Sezatoare canadiana (99)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns maru spune:

Cricor, asta e o mare surpriza, succes in noua viata si asteptam vesti, comentarii, de ce si cum...

Fetelor din Montreal, sunteti afectate de riota?
sunteti ok?

mai, la cat ploua, o sa fac mucegai!

am fost cu trupa aseara la Calatorie spre centrul pamantului in 3D, a fost bestial, mergeti, nu ratati! am fi vrut sa stam sa il mai vedem odata, copiii au fost atat de incantati, dar si noi!

Doamne'ajuta!

POZE
POZE2

http://maru-incotro.blogspot.com/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Donia spune:

Bun venit plimbaretelor, cge si mamaana... si bun ajuns cricor! Na, acum asteptam povesti de la toata lumea!

mi_ro, vai, prin ce ati trecut! Doamne ajuta ca sunteti bine si ca n-ati fost chiar acolo.

maru... iar n-am fost, si cand am fost eu nu te-am vazut pe tine... da' mai incercam, nu?
Ce-i in Montreal?

Podeanu, concediu placut!

Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns try spune:

Cricor, surpriza e putin spus. Adica vrei sa spui ca io nu te mai vad de-acuma? Dupa ce imi devenisesi asa draga acu' dadusi bir cu fugitii? Nu pot sa-ti spun decat sa va fie de bine mutarea si sa va dea Domnul sa aveti parte doar de cele bune si sper din tot sufletul sa nu regretati alegerea.
Ce zice Luca? Cum merge cu adaptarea/readaptarea (nu stiu daca l-ai nascut aici sau s-a nascut in Ro).

CGE, mamaana, bine-ati revenit din concediu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mikiion spune:

Cricor multa bafta.
Bun venit fetelor, si asteptam povesti.

mi_ro bine ca nu ati fost mai aproape. Dar zona era chiar urbanizata? Insemna ca multi oameni locuiau in apropiere... Saracii. Am vazut la tv, o familie cu un nou nascut. Si aerul e curat?
M-a impresionat si pe mine, ca eu locuiesc langa rafinariile Shell din montreal Est, si incepusem sa fac scenarii. Sunt doar vreo 5 km pana acolo, dar e camp liber, nu e nimic construit.

In Montreal nord nu cred ca locuiesc prea multi romanii.Mai ales acolo unde au fost miscarile de strada. E zona foarte haitiana si lumea alba o evita. E periculoasa si in mod normal. De fapt , personal cred ca e cam singura zona mai periculoasa din tot Moantrealul.

Donia si Ana exista imprumut intre biblioteci. Se cheama pret interbibliotecar. Dar trebuie sa stii ce vrei si apoi sa ceri la angajatul bibliotecii. La universitate poti sa faci automat pe internet. Poate fi asa o sursa de carti in engleza , pt. tine, Ana.
Plus ca la grand bibliotec sunt si carti in romana si engleza.

[www.onetruemedia.com/shared?p=60647bcd025335118109e1&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaj 2 Ani

[www.onetruemedia.com/my_shared?z=196cc7766eb32af94624d1&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaj 1 An
www.dropshots.com/mikiion" target="_blank">filme si poze 2006-2008
www.dropshots.com/mikiion2008" target="_blank">filme si poze mai 2008-

Virsta Marc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cge spune:

Multumim ptr. urari.

Sa scriu si eu repede impresiile despre Ro. Pe scurt, ne-am tot adus aminte de ce am plecat.
Fata de anul trecut, parcurile sunt refacute cam in tot Bucurestiul, sunt frumoase, dar .. aglomerate.
A fost tare cald, mult praf, circulatie ingrozitoare caci.. se repar inca o data soselele, liniile de tramvai.

Oamenii sunt incruntati, stresati, toti se grabesc,eram ultimii care ieseam dintr-o intersectie, ultimii care coboram din autobuz etc.
A, si aventura cea mare, a fost sa traversez strada in Bucuresti cu 2 copii, semafoarele nu functionau

Lui Victor i-a placut in Ro, el e atasat de bunici, a stat mai mult pe la ei decat Anca.
I-au facut toate poftele, i-au ascultat toate povestile despre Canada:), si -a revazut prietenii din Bucuresti si Slatina.

