Mamici norocoase de sept-oct 2008 (113)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Nerantula spune:

Citat:
citat din mesajul lui ratonelu

va pup si io,

felicitari pt bebei sanatosi si multumesc ...ca v-ati facut griji pt mine
stiu ca ati mai vorbit despre asta...dar io-s tolomaca si ...desi am retinut....poate imi mai spuneti o data...
asta de la HR de la mine de la serv...incearca sa ma prosteasca...
eu mai merg la serv pana pe 30.08(cel putin asa cred...)...si apoi imi bag concediu de odihna 2saptamani...si apoi intru in prenatal (sau deja postanatal....ca o sa nasc,presupun:) )
oricum,e vorba de alea 128de zile....4luni...
deci...15.09.2008-15.01.2009
care e problema:asta de la HR cica domle...ca nu am dreptu la toate zilele de co de odihna pe anul asta(adika 21 la numar)...ci doar pt zile pentru cele 8luni cat am venit la serv.
io intelesesem de la voi altceva...
deci ma puteti ajuta?
si eventual si cu citatu ala din lege...sa-i dau cu el in cap.

carla,32+ putoiu sasha
prune si pepene...pepene si piersici....

Ratonelu, au dreptate cei de la HR, nu ai dreptul la tot concediul de odihna, ci numai numarul de zile aferent celor 8.5 (0.5 vin din cele 2 saptamani de concediu pe care zici ca ti le iei, care sunt in cadrul contractului tau individual de munca); in momentul in care intri in pre/postnatal si CIC se suspenda contractul tau de munca, deci nu mai poti lua CO in baza lui.
E la latitudinea firmei daca iti acorda, totusi, toate cele 21 de zile, dar legea nu ii obliga.

32+ AMR 51 zile!!

Haiduc iubit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tzitziri spune:

Baby_boy, pai daca caruciorul are landou il scoti in el iarna....doar sa nu fie nameti.Ceea ce nu cred
Ratonelu, si eu am facut ieri cerere pentru toate cele 21 de zile de concediu ramase pentru anul asta.Pana in 4 sept sunt acoperita.Deci trebuie sa ti le dea pe toate.Eu sunt la firma asta de 2 ani si ceva, dar nu stiu daca conteaza.

31+
bebe David

Lucrusoare bebe David

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns musettepink spune:

Citat:
citat din mesajul lui andy.p

Felicic
Fetelor mi-au aparut deasupra buricului niste bubitze rosii,ma mananca ,dar nu ma scarpin si nule bag in seama.Oare de la ce s-au facut?A mai patit careva asa ceva?

34+bbelina
AMR 6 saptamani
laura si andy (07.04.2002)

Eu am patit asa atunci cand ma manca burta de imi venea sa smulg pielea si buricul din locul lor.....dar eu ma dadeam cu ulei de bebelusi si cred ca pielea transpira si de aceea le faceam apoi ti-am zis am dat cu crema aceea de vergeturi si nu mai am urma de bubite si nici nu ma mai manaca burta decat f rar.Tu acum incerca sa dai cu apa termala ca sa calmezi zona.te ungi cu ceva pe burta?

Baby boy eu nu ma dau cu garmastan,iar pompita mi-am luat deja pt ca eu tin mortis sa alaptez si daca voi vedea ca nu vine laptele voi stimula cu pompita si vreau sa o am de la inceput in casa ca sa ma pun pe treaba!

asa creste minunea noastra,un baietel

Doamne ajuta in continuare!Mai avem 5s!

35+LUCA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babytza spune:

Citat:
citat din mesajul lui baby_boy

Ce vroiam sa va mai intreb. Voi luati pompita de san de acum..sau Garmastan pt. sani? Am vazut ca nu la toate mamicile le trebuie..si ma gandesc sa nu iau de degeaba..as trimite pe sot sa -mi ia atunci daca o sa am nevoie..voi ce ziceti? Si altceva..am vazut ca majoritatea ati luat carucior..pe mine lumea ma intreaba ca ce fac eu cu caruciorul in noiembrie , decembrie..unde-l scot pe bebe pe frigul ala in carucior..daca o mai fii si zapada..asa ca nu stiu ce sa fac..sa-l iau acum..sau la primavara. Off..azi am multe dileme..cred ca ies un pic la cumpatraturi pt. bebe..mai am de luat .
va pup.

31

poze http://community.webshots.com/user/baby_boy80

http://tickers.baby-gaga.com/p/dev284pb_.png

Chiar ieri vorbeam cu fetele si le-am spus ca eu m-am hotarat sa nu iau pompa de san pana nu nasc , sa vad daca am lapte. I-am aratat-o sotului care este cea pe care o vreau si daca totul este ok o sa o iael atunci.... E pacat sa dau atatia bani pe ea si sa nu am lapte....

