Mamici norocoase de sept-oct 2008 (113)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Nausica spune:

Eva, m-ai inteles gresit.
Codruta spunea de clopotul de sticla, si eu am explicat de ce NU il asimilez cu eliminarea chimicalelor, ci cu grija exagerata in alte domenii (ne-scos copilul la aer, infofolit etc).

Da, de chimicale imi voi feri copilul PE CIT E OMENESTE POSIBIL, fara sa cad in manie.

Si iti multumeam tocmai pentru ca, de exemplu, de problema asta cu biberoanele nu stiam (na, mi-a scapat).

Nu trebuie sa te simti obligata sa dai surse pentru ce spui. A, daca ai si niste surse, ok, dar puteam si eu sa caut pe net niste articole. Eu cind cer informatii cer de fapt pareri, imi asum faptul ca ele pot fi subiective si cred ca toate reusim pina la urma sa filtram si sa facem cum credem noi ca e mai bine.

Nausica29+ si bebe Nedelcu
poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Codruta27 spune:

Offf, mai fetelor, nu vreau sa generez nicio polemica,pentru ca, pana la urma, in fata raionului de biberoane, e alegerea noastra pe ce punem mana, sticla sau PC!

Toti copiii iubesc Mc-ul, chipsurile si Cola. Spun asta din experienta pedagogica pe care o am ( 4 ani de predat in scoala romaneasca si multe excursii organizate cu elevii romani). Este iarasi o chestiune de optiune. Acceptam sa ne vedem copilul asa cum este el, in lumea in care traim, si incercam sa limitam consumul de junk food, sau riscam sa fim mintiti! Doamne Fereste, nu ma intelegeti gresit, nu optez pentru aripioare picante la prima masa de diversificare, dar nici nu vreau ca musafirii sa poarte masca atunci cand o sa vina in vizita, sau sa plec cu oala in care fac ciorba copilului in vizita sau la o masa organizata intr-o alta casa!!

32+ Vlad
Bebe mic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns felicic76 spune:

clopot de sticla.....hmmmmm...imi amintesc de copilarie cand ma urcam in ciresi si mancam de la sursa, apoi mergeam in vie si stergeam boabele albe de solutie insecticid de tricou si savuram un muscat de hamburg sau a-fuz-ali, asta era in perioada Cernobalului, biata mama ne urmarea mai ceva ca un politai Si apoi, am ajunj la o varsta, cu probleme de infertilitate si o explicatie m-a lovit in moalele capului: Cernobal! Atunci am spus ca voi face orice sa-mi protejez copilul mai tarziu......asa ca jumate-jumate Biberoane Avent si biberoane de sticla, MC cat mai putin si trimis copilul la tara si la munte (impreuna cu Fox, bineinteles)
ideea este ca vreau sa mentin un echilibru, totusi, nu vreau sa aud de copil infofolit, cu paishpe bluze pe el, curent, ferit de AC etc.
Una din cele mai tari faze: eram in vizita la o prietena cu copil de 2,5 ani, am mers la bucatarie sa fumam si nu i-a permis copilului sa stea cu noi nu din cauza fumului de tigara, ci din cauza ca gatea o ciorba, mergea hota si sa nu-l "traga" Sunt hotarata sa iau ce-mi convine din experienta celor din jur, mai ales ca mamica respectiva imi dadea ceva sfaturi cu privire la bebei, timp in care a luat o ceapa, a decojit-o, a taiat-o si a aruncat-o in oala, fara sa o spele

eva: pana la urma tu iei numa bibe de sticla? ca-s grele rau ptr bebe mic......
Vlad
29+

bibinika
D'ale gravideniei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Codruta27 spune:

Hehehe, tot din ciclul clopotul de sticla eu stiu o mamica exagerata rau! Atunci can ii dadea copilului sa manance (alapta) folosea ea insasi o masca! Asa ca fetelor, e mare gradina Domnului!

32+ Vlad
Bebe mic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns clau_geo spune:

Citat:
citat din mesajul lui felicic76

clopot de sticla.....hmmmmm...imi amintesc de copilarie cand ma urcam in ciresi si mancam de la sursa, apoi mergeam in vie si stergeam boabele albe de solutie insecticid de tricou si savuram un muscat de hamburg sau a-fuz-ali, asta era in perioada Cernobalului, biata mama ne urmarea mai ceva ca un politai Si apoi, am ajunj la o varsta, cu probleme de infertilitate si o explicatie m-a lovit in moalele capului: Cernobal! Atunci am spus ca voi face orice sa-mi protejez copilul mai tarziu......asa ca jumate-jumate Biberoane Avent si biberoane de sticla, MC cat mai putin si trimis copilul la tara si la munte (impreuna cu Fox, bineinteles)
ideea este ca vreau sa mentin un echilibru, totusi, nu vreau sa aud de copil infofolit, cu paishpe bluze pe el, curent, ferit de AC etc.
Una din cele mai tari faze: eram in vizita la o prietena cu copil de 2,5 ani, am mers la bucatarie sa fumam si nu i-a permis copilului sa stea cu noi nu din cauza fumului de tigara, ci din cauza ca gatea o ciorba, mergea hota si sa nu-l "traga" Sunt hotarata sa iau ce-mi convine din experienta celor din jur, mai ales ca mamica respectiva imi dadea ceva sfaturi cu privire la bebei, timp in care a luat o ceapa, a decojit-o, a taiat-o si a aruncat-o in oala, fara sa o spele

Vlad
29+

bibinika
D'ale gravideniei

Feli, m-ai facut sa imi amintesc de zilele cand mergeam la tara si culegeam direct de pe arac rosii si ardei si mancam fara sa le spal insa nu stiu daca mi-am capatatat asa imunitatea insa nici nu cred ca mi-a stricat cu nimic.
Probabil ca bebelina mea va face multe prostii de acest gen iar eu nu voi putea sa o opresc.

