Clopotei de Ianuarie-Februarie 2008 (87)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns LaLa_20 spune:

LauraD tu unde esti?te-ai afundat in munca?cum se mai impaca Eleni cu lingurita?

Cea mai optimista mamica!
Laura de Bianca Mihaela(15.12.2007)
Povestea nasterii
Printesa mea
Bibi se face mare!

In viata toti oamenii sunt trecatori,dar nu toti trecatorii sunt oameni!!!

ORICE AJUTOR E BINE VENIT PT IOANA!!!

un scurt idtoric despre caz il gasiti sub fotografie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monicaa spune:

Buna fetelor

Acum am picat si noi de la controlul periodic. Clara doarme ca a rapus-o vremea asta "superba"..ce sa mai..Bacovia scrie pe noi.

Are bubulina 68cm, 7.570 g si in mare e sanatoasa tun. Dar asa cum am presupus trebuie sa mergem la gimnastica medicala de 2 ori pe saptamana. Asa ma necajeste chestia asta..ufff. Am observat si eu mici neajunsuri asa ca nu m-a mirat, dar mi-e mila de ea si de nervii mei ca o sa urle intr-o veselie ca nu-i place sa tragi de ea.
Iar sa reusesc sa programez ora de gimnastica cand are ea chef e aproape imposibil.

Pe langa asta am profitat de intalnirea de astazi si am pregatit lista cu o tona de intrebari si am reusit sa lamuresc ceva aspecte.
Hai sa va povestesc...

- la capitolul mancare: ou, iaurt, branzica, peste numai dupa ceva face un an. Rosie abia dupa 9-10 luni ca este acida.
De maine vom ramane la doua mese de lapte pe zi (dimineata si seara). In rest vom papa in ordine : fructe + cereale, legume+carnita, fructe simple si seara cereale cu lapte.A spus sa nu imi fac probleme ca cerealele ingrasa. Ce se gaseste aici(sau mai bine spus ce cumpar eu) nu au zahar, nici biscuiti sau alte chestii ascunde in ele. Sunt ca fulgii de ovaz pentru oamenii mari de ex :)..deci cereala pura.

- la capitolul "finger food": fara biscuiti si alte chestii cu zahar. Mai bine grisine sau painici mici de cereale.

- la capitolul mobilitate: fara premergator si bouncer. Din momentul in care poate sta in fund pot sa ii iau o masinutza (exista modele f faine cu sezutul bine sprijitin pentru copii mici)

- la capitolul "statul in picioare": daca bebe nu da sa se ridice singur si reuseste (ceea ce inseamna ca se simte in stare si e pregatit fizic) mi-a interzis sa o tin asa sau sa o las singura sa stea. Mi-a explicat ca este de fapt un reflex (cand sta in fund si se impinge in calcaie) si nu inseamna ca bebe vrea in picioare ca nu-i place in fund. :)

- la capitolul "spalat pe dinti": pana intr-un an numai cu periutza si apa. Dupa un an cu pasta de dinti si flor si atunci nu mai luam pastilutze. (Noi luam acum in fiecare zi Vitamina D + flor).

- la capitolul "borcanele": eh..aici am discutat tare mult. Nu mi-a interzis sa ii fac in casa dar nici nu poate sa imi recomande. Mi-a explicat si asta stiam si eu, ca cel putin aici in Germania, controalele la borcanele sunt atat de stricte incat le poti folosi fara probleme. Trebuie doar sa le eviti pe cele cu adaos de zahar. Ce cumperi de la Bio, chiar daca e Bio nu stii ce contine ca nu le verifica nimeni. Iar din nefericire, daca e sa fie probleme, atunci apar in timp in special la ficat si rinichi. Tema e tare controversata stiu, exista mii de pro si contra. Eu am sa ii fac in continuare in casa si am sa ii dau combinat borcanele in special la fructe si am sa merg pe ideea de "fructe/legume de sezon". Caci restul sigur vine din sere si sigur nu sunt 100% Bio.

Cam asta ar fi..stiu ca difera mult de Rom dar poate ajuta pe cineva informatiile astea...de..versiunea pediatru Germania.

Pupici

PS Ema, LauraD..mersi de informatii!!

Moni, mami de Clara Sophia (25.01.2008)
http://community.webshots.com/user/mangyalosi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristacoman spune:

Lala, nu te supara, dar si eu sunt de parere ca e mai bine sa nu iei copilul in pat cu tine, ca doar nu-i trece durerea doar pt. ca e in alt pat. Si apoi, daca o inveti asa o sa fie cam greu sa o mai dezveti. Uite, Madalina a fost la mare si Sofia a dormit cu ea in pat si cu ea in pat a ramas de atunci...so, ai grija, si asta nu e singurul caz pe care il cunosc. De exemplu, sotul meu a dormit in pat cu parintii pana pe la 2-3 ani si nu a fost chip sa-l scoata de acolo, ca atunci cand se apropia ora de culcare disparea si se baga singur in patul lor, si cand sa se culce si ei, hop daca mai ai loc. Si le era "mila" de el "saracutzul" sa-l mute la el in camera, ca avea si asa ceva si a ramas nefolosita pana la 3 ani.
Asta s-a intamplat pt.. ca soacra mea era mai tot timpul singura, ca socrul meu lucra in afara cate 6 luni un an, si l-a luat cu ea in pat, ca tot era singura....

