sa o pun imediat la san..dar asta nu inseamna ca rezolv prob..se digerarepede..si ei in max jum de ora zici ca are o foame mai mare ca prima..si pana nu-i dau papica adevarata nu scap cu ea... mai al,es sa ma vada ca mananc eu..o termin... daca nu-i dau si ei..defapt ea manaca mai tot ce manacm noi la masa..si cum noi nu manacm nici sarat(prea putin) si nici condimentat... merge aproape orice
eu observ ca papa dince in ce mai bine doar sa-i dau cand nu e obosita..daca e obosita mai bine un pic de san si adoarme si dupa ce se trezeste mai vorbim

pe deoparte mi-e ciuda ca nustiu cum sa o adorm..habar n'am daca ar fi sa o intarc ceea ce as fi facut'o de mult dar nu reusesc sa o adorm fara... sub nici o forma..prima imi adormea in masina..cand o plimbam..si singura cu linguritza in gura cand era prea tare obosita..dar acum...n-am nici o idee

...www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Mirese%20cu%20stil%20si%20farmec&page=16" target="_blank">o mireasa cu stil si farmec...sli 1,2 :))

"omul e cu atat mai puternic cu cat duce mai multe sarcini in spinare... viata e o adevarata scoala, unde dai examene zi de zi si ceas de ceas, obligat fiind sa treci prin nenumarate probe"

Stefania X2 (22.12.07) eu, broscutz :) ...pe la juma' de an,
Nasterea unei stele...numita Stefania!
papa buuun

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vasari spune:

Buna! Am bagajele desfacute prin casa, e vraiste, dar stau putin pe forum. :)
Adina, !
Stef, bine ai revenit. Unde ai fost in vacanta?
SufletDInger, la noi mancarea e completarea laptelui. Si am citit ca pana la un an e normal asa. La 6 luni am inceput diversificarea, la 9 a inceput sa manance cat de cat: 2 mese de fructe si una de legume. La fiecare masa cam un borcanel mic. Pana acum lua 2-3 lingurite si atat. Eu am fost destul de relaxata...
Ank, super pozele cu ajutorul de bucatar. :))
Ellis, ma bucur mult ca scapi in sfarsit. Mai incercati un concediu?

Alina si Maria - 3 NOV 2007
Primul orice
_
Sa traiesti pe Pamant poate fi scump, dar include o calatorie gratuita in jurul Soarelui in fiecare an.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SufletDInger spune:

Roxxy, ai dreptate, fiecare stie, numai eu is dezorientata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ank83 spune:

Stef in leg cu dormitul... si eu ma gandeam sa o iau pe suzi... dar nu stiu ce as face fara ea cand el intoarce capul aproape instant sa adoarma cand e obosit si i-o dau pe suzi

Ank Raul 17.10.2007
si de care creste asa
Poze Raulito

Mergi la inceput

Citat:

stai linistita ..incearca sa te aduni si ai sa vezi cu timpul toate vor decurge de la sine

eu imi aduc aminte ca atunci cand pediatra mi-a zis gata cu tzatza asa multa ca tb sa inceapa sa manance pe adevaratelea..am crezut ca-mi cade cerul pe mine....avand in vedere ca din ce in ce mai mult ma sugea...si papica cand ii dadeam facea niste nazuri de imi venea sa o arunc pe geam..stau la parter..dar n'are'aface(defapt si acum face mofturi uneori..nu e mereu simplu)
dar usor usor..trebuie intai de toate multa multa rabdare...ceea ce iti doresc din tot sufletul

...www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Mirese%20cu%20stil%20si%20farmec&page=16" target="_blank">o mireasa cu stil si farmec...sli 1,2 :))
"omul e cu atat mai puternic cu cat duce mai multe sarcini in spinare... viata e o adevarata scoala, unde dai examene zi de zi si ceas de ceas, obligat fiind sa treci prin nenumarate probe"

papa buuun

Mergi la inceput

Acum imi dau seama ca eu ma refeream la 2 mese de laptic dar al meu e hranit cu lapte praf. Chiar nu stiu sa dau vreo informatie cand e vorba de bebei hraniti la san.

