IMI FAC CURAJ SA CONDUC (12)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ana68 spune:

Mira,ai dreptate,depinde de fiecare om in parte...

Ana-Maria,mami deAlex&Luana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sali spune:

Salutare soferitelor si aspirantelor!
M-am mai trecut nici eu de mult pe aici, cam de vreun an cred, cand ma confruntam exact cu aceleasi probleme, pe locul 1 fiind frica de a conduce.
Intre timp lucrurile s-au schimbat in bine, usor usor a disparut teama iar apoi a aparut chiar placerea de a conduce. A ramas o singura problema : sunt soferita de oras, in afara mi se pare urat rau, in oras e raiul.Unii zic ca-i bine asa, ca orasul e greu sa-l faci, in afara mergi pe drum si gata, fara intersectii, giratorii, etc.
Vad ca s-a schimbat si numele topicului si salut aceasta schimbare, mi se pare mult mai incurajator titlul "Imi fac curaj sa conduc".Nu stiu a cui a fost ideea dar BRAVO!
Si inca ceva: nu stiu sa pun link-ul asa ca iata un articol din CAN CAn-ul de astazi: Centrul comercial Emmezeta din Zagreb a introdus spatii speciale de parcare pentru soferite, care sa le permita parcarea masinii mult mai usor. Noile spatii "sexy", asa cum au fost numite de reprezentantele sexului frumos, au fost decorate cu flori roz si sunt de doua ori mai mari decat cele pentru barbati. Chiar daca decizia s-a bucurat de un real succes in randul femeilor, aceasta a generat o revolta in randul barbatilor, care s-au aratat deranjati de acest "tratament preferential". "De ce femeile trebuie tratate altfel? Daca si-au obtinut permisul de conducere trebuie sa faca fata normelor, nu sa beneficieze de spatii de parcare mari, decorate cu floricele", s-a plans Ivo Markovcic, client al mallului.

Unele cliente s-au simtit jignite

Desi ar fi trebuit sa le incante pe clientele mall-ului, unele dintre acestea s-au simtit jignite de noile locuri de parcare. "Femeile se descurca la fel de bine la volan ca si barbatii, insa cu aceste noi locuri de parcare patronul mallului a demonstrat ca doamnele necesita ajutor. Sunt impotriva acestor parcari, chiar daca pe tinerele domnisoare le incanta, pentru ca eu una ma descurc foarte bine la volan si nu imi trebuie doua locuri de parcare intr-unul pentru a-mi stationa masina", a precizat una dintre clientele centrului. La scurt timp dupa ce a iscat o revolta intre clientii mallului, directorul centrului Emmezeta a decis sa desfiinteze locurile.
"Nu am vrut sa ofensam pe nimeni, insa majoritatea clientilor nostri sunt femei, asa ca am vrut sa le incantam cu ceva", s-a scuzat directorul Slobodan Skolnik.
Noile locuri de parcare ar fi cu siguranta si pe placul starletelor Paris Hilton sau Lindsay Lohan, doua vedete innebunite dupa floricelele roz, care au probleme serioase in manuirea volanului.
Ce spuneti?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sali spune:

Un zambet si o incercare de a va binedispune:
Doua blonde intr-o masina, semaforul rosu, se opresc:

- Mamaaa … vezi ce rosu frumos?!

- Da… wow…

- Da… uite ce galben fain…

- Aha…

- Da… uite ce verde frumos…

- Da, asta chiar e super…

- Aaa… iar rosul ala… l-am mai vazut, hai sa mergem!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns filofteia spune:

Buna soferitelor!
Trebuie sa-mi fac si eu curaj sa merg singura...barbatul este plecat asa ca m-am hotarat, duminca duc copilul la plimbare cu masina...Imi tot fac traseul in cap si ma incurajez singura. Asa ca urati-mi bafta!

Lui barbatamiu nici nu-i spun ca sta apoi numai cu emotii.

