Sezatoare canadiana (99)
Raspunsuri - Pagina 14
Donia spune:
Cricor, m-am cam gandit mult la subiectul asta cu intoarcerea, nu pentru mine sau ai mei, ci pentru ca o prietena s-a intors si ea cam o data cu voi din Australia. Credeam ca ea a plecat ca sa ramana acolo, dar apoi m-am intrebat daca de fapt era intr-adevar foarte hotarata sau doar si-o fi zis sa incerce... de aia te-am intrebat si pe tine.
Da, mari calduri, am vorbit azi cu tata si imi spunea ca e canicula... tu recuperezi acum pentru anii pierduti
Citat: |
citat din mesajul lui cge Donia, azi citeam de dimineata ca autohtonii de aici din QC sunt f. mandri de o sportiva de a lor care a iesit pe locul 4, si vor sa ii dea medalia de.. ciocolata. Si ca un propritar de macelarie parca din Bielorusia a promis ca acorda carnati pe viata si pe alese medaliatilor din tara lui de la J.O. Asa ca are dreptate Roxana. |
carnati pe viata! Da' nici medalia de ciocolata nu-i rea... Macar atat... au reusit candienii sa ia vreo medalie pana acum? Parca n-am auzit nimic.
mikiion, ce pont bun, multumesc mult! Ia sa incerc si eu. Ca aseara m-am uitat la gimnastica feminina pe echipe si am vazut o singur romanca la paralele. Ne-au tinut astia tot cu ochii pe amricance si chinezoaice, numai rosu vedeam in fata ochilor ... de la costume
Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.
columbiana spune:
Donia, ci-ca a luat si Canada o medalie...nu stiu la ce, mi-a trecut doar pe linga ureche stirea la radio;
Cristina, tu vrei sa-l inscrii pe Victor la patinaj artistic sau viteza? eu astept luni inscrierile in Laval Ouest, sper sa ma potrivesc cu orarul lor, daca nu probabil vom merge si noi in St.Dorothée;
eu incerc sa-mi rezolv problemele de sanatate, nu am nici un diagnostic dar nici mai bine nu ma simt, doar ma plimb intre spitale si analize; se suprapun tare rau cu schimbarile de la job...
http://www.floriinro.ro/
columbiana spune:
Corina, interesant :-), sa va mearga bine in Romania, sau altundeva!!!
sper sa ne mai scrii despre reintegrarea voastre in cotidianul din Romania, job, adaptarea copilului la scoala, etc;
Loreleim, chiar te invidiez , Canada, Suedia, Italia, UK...asteptam poze.....
http://www.floriinro.ro/
Ica 1975 spune:
Ana, ai uitat Tunisia ... Multa sanatate
Mamaana, intr-adevar sunt cam uratele resourile albe insa si noi tot alb am ales, ca aveam deja frigiderul alb, nici masina de vase alba nu-i cine stie ce insa nu mai fac mofturi, bine ca le-am luat ...
Corina, reintegrare usoara si succes si asteptam relatari despre viata in Ro
Noi
Ce spui sa si infaptuiesti !
Pucku spune:
Salutare si de la noi
pe baricade, obosita....in sfarsit a venit vara si stam si noi mai mult afara, mult de lucru, astept vacanta.....
in wk ne-am plimbat prin centru si am vazut ceva spectacole, Steph a fost tare incantata
Steph face calarie ca activitate, dar o sa facem o pauza si va incepe inotul din toamna, eventual si gimnastica, sa vedem
voi ii inscrieti la un curs sau 2?
Corina atzi ajuns in Romania? sa va fie de bine si sa aveti bucuria de a va integra rapid
eu am 6 ani de Canada in care nu am iesit nici macar din tara, cand o sa ma duc acasa in vizita cred ca o sa plang.....nu stiu daca de fericire, dar de dor......mi-e dor de munte, de delta, de Olt.....de mare, si de via si gradina de la tara
Maru a inceput sotul serviciul? cum s-a acomodat?
lorelai daca nu sunt indiscreta ce lucreaza sotul tau?
noi cand stateam in europa sotul facea consultanta si calatoream mult, dar acum cu copil si catel nu as mai face fata.....si nici nu mai lucreaza acelas lucru.....
era bine ca eram tineri si am vaz't juma de Europa pe bani firmei....
dar era obositor.....
gata ma duc la dodo,
somn usor canada
Corina , Stephanie + duggy Totolino prostolino
"Important nu este ceea ce ti se intampla, ci felul in care reactionezi""
lorelaim spune:
Buna dimineatza fetelor dragi
Ana - multa sanatate! sa-tzi ajute bunul Dumnezeu sa obtzii cat mai repede un diagnostic si un tratament adecvat!
