***Capsunele-n scutecele de mai iunie 2007 (74)***
Raspunsuri - Pagina 7
DidiAlex spune:
un subiect interesant,,,aici...http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=125087
Doxinu, amvazut intrebarea ta de la parinti.
Noi am avut la R un volan, mosu la adus la 2 ani. Acu nu as mai lua o zarnaitoare din aia, il am in boxa,
de regula adeptii AP il resping. Oare ce parere o fi avand Elteka?
Graviduta spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ella_74 Am vazut si eu poze cu nazdravanii lui Didi si cu Maya fetita cu codite. Vad ca vorbiti de gradi; dupa mine Liviana a luat cea mai inteleapta decizie; noua ne-a zis dr Palicari sa-l dam la gradi la 1 an jumate maxim 2 fiindca altfel va fi greu sa se desparta de noi. Din pacate sotul meu nu e de acord sa ne luam nici bona(ca sa scap de soacra) dar nici sa-l ducem la gradi pe Bob asa devreme; mi-a spus ca poate pe la 2 ani. |
Imi dau si eu cu parerea: nu cred ca exista o varsta standard, ci depinde de copil. Am niste prieteni care si-au dat baiatul la gradi la un an si 5-6 luni. Nu stia sa vorbeasca, sa spuna exact ce vrea, si venea murdar la fund, pt ca educatoarele de-acolo nu aveau grija sa-l stearga cum trebuie. In fine. Eu nu as putea sa o dau pe Mara asa devreme, desi m-ar ajuta f mult; in primul rand, pt ca nu merge bine, trebuie sa aiba cineva grija de ea tot timpul (or la stat, cel putin, sunt foarte multi copii in grupa, mi-e greu sa cred ca educatoarele chiar fac fata la atatia copii), sa-i dea apa si restul si sa-i acorde atentie. In al doilea rand, pt ca cere foarte multa atentie si nu cred ca ar avea parte de asta suficient de mult la gradinita. Si nu in ultimul rand pt ca as vrea sa rupa 2-3 propozitii cand o dau la grainita, sa aflu si de la ea ce se itampla acolo, daca o bruscheaza cineva sau altele. DAr asta e strict parerea mea, insa am vrut sa o spun visavis de ce recomanda Palicari.
Alina si Mara vrabioara (27 iunie 2007)
chiquitita spune:
Graviduta, exact asta e si parerea mea. Eu mi-am propus sa o dau pe Livia la 3 ani. Acum sunt prea mici. Desigur, daca nu ai alta optiune, il dai.
Edit: Am vazut-o pe frumoasa Maya cu codite. De abia asteptam si noi par lung, nu o mai tund pe Livia...ii creste asa greu. In 3 luni de cand am chelit-o are asa, ca un tusn baietesc fff scurt. Cred ca de Craciun facem un biet mot.
Chiquitita, mami de Livia (8 iunie 2007)
doxinu spune:
Multumesc fetele penru raspuns.Acum chiar ca nu mai sunt hoatarata sa-iiau.Ma gandisem sa mai schimb meniul caci iar avem o perioada cand nu mai papa,nemai ies si ceva dintisori si cam palnge,mai toata ziua.
Spune-ti ceva asa usor de mancare sa-i dau caci mancare gatita nu mai vrea
Ioana mami de Stefan Bogdan 13.06.2007
POZE 1 AN
www.onetruemedia.com/my_shared?z=210f38dfc24c406f33fc4d&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulete cu ingerasul nostru STEFAN
minunea noastra Stefan
tudorcatalin spune:
Irrinuca, La Multi Ani! Sa ai parte numai de bucurii,sanatate multa si multa multa fericire!
Magda,mama lui Tudor Catalin
ella_74 spune:
Doxinu,
eu n-am detaliat de ce ne-a zis dr palicari sa-l dam pe asa devreme la gradi si am scris doar ceva ce e general valabil; in cazul nostru, dupa ce dr. palicari l-a studiat pe , a zis ca este un copil foarte atasat de parinti, temator, timid iar gradinita, de fapt colectivitatea ar schimba ceva in acest sens; alt motiv, ne-a spus ca e foarte rasfatat , ca noi ne grabim sa-i indeplinim in secunda urmatoare prima dorinta (soacra si sotul mai rar fac asta ca regula) si ca putina disciplina la gradi, in care copii invata reguli si se iau unii dupa altii nu i-ar strica.
