***Capsunele-n scutecele de mai iunie 2007 (75)***

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns timur spune:

lavini: noi am fost cu el la Oftapro langa protv cand piciul avea 10 luni. Nu au fost probleme. Tare draguti cei de acolo. Poti incerca.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns IULIABRAILA spune:

Addinel, scumpa tare Maria.
si ce de amintiri mi-ai adus cu pozele schnautzerului tau. si eu am avut, 2. dar negri.
al tau e mijlociu ca talie si argintiu, nu? e f dragut.
cei mai buni ciini pt copii, mi se par. si f devotati.
ai mei sint sus,, dar ii promit mereu lui Florin al meu ca ii voi lua si lui unul.
va pupam pe toti. am venit de la mare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mica0307 spune:

A fost cineva in sudul Frantei??? Vreau si eu recomandari de cazare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns addinel spune:

lavini, iulia... mercik mult pentru aprecieri. nici nu stiti ce bine ma simt. si eu care spuneam ca nu o sa fiu o mama picata in freza dupa copilul ei, ca eu sunt realista si nesentimentala... acum ma topesc instant :).

iulia, dap e schanutzer mijlociu sare si piper, fetita. intr-adevar, e foarte prietenos si devotat mariucai. daca ai sti ce show-uri fac impreuna... mariuca o iubeste tare mult numai ca o cam streseaza (de ex jesse doarme si ea se duce si se tranteste pe ea, mangaind-o si bombanind). desi inainte sa nasc aveam temeri, acum sunt fericita ca iuki creste cu un catelus.

pupici

mama lu' maria

Ajutati-o pe Sonia!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DidiAlex spune:

Citat:
citat din mesajul lui mica0307

A fost cineva in sudul Frantei??? Vreau si eu recomandari de cazare.

Mica si Maya Alexandra (10 mai 2007)

www.helpsonia.com/" target="_blank"> Sonia/www.youtube.com/watch?v=Zu0iQkWS2vw" target="_blank"> 1 anisor...de Maya
Poze/Poze intalnire

Da, cred ca irinelul stie mai bine :)
www.youtube.com/watch?v=mXhigPz-PX8" target="_blank">Filmulet/www.youtube.com/watch?v=PAJHlaXKGGs" target="_blank">Maya rade in hohote

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioana13 spune:

Va pupam pe toate si pe toti... noi am fost la bunici, vreo 17 zile... a fost super... imagini pe aici http://good-times.webshots.com/album/565671270nHgnkk

MAi pove...

Ioana mama de
Patrick Alexandru (01.06.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carmen_So spune:

Lavini, eu am fost la control la ochi, la Oftapro, cu nr 1, tot suspecta de astigmatism. Incearca sa faci programare dimineata, cand copilul e odihnit, altfel o sa va fie foarte greu. Trebuie sa-i puna niste picaturi, de 3 ori din 10 in 10 min, apoi trebuie sa astepti o jumatate de ora sa-si faca efectul. Picaturile maresc pupila si ii dau o stare ciudata, fiindca vede obiectele mai mari si mai neclare. Apoi il pun la aparate, se uita dr cu lanterna la ochi si incearca sa masoare, ca intr-adevar nu sunt cooperanti la varsta asta.

Impresia mea personala este foarte proasta despre Oftapro: acum 2-3 ani nu aveau fisa pacientilor, trebuia sa vin cu post-it-urile pe care scrisese dr la fiecare consultatie, asistentele dragute, doctoritele nervoase. Si impresia generala ca sunt obsedati de astigmatism si ca au preturi prea mari pentru serviciile pe care le ofera. Cu toate astea, programarile se fac pe 2-3 luni inainte, asa ca...merge si asa...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ella_74 spune:

mica,

am reusit dimineata sa pun pozele de test, dar din albumele dispo am selectat " My Public Shoebox"; asa trebuia? eu ma uitam dupa albumul "Bazar Sonia" dar nu apare in lista.

Incerc sa mai pozez in seara asta; si cand ma gandesc ca am dus la ghena lucruri noi, cu eticheta din simplul motiv ca mie nu-mi placeau, lucruri primite de la rude/cunoscuti si am zis ca daca mie nu-mi plac nu pot sa le fac cadou la alti bebelusi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Graviduta spune:

Citat:
citat din mesajul lui kid

Cam liniste pe aici, toate capsunelele sunt in concediu?

Ce-mi aduc aminte din ce a zis Palicari:

Am intrebat-o de imunitate, as fi vrut sa imi recomande ceva, dar nu mi-a dat nimic in afara de ceva sfaturi :mi-a zis sa-i fac zilnic baie, doar de 2 ori pe saptamana cu sampon, in rest doar in zonele expuse, dupa spalare - dus si sa-l sterg cu un prosop aspru. Masaj in fiecare zi si stat afara cat mai mult. Iar in caz de viroze, sa evit sa-i dau antibiotic, caci in timp va deveni ineficient. Febra tratata cu paracetamol sau cu orice alte antitermice(daca sare de 39 cu supozitor sau picaturi de algocalmin si mai unele, dar nu retin cum le zice).

Spalat pe dinti dupa fiecare masa. Chelia periata zilnic.

Mancare din ce fac pentru noi, dar sa evit prajeli, rantasuri, carne de porc si sa acopar toate grupele alimentare: lactate, cereale, legume(cel putin 3 feluri/zi) fructe (cel putin 2 feluri/zi), carne (pasare, vitel, peste), ulei in mancare, unt pe paine si evitat dulciurile concentrate ( chiar si biscuitii care au zahar, sa-i dau mai bine cereale) Mancarea sa fie facuta la aburi, fiarta, la gratar sau la cuptor.

