Mamici norocoase de sept-oct 2008 (113)
Raspunsuri - Pagina 7
![](images/user_woman.png)
Nerantula spune:
Ratonelu, CO se acorda proportional cu zilele efectiv lucrate, asta e sigur. Si nu are legatura cu vechimea (in ani) in firma ...
Angajatul lor ramai oricum, nu se anuleaza contractul tau, ei trebuie sa-ti tina postul (cu exceptia reorganizarii sau falimentului) pana te intorci si sa nu te dea afara 6 luni.
Daca nu esti sigura, pune intrebarea la sectiunea legislativa, o sa obtii acolo un raspuns avizat. 32+
AMR 51 zile!!
Haiduc iubit
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
ratonelu spune:
tziri,acum am citit mai bine ce-ai scris...
deci si tu stiai ca mine...ca dupa cele 4luni(126zile)ti se suspedna ctr de munca..si-asa mi-a zis si asta de la HR.....acum acteva zile...cadn nu ii zisesem de co de odihna.
si io as vrea asa..sa intru la 1.09 in co de odihna 2saptamani(atat mai am) si apoi de pe 15sept...calculate 4luni ..concediu de sarcina si lauzie...platit 85%
deci abia la 15.01.2009 mi s-ar suspenda ctr de munca si as lua bani de la stat....magnifica si mirifica suma de 600ron+200ron alocatia copilului.
dar mi-ar trebui si legea ...sa-i dau cu ea in cap...lu'asta de la HR
stiu ca voi ati mai vorb despre asta...si aveati si citate din lege...dar io-s uituca
carla,33+ putoiu sasha
prune si pepene...pepene si piersici....
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/tzitziri/tzitziri.jpg)
tzitziri spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Nerantula Ratonelu, CO se acorda proportional cu zilele efectiv lucrate, asta e sigur. Si nu are legatura cu vechimea (in ani) in firma ... ![]() ![]() ![]() Haiduc iubit |
Eu chiar ieri am avut semnata cerere cu 21 de zile de CO din cele 22 de pe anul asta...ca pe a 22a o luasesem marti cand a fost ff cald.Si am stat acasa. Sa ii fi pacalit eu pe aia de la HR?
![](icon_smile_big.gif)
![](gravida.gif)
![](baietel.gif)
bebe David
Lucrusoare bebe David
babytza spune:
citat din mesajul lui musettepink babytza daca imi permiti o parere,tocmai daca vezi ca nu ai lapte ti-ar trebui pompita,laptele se face in corp pe principiul cu cat cererea e mai mare cu atat laptele se face,ori daca tu vezi ca nu ai lapte,nu te stimulezi cu pompita apoi chiar nu o sa se mai faca lapte in corp,eu tocmai de aia vreau pompita ca sa ma mulg si dupa ce bebe a mancat la san,oricum se recomnda sa golesti sanul dupa fiecare alaptat si astfel ma asigur ca se produce lapte.Asta e parerea mea si mi-au zis-o multe mamici care au alaptat mult timp. Baby boy pai daca nu scoti copilul in carut in ce il scoti???? asa creste minunea noastra,un baietel Doamne ajuta in continuare!Mai avem 5s ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Musette stiu ce vrei sa zici , am mai alaptat un copil. Problema la mine e alta, eu am o operatie la sani si exista posibilitatea ca de data asta sa nu am laptic...De aceea nu ma grabesc cu pompa.
![](pupic.gif)
![](copilas.gif)
![](gravida.gif)
![](baietel.gif)
Asa creste gandacelul nostru
poze
Nerantula spune:
Ratonelu, Concediul prenatal si postnatal este platit din asigurarile sociale de stat, conform Legii nr. 19/2000, publicata in Monitorul Oficial nr. 140 din 1 aprilie 2000, privind sistemul public de pensii si alte drepturi de asigurari sociale ... firma ti-i plateste, efectiv, tie, dar si-i recupereaza de la stat.
Tzitziri, nu neaparat i-ai pacalit, cum spuneam mai sus, firma iti poate acorda toate zilele, insa nu exista o lege care sa o oblige, e la latitudinea ei ... in fine, poate aici ar putea conta vechimea angajatului, dar la modul subiectiv.
