Croitorie - sfaturi si idei (capitolul 10)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dionisia10 spune:

ce ziceti de modelul acesta? : http://www.burdafashion.com/en/Magazines/Archives/119_Coat/1270777-1463237-1553271-1553277-1553446.html ,
ar merge din brocart?
am vazut ca se poarta pardesiele din matase, in carouri, gri cu mov, dar preturile sunt de groaza 3,5- 4 mil .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kindaras spune:

uau , Iulia, ce faine lucrusoare ai facut ! imi plac toate , si materialul de la rochita aia mai larguta e super , si topul sta ok, eu l-as purta. foarte faine aplicatiile de pe rochita albastra. of ce ma oftic fetelor cand vad ce materiale frumoase aveti pe unde sunteti si noi aici in iasi ...

Vanessamoon, eu cand am cusut cu ata elastica nu am umblat deloc la suveica nici la tensiunea firelor, am infasurat normal intinzand un pic- nu prea tare- de fir si am cusut. cusaturile au iesit , pacat ca nu mi-au iesit si hainutele cum trebuie

Lorina spor la cusut jachetica! nici eu nu stiu ce inseamna cusatura aia dar ar trebui sa mai experimentezi pe un rest de material , poate o sa iti dai seama pana la urma. am avut o masina de cusut cam cum ai tu cred, cand eram mica, ca imi pare cunoscut desenul ala pe care l-ai facut, dar nu mai am pe cine sa intreb.

Alina , cum merg pantalonii ? ( azi e sarbatoare , abia astept sa fie maine)
ha ha am primit si eu prima 'comanda' , sora mea vrea pantaloni ca ai mei si o sa ii fac dintr-un in. o sa ma apuc de ei maine desi e marti

Dionisia, eu cred ca merge din brocart (asa dupa putina mea experienta
) , numai sa fie mai gros si ... sa aiba un model frumos, de ex in iasi am vazut la brocart modele pe care i le-as da la purtat bunicii sau as face draperii din ele si cam atat. succes !
va pupic si .. de maine spor la lucru !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vanessamoon spune:

Materialul pe care am vrut sa fac incretituri este tricot de bumbac (material de tricouri). Este de fapt o bluzita pe care vreau sa o modific pentru ca are un mic defect in partea de jos. Am facut doar un rand si am vazut ca nu iese si am am zis sa mai cer sfaturi. Probabil am slabit prea tare tensiunea pentru ca s-a comportat ca ata normala. Apoi am incercat sa trag de elastic sa se increteasca dar nu merge decat pe cativa cm. Ieri a fost sarbatoare dar azi mai incerc din nou.

Dionisia frumos modelul paltonului. Ar iesi un trenci super daca vrei sa-l faci din brocart.



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vilcris spune:

Vanessa avem amandoua vise cam pe aceeasi directie. Si eu visez sa activez in domeniul moda. Mie mi-ar place sa am un atelier care sa lucreze unicate si serie mica cu tendinte vintage. Dar trebuie sa ma gandesc la clientela si nu stiu daca la noi, la ora actuala ar fi apreciat asa ceva.

Fetele din Bucuresti, de unde mai luati voi materiale la kg ca eu am avut o sursa dar s-a desfiintat si alta nu mai stiu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vanessamoon spune:

Vilcris m-am plimbat zilele trecute prin niste centre comerciale pe care nu le vizitasem de mult si am constatat ca sunt o gramada de magazine cu croitorie inclusa (un fel de 2 in 1). M-a impresionat in mod placut unul care comercializa si confectiona haine etno (eu nefiind neaparat adepta acestui stil. Magazinul era decorat rustic si chiar si croitoreasa era imbracata etno. Totul era intr-un stil foarte unitar. Acuma eu ma gandesc, cine cumpara haine etno? Sunt sigura ca mergea magazinul pentru ca aveau si o gramada de poze de la evenimente la care au participat. Interesul pentru stilul vintage este foarte crescut in ultima perioada, deci clienti sigur s-ar gasi. Sigur un factor de risc exista.... dar cine nu risca nu castiga.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Guguluff spune:

Cris, activeaza-ti mesageria(PM) ca sa-ti pot da detalii despre marfurile la kg. Eu stiu pe la autogara Filaret si langa engros-ul Antrefrig(intre biserica Capra si piata Deflinului). Ar mai fi Niro care are marfuri la metru dar la preturi ok.
Cat despre ateliere cu marfa de-a gata si croitorie; eu cred ca depinde mult de zona si de preturile practicate si normal calitatea. Am o cunostinta care avea un asa atelier intr-o zona foarte buna, rezidentiala. Chiria mare, probabil nu renta si a inchis in mai putin de un an.
Cris, daca te apuci de business, ia-ma ucenica
Eu sunt porumbel voiajor, nu am terminat pantalonii dar sper saptamana asta.