Inainte de a merge la medic, sa pregatesc juniorul sufleteste acasa Sa iau un stetoscop, sa-l dezbrac si sa-l consult, eventual sa mai fie si alte persoane si sa-i explic clar unde mergem si ce ii face doctorul, ca el sigur intelege.

Si sfaturi pt junior, care i s-a parut cam palid, sa-i dau fier picaturi 10/zi, vitamina C natural si glicerina boraxata. Mi-a zis ca are si ceva semne de rahitism, dar sa nu-i maresc inca doza de vigantol. Vom merge iar la un consult peste o luna si atunci vedem.
M-am simit aiurea, ca m-a intrebat evolutia greutatii si inaltimii juniorului de la nastere si nu mai stiam cat a luat exact in fiecare luna
Cam atat imi aduc aminte, maine incerc sa descifrez fisa.

Aceleasi chestii mi le-a zis si mie (ma refer la nutritie). In plus, mi-a zis sa incep sa-i dau salata de cruditati (morcov, telina, mar rase pe razatoarea mica). Cred ca va spusesem ca mi-a pomenit ceva de un tal val, asa ca ma fost la Alexandre Thierry, de care mi-a placut f mult. Nu are nici pomeneala de tal val, ci are articulatia gleznei extrem de flexibila si, in plus, muschii de la picioare mai putin dezvoltati, ceea ce mi se pare logic dce Mara nu merge de mult timp ca e cam lenesa. Mi-a spus ca masajul (asa cum imi recomadase Palicarie) nu are niciun efect, nu ii tre ghetute cu talonete, asa cum rec Palicarie (despre care mi-a spus ca sunt niste chestii nascocite de producatorii de pantofi-am mai citit parerea asta si la alti pediatri), si nici ghette ortopedice, ci ar trebui sa fac niste exercitii cu Mara pt intarirea musculaturii si pt asta mi-a dat datele de contact ale unei colege kinetoterapeute. Cum noi am fost plecati vreo 11 zile, nu am sunat-o inca, dar e bine ca sta aproape de noi.

Alina si Mara vrabioara (27 iunie 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Graviduta spune:

Citat:
citat din mesajul lui ella_74
Mi-a zis dr ca pot sa-l dau pe Bob cu PizBuin ca si ea foloseste si este un brand serios , ca ce scrie la factor aia e.

Ella, eu i-am luat Marei Mustela cu factor 50, ca n-am vrut sa risc si bine am facut, ca nu a patit nika, spre deosebire de mine si de sot care ne-am dat cu PizBuin (este tot firma care face Mustela_, dar cu factor 30. In ziua incare nu ne-am dat cu PizBuin, ne-a si prins soarele. Bine, a fost o zi cu mult vant, si asta a contribuit la parlit. Eu mai putin, mariu' mai mult. Eu zic sa-i iei Mustela, ca e pt copii. Am gazit la Centrofarm. I-am luat un tub pt corp, si un tubulet pt fata.
Nu am avut slipi impermeabili, dce am uitat sa-i iau. Am tinut-o in Pampers simplu sau in costum de baie, nu am prea tinut-o in funduletul gol, ca-i intra prea mult nisip..peste tot. I-ai sepcute cu cozoroc, sa-l apere bine de soare si vant, poate gasesti de-alea care au protectie si pt ceafa. Noi n-am avut, dar am vazut ca nordicii cam aveau asa ceva, mai alez ca ei erau si cu pielea mai alba, cam ca Bob. Mara e mai creola, seamana cu mine, cred.

A avut si Maraprobleme cu ochii, de la nisip sau de la apa de mare, nu mi-am dat seama clar. Ne-am sunat doctorii nostri oftalmologi, unul a zis sa0i dam cu Netacina, altul cu Tobradex sau Spersadex, care contin si un antiinflamator. Pediatra a zis sa-i dau cu Tobrex, i-am dat dar nu a ajutat-o, asa ca i-am dat cu Tobradex, cate o picatura/zi in fiecare ochi, timp de 3 zile si nu a mai avut nimic. Ia-ti pastile/solutii la tine, ca prospecele medicamenteleor din Bulgaria sunt in bulgara si noi ne uitam ca mata in calendar ca nu intelegeam nimic. Nu am reusit sa citesc din urma, dar am inteles ca mergi in BG. Noi am fost la Sunny Beach. Draguta statiunea, imi place ca nu a fost doar un resort, cred ca ma plictiseam 10 zile, dar aici am iesit in oras la plimbare in fiecare seara. Apa a fost f limpede uin primele 4 zile, dupa care cred ca au fost furtuni pe mare, ca a devenit plina de oerburi si alge. Mult vant pe plaja, cel putin dupa-amiaza. A fost bine, all in all, o sa incarc si poze maine, dupa ce le triez, ca nu incarca webshots-ul poze cu balene. Daca vrei sa ma intrebi ceva, suna-ma, ca sa vorbim in timp util, nu stiu cand pleci. Si confim ce a zis Catalina, seara este cam rece in BG, mai ales dupa o zi de plaja.
Mancarea buna, cam plina de sosuri si carnuri, nu prea multe salate. Bulgarii cam neciopliti sau oi fi avut eu ghinion, inca de la intrarea in tara cand m-am dus sa iau vigneta. Vezi ca e pe 7 zile, inclusiv ziua in care o cumperi, asa ca, daca stati mai mult, cere-i aluia sa-ti mai dea una marcata incepand cu ziua in care expira prima, ca noi nu am mai gasit la benzinarii si am mers cu cea expirata la intoarcere. Nu stiu cat e amenda. Oricum, sunt f galagiosi. Si in complexul in care am stat noi au fost si multi britanici, nemti si austrieci care parca erau scapati din arest, asa tipau si vorbeau f tare.

Alina si Mara vrabioara (27 iunie 2007)

Mergi la inceput