Sezatoare canadiana (99)
Raspunsuri - Pagina 4
Podeanu spune:
Maru felicitari sotului.Anul asta v-a mers numai bine,mult noroc si in continuare.
Mihaela si Donia, am facut MRI vinerea trecuta dar rezultatul il trimite direct medicului care m-a trimis initial. Eu insa vreau sa ma duc si la o a doua opinie (la care inca nu am data precisa) si acolo voi afla exact ce am. ca va ginditi la mine.
Try, tu la ce sectiune esti moderatoare? sau nu mai este ca inainte pe sectiuni? Ideea era ca, cu moderatori ca tine ( banuiesc ca moticonul vrea sa zica "jos palaria") nu ar mai fii certuri pe forum. Mi-esti tareeee draga cum gindesti.
Pucku spune:
salut fetele......
atzi pus bilete la lotto? 34 de milione cine vrea ca am din belsug dau la tat poporul sa ajunga....
Try si de la mine multe floricele ai scris tare frumos
Maru felicitari sotului, nici eu nu ma impac cu terminologia de Qc Qa....dar sa-i fie de bine .....fiind inca student o sa fie la timp plin?
Donia cred ca tu ma intrebai de Wasaga....noi mergeam la Awenda, cauta pe google, e un pic mai la nord de wasaga, si nu e asa plin, era tare linistit...
Carmen deja vad muffinurile calde iesite din cuptor.....e musai sa le incercam....
Miki sa inteleg ca tu ai stat in quebec inainte? nu de alta dar vad ca stii tare bine place laurier....pana si barul de salade....ce bune sunt eu lucrez just across the street asa ca trec des pe acolo pe la salata....dar e mai buna cea de la bar a salade de la jardin Mobile....
si ca sa-tzi raspund la intrebare cu magazinele, daca nu ma lasa memoria centrele comerciale mari erau deschise pana la 9 in fiecare zi, si duminica pana la 6, asta in Toronto
ca o paranteza in franta in orasul unde statea moi inchidea la 5 sau la 6 peste tot si de la 11.30 la 1.30 era tot pustiu, era pauza de masa........noi treceam la nemtii unde era deschis pana mai tarziu ca altfel ramaneau numai magazine mai scumpe deschise gen Loblows...si oricum cosul de mancare era mult mai ieftin la nemtii decat la francezii
eu ma gandesc si la cei care lucreaza in aceste magazine, si imi place mai mult politica Quebecului cu deschis pana la 5, 35 ore/saptamana sau 37....e frustant cateodata....eu am lucrat in magazinul de animale la toronto si in schimbul de dupa amiaza cand faceam inchiderea ...era dur sau ne obliga sa facem si de la 9 la 9 seara ca sa ne tzina la timp plin.....nici nu vreau sa-mi amintesc
gata cred ca ma bag la dodo. cred ca mai voiam sa scriu dar mi-e un somn....
aveti nr de telefon virtual de romania? cred ca v-am mai intrebat? merita?
O seara buna
Corina , Stephanie + duggy Totolino prostolino
"Important nu este ceea ce ti se intampla, ci felul in care reactionezi""
mikiion spune:
Da Puku, am locuit intre ian. 2004 si 2005 , septembrie. Un an jumate.
Si prietenii mei au ramas acolo..... Cei cu care am facut legaturile alea stranse de la inceputul emigrarii.... Am fost de doua ori in interesaul jobului meu actual( job de vara doar) si la ministerul din Quebec cu serviciul. Si logic ca am facut si o tura de magazinaj pe acolo...Cum sa pierd eu. dar eu stateam mi aproape de place Fleur de lys care era si mai ieftina .
Sunt sanse, cam 10 la suta sa ne intoarcem acolo. Dar mai multe e sa ne ducem spre ottawa sau Ontario in general....
Pt. mine ar fi mai bine, ca sunt posturi la guvern sau la ville dar pt. sotul...lui Univ. laval i-a cam lasat gust amar..Vorbesc in domeniul lui, Dep. de istorie..... Scriu ca nu e peste tot asa.
