Mladite si mugurasi de mai-iunie 2008 (13)
Raspunsuri - Pagina 18
gabitzam spune:
Alina, faci la fel cum ai pus si linkurile din semnatura, cu 'Sara la Breaza'. Dar pui acolo linkul direct catre poza.
Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla
ralu_t spune:
vianne m-am ingrozit citind articolul. treaba cu "nu conteaza oaia, conteaza beneficiul turmei" m-a umplut de draci. ca nu vorbim de oi, ci de copilul nostru unic si irepetabil...si mi se pare f grav ca desi se stiu atatea, nu se face nimic. din considerente financiare? din ignoranta? companiile de farmaceutice conduc lumea?
cadinapediatra mea lucreaza la medlife si nici ea nu raspunde la telefon mereu
oricum, banuiesc ca putinor oameni le convine sa fie deranjati in timpul lor personal...asta e, sa speram ca vom avea cat mai putine urgente
fetelor, cu suzeta, sa nu tipe dupa ea noaptea, secretule asa cum a zis simona, sa i-o scoti din gura dupa ce a adormit bine. noi asa am facut la inceput. acum o scuipa singur dupa ce adoarme
a venit toamna...cu un bebe albastru
RALU-
de minune TUDOR ![]()
![]()
![]()
poze tudor
Doloress spune:
Vianne merci de link!
Ralu si eu m-am ingrozit citind, am mai citit si inainte tot felul de articole de genul asta, nici nu mai stii ca sa mai crezi. Cand te gandesti ca al meu e prematur, cu doua luni in urma, deci el la 1 saptamana de varsta corectata a primit atatea doze! Cateodata ma gandesc ca mai bine am face cate un vaccin, pe rand, decat din astea multiple, ca vad ca astea sunt criticate.
cleo78 spune:
fetelor, am venit de la Breaza. Din pacate nu am apucat sa ma vad cu Alina_anto... noi mergem la o verisoara cu aproape 3 luni mai mare, care e f. interesanta, tocmai a inceput diversificarea si zugravirea casei si peretilor cu mancarica ![]()
bun venit la noile fete. scrieti repede 10 mesaje!!
mai voiam sa scriu ceva. Nu mai stiu ce. Is chiauna!!! zombie.
dau vina pe caldura pt bebei agitati. garantat. Si nu m-au doborat colicile, cum ma doboara agitatia asta... ca la colici stiam ca scap in 1-2-3 luni,dar la chjinul de a adormi.... in 1-2-3-4-5 ani????
de ex., in seara asta, duipa baie fifitsa mea s-a agitat rau. dupa ce am dat drumul la fraierul conditionat, i-am mai dat un pic de san, am mangaiay-o si... a adormit! uof. draga de ea. e toata transpirici.
riscul de deshididratare e mare....si sa faca si usoara febra. Care din fete avea bebe cu febra?? ce a facut???
fetelor, m-am hotarat. incep sa ii dau fetei mele cu linguritsa lapte. pt ca tetina nu o mai suporta DELOC, nici suzete, nici bibe, nici cu lapte praf, nici cu lapte de cleo, nici de latex, nici de silicon.
De la 4 luni, o sa ii mai dau cateva linguritse cu lapte formula. de ce? ca sa se obisnuiasca sa pape cu linguritsa, si in 1-2 luni, cand vom incepe diversificarea, sa imi fie mai usor. Stiu ca nu o sa pot din prima, dar imi propun de la 4 luni, ca daca cedez 1 zi, sa recoperez a 2a zi...
inais, stai cuminte acolo, cat de mult se poate!!! chiar daca e cald ziua, dim/seara poti sa stai 2-3 ore pe terasa cu piticania..... in buc. e jale...
doloress, super ca mai ai laptik!!! mult succes inc ontinuare, uite cum crshte puiul tau.... si voi nu ati avut cea mai frumoasa poveste! dar cu finalul cel mai frumos, da...! Va admir, si va incurajez.
a, voiam sa intrteb ceva pe mamicile la bebe 2. Cu experientsa
.
