Mladite si mugurasi de mai-iunie 2008 (13)

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Alysh spune:

Buna fetelor.....sunt chiauna.n-am dormit aici la curte prea bine. cald tare, fara AC si in plus a avut un vecin botez si manele toata noaptea. Sunt zombi tare de tot.

LA multi ani Mariilor cu intarziere! Nu mai numesc, sa nu uit pe cineva la cat sunt de obosita.

Alex Sara, bine ai venit printre noi! Cu siguranta te vei integra repede, sunt numai fete dragute pe aici!

Mirciulica, la multi ani scumpelule si felicitari lui mami pt operatia la dintisori. HAi ca poate trecem vreo doua zile saptamana viitoare pe la bloc si ne vedem la un chinezesc. Sper!

VAd ca se vorbeste de diversificare. Noi deocamdata i-am mai dat cate o lingurita de suc de portocale diluat cu 2 ling de apa plata. Se cam stramba. Abia pe la 4 luni jumate mi-a spus pediatra ca introducem cereale de orez in laptic ( o lingurita in biberonul de lapte de seara) si de la 5 luni supa de legume si suc de fructe. Eu am din ce in ce mai putin lapte, daca o sa reusesc pana implineste 4 luni sunt multumita. Oricum trebuia la un moment dat cat de curand sa intrerup ca sa iau AC din cauza problemioarelor la ovar.

Iulia, mie dr mi-a interzis sa fac vreun exercitiu pana la 6 luni de la nastere. Atunci a zis ca vb sa-mi spuna exact ce exercitii am nevoie. Si eu am ramas cu burtica , cu sanii lasati........oare ne vom mai reveni la forma initiala?

Vladutul meu iar a facut cateva seri crize de plans necontrolat. Efectiv e un alt copil dupa 6 seara. Toata ziua rade, gangureste, e linistit si fericit, ma inteleg perfect cu el. Intre 7-9 seara e incredibil cat se poate schimba. Spuneti-mi fetelor, ca intr-o zi, cat de curand se termina si cu crizele astea ca pe mine ma epuizeaza si ma simt asa neputincioasa ca nu stiu ce sa-i fac.....
Din pacate Vlad nu accepta suseta nici acum....

Alina cu iubirea noastra, Vlad

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simonacip spune:

Vianne, Desiree, Cami, eu ma bucur c-a luat suzeta. Are nopti cind adormit aproape il pun in patut si pur si simplu se chinuie, isi suge pumnii, nu-si gaseste linistea. Asa, cu suzi e super..N-am mai incercat, vedem diseara...Intr-adevar dc ii cade e mai mare chinul, dar dc o scot eu cind adoarme bine nu mai e problema asta

Eu nu-l diversific inca, mai ales ca e grasut deci asimileaza bine. pe la 5 luni jumate...m-am gindit, intii cu legumele incet incet..

SIs, bine ca s-a terminat si operatia asta!

Despre gimnastica ce sa zic...eu fara ceza am vrut sa ma apuc, m-a tinut citeva zile si gata...M-as duce insa la electrostimulare dar nu stiu dc e bine cit alaptez...Vreau sa vad efecte mai repede..

EU mi-am mai revenit, adica sunt mai sus cu moralul...poate intr-adevar si oboseala.

Simona, mami de baieti

David (10 nov 2004)si
Matei (24 aprilie 2008)

"Cele ce sunt cu neputinta la oameni sunt cu putinta la Dumnezeu."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alex@Sara spune:

[quote]citat din mesajul lui gabitzam

Luminita, ma bucur ca ne-ai scris si ca esti vorbareatza O sa te obisnuiesti tu si cu forumul, numai timp sa ai.

gabitza,timp prea mult nu am pt ca mai intru nitelus si pe la burticile culinarese javascript:insertsmilie('');
fac cu ochiul,dar aici nu m-a lasat sa ma loghez cu nick-ul de acolo(si de pe toate forumurile unde sunt logata)-bimbilica;zice ca sunt in baza lor de date cu mailul si nick-ul si nu ma logheaza apoi zice ca sunt incorecte. eu nu stiu sa ma fi inscris aici,asa ca am pus alt nick,ceea ce inseamna ca as fi clona ,sper sa nu am pb.daca nu te superi am sa iti trimit un Pm sa ma lamuresti cu cateva chestii despre forum.mersic.

tero Stefan-Alexandru 02.09.2005
shoricica Sara-Maria
30.05.2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitzam spune:

Bimbi, chiar ma miram de unde stiu eu un Alex mic si terorist si care are o surioara nou noutza

Sigur, poti sa-mi dai PM sau putem vorbi pe messenger, nick-ul meu este 'gabitza67'.

Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla
www.dropshots.com/gabitzam3" target="_blank">Poze noi cu maimutzica mea, Andrei-Stefan (25.05.05) si puiul mic Raducu(06.06.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Reallaura spune:

Alysh eu cred ca totusi de la somnic plang pe la 5 -6 seara fac asa. de cateva ori mi-a adormit dupa astfel de crize asa ca poate trebuie sa incerci sa-l pui pe picioare sa-l adormi...hai ca sper sa se faca si racorica, sa vezi ce misto ne intalnim noi la toamna la papica...
6 luni pana la gimnastica...pai se vede treaba ca suntem condamnate la burti inca... Asta e.
Eu m-am regasit in descrierea lui Cleo cu burtica de 3-4 luni in picioare si piftie in pozitia orizontala. Chiar daca o sa slabim, cum punem putine kg burta va lua tot forma asta... de gravi. Iar dupa bb 2 nici nu vreau sa ma gandesc...

Laurita, mami de Mircea Ioan, 15 mai 2008
POZE MIRCEA
ALBUMELE MELE

BURTICA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inais spune:

Ziua buna pe caldura!

Da Laura, este foarte cald si aici. Seara si dimineata este racoare insa. Adica aseara am luat o bluza cu maneca lunga pe mine si pe bb am acoperit-o cu o paturica de bbc si peste i-am mai pus una de fleece la picioruse. Era curent la noi pe terasa si de-aia. Insa acum spre ex am bagat-o in casa. De pe la ora 13 la ora 17 este cald si la umbra...nici nu vreau sa ma gandesc ce-i in Bucuresti.
Si noi nu stam in Sinaia, suntem in Cumpatu. Stiu ca in Sinaia este si mai cald...masini, lume, etc.

Alysh am citit cu interes despre pediatra care v-a recomandat sa incepeti suculetz si piure etc. O sa intreb si eu cand vine (la ctrl de 3 luni). Imi pare rau de laptic. Eu ma chinui de numa' si numar zilele cand am reusit sa-i mai dau ceva... Pana la 6 luni mi-am propus sa rezist eroic pe baricade...iar de aseara citesc de zor la topicul despre alaptare...poate mai prind un sfat, ceva. Asta apropo de ce spunea ralu_t. SAu macar ma regasesc in problemele altora.

Maitreyi m-ai distrat cu rochiza aia...deci e febletzea a 3 mamici deja. Nu mi-ai spus despre marimi, daca se potrivesc?

Cleo o sa vezi ca nu mai ies la plimbare cu voi...daca o tot tii asa...pai eu nu o sa am hainutze asa frumoase, crosetate de mami. Vin la tine sa ma inveti cum se face...ca am uitat. Maaama si ce mai stiam cand eram prin generala. Si croseta si tricotat. Sa scad, sa cresc, unu pe fatza-unu pe dos, bob de orez, opturi...nebunie! Acum nu mai stiu nimic, nimic!

Sa va povestesc de noi...stam la aer pe aici si ne uitam foarte atente la tot ce misca...pana ne plicitisim. Evident tot mami e cea mai tare jucarie. Sau tati! Mancam ca acasa, ne maraim ca acasa, dormim mai putin ziua (ciudat rau...credeam ca o sa o doboare aerul de munte dar pe ea a energizat-o!!). Noi parca rezistam mai usor crizelor de plans de seara (spuneam ca si noi avem din alea uracioase) cand nu suntem intre 4 pereti de la bloc.
Cert este ca de acum imi pare rau cand o sa plec. Acasa iar o sa stam baricadate, o sa ne deplasam cand si cand in parc..pentru ca nu prea ne putem mula programul dupa caldura de la pranz de afara si tot asa. La curte e alta viata. Nu se compara!

Bebe creste si se schimba pe zi ce trece. Rade cu zgomot mai ales cand aparem eu sau tati in peisaj. Se joaca, ne urmareste cu privirea si la se intampla cu jucariile.

Nu ne laudam cu intors si alte chestii...dar ne tinem capsorul singurele foarte bine.

