Mamici norocoase de ianuarie-februarie 2009 (36)
Raspunsuri - Pagina 12
RalucaAlexa spune:
Am gasit un articol in legatura cu miscarile fetale! O sa-i dau un paste aici nu de alta da-i de pe un site concurent si nu stiu daca-i ok sa dau adresa!
Dar daca nu este foarte activ? Ar trebui sa ma ingrijorez?
Intre saptamana a 6-a si a 10-a, fatul izbucneste in miscare folosindu-si capul, bratele si picioarele pentru a efectua miscari rotative si gratioase. In saptamana a 10-a sunt prezente miscari ale mainii catre cap, catre fata, catre gura; fatul isi deschide gura, o inchide si inghite.
In saptamana a 14-a, miscarile sunt deja spontane, endogene si perioadele de activitate sunt alternate cu cele de odihna. Acum incep miscarile de respiratie si ale falcilor. Mainile sunt foarte ocupate sa interactioneze cu celelalte parti ale corpului si cu cordonul ombilical.
Din acest stadiu timpuriu, miscarea este o activitate primara, uneori spontana, alteori provocata de evenimente. Miscarile spontane au loc mult mai devreme, exprimand probabil interesele si nevoile individuale.
Miscarile provocate nu reflecta decat o sensibilitate la mediu. De exemplu, intre sapatamana a 10-a si saptamana a 15-a, cand o mama rade sau tuseste, fatul ei se misca in decurs de cateva secunde.
Sistemul vestibular sau sistemul de echilibru, conceput ca sa inregistreze miscarile capului si ale corpului, dar si efectul gravitatiei, incepe sa se dezvolte la 8 saptamani. Astfel, sunt construite 6 canale semicirculare, structuri umplute cu lichid in urechi, care sunt sensibile la accelerarea si decelerarea unghiulara si ajuta la mentinerea echilibrului.
Miscarile fatului sunt initial percepute ca miscarile uterului. Atunci cand bebelusul loveste peretele uterului, acesta se misca, creand senzatia miscarii fetale. O data cu cresterea bebelusului loviturile lui se simt mult mai usor.
Aceste miscari si lovituri ale bebelusului sunt simtite mult mai usor de catre femeile care au mai fost insarcinate. Ele pot fi percepute din saptamana a 15 a sau a 16 a, iar pentru mamele ce sunt la prima sarcina, incepand cu saptamana a 19 a.
In timpul celui de-al doilea trimestru, miscarile bebelusului sunt mult mai usor sesizabile, iar incepand cu saptamana a 28-a miscarile vor fi zilnice. Spre sfarsitul sarcinii loviturile sunt un semn al unei sarcini sanatoase si vei observa ca bebelusul va fi mult mai activ.
Pentru a monitoriza miscarile bebelusului cea mai potrivita perioada a zilei este seara. Seara, dupa cina, ar trebui sa simti cel putin 6-10 miscari intr-un interval de o ora. Daca nu poti numara atatea, poti consuma un aliment sau o bautura, ce contine zahar si continua sa numeri in ora aditionala.
Daca nu simti acest numar de miscari nici in doua ore este indicat sa vorbesti cu doctorul tau. Acesta poate efectua o monitorizare profesionala a miscarilor bebelusului tau.
19+ cu
Matei Teodor
miscaretu lu' mama :)
Leditia spune:
Buna fetelor..
Vai cat mi-a luat sa citesc din urma..cred ca am citit in total un capitol intreg..
Eu am fost de dim la analize,unde am mai lasat o gramada de bani...
Alina,zi-mi si mie cat au costat hainele si cat taxele,vama..Si cu ce trebuie platit..platesc pe net cu card si trasportul si vama cand vine coletul..sau?
Am vazut niste chestii dragute rau pe acolo si ieftine si vreau sa-mi fac un calcul..Mersi mult.
Miere,Veronica si pusyketa,felicitari pt
.
Raluca,eu stiu ca miscarile vor fi zilnice dupa 22 de sapt,iar cam in luna a 9-a nu o sa-l mai simti asa vioi,ca nu mai are loc sa se miste..
Cred ca inafara de fetele care au mai fost insarcinate si au mai trecut prin asta toate suntem paranoice cand vine vba de bb,de ce face pe acolo,daca e bine,de ce nu misca..si tot asa.Dar..cum imi zicea si roxana ieri sa ma linisteasca cu nervii,ca dom'le nu misca bb...copilasii mai si dorm!![]()
Eu pe 25 merg la dr meu ginecolog si pe 9 sept am programarea la eco morfologica,,o sa fiu in sapt 23 atunci,dar daca mi-a zis sa merg la 22 incheiate..asta este.
Ref la faptul ca nu apar mai multe carucioare pe lista..pai unele fete nu sunt active,altele poate n-au curaj sa scrie sau timp..si altele,ca mine ,roxana si mai era cineva...avem bebei cu personalitate dom'le inca de pe acum ca nu vor sa ne arate nik si ne tin in suspans!Acum ,degeaba s-ar vedea sexul la eco,daca el sta intr-o poz in care nu poti vedea...si vba aia,pe=al meu l-a zgandarit ambele drite si nik..n-a vrut si pace!