Violeta...eu am dat pe 1 august si era deja la noi chestia cu prezentatul personal, iti fac poza si acolo, semnezi pe o chestie electronica...sala poti s-o dai in aceeasi zi sau nu cu traseul. La noi programare se face pentru traseu...asa ca io m-am dus si am dat sala cu o zi inainte ca mi-am zis ca nu suport atatea emotii intr-una singura. Pentru mine a fost solutia optima....

Dupa ce am luat carnetul...instructorul mi-a spus ca mai am muulte de invatat. Sa merg incet ca si daca fac un accident nu va avea urmari grave...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns RAMONELLA spune:

Marea mea problema cu condusul e ca nu m-am bagat niciodata in centru.Oricum si prin cartiere se circula bara la bara,dar nu m-am bagat niciodata in centru.
Si eu am frica aceea inainte sa ma urc la volan,chiar cu cateva ore inainte.Cum zicea cineva,parca ma duc la un examen important.Si caut diverse scuze ca sa nu conduc,ca ma doare capul,burta,ca e noapte,ca ploua...
Acum ca am nascut spun ca cum sa ma urc cu copilul mic la volan,sa fac ceva accident???Sigur ca intentionez sa ma duc cu sotul sa mai conduc,mai ales ca masinuta sta saraca in garaj de 1 an...prima data s-o duca in service sa vada daca mai e buna de ceva...
Ma gandeam sa mai iau niste ore de condus si sa ma bage instructoru si in oras.Si apoi sa mergem cu masina mea.Ca sotul nu prea are timp,numai in weekend.

Ana mersul pe bicicleta e super usor...daca ar fi asa si cu condusul...sau poate in timp devine...

Ramonel,mami de Bea(08.11.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danyce spune:

Ramonella, nu ma inveti sa merg pe bicicleta cand mai ajung prin Cluj? Nu de alta, dar eu conduc zilnic cel putin 30km pe zi/ drumul la servici si inapoi, plus eventual cumparaturi si in weekenduri fac drumuri de peste 100km, insa eu cu bicicleta chiar nu le am:)), am senzatia ca-mi pierd echilibrul si ca o sa ma rastorn pe drum...Plus ca eu nu stiu cum as circula pe drum (desi aici sunt benzi speciale pt bicicletele de ambele parti ale soselelor) pt ca sunt si aici destui idioti care nu pastreaza distanta suficienta in depasire. Asadar, eu tot mai safe ma simt in masina.

Acum revenind la subiect, eu am luat permisul dupa cateva incercari esuate aici in NL si ma enervau multe chestii la examene, de fapt situatiile idioate din trafic, mai bine zis soferi care faceau greseli enorme si pe care eu incercam sa-i evit, sa nu se ajunga la accident...dar tot eu eram cica fraiera pt ca nu respectam ce zicea cartea " de ex, eu pe drum cu prioritate si un destept traversand aiurea la cativa metri in fata masinii, eu franand brusc ca sa evit nenorocirea...". In fine, pt exemple de genul asta eu picam la examen (si aici se da examen cel putin jumate de ora, iar traseul consta intr-o bucata de oras + autostrada+ drum national; in prezent se da o adresa sau un punct cunoscut (gen primarie, centru de magazine si ti se spune sa mergi la punctul respectiv, tu trebuie sa alegi ruta, treaba ta pe care o alegi si cum te ghidezi, cu GPS sau dupa indicatoare). In fine, ce am invatat eu din esecurile de la examenele cazute si din multimea de ore pe care le-am luat: sa fiu cu ochii in 4, sa privesc foarte departe in fata, sa pot anticipa. Adica chiar daca sunt pe drum cu prioritate (un ex), sunt din timp atenta la intentiia soferilor de pe drumurile laterale, pot sa-mi dau seama dupa viteza cu care se apropie de intersectii daca vor opri sau nu (bine, ex asta e valabil pe drumurile nationale, in orice caz in afara oraselor. La fel, am invatat sa-mi traduc in actiuni concrete semnificatia semnelor de circulatie de cum le vad (, cu 300 m distanta...ceva de genul "semn de intersectie periculoasa, ridic piciorul de pe acceleratie, las masina sa ruleze, franez treptat, opresc, ma uit...daca o iau la stg ma uit in oglinda din fata, in cea stg laterala, peste umar in stg, asta inainte sa semnalizez, in intersectie ma uit in dreapta, in stanga, inca o data in spate si cand o iau la stg inca o data peste umar in dreapta" (bine, cand sunt in afara orasului si vad din start ca drumul pe care urmeaza sa virez e complet liber im ambele sensuri, nu mai imi iau atatea masuri de siguranta.