Ce sa va mai povestesc...suzi o accepta, dar ne scapa si atunci plangem si plangem...vaccinul nu ne-a dat nici o reactie adversa si nici stari de agitatie sau altceva.
In afara de Infanrix nu am facut altceva...am inteles ca Rotarixul este recomandat pana la 6 luni. Dupa aceea nu se mai face. Eu inteleg din asta ca te apara pana la varsta respectiva. De aceea cred ca nu-l facem. Eu una sunt increzatoare ca o sa fie totul ok si nu vreau sa bag in ea toate vaccinurile posibile.

Prevenarul am inteles ca se face sub diferite forme, la diferite varste...mai vedem si cu asta cum facem.

Ne gandim la botez...il asteptam cu emotie...mai ales ca nici mami, nici tati nu au echipament achizitionat. Biiiine...echipament avem, dar nu mai incapem in el. Asa ca trebuie unul nou! Iasmi are o rochitza si o fustitza+bluzitza pentru inainte...cumparate de nasa...dar mai cautam! O sa le fac poze mai incolo si o sa le pun sa le vedeti.

Am citit si recitit ce scria Maitreyi despre traditiile de botez+baitza...nu reusesc sa tin minte asa ca ma dau batuta. O sa facem baitza asa cum ne amintim si cum isi amintesc cei mai in varsta...si o sa fie ok. La urma urmei nu are ce sa nu fie, nu?
Vreau sa merg si eu sa vad biserica...recunosc ca nu am fost. Doar am auzit despre ea ca-i foarte frumoasa, ca are o curte foarte frumoasa si o icoana a Maicii Domnului facatoare de minuni. Din pacate nu s-a putut sa facem botezul unde am facut si nunta anul trecut...fiind manastire nu se accepta. Insa cu siguranta o sa fie bine si la Gradina Icoanei.

Cam atat...merg sa ma intind putin pana se trezeste bebe..revin mai pe seara!

mamica Iasminutzei...adica lui mami si a lui tati

Povestea nasterii

Cat de maaaare sunt!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Doloress spune:

Buna fetelor! Nu am mai intrat de ceva timp, kupilu meu e tare jucaus, si nu ma mai dau dusa de langa el, cand vad cum imi zambeste si ma cheama la joaca. Ar sta si 2 ore sa se uite la mine cum vorbesc si ii cant, si se schimonoseste dupa mine, vrea si el sa ma imite, mori de ras, nu alta.

La voi e caldura de vina, dar la noi? Ca vremea e super, in jur de 20 si ceva de grade, racoare si soare ca primavara, iar al meu nu mai vrea nici el sa pape ca inainte. Cand vede biberonul se apuca de plans si se stramba, zici ca ii dau otrava. La san suge binisor, cateodata tare bine, cateodata numai la un san, dupa care pe celalalt il scuipa. Insa formula dupa aceea e de groaza. Am zis la un moment dat ca am destul lapte si se satura, mai ales ca am marit doza de medicamente. Asa ca odata nu i-am mai dat formula. Ei dupa o ora a inceput scandal, pumnisorii in gura, etc. Deci clar ca nu se saturase. Am zis ca poate nu ii place biberonul, asa ca am bagat formmula prin tubulet si l-am lipit de san, nimic, cum simte gustul de formula o scuipa. La formula praf face si mai urat, deci am schimbat si formulele. Of, of, nu mai stiu ce sa ma fac cu el. Fiecare masa se termina cu lupte greco-romane, il tin strans si ii bag biberonul in gura si el se agita si ii curge laptele pe langa si intr-un sfarsit il accepta si suge asa sa zic vreo 20-30 sau cateodata 50 cand am noroc dupa care gata.
Deocamdata nu ma agit prea tare ca vad ca se comporta bine, ia in greutate (il simt eu la mana, luni ma mai duc sa il cantaresc), e vesel nevoie-mare si zambitor, face pipi, kk, normal, doarme si cate 8 ore legat (asta daca e in patul nostru numai).

In legatura cu diversificarea, mi-am luat un cartoi mare si gros si m-am apucat sa il studiez, are si retete si tot felul de info legate de nutritie. Acolo zice ca nu se incepe inainte de 4 luni pentru ca atunci organismul nu e pregatit si se pot dezvolta tare usor alergii, dar se recomanda inainte de 6 luni pentru ca de la 6 luni el nu isi mai ia toate vitaminele de care are nevoie (in special fierul) numai din lapte. Eu oricum ii dau supliment de fier si vitamina D, dupa cum mi-a recomandat medicul. Bineinteles alaptatul e recomandat cat mai mult timp posibil caci nu prea poti lua unele substante atat de necesare bebelusului decat din laptele matern, cum ar fi:enzime active care ajuta la digestie, hormoni care permit maturarea sistemului imunitar si regularizarea metabolismului, factori de crestere, factori anti-bacterieni, factori anti-virali, anti-parazitari. Toti astia nu se gasesc in nici o formula insa se gasesc in orice lapte matern. Dupa cum se vede, sunt cu cititul la inceput, la alaptat, mai am pana ajung la diversificare.