Ica - da, nu am uitat ca nu am pus pozele din Tunisia... nici macar nu mai stiu pe unde le-am salvat... am sa "sap" un picutz cand am timp si am sa le pun si pe acelea... Ce mai face Christinutza? A inceput deja la noua gradi?
Pucku - sotzul meu de System Designer (in Qc nu i-au acceptat titlul de ing deoarece nu si-a dat examenele de la Ordinul Inginerilor - noroc ca marea majoritate a companiilor nu se cramponeaza de OI)... dar pt ca - asa cum am invatzat eu ca Recruiter - titulatura nu spune absolut nimic - mai trebuie sa mentzionez ca este in telecom, a lucrat de la instalari de antene, RF (Radio Frequency), CDMA, iar acum e pe produse DWDM, optical network... acum trebuie sa invetze o gramada de produse specifice companiei - modul lor de instalare in retzea, cum functzioneaza, cum se integreaza in retzele deja construite, etc... sa puna totul pe hartie - adica cred ca mai bine zis sa "construiasca" o arhitectura de system... bineintzeles se lucreaza in echipa si fiecare isi aduce aportul - depinzand de produsul pe care se specializeaza...
Krtistin, Ana, Doina, Laura, Oana, Cristina (cge), Roxana, mimitete, mqqm, Corina, maru - si toate fetele care avetzi copii la scoala - doresc tuturor puiutzilor multa-multa bafta in noul an scolar! multe succese dar si mult fun :-)
Sincer - nu doresc sa fiu invidiata - si pe undeva chiar ma simt... nu stiu cum sa zic... vinovata ca nu am servici (consider ca pruncul meu e deja marisor si destul de indep ca sa poata sta la gradi pana pe dupa-masa, iar eu sa merg la servici)... ca nu imi ajut sotzul nici cum (desi el imi spune ca numai faptul ca ma ocup de Gaby pt el e f sufi)...
Da - recunosc ca am noroc cu caru'... am si mancat... (stitzi voi ce :-)) cand am fost mica... Ce sa zic - apropo de vacantza - de ex anul acesta in Tunisia, all inclusiv, 4 stele ne-a costat 16800kr suedeze - adica aprox 2840$CAD, iar acolo nu cred ca am cheltuit mai mult de 100 euro pe prostioare pt copila si pe "ciubuc-uri" pe care le mai dadeam femeii de servici si chelnarilor - pt ca asa e obiceiul locului.
In Italia doar drumul ni l-am platit noi (pt Gaby si pt mine) si am stat in aceeasi camera de hotel cu tati si ne-am descurcat - cata-cat bine zic eu - din diurna lui tati.
In UK va fii la fel - biletele de avion pt Gaby si pt mine le vom plati noi (2000kr/pers) si ne vom inghesui frumusel toti intr-o sg camera de hotel si ne vom administra din diurna.
In Italia am spalat de mana in fiec zii (uneori chiar de 2-3 ori pe zii) pt ca daca ar fii fost sa platesc la hotel laundry pt o camasa/T-shirt m-ar fii costat 4.5 euro!