ALINA mamica fericita de ELIZA fetitza perfecta (10.04.2006)
www.myspace.com/potfro" target="_blank">Poets of the Fall

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vilcris spune:

Unde este NIRO ??? Eu n-am auzit de asta. Eu stau in Militari dar daca merita n-ar fi o problema sa ma mai deplasez si prin alte parti. Deocamdata am deplasari o data pe luna la Galati si am gasit acolo o sursa de materiale ieftine dar sortimentul este limitat.

Sa nu uit, imi place cum imi zice Alina, Cris. Imi aduce aminte de liceu. Nu mi-a mai zis nimeni de atunci asa.

Cred ca am reusit sa activez PM, aviz amatorilor.

Alina, chiar ca mi-ar trebui niste croitorese ca lumea la atelier. Nu stiu cine mai stie croitorie azi, asa ca vremuri si eu sunt foarte pretentioasa la finisaje iar hainele facute de mine incorporeaza multa munca manuala. Chiar ma gandeam ca daca ar trebui sa angajez le-as da o proba sa execute butoniere bordate, buzunare bordate, sa coasa un tiv, etc. In ziua de azi orice confectionera la fabrica se numeste croitoreasa dar nu stiu daca are si cunostintele necesare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vanessamoon spune:

Mi-au iesit incretiturile! Slabisem prea tare tensiunea la suveica. Din pacate mi-am dat seama ca nu sunt potrivite pentru bluza aceea asa ca am renuntat. La bluza o sa fac alta modificare, am croit-o dar nu am ata la culoare deocamdata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vilcris spune:

Tips & triks din nou. Sfaturi de pe vremea strabunicii atunci cand femeile faceau totul in casa. Sunt dintr-o carte de pe la 1930.

Metode de tratare a materialelor din bumbac si in de pe vremea stabunicii

Daca imbracamintea va fi spalata dupa ce este realizata (nu se preconizeaza a fi data la curatat) atunci este mai bine sa se dea la apa bumbacul si inul inainte de a fi lucrate.

In ce priveste tratarea la apa a inului, trebuie avuta mare grija deoarece acest material pare sa intre la apa cate putin la fiecare spalat. Procesul de dat la apa a inului este asemanator cu al bumbacului.

Pentru a da la apa atat inul cat si bumbacul nu despaturiti valul de material. Se va introduce materialul in apa impaturit in segmente de aprox. 90-100cm. Asigurati-va ca materialul este scufundat in intregime si ca fiecare coltisor al acestuia este imbibat cu apa. Daca materialul este de culoare alba, se poate folosi apa fierbinte. Daca materialul este colorat, utilizati apa calduta sau rece. (Nu incercati sa dati la apa organdi-uri uni sau inflorate).

Dupa ce ati dat materialul la apa, in loc sa il stoarceti, suspendati-l pe o bara lasandu-l sa se scurga si sa se usuce. Nu il atarnati pe o sarma pentru ca sarma se va incovoia asupra greutatii materialului si atunci cand acesta se va usca va fi incretit rau. Daca bara utilizata este suficient de lunga astfel incat sa permita materialului sa stea neted si intins atunci nu va mai fi necesar sa-l calcati prea mult.

Cateodata este neaparat necesar sa sortati culorile. Testati o bucatica de material inainte de a-l inmuia pe tot.

Urmatoarele sunt reguli testate, ce pot fi folosite dupa selectarea culorilor atunci cand se da materialul la apa.

Inmuiati materialul ce contine albastru timp de doua - trei ore intr-o solutie de o jumatate de cana de otet, o lingura de piatra acra (alaun) pudra la 7-8 litri de apa. Clatiti bine si atarnati-l pe o bara.

Materiale ce contin mov deschis (lavanda), verde si galben ar trebui inmuiate intr-o solutie de 2 linguri de acetat de plumb la 4 litri de apa clocotind. Cand solutia se raceste, scufundati materialul in ea dar nu inaite de a fi siguri ca s-a dizolvat acetatul de plumb. Tineti materialul in solutie timp de 2-3 ore. Clatiti bine si uscati. Acetatul de plumb este toxic si trebuie avut grija.

Materialele de culoare roz si negru ar trebui inmuiate timp de 2 ore in solutie salina rece – 1 cana de sare la 4 litri de apa. Clatiti in apa rece.

Noapte buna, copii....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Guguluff spune:

Cris, am salvat si sfaturile astea, am de la tine vreo 4 pagini pana acum. Am sa merg si prin capitolele precedente sa strang link-uri utile sa la punem la un loc.


ALINA mamica fericita de ELIZA fetitza perfecta (10.04.2006)
www.myspace.com/potfro" target="_blank">Poets of the Fall

Mergi la inceput