A propos de emotii, cred ca e normal sa ai emotii intr-o anume masura, cred ca toti soferii au putin chiar daca nu recunosc. Eu am invatat ca trebuie sa ai mare incredere in tine, ca trebuie sa-ti spui de fiecare data cand vrei sa urci la volan "conduc minunat, nu mi se poate intampla nimic pt ca eu sunt stapana masinii, nu e ea stapana mea". Si inca ceva, ma gandesc la punctul terminus, la destinatie, la ce am de facut acolo, ce lucruri interesante am de rezolvat (servici) sau de facut (shopping).

Mult succes! Ganditi pozitiv si fiti atente la trafic si la ce va atentioneaza semnele!

Daniela Veuger si Alma Bianca 21 octombrie 2004
Alma,poze noi,si mai noi,cele mai noi,nou-noute,
poze yahoo

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=43451" target="_blank">Povestea Almei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ancuta-Maria spune:

Aaaa, fetelor, salutare!
Data trecuta a fost o greseala cu dosarul... eu m-am programat pt 24 si ei m-au reprogramat pt data de 23 fara sa ma anunte, prin urmare am ratat examenul...
Asa ca azi ma duc sa imi bag iarasi dosarul. Si ultima oara, ca apoi plec. A treia oara o fi cu noroc...!
Voi? cum merge treaba?

-----------------------------------------------------------------------
„timpul nu-i menajeaza pe cei care se cred in afara lui” (Francois Fayolle)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ana68 spune:

Bay...zice omu' o vorba haioasa si sariti ca arsele ...ce-aveti ,bay fetelor?Ce sunteti asa crispate?!Nu cred ca exista pe lumea asta persoana cu permis care sa sofeze si sa recunoasca ca e complet relaxata la volan,atata vreme cat trebuie sa fie cu ochii in patru...Desi sofez de am si uitat de cand...si eu am emotii la volan,indiferent ca merg 1 km sau 800.Si puteti s-o luati ca lauda,insa nu ma pot abtine sa nu zic,weekendul trecut am facut Timisoara-Constanta dintr-un dus vineri si duminica Constanta-Timisoara,iarasi dintr-o bucata...sunt 1600 si ceva de km si 80% din drum a fost noaptea...Si am ajuns vie si nevatamata acasa si cu sotul dormind pe scaunul din dreapta.Eu nu spun ca e usor,insa continuand sa fim speriate si a nu ne lua inima in dinti ,cum se spune,nicioadat nu vom scapa de temeri si de expresia "Dar daca...?"
Cand am spus ca e ca mersul pe bicicleta ma refeream la reactii...o data invatata chestia asta cu soferitul cum sa o mai uiti?Ma rog...se pare ca am dat cu batul in balta...scuze...

Ana-Maria,mami deAlex&Luana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmen94 spune:

Ana68...................ai dreptate!si eu am ajuns la concluzia ca trebuie sa ai chemare si dorinta de a invata.
mey stai ca am ajuns la ultimul tau mesaj.hai ,nu fi botosic.eu chiar nu m-am suparat la faza cu mersul pe bicicleta si imi amintesc cand ma invata instructorul cum sa mentin viteza(ca eu tot apasam,apasam si cand o luam la viteza pac!pe frana)si chiar mi-a facut comparatia cu mesrul pe bicicleta.pedalezi,pedalezi si la un moment dat iei te opresti din pedalat.bicicla continua sa ruleze si cand vezi ca a scazut viteza iar o iei cu pedalatul........si sa sti ca mi-a ramas in tartacuta!

ioana_p76...................vezi tu eu sunt tocmai pe invers!nu am emotii cand ma sui la volan,nu am emotii cand ma dau jos de la volan.eu am emotii tocmai can dsunt in trafic si vad masini,tiruri cat Casa Poporului pe langa mine.