Inteleg treaba cu sindicatele. Dar in Montreal nu tin cont. Anumite centre sunt deschise pana la ora 9 seara. Cele de langa mine asa sunt. Insa nu sambata si duminica. Cand aveam si eu chef si timp sa ma plimb. Pai marc se trezeste de multe ori abia la 4. Si daca vroiam sa-l scot undeva cand erau -30 nu puteam decat dimineata. Si el e genul care ii place sa se plimbe in centrele comercial, si care trebuie scos din casa ca altfel turbeaza.
[www.onetruemedia.com/shared?p=60647bcd025335118109e1&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaj 2 Ani
[www.onetruemedia.com/my_shared?z=196cc7766eb32af94624d1&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaj 1 An
www.dropshots.com/mikiion" target="_blank">filme si poze 2006-2008
www.dropshots.com/mikiion2008" target="_blank">filme si poze mai 2008-
Virsta Marc
mikiion spune:
Si de numar virtual , sorry nici nu stiu ce e aia.....Nu pot sa te ajut. Eu folosesc Startec si nu am mari probleme cu ei. Pot vorbi si de pe mobil .
[www.onetruemedia.com/shared?p=60647bcd025335118109e1&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaj 2 Ani
[www.onetruemedia.com/my_shared?z=196cc7766eb32af94624d1&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaj 1 An
www.dropshots.com/mikiion" target="_blank">filme si poze 2006-2008
www.dropshots.com/mikiion2008" target="_blank">filme si poze mai 2008-
Virsta Marc
lorelaim spune:
Buna dimineatza fetelor dragi
Maru - cu multa placere si FELICITARI si multa bafta sotzului! Sa-i de-a bunul Dumnezeu un serviciu fain unde sa se simta realizat si sa intre si bani frumosi in cont! spor la mutat :-) (eu am oroare de facut bagaje si de strans lucruri :-() apropo de constipatzie (pt flacau) - ai incercat 1-3 linguritze de miere dimineatza pe stomacul gol + un pahar mare de apa rece/suc NATURAL de portocale (temp camerei) + exercitziu Yoga de sugere a stomacului? it works like a charm! (daca vrei mai multe amanunte despre exercitziu - scrie-mi un e-mail si-tzi trimit toate info)
Ica - eu uleiul de peste il am din Ro - mi l-a trimis mama prin posta... (ca si polenul si mierea nepasteurizata pt Gabisor); oare Cristina (cge) a revenit din Ro? daca nu - poate-poate reusesti s-o rogi pe ea sa-tzi aduca... sau poate stii tu o fam de romani in Mtl a caror bunici vin toamna aceasta in Canada... Imi pare rau ca nu te pot ajuta cu mai mult...
Carmen - absolut delicioasa retzeta ta! uffffffff... nici nu cutez sa o fac... pt ca o sa si mananc :-( ce face Marc al tau? cum se mai simte? (stiu ca la un mome t dat era si el bolnavior?)
Try - tocmai incepusem sa ma ingrijorez ca nu mai dai pe-aici (ai "absentat" cam mult) si sa ma intreb ce-i cu tine... ca de obicei tu cand scri o faci cu talent - de ce nu te gandesti la ceva carticica de tipul "un jurnal ro din Canada"? - cred ca ai fii foarte citita :-) bafta in continuare la condus! sa te ocroteasca bunul Dumnezeu in fiecare secundutza :-) apropo de zii "mama" - pe la vreo 13 luni Gabisor ii zicea "mama" si lui tati si eu ma straduiam sa o fac sa zica tata ... dupa multe stradanii incepe sa zica copila "tata" si... apoi a avut o perioada (scurtutza) in care l-a uitat complet pe "mama" si mi-a zis "tata" si mie
Miki - multa sanatate lui Mark! se chinuie si-l chinuie dintzisorii? ufff - saracutzul! lui Gabisor primul dinte a inceput sa-i "rasara" pe la 13 luni... da' a fost JALE! de fiecare data s-a lasat cu zile matzaite rau-rau-rau, cu agitatzie mare, cu ceva stare febrila (pe la 38 nu mai mult), usoara rinita (curs nasul) (poate ca fiind organismul solicitat mai prindea si cate un virusache in plus...)
Mimitete - bine ai revenit din vacantza! cum a fost? odihnitzi si bronzatzi? ce face frumoasa domnisoara (tare-i frumoasa - sa n-o deochi) si strengarelul?