Deci, la diversificare, piure de piersicutsa e un element important: dulce acrisor, contine si fier... place la copii. Pot sa ma duc acum in piatsa, sa cumpar 4-5 kg de piersici, sa le fac la cuptor la bain marie (cand oi muri de cald...), fara pielite, si apoi sa portionez in eshantioane in congelator? ca ash lua din farmacie recipiente de urocultura de 100ml, cam cat e o masa buna pt copilashi. Ca peste 2-3-4 luni, cand ajungem noi la piersicutsa, nu gasim decat din alea hormonate, cauciucate si fara gust si fara aroma si fara dulceatsa.
la fel o sa fac si cu spanacul, o sa iau in toamna, cand apaer spanacul autohtnon de toamna, 2-3 kg, il fierb, si portionez in pungutse de cate 2-3 linguri zdravene. Si iar arunc carnea lui tati din congelator, doar tre sa tin acolo laptik de cleo, piersicutsa, spanac- mancarici pt fifitsa!!!!!!
a, cine mai are lapte matern congelat? io am 3l
. Si draga mea fata... nu suporta biberonul!!! 

o
potoroasa potoroasa potoroasa, nu am mai vazut asha potoroshenie!!
soarele din viatsa noastra
mamica natanga de pe 9.05.2008
povestea nashterii
Vianne spune:
Ralu_t, Doloress, si eu sunt ingrozita tot citind asa ceva... Mi se pare infioratot de crud. Aici sunt frecvent discutii cum ca ar exista legatura intre autism si vaccin.
Baietelul actritei Jenny McCarthy a fost diagnosticat la varsta de 2 ani cu autism. Uitati aici cate ceva: http://www.lilsugar.com/1522309
Ea a scris si o carte despre experienta ei http://search.barnesandnoble.com/Louder-than-Words/Jenny-McCarthy/e/9780525950110
Si ca ea sunt multe mamici care se cam lupta cu morile de vant...
Cleo, poti congela piersicutze si spanac dar sa ai grija in ce. Nu toate recipientele se preteaza la asa ceva.
Uite cate ceva despre congelarea alimentelor www.wholesomebabyfood.com/FreezePage.htm" target="_blank">aici
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
http://community.webshots.com/user/alinavillanova
inais spune:
Cleo 'nteles sa traiti. Aici stam! Inca vreo saptamana ca apoi tati trebuie sa fie back to work 

Cu bibe...nu cumva nu are o pozitie ok bb? Ti-o spune o cunoscatoare intr-ale biberonului. A propos Doloress, ce povestesti tu cu Patrick care se framanta tot cand da de bibe, dupa ce a papat tzitzi, ni se intampla si noua...nu de fiecare data, dar se intampla.
Sunt multe cauze: bebe e obosit de la san si nu mai are chef si forta de bibe, bibe nu are gust si miros de tzitzi, lapticul are alt gust (nici pe departe asa bun ca laptele mamei). Noi suntem obisnuiti si avem rabdare cu ea...o ridicam cand devine isterica si nu vrea bibe...o mai punem iar si incercam sa-i dam si tot asa. Pana il ia...ca apoi nu-i mai da drumul.
La noi problema e ca daca i-l scot si o ridic ca sa scoata aerul...ca altfel risc sa verse...reincepe circul cand o intind iar sa i-l dau...si tot asa pana terminam! 
Gata fug la somn. Noi am dat drumul la centrala, da?
Iar pe la 9 bb era invelit cu 2 paturici in carucior!...insa toata ziua s-a marait de caldura!...Ca-n desert suntem!
Noapte buna!
mamica Iasminutzei...adica
lui mami si a lui tati
Povestea nasterii
Cat de maaaare sunt!!
Doloress spune:
Cleo multumesc pentru cuvintele frumoase! nici mie cateodata nu imi vine sa cred ce mult am crescut, si ce biine a decurs totul, a luat totusi 4 kilograme in 3 luni, de la 1.890 la 5.800 e ceva! Uite aici cum arata si uite acum ce baiat mare suntem!
