Mladite si mugurasi de mai-iunie 2008 (13)
Raspunsuri - Pagina 19
maitreyi spune:
neata 
inais - marimile de la quelle corespund cu cele pe care le stim si noi de peste tot la bebei. eu ii luasem 50-56 pt iesirea din maternitate si a fost ok ![]()
cleo buna ideea cu congelatu'. a mea daca e hranita numai cu formula va incepe diversificarea la 4 luni din cate stiu io nu?
fetili va anunt oficial ca sunt din nou in anul 5
vom sta 2-3 saptamani pe luna in bucuresti si 1-2 saptamani voi mergi in iasi la cursuri. sper sa ma inteleaga profii ca sunt cu baby mic si cu barbat la 500 de km. Doamne ajuta!
ieri i-am montat fetei patutul cel mare ca nu mai incapea in leagan si a dormit bine. bine...cat de bine o fi putut dormi cu eclipsa...la 12 a reusit sa adorama dupa ce a regurgitat la greu din laptele mancat la 9
abia dimineata la 7 s-a trezit sa manance si a mancat numa 65...io zic ca de la eclipsa [:P]
la multi ani lu' baby meu iubit si drag - azi avem 2 luni
i-a facut tati ieri tiramisu ![]()
o zi vesela tuturor! 
-------
Cine-ti saruta genele-n somn ?
Si cine-i acolo cand ingerii dorm ?
Toate zanele bune sa te ocroteasca...
Toate florile campului sa te infloreasca...
Minunea de la Doamne-Doamne 17.06.2008
Pozele Alexandrei
boticelina spune:
Scuze ca dau buzna, io-s din vecini, Cleo, eu am pus la congelator:
- cirese (fara samburi)
- caise (jumatati)
- piersici (jumatati, fara pielita)
- pere de vara (de-alea zemoase - jumatati)
- spanac (oparit)
- dovlecei (cubulete)
Am pus cate o cescuta intr-o punguta si apoi le-am bagat in lada frigorifica. Poti sa mai pui cubulete de dovleac, pepene galben, conopida, cam ce nu se prea gaseste iarna proaspat la noi.
Eu nu le voi face piureuri, le-am pus separat pe fiecare si le decongelez si pasez/amestec atunci.
Monica si gargaritza
Nancy
"If you are unware of your choices, then you have none"
dorinutza82 spune:
Buna dimineata!
Nu cred ca ma mai tineti minte, nu am fost activa pe forum, din pacate, desi de citit va citesc tot timpul, dar de scris, no time
.
Am un
tare cuminte, din pacate la 6 sapt a capatat un microbel nenorocit care ne-a provocat o enterocolita, drept urmare am fost internati in spital cateva zile groaznice. Din fericire bb s-a facut bine destul de repede, dar mami, adik eu
, a capatat acelasi microbel, slabita dupa un travaliu de 16 ore si 4 nopti nedormite in spital (am "dormit" cu fundul pe scaun si cu capul pe patut cat am stat cu puiul internata, fiindca nu sunt paturi si pt mamici.....), asa ca m-am luptat cu o febra de 39 si...., no treatment ca na, alaptez...dar....ne-am facut bine si crestem frumos si bb si eu
.
Puiul meu e un frumos, nu e un grasun dar e ok ca se greutate, avea 5.100 la 2 luni jumate, deci 2 kg in 2 luni eu zic ca sunt ok, din pacate nush cum sa pun poze cu el, nu am cont pe webshot sau pe unde trebuie....
.
Am fost si noi la tara o sapt jumate, Stefan s-a simtit super bine, statea afara de pe la 8, il bagam in casa pe la 12 ca era prea cald chiar si la umbra, si iesea iar in curte pe la 17 pana pe la 21 si dormeaaaa si ziua si noaptea. Somnicul de noaptea incepe pe la 12 si se termina pe la 7-8 dim
, cand papam si mai bagam oleak de somn de infrumusetare
.
Trimit mesajul asta ca sa nu-l pierd si revin 
Dorinutza82 -mami din 14 mai 2008 cu bb Stefan, frumos foc
Alex@Sara spune:
neata si de la noi.Acum se trezste domnishoricica,o mufez la tzitzi sa isi faca plinul si dupaia o roim la tzara ca acolo e mai binisor olecuta.O duminica minunata tuturor si muulta racoare.Pe diseara.Pupici
tero Stefan-Alexandru 02.09.2005
shoricica Sara-Maria
30.05.2008
dorinutza82 spune:
Yupiii! Cred ca am putut sa pun cateva poze pe picassa, contul comun, sper ca se si vad
. Asta ca sa il adaug si pe puiul meu pe lista mladitelor si mugurasilor superbi din clubul nostru de scutecele.
Dorinutza82 -mami din 14 mai 2008 cu bb Stefan, frumos foc
Adriana_78 spune:
buna fetelor!
in sfarsit a aparut si la noi soarele -- ieri au fost 18 grade si am tremurat in parc cu pulovar si haina; vara asta a fost cam ploioasa, insa poate a fost mai bine asa, cu bebe mic.
Fetelor, nu stiu daca tine de noi romanii ca natie, insa din ce citesc pe forum, majorit. mamicilor (inclusiv eu) sunt speriate ca bebelusii lor nu mananca sufient; san, pompa, lapte praf, suplimente, vit. etc -- o nebunie ce mai! toata lumea e speriata ca nu manancal bietul copil suficient. Dolofan= sanatos? sau frumos?