Ana - tu cum te mai simtzi? nu ne-ai spus daca ai ajuns la medic.... sper ca esti bine...
Puku - ha-ha-ha - loterie zici? pai as vrea eu! da' aici nustiu cum sunt regulile... n-am jucat niciodata... in Mtl in fiec sapt cumparam bilet... doar-doar... ehhh - nu s-a indurat Doamne-Doamne de mine :-( ca altminteri chiar din Bora-Bora va scriam - nu din vesnic ploioasa suedie (brrrrrr... e si frig :-( acu' 2 zile scazu temp pe la 13-15 grade, fu un vant de am crezut ca ma ia pe sus si drizzle non-stop)
Lorelai
May 3, May 2, May 1
"Daca dragoste nu e... nimic nu e..."
lorelaim spune:
Asa - continui in alt mesaj - ca sa nu ma "taie" severul DC - sa raman cu ochii-n ecran ca stim noi cine la poarta cea noua :-)
Deoare eu alta treaba nu am - decat sa "frunzaresc" paginile web am fost sursprinsa sa descopar ca la ora actuala se vorbeste tot mai mult despre tuberculoza... Din cate am intzeles eu - Ro este pe primul loc in Eu la declarea de noi cazuri de TBC/an :-( Mama mea a insistat (de cand s-a nascut Gabisor) sa-i facem copilei BCG-ul. Eu, discutand cu pediatrul din Mtl am tot amanat... Venind aici - nu am mai avut cu cine ma consulta - si luna trecuta am dat peste acest articol: http://www.thelocal.se/1983/20050830/ (care dateaza de acum 3 ani). Am vorbit cu dir gradinitzei unde e Gaby (sa-i stiu parerea) si raspunsul ei a fost "better safe than sorry" (d-na este vaccinata). Asa ca am fost la un centru de vaccinari si am intzepat copila...
De ce scriu aceste lucruri - pt ca in capitolele anterioare am citit ca unele dintre voi atzi fost suparate ca atunci cand atzi cerut viza pt parintzi acestia au fost trimisi la vizita medicala... Cred (parere personala) ca e bine ca bunicii fac vizita medicala pt ca in Suedia - de ex - s-a remarcat ca cele mai multe cazuri de TBC apar la pers in varsta de peste 60 de ani (statistic Suedi are aprox 500 noi cazuri pe an/9 mil locuitori si Canada are aprox 1500 cazi la > 30 mil locuitori)... mai ales cu tristul record al Ro :-(
O alta probl pe care am discutat-o cu dir gradinitzei unde e Gaby sunt... capusele... De ce? Pt ca pe micutzi ii duc in natura aproape zilnic - pe campiile din imprejurimi, in padurice, etc. La centrul de vaccinari unde am fost e plin-plin-plin de pliante pt prezentarea si popularizarea vaccinului contra Tick-Borne Encephalitis (http://en.wikipedia.org/wiki/Tick-borne_meningoencephalitis). In Europa TBE se pare ca reprezinta o reala probl - si se incearca din rasputeri stoparea cazurilor noi prin vaccinarea celor care fac activitatzi in aer liber. In Canada nu cred ca e cazul sa va ingrijoratzi de TBE dar, pt cine face hiking-biking si pick-nick in natura poate ca n-ar fii rau sa citeasca: http://www.cbc.ca/news/background/health/lyme.html si http://www.cbc.ca/cp/health/080805/x080511A.html
Sper din tot sufletul ca nu am supart pe nimeni cu postarea mea - nu doresc sa ingrijorez pe nimeni - dar sunt probl pe care le-am discutat cu dir gradinitzei unde e Gaby (o d-na pe care eu o apreviez f mult) si mi s-au parut de interes pt totzi care avem copilasi.