Gradinita la care vrem sa-l ducem pe se numeste Bambi, e o gradi privata, unde copiii sunt primiti de la 1 an si 6 luni; al anul in toamna, cand va avea 2 ani jumate incercam sa-l ducem.
Mica, sper sa rezolv cumva situatia cu soacra; am lasat deocamdata de la mine, nu-i mai spun nimic, doar ne salutam si atat; dar tensiunea asta nu e benefica si relatia mea cu sotul are suferit.
Didi, spune-mi te rog daca ai primit reteta, am trimis cu posta rapida, un serviciu Posta Romana.
mica0307 spune:
ella cunosc foarte bine situatia, insa asa cum spuneai si tu nu vreau sa strang frustrari atunci cand e vorba de copilul meu. In final e ceva ce imi apartine (sau ne apartine) in totalitate, restul nu sunt decat anexe in viata ei.
Motannel spune:
Buna ziua, fetelor!
Nu am mai intrat, caci Teodorei i-a trecut rubeola si am avut dreptul sa iesim la plimbare! Va dati seama ca am profitat! Iar noaptea (cand reuseam eu sa citesc) am avut de aranjat fotografii! Am profitat de oferta de la DOMO (multumesc mult cui ne-a vandut pontul, scuze ca nu-mi amintesc acum!) si am facut 2 comenzi de cate 390 buc. si mai pregatesc una! Pe suport cd/dvd am peste 10 000 de cand s-a nascut Teodora si fac zilnic poze noi.
Doxinu, noi am fost la Eforie Sud intre 16-26 iulie si cred ca mergem din nou de pe 25 august! Speram sa fie mai bine si pentru Teodora acum. Imi iau nr tau de telefon daca ajung. Oricum te mai anunt ... mi-ar placea sa ne intalnim.
Alyna24, ti-am admirat baiatul mare si frumos si am vazut ca avem acelasi carucior sport (al nostru e portocaliu) dar noi tinem bara din fata invers (mai jos) caci o deranjeaza pe Teodora la observat lumea! Oricum sunt multumita de carucior mai ales la pretul dat. pentru Davidutz de la Teodora.
Kid, si Teodora are 9,5 kg (a recuperat dupa boala) si cam 85cm (poate mai mult caci nu am mai masurat-o).
Fetele, am o emotie ... oare Teodora a avut rubeola (cum cam nesigur ne-a zis dr?) sau roseola (caci seamana simptomele)?
Asa creste Teodora-Iubita fotografii
Asa creste minunea noastra ticker
Motannel si Teodora Elena (07.05.07)
carstea spune:
Deci al meu e chiar pitic cu 78 cm .Si mie mi se parea mare!!!
Am decis si eu dupa ce am citit topicul dat de didi sa scot toate rotitele si jucariile galagioase din arsenalul de joaca si sa ne concentram pe chestii mai educative.
Al meu baiat parca a turbat de cand mege bine.Se invarte toata ziua (sambata si duminica)prin casa cu cate ceva in mana.Ajunge la o stare de agitatie greu de descris.Rade, danseaza, cade , plange ,rade iar.In continuare da palme oricui prinde.
Am gasit si o explicatie:toata saptamana sta cu bunica si este cuminte se joaca singur e linistit iar seara vin dintr-o data 4 adulti care mai de care mai pupaciosi.De la 7 la 9 ne capiaza cu tipetele de bucurie cu dansul cu alergatul.Cred ca ii dam o stare de agitatie.Cum pot sa schimb lucrurile ca nu-mi place de el asa agitat... Nu pare sa inteleaga nimic in agitatia asta a lui.Nu ne putem intelege cu el.
Ca sa-l laud se culca in continuare in patut singur si am ramas la un singur somn pe zi intre 2 si 4.Daca s-a culcat mai devreme(10-12)nu vrea sa mai faca alt somn.
Va pup
kay spune:
am ajuns acasa !
Sonia a fost minunata ! ne-am simtit extraordinar, nu credeam ca poate sa fie asa de bine in Ro, o sa pun poze cat de curand ca sa intelegeti ce zic eu aici ! Va povestesc, acum ma duc sa mai adun ca a adormit grasa epuizata !
oana deSOSONICA (6.06.2007)
asa creste Sonia : www.onetruemedia.com/shared?p=63e6ea475473c2ddd2fc4c&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=image" target="_blank">intr-un an
Sonia
ACTE diferite interventii, diagnostice etc.
www.helpsonia.com
povestea Soniei
"When in trouble or in doubt, run in circles, scream and shout."