34+ Mami fericita de Irina

Doamne ajuta-ne sa ajungem la 40 saptamani cu bine si sanatoase!

www.flickr.com/photos/26166390@N04/" target="_blank">Noi si bebita

Atat a mai ramas pana vine minunea
AMR 6 SAPTAMANI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nausica spune:

apropo de exemplul lui felicic. o prietena din Anglia mi-a spus la un moment dat ca ea a observat ca romanii sint terorizati de 3 lucruri: 1. umblat in picioarele goale 2. stat cu fundul pe ciment 3. curent

si am vazut si eu, dupa aceea, la Londra, cum in pauza de masa ii vezi ca se descalta si se intind pe iarba, in cel mai apropiat parc, si daca nu e cald se aseaza pe bordura ca sa-si manince sandwich-ul.
iar ce este si cum actioneaza CURENTUL (bu-hu-huuu), n-o sa-i faci in veci sa inteleaga. ce? vintul? aaaaa - aerul? astea sa faca asa de rau?

Nausica29+ si bebe Nedelcu
poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns musettepink spune:

felicic f tare faza cu hota,dar ii era frica ca-l trage hota pe copil afara sau cum???????? f tare.
Asa i-am vazut si eu pe vecinii mei care au un bebe mic mic si cand el a coborat din masina cu bebe in cos a mers cu spatele pana in bloc si oarecum acoperind copilul....de ce credeti....de soare....daca il topea....iar noi de la balcon ne stricam de ras....

asa creste minunea noastra,un baietel

Doamne ajuta in continuare!Mai avem 5s!

35+LUCA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns baby_boy spune:

kid2003, multumesc pt. sfatul cu carutul pe timp de iarna..
freshnana ne gandim la tine..chiar daca esti mai mereu in patuc...ai grija
Mie mi-a prins bine discutia despre biberoane..acum stiu ce sa iau,,oricum vroiam de la inceput sa biberon de sticla de la nuk anticolici.
Fetelor am mai fost la o plimbare in cautare de hainute.offff urate hainute sunt prin targuri..niste materiale...si cu niste brizbrizuri...aici va invidiez fetele din bucuresti..acolo aveti multe optiuni..de unde cumpara. si m-am mai si intors cu un maxi..mamaaa ce m-a zdruncinat...mai aveam putin si saream din scaun

Unde va vad si eu pozicile de la intalnire..si totusi cum pot pune si eu pozici pe contul comun?
pupicii la toate burticile

31

poze http://community.webshots.com/user/baby_boy80

http://tickers.baby-gaga.com/p/dev284pb_.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns felicic76 spune:

clau_geo: eu am crescut in sudul Baraganului, stiu clar ca mama ne-a spus/explicat ca nu avem voie sa mancam fructe/legume nespalate+ Cernobal. Peste 20 ani un medic mi-a spus ca exista multe fete/femei din generatia"decretei" cu probleme de infertilitate datorate Cernobalului ( mama a fost iepuroaica, dar o sora a facut IA, alta tratamente, eu cupil la 32 ani) Asa ca acum stau si ma informez, daca bibe de plastic nu sunt bune, pun si de sticla, nu vreau sa exagerez dar nici sa stau sa ma uit cand copilul mananca din troaca cainelui si cainele din farfuria lui Vreau un echilibru..... citeam undeva ca in maxim 40 ani TOTI AMERICANII vor fi obezi, nu o sa-i dau cina in fiecare seara la MC, dar ziua de nashtere tot o sa i-o organizez acolo
vedem cat ma tin de teorie

Vlad
29+

bibinika
D'ale gravideniei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Corrina spune:

buna fetelor,

Am intrat sa va salut, am mai si citit cate ceva din ce ati scris. Am vazut ca Freshanana are probleme, imi pare foarte rau si sper din tot sufletul sa le depaseasca cu bine.
Denisa, multumesc de mesaj, esti draguta.
Felicic, tare faza cu ceapa nespalata!!
Mai fetelor...eu intru din ce in ce mai tare in panica...ieri a nascut fina mea, a scapat: cezariana la 39s, bb de 3800 g, bine amandoi, azi mergem si noi sa ii vedem....mai am si eu 2-3 sapt si o sa fiu in locul ei...De fapt, fiecareia dintre noi ii vine randul cat de curand...Am vorbit ieri cu ea si zicea ca se felicita ca a ales cezariana dupa ce a vazut cum tipau fetele care nasteau normal...cred ca pana la urma fac si eu tot cezariana...
De cand am cazut ca toanta luni, nu am mai iesit singura din casa...si calc, si spal si iar calc si mai fac porumb fiert, si iar mai spal, apoi mai calc putin!!Mai am putin si o iau pe campii, am inceput sa ma plictisesc, mai ales ca nici net nu am avut.
Am spalat hainutele lui bebe!!!Ce frumos arata sarmele pline de lucrusoare mici si dragute Maine le calc, si pe urma cred ca mai fierb niste porumb Glumesc!!
Altfel, toate bune si frumoase.
Va imbratisez cu drag,

35s6z Mihnea Cristian

Mergi la inceput