Daca nici pe 25 aug sau pe 9 sept nu vad..nush ce-i fac!![]()
As mai fi vrut sa mai zic una alta,dar ma lasa memoria vad...
..Ah..si vreau racoare odata ca nu mai pot de cald!
Darkbendis,
.La multi ani fericiti si sanatosi!O sarcina usoara in continuare si un bebe sanatos si frumos!
POZE
Minunica mea
18+ 
Naty spune:
Am niste emotii ... am sunat la clinica si mi-au spus ca au venit rezulatele la TT. Noroc ca are o colega drum pe acolo si am rugat-o sa mi le aduca ca innebuneam pana dupa masa.
Fetelor, eu mananc ingrozitor de mult. Pana la ora asta am mancat deja un bol mare de lapte cu cereale (dimineata) si 2 sandwich-uri (acum o ora) si moooor de foame.
Raluca, mami de Ioana - Alexandra (10.10.2004) si
17+
Ioana la 3 ani
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=52035" target="_blank">POVESTEA BEBELINEI
tuchi123 spune:
Darkbendis
sanatate si bebe sanatos si destept.
Nici pe tine Mimika nu te-am uitat si-ti urez
si un bebe lus cat mai curand.
18+
Doamne ajuta
Iris2002 spune:
Naty, hai ca va fi bine.
Si nu te plinge de mancare, tu macar iti permiti sa pui niste kilograme, eu nu si tot maninc mult (azi: cerele, doua mandarine, para, grapefruit, imediat doua felii de paine cu becel si doua cani cu lapte acru, apoi mar si acasa imi face Paul o mancarica superbuna din care imi propun mereu sa maninc o portie si nu doua)
flowerbee spune:
Naty, asteptam rezultatul! Sunt sigura ca va fi foarte bun si ca o sa te felicitam cu toatele!
Cat despre mancare, las' ca nu-i asa de grav. Eu deja am pus 3,5 kg si decand nu mai vars, mananc ca o sparta. Plus ca mai e si mama la mine si imi face tot felul de chestiute bune, mai ales mancare gatita. Azi deja am papat doua sandwich-uri, un covrig, un mar si o banana. Diseara visez la o supa de pui si 2-3 sarmale. Porculet mai sunt.
Bee
15+
http://bd.lilypie.com/6jfFp3.png
edinutza spune:
Salutare burticutelor!!
Dark_LA MULTI ANI si multa multa sanatete!
pusyketa_felicitari pt putzulica!
Iris&Dark daca va linisteste cu ceva cred ca eu am sa fiu ultima de pe listuta care o sa afle ce are pt ca eu am eco la 20 de sapt care va fi pe 6 octobrie,asa e procedeul aici
dar nu ii bai numai sa nu fie rusinos in ziua aia!
Miere_parca tu ziceai ca ti se blocheaza pagina,incearca cu Mozilla Firefox mie una nu mi se mai blocheaza!
Lisa _drum bun!Dumnezeu sa va pazeasca!
Alina_si tie la fel iti doresc odihna placuta si un concediu cat mai reusit!
13+
edi
Naty spune:
Deci nu sunt singura care mananca mult
. Eu pur si simplu nu pot sa ma abtin, ma ia cu lesin de foame.
Mimika, La multi ani si multa fericire!
Pentru fetele care fac listuta - din cate imi aduc eu aminte mihaela_let a parasit odiseea noastra la inceputul acesteia. Cred ca ar trebui mutata la prieteni dragi.
Raluca, mami de Ioana - Alexandra (10.10.2004) si
17+
Ioana la 3 ani
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=52035" target="_blank">POVESTEA BEBELINEI
lavini spune:
Salutare si de la noi!
Astazi implinim 13 saptamani, e zi aniversara!
DarkBendis, la multi ani, sanatate multa si un bebic sanatos, voios, mancacios si necolicos!
Pentru fetele care pleaca in concediu, drum bun, vreme la fel de buna si multa relaxare!Felicitari si pentru cele care au aflat sexul bebelusului, cu siguranta 2009 va fi anul baieteilor...
Lavinia, 12+
si Andrei (11 iunie 2007)
dalma spune:
Salurare burtici harnicute
Da aveti un "debit" la scris...o zi daca lipsesc de la apel si imi trebuie o doza buna de lecitina 
Felicitari pentru flacai si crestere frumoasa tuturor bb-ilor
DarkBendis - La multi ani si multa sanatate
Referitor la epilat inghinal, eu dintotdeauna m-am epilat singura cu ceara normala ( folosita evident numai de mine) M-am gandit ca atunci cand burtica o fi mare si nu mai vad...pasarica
sa merg la salon dar cu ceara mea...o sa-i platesc cat cere si gata. Cosmeticiana mea e o darguta, ne stim de ani buni si nu cred ca va face mutre....
http://tickers.baby-gaga.com/p/dev038prs.png