IMI FAC CURAJ SA CONDUC (12)
Raspunsuri - Pagina 8
Lorenza spune:
Tyaa,nu-ti moare motorul ca nu e diesel,iti moare ca inca n-ai invatat sa dai drumul usor la ambreiaj cand pleci de pe loc,probabil instructorul statea cu piciorul pe el si tu nu-ti dadeai seama.Ei,lasa ca inveti tu!
tyaa spune:
Lorenza, la alea diesel eu asa stiu ca nu moare motorul asa usor. Asa-i, nu las ambreiajul destul de fin, si la examen nu mi-a murit motorul deloc pe masina de scoala si trebuia sa opresc de 3 ori sa dau prioritate.
Da ma obisnuiesc eu si cu a noastra.
mama de fetitzoi Elisa Nicola(21 sept. 2004)
http://community.webshots.com/user/2002
tyaa spune:
Inca ceva, eu ma tot mir de cei care urca singuri la volan dupa ce isi iau permisul. Nu am curaj inca, sotul are rabdare dar zice ca nu stiu nimic. Asa o fi, ce sa zic.....
lara20 spune:
tya sa stii ca atunci cand mergi singura inveti mult mai bine,cel putin asa am facut eu!pe mine ma stresa sotul:'baga a treia,baga a patra,fa asa,nu e bine asa"....etc!dupa ce am luat carnetul ,la doua saptamani am luat cheile si am plecat si chiar m-am descurcat si la parcat si la tot!cred ca fiind singura esti mult mai atenta pt ca nu are cine sa te bazaie la cap!
mult curaj!!!!!!!
violeta69 spune:
neata'
mie mi-a murit motorul cand eram in rampa da' bine ca a fost prima data cand am facut manevra aceasta,asa ca mai invat...
am urcat in rampa(ca sa zic asa) si pe urma a tb sa operesc sa dau prioritate si evident sa plec din nou...
oricum in Bucuresti e nebunie cu soferii asa ca oricine ar fi langa tine in drapta e tot naspa
cel mai bine e sa inveti sa mergi singura fara un "bazaitor" ca mai rau te streseaza si nu mai esti atenta la manevre, ci sa-ti spuna cel din drapta ce sa faci...asa ca,luati taurul de coarne si exersati singurele prin zonele mai putin aglomerate
Vio,mamica lui Mihnea viitor "descoperitor" de infinit
*GRUPUL FETELOR FANTASTICE*
Tot ce se intampla, se intampla intotdeauna cu un motiv!
tyaa spune:
Violeta, si eu cred ca ma bazez prea mult pe "bazaitor" , uneori nu inteleg ce imi zice sa fac si conduc aiurea de tot. ca azi, cand imi zice sa franez ca nu mai pot opri sa dau prioritate, eu deja asa am inteles ca nu mai am timp sa ma opresc si sa trec, ca timp aveam sa trec, pt ca al meu sot si-a pus mainile in cap.
Azi i-am zis ca nu mai vreau sa conduc, da el zice ca "ba da".
Mai vedem, e enervant condusul asta.
RAMONELLA spune:
Eu cred ca raman fara masina...din pacate e girata la banca si cred ca o s-o ia...poveste lunga,prostii de-a lui socru...asta este...imi era draga ca era cadou de nunta...tot de la socru...citoen C4,neagra...deci ramane in garaj...sa no mai busesc si eu...
Mie imi placea sa umblu cu un semn mare de incepator.L-am luat de la Selgros.Dinala imens.Nu stiu daca e legal,dar mie imi placea ca imi dadea siguranta si parca nu ma mai clanxona lumea.
Ramonel,mami de Bea(08.11.2007)
Ana68 spune:
'Neata fetelor,
Claudia...mi-a sarit si mie olecuta mustarul,dar mi-a trecut...se mai intampla...scuze!Io m-am otzarat aici din cauza ca de multa vreme tot explic si spun si articulez si...pushca mea!...dau exemple si nimeni nu ma pricepe...probabil ca am eu o problema de exprimare.Bunaoara Lorenza i-a explicat bine la Tyaa care e treaba cu muritul motorului...insa...intelegi matale?Si in plus am mai zis,asa cum bine ai intuit si tu,chestia cu soferitul e o treaba de chemare si talent,in fond si la urma urmei...degeaba vrei daca nu se lipeste...asta este!Si inca ceva,extrem de important:numai practicand si dezvoltand experienta si gresind poti spune ca inveti...ca pieton si pasager e usor sa dai sfaturi...un astfel de specimen e al meu barbat,fara permis si decis sa nici nu-si ia permis vreodata,in schimb e cel "mai experimentat sofer" existent pe suprafata pamantului.Ba mai mult isi permite sa si tipe la mine cand nu il ascult...dar el habar nu are semne de cirulatie si reguli de trafic.Cum zicea si Violeta,cel mai bine e sa va luati inima in dinti si sa plecati singure la drum,incet si cu grija,fara viteza si ignorand nesimtitii care flashuiesc si claxoneaza in trafic,caci cu "bazaitori" la purtator,in dreapta,nu veti scapa de inhibitie si teama de a nu gresi.
Pupici si drive safe!
Ana-Maria,mami deAlex&Luana
tyaa spune:
Ana68, am zis ca am inteles, e as cum ziceti voi, nu ridic piciorul destul de fin de pe ambreiaj. Dar parca tot mai usor era pe masina de scoala. Si imi e greu sa conduc cu sotul in dreapta, numa concentrez bine.
Asta-i tot.
Ana68 spune:
Tyaa...incearca sa iti faci curaj si sa pleci singura,macar o data si nu foarte departe de casa,fara bazaitor la purtator.Intotdeauna e greu sa treci de pe o masina pe alta...chit ca sunt facute pe banda,de acelasi robot,fiecare masina are ceva unic in ea,bunaoara la una ambreiajul tine mai sus,la alta acceleratia e mai tare sau mai moale,la alta pedala de frana e asa tare ca te doare glezna apasand-o sau la alta pana nu o apesi "in blana" ,cum se spune ,adica la podea...nu se franeaza...si tot asa.Cu timpul te inveti cu toate...Uite un exemplu personal:pana saptamana trecuta am sofat masina noastra,pe care o soferesc de 2 ani incheiati,in sandale,in adidasi sau pantofi balerini...scaunul e asezat de mine,cum sa-mi fie mai bine la sofat,nu?oglinzile ashishderea...nah!azi dimineata am pus pantofi de toamna,ca la Timisoara ploua de rupe azi,fara toc(nu pot sofa cu tocuri) si...stupoare:scaunul nu statea bine,oglinzile erau ba prea in fata,ba prea in spate...talpa acoperea prea mult pedalele,aveam senzatia ca arcurile pedalelor sunt prea moi,ba prea tari...ma tinea centura,ba spatarul era prea ridicat...chestii-trestii...Asa ca zic:daca pe propria masina patesc asa,ma intreb oare pe una care nu o cunosc ce as pati?
Te pup si grija la trafic!
Ana-Maria,mami deAlex&Luana