Cristina, mami de Antonia Izabela (29.01.2008)- avem 6 lunitze.

Vedetele mele
Luna a 5a-Ghidusha
La Mare
Luna a 4a
Luna a 3a

Mergi la inceput

Nu mi-e frica ca s-ar invata la mine in pat de mica a dormit unde am pus-o,bine nu se stie niciodata...dar intrbarea e de la ce varsta e recomandat sa culci copilul singur in camera,in ideea ca apoi sa nu-ti fie prea greu sa-l obisnuiesti

Povestea nasterii
Printesa mea
Bibi se face mare!

Mergi la inceput

cristina nu ma supar ca doar asta e si ideea sa primesc sfaturi si pareri

Povestea nasterii
Printesa mea
Bibi se face mare!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lala_D spune:

Citat:
citat din mesajul lui LaLa_20

miri cu muah-ul de rigoare...eu crec ca ar cam fi timpul s-o mut la ea in camera am babyphone...da nu ma lasa inima

Povestea nasterii
Printesa mea
Bibi se face mare!

Bogdan a stat in camera lui singur de la inceput. a fost foarte bine.
La Andrei din pacate nu am mai dispus de o camera libera. Daca as avea una l-as muta in secunda asta.

O zi excelenta !
Lala.

Fratele mai mare!
Baby Andrei ! (27.12.2007)

Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ginnette spune:

Lala20, si eu sunt de aceeasi parere cu fetele - la patutz (al ei) cu ea!
Nici a mea n-a fost "fan" la inceput - mai ales, la somnul de peste zi - dar s-a obisnuit si acum, dak o pun in patul nostru, se foieste si n-adoarme; cum o duc la ea, cum cade "la datorie".

Monica , schema se poatriveste in mare; inse, eu raman la ideea ca in casa e mai bun - e adevarat, ca n-am incercat borcanele si dak va fi nevoie - plecat pe undeva - voi apela; dar deocamdata, ii face mama in casa (stiu, asta este marele meu noroc)

Apoi, la premergatorul, nici eu voi apela - mai ales, ca toti dr la care amm fost au zis PAS; e drept, fiecare face cum crede ca-i mai bine.

Roxana si Adela - 09.12.2007 !
Ingerasul nostru
Albume
Fetze de buburuza
SUNT VEDETA
CELEBRA LA 6 LUNI
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=68f68198b8176f86223735&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=email" target="_blank">Ipostaze de buburuza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lala_D spune:

Monica felicitari pentru bilantul bun al piticei.
Adevarat : difera foarte mult sfaturile primite , mai ales nu branza, nu iaurt inainte de un an . Idem galbenusul de ou.
Cu borcanelele sunt de acord cu pediatrul, eu le folosesc
Cu sfaturile privind mobilitatea ...nu sunt de acord dar nemtii merg pe principiul better safe then sorry .

O zi excelenta !
Lala.

Fratele mai mare!
Baby Andrei ! (27.12.2007)

Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ginnette spune:

Citat:
citat din mesajul lui LaLa_20

Nu mi-e frica ca s-ar invata la mine in pat de mica a dormit unde am pus-o,bine nu se stie niciodata...dar intrbarea e de la ce varsta e recomandat sa culci copilul singur in camera,in ideea ca apoi sa nu-ti fie prea greu sa-l obisnuiesti

Povestea nasterii
Printesa mea
Bibi se face mare!

Adela a dormit in camera ei - la mine, s-a putut - de cand am adus-o acasa; doar ca pana la 4 luni jumatate, am dormit eu, la ea in camera, pe o canapea.

Roxana si Adela - 09.12.2007 !
Ingerasul nostru
Albume
Fetze de buburuza
SUNT VEDETA
CELEBRA LA 6 LUNI
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=68f68198b8176f86223735&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=email" target="_blank">Ipostaze de buburuza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miri_mik spune:

lala20, cu cat mai repede, cu atat mai bine. pt ca cu cat trece timpul, dezvatul e mai dificil si tu oricum esti foarte "mami", deci daca acum n-o sa rezisti la "reclamatii"... mai incolo nici atat.muuah!

miri_mik mami de bruno (28.02.2006) si de bebe sacha (08.01.2008)
Povestea pseudo-nasterii
Povestea nasterii

http://m3.lilypie.com/qNubp1.png
http://b1.lilypie.com/0ymBp1.png

Mergi la inceput