Citat:
citat din mesajul lui slimatei

acum sa ma amestec si eu un pic ..si mie mi-a spus pediatra ca numai 2 mese de laptic tb sa mance ..cum eu ma plangeam ca ma suge incontinuare toata noaptea si de"n" ori pe zi.. sau fara numar,fara numar cum spunea si miha....
dar ma gandeam ca e lapte de mamic si si....in schimb am fosr pe la vreo 2 sa aflu ce pareare au..si acelasi lucru mi-a zis laptic intre 500-750 de gr de acum fara nici o prob pot sa o intarc..laptic direct de la vaca nediluat..dar daca eu vreau sa stau non stop slav la bebelus n'am decat..ca mai incolo va fi si mai rasfatat si sunt rare cazurile in care se intarca singuri...si poate ajungem si noi la maritis cu intarcatul...
acum asta desigur nu e cazul tau ..dar imi spusese laptic dim si seara in timpul zilei papica (cam cat papa ea..caci difere de la copil la copil..dar cu timpul va incepe sa pape din ce in ce mai mult)la pranz si seara si intre mese cate o fructisoara sau iaurt

si cam asa e ..e drept ca mie imi vine uneori mai comod sa o pun imediat la san..dar asta nu inseamna ca rezolv prob..se digerarepede..si ei in max jum de ora zici ca are o foame mai mare ca prima..si pana nu-i dau papica adevarata nu scap cu ea... mai al,es sa ma vada ca mananc eu..o termin... daca nu-i dau si ei..defapt ea manaca mai tot ce manacm noi la masa..si cum noi nu manacm nici sarat(prea putin) si nici condimentat... merge aproape orice
eu observ ca papa dince in ce mai bine doar sa-i dau cand nu e obosita..daca e obosita mai bine un pic de san si adoarme si dupa ce se trezeste mai vorbim

pe deoparte mi-e ciuda ca nustiu cum sa o adorm..habar n'am daca ar fi sa o intarc ceea ce as fi facut'o de mult dar nu reusesc sa o adorm fara... sub nici o forma..prima imi adormea in masina..cand o plimbam..si singura cu linguritza in gura cand era prea tare obosita..dar acum...n-am nici o idee

papa buuun

Matei la mare

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Ank83

Stef in leg cu dormitul... si eu ma gandeam sa o iau pe suzi... dar nu stiu ce as face fara ea cand el intoarce capul aproape instant sa adoarma cand e obosit si i-o dau pe suzi

Ank Raul 17.10.2007
si de care creste asa
Poze Raulito

stii la inceput de asta am preferat sa ii dau tzatza sa nu se obisn. nici cu degetul nici cu suzi..dar acum ma foloseste pe mine de suzi..si nu e mai bine..asa ce as fi preferat si eu sa-i dau pe tanti asta suzi..caci uneori simt ca o i-au razna...ma tine prizoniera langa ea...uneori simt si eu ca ma relaxez langa ea...si n'am nimic impotriva dar cand vreau si eu sa mananc, sau am o gramada de tb prin casa nu-mi mai arde de facut pe suzi la fiimea.. si asa ce ma...offf..o trece si ea perioada asta..peste vre-un an poate

Mergi la inceput

Uite, eu zic ca mai intai sa te relaxezi putintel (chiar daca este super frustrant si greu sa vezi ca nu-ti mananca bebeul). Lasa mai mult eore distanta intre mese. iti dau un exemplu. Intr-o perioada Matei manca fructele la 10 dimineata si urmatoarea masa era la 16.00. Eu am apropiat mai mult masa de mancarica cu cea de la seara. Am lasat o distanta mai mare intre fructe si mancarica, ca sa-i vina pofta de mancare. Eventual lasa-l la o masa fara completare de laptic si vezi cum iti mananca la urmatoarea.

Oricum, stai linistita ca nu moare de foame. Fii calma (e usor de dat sfaturi ). Eu chiar am inversat si mesele intre ele. Intr-o perioada i-am dat mancarica seara si iaurtelul sau cerealele la pranz. M-am gandit ca este cald si ca era mai rcoritor pt el un iaurt decat mancarica.

Citat:

Matei la mare

Mergi la inceput

alina
in vacanta am fost aici un pic la milano dar e plictisitor ca nu am avut ce vedea..am tot sperat noi sa mergem si prin alte parti dar ..cum timpul a trecut repede ....plecasem cu niste idee de acasa..pe drum ni le-am schimbat ..a iesit ce a iesit..ne-am intors acasa..si de relaxat mai urcam pe munte la un gratar cu prietenii ca tot avem muntele in spatele casei...mai mergem un pic pe la mare dar si ast' drum ni se pare obositor caci e cam la 2 ore cu masina+ ca te bate soare'n cap si mai trebuie sa te intorci si acasa...cam atat speram vacanta in romania sa fie altfel...daca 'om reusi sa meregem...

papa buuun

Mergi la inceput