Eu alaptez, insa stau stresata ca bebelina nu papa suficient si ma bate gandul sa-i dau de maine si formula(desi doct. a zic ca arata OK, insa la 3 luni avem 5400kg)?
Ma uit la cei cativa austrieci cu copii pe care ii stiu si nu par asa "speriati/disperati" sa-si hraneasca copilasii; copilul mananca atat cat vrea si gata, nu se mai insista.
Mi-ar placea si mie sa fiu asa calma, dar ... in fine, nu stiu cum e mai bine.
Apropo diversificare -- citisem ca nu e bine sa se dea sugarului nimic in primele luni, pot aparea mai tarziu alergii; noi vom astepta pana la 5-6 luni, are timp destul bebe sa manance apoi diversif.
Adriana
cleo78 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Adriana_78 buna fetelor! in sfarsit a aparut si la noi soarele -- ieri au fost 18 grade si am tremurat in parc cu pulovar si haina; vara asta a fost cam ploioasa, insa poate a fost mai bine asa, cu bebe mic. Fetelor, nu stiu daca tine de noi romanii ca natie, insa din ce citesc pe forum, majorit. mamicilor (inclusiv eu) sunt speriate ca bebelusii lor nu mananca sufient; san, pompa, lapte praf, suplimente, vit. etc -- o nebunie ce mai! toata lumea e speriata ca nu manancal bietul copil suficient. Dolofan= sanatos? sau frumos? Eu alaptez, insa stau stresata ca bebelina nu papa suficient si ma bate gandul sa-i dau de maine si formula(desi doct. a zic ca arata OK, insa la 3 luni avem 5400kg)? Ma uit la cei cativa austrieci cu copii pe care ii stiu si nu par asa "speriati/disperati" sa-si hraneasca copilasii; copilul mananca atat cat vrea si gata, nu se mai insista. Mi-ar placea si mie sa fiu asa calma, dar ... in fine, nu stiu cum e mai bine. Apropo diversificare -- citisem ca nu e bine sa se dea sugarului nimic in primele luni, pot aparea mai tarziu alergii; noi vom astepta pana la 5-6 luni, are timp destul bebe sa manance apoi diversif. Adriana |
adriana, confirm, e o problema romaneasca: gras deci frumos!! desi io am zis ca e o problema moldoveneasca muullt timp.
despre diversificare, am inteles ca nu e cazul sub 4 luni, din motive de risc de alergii, dar ca apar alergiile imediat...
Dupa 6 luni, insa, se recomanda deoarece i se reduc rezervele de fier minerale, etc.- ceea ce a avut luat de la mama s-a diminuat si necesarul e mult mai mare. Si laptele matern e cam greu sa il imbunatatesti; am intrebat si dr de familie, si farmasista de exista o pastila minune sa am laptele mai gras, si a zis ca toate suplimentele de pe piatsa ajuta mai mult mama, f. putin trece in lapte.
pe de alta parte, diversificarea e o tema controversata. Nu e nicio regula clara, dr studiaza copilul si vb cu mama, si in functie de asta ia o decizie. Si nici nu e un aliment minune, cel mai bune alimente sunt cele din zona in care suntem....si de sezon. Pe de alta parte, io voi ajunge la diversificare prin noiembrie, cand... ii dau doar mere si morcovi si branzica calcica? hmmmm
de aceea congelatul mi s-a parut o solutie, in primul rand ca am timp sa merg in piatsa, sa le fierb la aburi (aici o alta dilema am, sa iau steamer... sa nu... etc), sau sa le pun asha in pungutse la congelator, cum mi-au zis si fetele.
Si pt ca piersicile sunt cam pe pterminate, miine-poimiine, SPER sa apuc sa merg sa iau cateva kg.
Spanacul apare prin sept.- deci e rezolabil.
o
potoroasa potoroasa potoroasa, nu am mai vazut asha potoroshenie!!
soarele din viatsa noastra mamica natanga de pe 9.05.2008
povestea nashterii
Reallaura spune:
Cleo, buna treaba cu ideea congelarii unor alimente de vara pt diversificatie. Eu zic sa le congelam in forma bruta.
de asemenea, multumim lui Vianne pt linkurile f utile.
Doloress, Inais si eu am crezut ca am mai mult lapte cand a refuzat bibe, dar vad ca si acum, dupa operatie, cand eu nu prea mai am lapte - probabilCleo are dreptate ca e o trauma pt organism - tot asa face...si chiar simt ca nu am lapte. Astept sa mi se desumfle fatza - acum sunt umflata cu oki cu tot sa vad ce-mi mai face productia de lapte...
Eu nu stiu ce sa zic de vaccinuri... grea decizie sa renunti la ele...
ma duc sa ma uit la pozele Dorinutzei. Imi pare rau de problemele pe care le-ati avut,dar bine ca au trecut!
Laurita, mami
de Mircea Ioan, 15 mai 2008
POZE MIRCEA
ALBUMELE MELE
BURTICA
Reallaura spune:
Stefanel dulce de dorinutza. Sa se faca mare si sa fie sanatos!
Maytrei felicitari pt reluarea facultatii! Multa putere sa termini cu bine!
Laurita, mami
de Mircea Ioan, 15 mai 2008
POZE MIRCEA
ALBUMELE MELE
BURTICA

. ca degeaba sunt matinala daca sunt nepoliticoasa.