Melody...............da.ma pregatesc ptr. G2 si sunt pe partea franceza.situl tau e super bun.am citit si am rascitit siiiiii mi-a iesit parcarea.

Val_.................bafta multa!eu am mai scris-o si o mai scris.seara ne-am rasturnat cu ditamai magaoaia de masina de a ajuns la scrab si a 2a zi eu aveam prima lectie de sofat.

katik............mey ce de mai patanii si la tine.cat despre claxon....il gaseste fie-miu mai repede ca mine

RAMONELLA..............sigur vei reusi!bafta!

sali................... bun bancul

danyce................bun sfat de a ne infrana emotiile

Ancuta-Maria................bafta!bafta!tinem pumnii!

acuma sa va spun ca am mai condus si eu.merge bine.cum am mai scris,am emotii cand vad tiruri si masini mari care trec pe langa mine si nu prea stiu ce sa fac in situatii critice.sa va pov.

mergeam la servici.je la volan,soata in dreapta.pe ditamai bulevardul si liber de deasupra soata imi zice....vezi daca poti sa schimbi banda ca pana in semafor trebuie sa fie pe partea dreapta.eram pe banda din mijloc.ma uit eu in oglinzi,unghi mort.in oglinda vad o masina care era departe.i-am vazut doar farurile.ok!semnalizez,ma uit in oglinzi,unghi mort si incept sa schimb banda.pana m-am coit eu sa schimb banda(ca soata mi-a zis sa nu o fac brusc,sa o fac incet.ca eu faceam o schimbare de banda cam la 45 grade)ma ajunge ala din urma.cu masinuta deca,sport si cu viteza nu mai spun,ma depaseste pe dreapta,era in dreptul nostru.el accelera,eu acceleram(ca asa stiu eu ca trebuie sa faci la schimbare de banda)si soata isi dadea pumni in cap si se ruga de mine sa nu mai accelerez,sa incetinesc.faza naspa e ca inainte mai erau vreo 3 masini dintre care un camion si daca eu dadeam cu acceleratul ,ala chiar daca vroia sa mai accelereze nu mai avea unde sa se duca.si uite asa am scapat de amestecat culorile si alte cele......dar daca eram singura mie nici nu-mi trecea prin cap sa incetinesc.ca eu credeam ca fac bine ce fac.
si uite cum invata omul din greseli.....

bafta si curaj!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tyaa spune:

Am codus si eu vreo 80 km, ce sa zic.........tre sa invat sa conduc. Al meu in dreapta isi rodea dej`tele. Mi-a murit motorul, ah ce usor era pe masina de scoala, era diesel si NU murea motorul. Ma claxonau in spate, bleacccccccccc. Cand vin tiruri am tendinta sa trag pe dreapta, la tara printre animale e aiurea de tot. Ce mai...........inca nu stiu sa conduc, dar sper sa invat cat de curand. In plus daca merg cu 60 la ora mi se pare f mult. Cat faceam scoala ma plimba numai prin intersectie si faceam parcari, viraje, etc. Viteza era 30 la ora, o sg data am mers cu 50, la prima ora de sofat. Uit in ce viteza e lastat masina si am tendinta sa ma uit la schimbator........Sa va mai spun?!!
Cred ca am probleme mari, dar ce e mai rau e ca ma bazez pe soatza mea sa imi spuna ce sa fac.
Bafta

mama de fetitzoi Elisa Nicola(21 sept. 2004)

http://community.webshots.com/user/2002

Mergi la inceput