In legatura cu vaccinul, aici a fost o controversa legata de vaccin si autism, sunt substante (parca mercur) prezente in vaccin care cica ar cauza autism, acuma am inteles ca de cativa ani companiile farmaceutice au fost obligate sa scoata aceste substante din vaccinuri si cica ar fi mai securitare decat in trecut. Oricum, eu am zis ca nu pot risca sa se imbolnaveasca, la cat e de sensibil, fiind prematur. Ma uit acuma, ca la primul contact cu un omulet racit a racit si el imediat. Si la el a durat 2 saptamani, nu ca la mine cateva zile. Deci nu ma mai uit la controverse si ii dau dozele care se recomanda, nu in plus, dar cele gratuite prescrise de orice medic. In plus, pentru ca e prematur o sa facem niste injectii incepand cu luna octombrie pana in martie. Nu e vaccin, e un medicament care o sa il ajute sa lupte mai bine cu eventualii virusi in lunile astea de iarna.

Gata, am fugit, va pup pe toate, nu am timp sa va raspund, insa va citesc si sunt la curent cu tot, am vazut si pozici cu niste bebei simpatici foc!

Doloress si minunea mea Patrick (29.04.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vianne spune:

Citat:

Simona, suzeta e buna si nu e... ptr. noi; e super ca o linisteste si adoarme imediat, dar problema e ca de cate ori o pierde noaptea din gurita, tre sa ma ridic sa i-o dau inapoi. Nu stiu ce sa zic...
Pe Victoria a obisnuit-o sotul meu cu suzeta de la o saptamana...

_
Victoria Isabella

Exact dupa o noapte din asta sunt eu Toata noaptea am facut ture pt ca isi pierdea suzeta si o voia inapoi...

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
http://community.webshots.com/user/alinavillanova

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vianne spune:

Doloress, aici inca se mai crede ca exista legatura intre vacin si autism. cica nu doar cele care ar avea mercur, ci si vaccinele multiple ar fi cauza. E infricosator! Sunt atat de multi copii diagnosticati cu autism...
Uite un articol http://www.generationrescue.org/pdf/user_friendly.pdf

Alysh, aici doctorul recomanda ca sucul de portocale sa se dea cand bebelushul are cel putin 12 luni pt ca poate provoca alergii.

Ralu_t, si mie mi-a zis doctorul ca pot sa fac sport dupa 6 saptamani dar a zis ca pt abdomene e mai bine sa astept 3 luni (eu am avut cezariana).

Cleo, drum bun la Breaza si zi linistita sa aveti!

Simonacip, si eu ma bucur ca luat suzeta. In general adoarme f bine cu ea si mai tarziu o pierde dar nu se mai plange. Vreau sa cred ca noaptea trecuta a fost doar o exceptie...

Bimbilica, bine te-am regasit

CamiM, multumim de aprecieri!
La multi ani, sa traiesti cu numele si sa fii sanatoasa!

La multi ani sarbatoritilor zilei, Sara Elena de Andreap si David Adrian de Nicole!!!!!!!!!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
http://community.webshots.com/user/alinavillanova

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina_anto spune:

Buna fetelor!
Nu mai apuc sa mai citesc tot ce scrieti....
Alex&Sara Bine-ai venit! Fetitele noastre poarta acelasi nume!
Andreea, Ylari, Sper ca ati avut un botez frumos si ca acum petreceti bine! Asteptam detalii si poze!

Ieri si azi Sara a fost foarte agitata, a mancat putin si des si nu prea a dormit...Toate aste din cauza caldurii... Azi a varsat in jet tot lapticul pe care tocmai il papase..asa m-am speriat..

Spun si eu cu intarziere LA MULTI ANI! tuturor care si-au serbat ieri ziua de nume si multumim si noi de urari.

Gabitza, cum pun pozele in text (ascunse sub un cuvant?)

Sara la Breaza

Scortisoara

Alina SARA-MARIA - Scortisoara cu gene lungi!

Botez Sara-Maria

Mergi la inceput