Despre febra nu stiu ce sa zic, sosetute inmuiate in otet? In afara de medicamente. Cam asta imi vine in minte... Va urez multa racoare tuturor din tara, sa treaca repede canicula asta!
Vianne foarte bun linkul despre congelare, l-am salvat la favorite. Si in cartea mea imi zice sa fac mai multa cantitate de piure de fructe, de legume si apoi sa le congelez sub forma de cubulete, sa le scot mai apoi cand am nevoie, un cubulet e de ajuns pentru o masa.
Inais of si a ta e tzatzo-dependenta? Adica eu sunt tare bucuoroasa ca suge si ca am laptic, insa tare as vrea sa pape si biberonul ca inainte si sa nu mai stau stressata ca nu papa destul. Oare nu exista tetine sau suzete din material care imita tzatza?
mihaser spune:
Neata!
Din pacate si eu am intalnit pe forum o mamica ce are baietelul mare bolnav de autism si e ferm convinsa ca de la vaccin i se trage!
De aia lui Cristian abia i-am facut vaccinurile obligatorii...cele facultative deloc.
Eu am lucrat in domeniul asta o perioada si cam stiu cum sta treaba cu vaccinurile...trebuie vandute! De multe ori nu toti care le fac au nevoie de ele...Plus ca nu prea sunt controlati cum trebuie producatorii de vaccinuri...poti sa dai o caruta de bani si efectul sa fie 0...ca ii dai pe un vaccin aproape expirat sau care nu a fost depozitat cum trebuie 
Grea decizie!
Am vazut poze cu Patrick - Doloress si Radu Daniel - andora
Va pupam! Azi vin socrii pe la copilasi!
CamiM spune:
Cleo este super ideea sa congelezi de pe acum piureuri de fructe/legume cat sunt in sezon. Eu congelam la greu pentru Sofia cuburi in tavita si apoi le puneam in pungute( tot de pe site-ul acela m-am inspirat). O sugestie doar am: congeleaza separat diferitele tipuri de fructe si/sau legume si nu amestecuri ca nu poti sti dinainte care ii plac si care nu; le poti combina dupa aceea.
Edit: nici Sabina mea nu accepta bibe deloc. Mai bine sta nemancata.. si urla si isi roade manutele!!!

Cami - mami de
de mai: Sofia Alexandra - 2006 si Sabina Adriana - 2008
cleo78 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui CamiM Cleo este super ideea sa congelezi de pe acum piureuri de fructe/legume cat sunt in sezon. Eu congelam la greu pentru Sofia cuburi in tavita si apoi le puneam in pungute( tot de pe site-ul acela m-am inspirat). O sugestie doar am: congeleaza separat diferitele tipuri de fructe si/sau legume si nu amestecuri ca nu poti sti dinainte care ii plac si care nu; le poti combina dupa aceea. Edit: nici Sabina mea nu accepta bibe deloc. Mai bine sta nemancata.. si urla si isi roade manutele!!! ![]() ![]() ![]() Cami - mami de de mai: Sofia Alexandra - 2006 si Sabina Adriana - 2008 |
aha, da, e buna ideea. Atat ca se pastreaza pe maxim 3luni. Si noi diversificarea o incepem pe la 5-6, ca suntem doar la san. Deci daca congelez piersicutse azi, o sa le manacam la inceputuri.
Alte idei? ce sa mai congelez? cate un fruct intr-o singura doza?
a, si am vazut ca sunt pungi pt congelat. Cred ca e ok, le pun cuburi, si apoi tranzbordez in pungi.
Meniul va fi:
-piersica
-spanac
si mai ziceti, fetelor
o
potoroasa potoroasa potoroasa, nu am mai vazut asha potoroshenie!!
soarele din viatsa noastra mamica natanga de pe 9.05.2008
povestea nashterii