Anca in schimb, nu si-a adus aminte de nimic, plangea cu hohote ca nu ii place aici, si ca vrea la casa noastra din Ca.
La mare s-a imprietenit cu verisoara ei (fetita sorei lui Marius) care e mai mica cam cu 1 an decat ea, si acum se maraie ca vrea la ea.

E bine ca au fost sanatosi, eu am fost si racita si cu probleme cu burta.

A fost si nunta sora-mii, am incercat sa lichidam si tot ce lasasem anul trecut (asta a inseamnat o mare alergatura), si am reusit sa prindem si o saptamana la mare la bulgari.(unde a fost tare frumos).

Mi_Ro, da, bine ca nu ati fost mai aproape. Ce bafta de exxplozii ai si tu.
Ce iti face puiutul ?

Si Victor mi-a zis de imprumuturile intre biblioteci, dar nu l-am testat pana acum.

Cricor, bine ati ajuns in Ro. Cum vi se pare si tie si baietelului tau ?

Pe curand,

Cristina,
mama lui Victor 07.01.2000 si a Ancai 16.09.2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mi_ro spune:

Buna fetele. Am de facut o rectificare ca la ora cand am scris eram lovita in cap de avioane (dormeam pe mine!). Autostrada a fost inchisa intre 400 si 404. Suntem bine, aerul nu a fost atacat cel putin in zona noastra desi am inteles ca era un fum negru. Cel putin am constatat utilitatea perdelelor in afara de cea de ornat si captat praf. Toti cei care au avut perdele au scapat de geamuri in ochi si mai stiu eu pe unde ( cel putin in mare parte).
Noi suntem bine. Tudor mai are de stat pana pe 4 septembrie in Romania impreuna cu mama. Pana atunci noi (eu si sotul) facem AMR-ul ca aia din armata. Mi-e dor de el de nu mai pot si chiar ma gandeam la tot felul de scenarii tampite...eu mor pe aici si copilul ramane prin Romania....of Doamne sa nu ma mai gandesc. Sunt cam speriata de cand am avut experienta asta. Bine ca nu a fost mai rau. Doar vreo 5 case afectate major...sperietura multa si probabil raniti de la cioburi.

http://www.hi5.com/friend/photos/displayUserAlbum.do?albumId=119318750&ownerId=166574282

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cricor spune:

Romania e, cum spuneam neschimbata....in sensul ca fiecare dintre noi are o imagine a Romaniei, pe care o retraim si intarim de cate ori ne intoarcem. Sigur, atunci cand stii ca ramai te uiti cu alti ochi. Asa cum se uita si cei care vin in Canada in vizita dar cu un ulterior gand de emigrare si multi dintre ei, care au o a doua optiune aleg sa ramana in Europa. Eu nu vreau sa fac aici o apologie (o fi corect cuvantul asta??) a Romaniei. Ficare are motivele lui de a trai intr-o tara sau alta...dar mi se pare comic sa spui 'n-as mai putea trai in Romania' (cum sunt mesajele celebre generatoare de certuri de la subiecte gen 'de ce ati emigrat'). In fine...divaghez...copilul e nascut in Canada, dar vorbeste perfect romaneste (Oana, Simona si Cata pot depune marturie) a fost cumva descumpanit de lipsa jucariilor (care urmeaza sa vina cu vaporul...ca ne-am incurcat in seturile de lego pe care le-am luat) si in primele zile mi-a miorlait ca in Romania nu exista biscuiti, macaroane si inghetata deci trebuie sa ne intoarcem in Canada. Intre timp s-a lamurit cum sta cu alimentele mai sus mentionate, a descoperit cam ce inseamna matusa lui, a mea, 2 seturi de bunici toti la dispozitia lui (nu ca mine care pe la 10 seara il anunt ca-s obosita si la nervi ma rastesc cu mare usurinta) si vede Romania cu alti ochi, oarecum mai aproape de ceea ce doresc eu pentru el ca persoana in crestere si formare - ca am eu o teorie cu dragostea receptata de copii si influenta ei asupra dezvoltarii oricarei persoane.
In rest...cald - in sfarsit plec de acasa fara o gecuta...mare, mare bucurie pentru mine, ca eu 9 ani am suferit de frig si nu mint...m-am dus si la doctor pentru asta ca ma ingrijorasem, mult praf, multe masini (sau mai bine zis putine locuri de parcare si toate masinile sunt simultan pe strada la orice moment dat). Oamenii sunt stresati, de tampenii dupa parerea mea, si de prea multele telefoane pe care le poseda ( 2 fixe, cel putin 1 celular) si toate suna mai frate, ca lumea se suna in draci sa afle ce-au facut in ultimele 10 minute de cand n-au mai vorbit. Celebrele si hulitele vanzatoare au fost super amabile si dragute - cred ca am au lipici la vanzatoare ca altfel nu-mi explic.
Ceea ce ma deranjeaza pe mine, in faza asta, e ingaleala generala in spatiul public...oglinda & usa de la lift, peretele de langa lift pe care il scobeste mitocanul cu cheia in timp ce asteapta liftul si alte asemenea amanunte de care nimeni nu pomeneste :).
In rest prieteni de la 14 ani pe care nimeni si nimic nu i-ar fi putut compensa in Canada, rudele care sunt de asemenea de neinlocuit si ideea mea fixa ca nimic pe lumea asta nu-i intamplator, deci tot acest periplu al nostru Romania - Canada - Romania are o semnificatie dincolo de iarba verde din Canada si praful din Romania.

Valeu, cat am scris - cred ca-i record absolut pentru mine, voi ati intrebat...

Corina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmen77 spune:

Corina, mai scrie, nu ai scris mult deloc . Eu personal sunt f interesata sa vad cum percepi Ro, si mai ales de acum incolo, adica, cum o sa fie peste 2 saptamani, o luna, etc. In ce oras v-ati intors voi? Chestia cu praful si lipsa de locuri de parcare am remarcat-o si noi asta primavara, dar .. . cum ziceai si tu, nu asta e esentialul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanagabriela spune:

Apropo de Romania si Canada, tatal meu are o vorba: depinde din ce colt al camerei privesti...Tot ce ne inconjoara este filtrat prin perceptia noastra proprie si personala . Ca si in reclama americana "Thirst is nothing, image is everything". In 2006 am fost in Romania, eu nu m-am simtit bine deloc, abia asteptam sa plec si totul mi se parea de nesuportat si mai rau decit cu 2 ani in urma. Sotului in schimb i-a placut f.tare si spunea ca este mult mai bine...Aceeasi familie, aceeasi tara, 2 perceptii diferite...

Iti trebuie curaj sa emigrezi, iti trebuie curaj sa te intorci...Si cheia cred ca este la ce te intorci...Eu nu mai am familie (decit pe tata, dar asta este alta poveste), nici prieteni, nici alte legaturi cu Romania, deci teoretic as putea trai oriunde. Intimplator traiesc in Canada, dar as schimba, daca as avea ocazia.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ktrinel spune:

mi_ro, vai ce sperietura ati tras!

mikion, io am fost tare ignoranta si nu am urmarit stirile, ca la mine ruleaza non-stop Caillou si Dora ..abia acum citesc despre cele intamplate..nasol..si ar fi multe de comentat...

cge...ma bucur pt florile tale,.. dar mie imi plang de mila ..ca tocmai vara asta , ploioasa si odioasa ..mi-am ales sa fac tratament la gazon...donc, daca nu erau de-ajuns ploaia, caldura si umiditatea... a mai venit si nenea sa fertilizeze la greu...Jungla!!

denisam, anynews ?

podeanu, mai facem un tur de forta pt "defilare" ? meteo ce zice?

Mergi la inceput