Eu sunt o pers extrem de economa (cum am mai spus si alta data - mama imi zice ca sunt zgarcita cu mine insami, bunica imi spune ca sunt buna gospodina). Tund toata familia (aici un tuns simplu-simplu este intre 180-200kr, adica intre 30-33 CAD/pers) cam o data pe luna (cu aparatul de tuns dar si cu foarfeca - m-am specializat), nu folosesc farduri (cu vreo 5-6 ani in urma am inceput sa simt pe pielea mea toxicitatea lor - indiferent de marca - si am renuntzat), extrem de rar imi cumpar haine (sincer - chiar ca nu am la ce folosi toalete noi - daca tota ziua mergem doar prin parcuri la iarba verde), nu folo poseta (ruccsacul pe care mi l-a cumparat tati acum vreo 5 ani e super rezistent - mai ales ca pot cara apa, hainutze de schimb, ceva jucarioare, snack-uri in el), sandalele sport si picioarele goale sunt parte integranta din tzinuta mea timp de 4 luni/an, iar in rest adidasi/bocanci si sosete... deci - eu nu depind de pantofi... Cruciorul lui Gabisor a implinit deja 4 ani si il folo cu spor si la cumparaturi (eu si batraneii din zona ce mai folo carucior de copil la cumparaturi :-) - da' baremi nu-mi ajung mainile la genunghi :-) carand sacosele). Nu am casa - deci nu am facut absolut nici o investitzie (am cumpart si noi un TV cu plasma pt ca pe Gabisor o dureau ochii cand viziona filme la celalat - o antichitate imprumutata), nu am masina - deci nu platesc benzina, asigurare, garaj, reparatzii, etc. Hainutze pt Gabisor tre' sa cumpar - ca e firesc - creste :-) dar am si primit hainutze de la alte mamici (amice de prin parc) si am dat si eu saci de haine de cand era bb. Usor-usor incep sa dau si jucariile de cand era bb - si sa opresc doar cu ceea ce se joaca acum. Eu merg cu toate franele puse la maxim... Pt ca, repet, am un puternic sentiment de vinovatzie cand cheltui bani pe care nu eu ii obtzin... Iar tati lucreaza in draci (cat a fost pe contract l-au "bombardat" cu proiecte grele-grele si "strategice" - era sa faca un burn-out :-() ca astia sa ii ia 48.5% taxe din salar :-( Singurul "lux" pe care ni-l permitem sunt cartzile si DVD-urile in engl... Voi suntetzi mari norocoase ca putetzi sa imprumutatzi cartzi si DVD-uri de la bibleo... eu musai tre' sa le cumpar...
Si vreau ca Gabisor sa continue sa vorbeasca si ro si engl - chiar daca la gradi face intensiv sue. Imi pare bine ca, desi a lipsit atat de mult peste vara, edu mi-au spus ca se descurca extraordinar e bine in sue - vorbeste cu edu si cu colegii numai in sue si nu mai amesteca cuvinte in engl... Sincer sunt foarte mandra de ea. Eu zic ca e mare lucru dupa ce acasa ii vorbim in engl (eu), in ro (tati) iar in Italia a auzit in jurul ei numai italiana - acum ea sa-si dea drumul total neinhibata in sue!
No va tzuck si fug sa pregatesc micul dejun! O zii faina va doresc!
Lorelai
May 3, May 2, May 1
"Daca dragoste nu e... nimic nu e..."
Ktrinel spune:
lorelaim, stiam eu de ce te indragesc ..apreciez f mult sinceritatea ta...e un lucru rar in ziua de azi ...cu sau fara servici ..ramai o femeie de invidiat!
ange spune:
buna dimineata cu zahar sau fara?
lorelai,si noi incepem scoala.Robert tocmai si-a luat diploma de absolvire de la gradi si este foarteee incantat ca intr-o sapt. incepe scoala.Abia asteapta.In schimb eu sunt "uda" toata de emotii.Daca mi-a intrat si puradelul la scoala pot sa ies linistita la pensie
cristina,pe fetita mea o cheama Maia.Face patinaj artistic(avancé) de 4 ani si balet clasic de 5.
La buticul clubului(de acolo de unde va trebui sa-i cumperi costumul oficial al cpa-ului) pana pe 23 august sunt reduceri de 10%.Nu e cine stie ce reducere dar la cat costa echipamentu si astia 10% sunt buni.
ana,sanatate multa
cat despre olimpiada si eu ma uit atat cat apuc pana nu adorm.cel mai mult imi place reportajul de pe radio-Canada difuzat in fiecare seara "a l'heure de la chine".Foarte interesant!
o zi buna tuturor
"nimeni nu moare virgin.viata i-o trage fiecaruia cel putin odata."
cge spune:
'neata,
Lorelaim, subscriu la ceea ce a zis Ktrinel.
Ar trebui ca azi sa il inscrie sotul pe Victor la patinaj artistic, ca asa preferam noi parintii.
El nu stie sa patineze, asa ca orice curs il ajuta.
Ana, sanatate multa.
Pucku, 1 singur curs ptr Victor, el va fi in clasa a-3-a normala, (anul trecut a fost la accueil) si nu vrem sa il obosim prea tare.
O zi buna,
Cristina,
mama lui Victor 07.01.2000 si a Ancai 16.09.2005
mamaana spune:
lorelaim
asa repede incepe scoala in quebec? la noi e anul asta pe 2 septembrie
azi mergem la summer party la hipodrom... nu munceste mai nimeni in dimineata asta...