Valentina 31 + David

Asa creste gandacelul nostru

poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babytza spune:

Citat:
citat din mesajul lui andy_galro

tzitziri, musette, felicic
babytza multumesc...unde vad si eu poze de la cununia ta???

32+Andrei
AMR 8 saptamani si ne intalnim cu BB !!!
Poze noi doi+"o casuta fff mare"

Sunt puse cateva pe webshots.

Valentina 31 + David

Asa creste gandacelul nostru

poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aly_c20 spune:

andy, bine ai revenit!

eva , eu sunt bine, cel putin asa cred:)).
daca va vine a crede, eu am o frica, daca ma apuca nasterea si eu nu realizez:)) (in urma citirii postarii mamicii cu 3 nasteri,ffff usoare:)))?
o tot stresez pe dr cu intrebarea asta,ea se uita razand la mine si-mi zice sa stau linistita ca durerile alea nu am cum sa nu le simt:D
ieri am ras putin de sotul meu..pe la 13 il sun si-i zic "eu nasc
!!!" si el "de ce?"=))=))=)), saracul tot se panicase, cica a oprit masina(era in trafic)si nu stia in ce parte sa apuce:))

andy.p si eu am bubitze de alea...dar cica is de la sarcina, or sa treaca dupa ce nastem, daca nu va trebui sa mergem la dermato.la mine mai si dispar, dar apar din nou!

aaaa...si raportez si eu o timida linea nigra, dar sotul meu o observat-o =)).cica imi zice "vaiiii...ti-a aparut o dungulitza maronie de la buric in jos, oare de ce?"...asa e de scump el:))

si referitor la streptococ b, ma bag si eu acum in seama...nici la mine nu a fost ceva dureros, adica mi a bagat o valva, a luat ce avea de luat, apoi a pus pe 2 lame si a mai muiat si un betisor ca cel pentru ureche...si gata :d

34+ Sebi

http://md.lilypie.com/O77np3.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tzitziri spune:

Nerantula, eu stiu ca se suspenda contractul doar in CIC...asa ca cine naste in octombrie daca are o luna inaine prenatal si 3 dupa postanatal are dreptul la toate zilele de CO.

Ratonelu, tu nasti in septembrie?Intri cu cele 126 in anul asta sau mai raman si zile in afara lor in decembrie?

31+
bebe David

Lucrusoare bebe David

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns musettepink spune:

babytza daca imi permiti o parere,tocmai daca vezi ca nu ai lapte ti-ar trebui pompita,laptele se face in corp pe principiul cu cat cererea e mai mare cu atat laptele se face,ori daca tu vezi ca nu ai lapte,nu te stimulezi cu pompita apoi chiar nu o sa se mai faca lapte in corp,eu tocmai de aia vreau pompita ca sa ma mulg si dupa ce bebe a mancat la san,oricum se recomnda sa golesti sanul dupa fiecare alaptat si astfel ma asigur ca se produce lapte.Asta e parerea mea si mi-au zis-o multe mamici care au alaptat mult timp.

Baby boy
pai daca nu scoti copilul in carut in ce il scoti????

asa creste minunea noastra,un baietel

Doamne ajuta in continuare!Mai avem 5s!

35+LUCA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ratonelu spune:

stati ca sunt in ceata.
tziri,nerantula,chiar de-as intra la 1.09 in cele 126 de zile de pre sau postnatal...ar fi 4luni...deci sept -dec inclusiv,deci tot anul as fii angajatul lor....spun asta pt ca tot asta de la HR mi-a spus ca abai dupa aceste 4luni de concediu pre sau potstnatal...abia dupa aceste 4luni ti se suspenda contractul de munca si intri in concediul de crestere al copilului de 2ani.
conc asta de 126 zile este de sarcina si lauzie si este platit de firma unde lucrezi cu 85%.
deci......nu mi se suspenda ctr de munca...deci tre sa mi le dea ,nu?
si io am in firma asta 7ani.....

carla,33+ putoiu sasha
prune si pepene...pepene si piersici....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andy_galro spune:

babytza ai fost foarte frumoasa ...imi place mult si rochia si frizura...casa de piatra inca o data!!!!
Acum am citi din urma si vreau sa-i urez la clau_geo multa sanatate...am citit ca ai avut ceva probleme si ca a trebuit sa stai un pic in spital....acum cum esti???
ahhh...si inca ceva....daca am inteles eu bine Anca este inca in spital si pe cand vine acasa vine cu tot cu Carla???? pe cand evenimentul???

era sa uit ca noi azi intram in sapt.33

33+Andrei
AMR 7 saptamani si ne intalnim cu BB !!!
Poze noi doi+"o casuta fff mare"

Mergi la inceput