Legea nr. 53/2003 Codul muncii
Art. 50
Contractul individual de munca se suspenda de drept in urmatoarele situatii:
a) concediu de maternitate;
b) concediu pentru incapacitate temporara de munca;
c) carantina;
d) efectuarea serviciului militar obligatoriu;
e) exercitarea unei functii in cadrul unei autoritati executive, legislative ori judecatoresti, pe toata durata mandatului;
f) indeplinirea unei functii de conducere salarizate in sindicat;
g) forta majora;
h) in cazul in care salariatul este arestat preventiv, in conditiile Codului de procedura penala;
i) in alte cazuri expres prevazute de lege.
Art. 51.
Contractul individual de munca poate fi suspendat din initiativa salariatului, in urmatoarele situatii:
a) concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani sau, in cazul copilului cu handicap, pana la implinirea varstei de 3 ani;
b) concediu pentru ingrijirea copilului bolnav in varsta de pana la 7 ani sau, in cazul copilului cu handicap, pentru afectiuni intercurente, pana la implinirea varstei de 18 ani;
c) concediu paternal;
d) concediu pentru formare profesionala;
e) exercitarea unor functii elective in cadrul organismelor profesionale constituite la nivel central sau local, pe toata durata mandatului;
f) participarea la greva;
g) absente nemotivate. 32+
AMR 51 zile!!
Haiduc iubit
babytza spune:
Am mai pus cateva poze de la cununie.. Valentina
31 +
David
Asa creste gandacelul nostru
poze
baby_boy spune:
musettepink ai dreptate..nu cu pompita se stimuleaza laptele, ci bebe daca bea..pe masura ce alaptezi si scoti lapticul se stiumuleaza si productia..dac anu ai laptic..degeaba iei pompita..dar faza asta cu scosul laptelui..sunt mamici care nu au folosit..adica..ori au pus bebe la un san ..si apoi la celalalt la acelasi alaptat..ori..alaptezi la un san..si la urmatorul alptat la celalalt..de ex. prietena mea.. n-a avut nevoie de pompa..are laptic..si-i da lui bebe dar nu fol. pompita dupa..sa scoata ce i-a ramas..de asta sunt in dilema daca sa iau acum sa nu...
Iar referitor la carut...pe mie imi zic ai mei..ca unde scot eu bebelul mic iarna afara? eventual ies 10 min cu el in brate in curte sau deschis geamul sa intre aer curat..asa ca nsh ce sa fac. :(
Referitor la zilele de concediul..eu v-am zis..mi le-au dat pe toate aferente anului asta .31
poze http://community.webshots.com/user/baby_boy80
http://tickers.baby-gaga.com/p/dev284pb_.png
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/tzitziri/tzitziri.jpg)
tzitziri spune:
citat din mesajul lui Nerantula Ratonelu, Concediul prenatal si postnatal este platit din asigurarile sociale de stat, conform Legii nr. 19/2000, publicata in Monitorul Oficial nr. 140 din 1 aprilie 2000, privind sistemul public de pensii si alte drepturi de asigurari sociale ... firma ti-i plateste, efectiv, tie, dar si-i recupereaza de la stat. Tzitziri, nu neaparat i-ai pacalit, cum spuneam mai sus, firma iti poate acorda toate zilele, insa nu exista o lege care sa o oblige, e la latitudinea ei ... in fine, poate aici ar putea conta vechimea angajatului, dar la modul subiectiv. ![]() ![]() ![]() Haiduc iubit |
Mda...am mai gasit si asta http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=121881 ..si intr-adevar ca ar fi la cum vrea firma.Dar...daca au semnat cererea aia sper sa ramana asa....sa nu ma trezesc dupa aia ca fac alte calcule
![](icon_smile_sad.gif)
![](gravida.gif)
![](baietel.gif)
bebe David
Lucrusoare bebe David
ratonelu spune:
nerantula,multu....
io zisei ca-s tolomaca..si nu ma crezurati
oricum..o sa-mi fac si io cerere....ca si tziri....si sa indrazneasca sefa-mea sa spuna ceva.....
multu
deci,pan la urma....anca naste?
carla,33+ putoiu sasha
prune si pepene...pepene si piersici....
Nerantula spune:
Ratonelu, am editat mai sus si am pus si legea: Codul muncii ... imi pare rau ca nu e cum vrei tu (si cum as vrea si eu!) 32+
AMR 51 zile!!
Haiduc iubit