Lorelai
May 3, May 2, May 1
lorelaim spune:
Si tot eu
Azi dimineatza - cand am deschis unul dintre web-site-urile mele favorite de unde-mi fac "informarea" am gasit acest articol:
http://www.dailymail.co.uk/femail/article-1042454/Are-supermums-selfish-Here-mothers-fiercely-opposing-views-mothers-place-home.html
ieri dimineatza am citit alt art:
http://www.dailymail.co.uk/news/article-1042004/Superwoman-myth-say-modern-women-family-life-suffers-working-mums.html
Tot ieri dimineatza - absolut surprinsa ca uneori gasesc fara sa caut art care pur-si-simplu se potrivesc cu ceea ce ma framanta - am zis hai sa fac un efort si sa caut si alte pareri:
http://www.dailymail.co.uk/femail/article-1035150/Rosie-Boycott-reclama ilegala - conmsidera acesta un avertismentt-finds-silently-agreeing-family-rights-harming-womens-careers.html
http://www.dailymail.co.uk/femail/article-1016295/Men-arent-keeping-women-reaching--just-dont-want-THAT-kind-success.html
http://www.dailymail.co.uk/femail/article-1035529/I-thought-having-career-I-giving-daughter-But-wants-know-I-her.html
http://www.dailymail.co.uk/femail/article-556368/Yes-women--STILL-career-husband-children.html
http://www.dailymail.co.uk/news/article-402792/The-truth-men-women-work.html
http://www.dailymail.co.uk/femail/article-402648/Are-men-mad-marry-career-woman.html
http://www.dailymail.co.uk/health/article-346874/Suffering-Hurried-Woman-Syndrome.html
Nu doresc sa re-deschid discutzia despre mom-career woman, etc. Doresc doar sa spun ca NU exista solutzie perfecta...
Eu, ca staying-at-home-mom imi doresc sa lucrez, imi doresc sa gasesc un servici (preferabil part-time, dar nu ma dau in laturi nici de la full-time job)... alte mamici care lucreaza sunt convinsa ca si-ar dori din tot sufletul sa fie "in pielea mea"... Nu vreau sa starnesc polemici, nu vreau sa pun paie pe foc - doresc sa spun ca intotdeauna vor fii pareri diferite asupra acelorasi probl si nu trebuie puse la suflet, nu trebuie luate "personal" de cei care participa la discutzii...
Acum am zbughit-o si va doresc o zii faina tuturor!
Lorelai
May 3, May 2, May 1
carmen77 spune:
Lorelai, Marc e destul de bine acuma, am terminat cu bronsita, acuma incerc sa il fac sa termine si cu diareea, ca s-a "stricat" la burtica de la dinti, suntem in plin proces de transformare in iepurash . In rest e bine, doar agitat de la dinti. Multumim de intrebare .
Eu zic sa incerci reteta, ca nu e prea daunatoare "sanatatii" . Eu mai inlocuiesc zaharul din compozitie cu zahar brun.
monicutza_bb spune:
Scriu repejor ca nu am timp prea mult (sunt la servici si am treaba
Fetele cu bebelusi mici, inca neumblareti: am un premergator cu roti in stare ok (adica este sigur pt bebe, curatel, doar ca a servit ambii pitici) si vreau sa il dau unei fete care are nevoie de el (for free). Mie mi-a fost tare util.
PS: am un gust amar si nu pot sa exprim in cuvinte ce gandesc, de asta nici nu am scris pana acum nimic, m-am simtit inhibata. Doar o intrebare am: chiar trebuia sa se intample asta aici, in oaza tuturor de liniste si prietenie? Nu am putea face un armistitiu de pace vesnica pe sezatoarea noastra, intiparita cu litere mari pe prima pagina, sa ne aducem aminte sa nu murdarim unul din lucrurile frumoase din viata fiecaruia care participa? Cine este pentru ARMISTITIU DE PACE VESNICA?
Monica, mami fericita de papusica Aylin Nicole (27 iulie 2007) si nazdravan de Alex (18 iunie 2006)
Pozici Aylin
Pozici Alexutu
"Happiness is nothing more than good health and a bad memory" - Albert Schweitzer
maru spune:
lorelaim, multumesc de sfaturi! noi, in ceea ce il priveste pe andrei am incercat orice. Mananca miere si un kg pe saptamana daca il lasam, viseaza mierea si cand se trezeste e primul lucru, dupa spalat pe dinti.
ce merge deocamdata sunt:
2 mere pe zi, fructe cu coaja in general
iaurt zilnic
multa miscare
nici un tip de salam in alimentatie
asta e...
Doamne'ajuta!
POZE
POZE2
http://maru-incotro.blogspot.com/