Mamici norocoase de ianuarie-februarie 2009 (33)
Raspunsuri - Pagina 3
BillyBilly spune:
Buna dimineata!
alina ok, multam', imi place Graco...dar tu zici ca vine kidex?? si putem lua de acolo lucrusoare? Zi mai multe, n-am fost niciodata.
miere thanks
! Banuiam ca acela-i... carucioarele mai scumpe de la Graco au infant car seat...dar aceasta scoica este tot aia cu landoul?![]()
Catalina
19+
Ana-Maria ingeras de 
Bebelusa
andre_ea spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui BillyBilly miere thanks ! Banuiam ca acela-i... carucioarele mai scumpe de la Graco au infant car seat...dar aceasta scoica este tot aia cu landoul?Catalina 19+ Ana-Maria ingeras de ![]() Bebelusa |
Nu. Scoica e scaunul de masina 0-12 luni. Landoul este partea caruciorului care foloseste de la 0 la 6 luni si este perfect plat. Unele firme au landou care se poate prinde si in masina cu centuri si unii pediatrii il recomanda.
Andreea, mami de Tudor- 10.08.2005
17+Delu Prichindelu'
BB2
Tudor
Vacanta 2008
Leditia spune:
Neatza..ati scris nu gluma..
Despre mine pot sa va zic ca dorm prost..putin,la 5 eram in picioare!
Am fost la hematolog,dar n-am rezolvat nik,de fapt ce mi-a zis ea stiam deja si vba aia erau in curs de "facere".(deci as spune bani aruncati pe geam)Apoi nu prea mi-a placut cum s-a purtat,cel mai tare m-a deranjat faptul ca eu ii spuneam ca vreau sa ajung cu sarcina cat mai aproape de termen si ea imi spunea ca e ok si daca nasc la 28de sapt(7luni in conceptia ei)..Nu mai comentez restul...
Ieri m-am dus la dr de fam ca trebuia sa-mi ia tensiunea si i-am zis ca vreau o urocultura si o analiza a urinei pt ca data trecuta nu prea au iesit prea bine,dar cum acum sunt in trim2 pot si trata in caz ca iese ceva!Si a inceput sa tipe dom'le ca mi-a dat de facut analize atunci si e de ajuns...ca mi-a dat si luna trecuta...Acum intreb si eu,la voi cum este?
La mine a fost asa,cand m-a luat in evidenta adik cam pe 12-14mai mi-a facut hemoleucograma,grup ABO,Rh,VDRL si HIV(desi i-am zis sa nu faca grupul si Rh ca aveam analize unde se vedea clar ce grup sanguin am si ce Rh!),un sumar de urina si-o urocultura.Apoi in iulie,mi-a zis dr mea ginecolog sa-i zic dr de fam sa-mi dea ce poate din analizele de la hematologie sa vedem cum mai stam cu coagularea(restul urmand sa le fac pe banii mei).Si nush ce mi-a dat ca 3 din 4 le-am platit!N-a fost bai,bine ca-mi luasem portofelul la mine!Bun..primele 3 luni mi-am luat tratamentul desi aveam utrogestanul,no-spa si altele compensat,dar doamnei nu-i ajungeau retetele date de dr ginecolog,voia scrisoare medicala!Bun,dupa ce i-am dus din aia,mi-a dat si mie compensat utrogestanul si no-spa!In rest,toate analizele,injectiile,tratamentele de urgenta,vizitele la dr,secretii..etc etc..le-am platit!La ea cica se fac analizele in prima luna,cand te ia in evidenta si in a 7-a!Pai si daca eu am probleme trebuie sa platesc mereu si mereu din buzunarul meu?Nu de alta,dar tot salariul meu pe dr,analize si medicamente se duce ..si ma enerveaza ca pana la urma e dreptul meu,ca de aia platesc asigurari si taxe!Macar o amarata de urocultura sa-mi faca.Plus ca am intrebat daca se poate si daca nu o vreau oricum,o platesc,dar o vreau si ea n-a stiut decat a tipe..si ca alta data nu-mi mai face..si tot felul de chestii.Tare m-a enervat ieri.
Gata,scuze,mi-am varsat si eu oful..dar vreau sa stiu la voi cum e?Tot asa ,cu analize in prima luna si apoi in luna a 7-a?Si ce analize v-a dat de facut?Ma refer la cele date de med de fam,nu la cele date de dr ginecolog sau facute de voi.
Va pupic.
POZE
Minunica mea
17+ 
fil_lily spune:
Buna fetelor,
Cine ma ajuta si pe mine cu un sfat? De 2 zile am o migrena urata , am luat deja 2 Tylenol 3,prescrise de medic, dar nu m-au ajutat aproape deloc.Altceva mi-e frica sa iau sa nu dauneze bebelasului.(deja avem 14 sapt.)Stie cineva vreun tratament naturist?
Multam fain.
andre_ea spune:
Ledi, off, dupa ce ca ai probleme cu sarcina te mai supara si dr. Eu zic sa incerci sa o schimbi. Mergi la alt dr., intrebi tot ce te intereseaza (daca iti da sa faci analize cand simti tu nevoia, daca te poate vedea cand vrei tu, ma rog ce crezi tu ca ai nevoie de la un dr.), daca-ti convine iti da o scrisoare catre dr. tau in care cere eliberarea fisei medicale, si gata, ai alt dr.
Chiar nu e normal sa reactioneze asa. Daca analizele ies prost, trebuie tratat si apoi refacute analizele, sa vezi daca ai tratat corect.
Edit: Eu din fericire nu am nevoie inca de dr. de fam. Am un abonament platit de firma la Medsana.
La sarcina cu Tudor nu aveam un asemenea abonament si faceam in felul urmator: mergeam la ginecolog, el imi zicea ce trebuie sa fac si apoi mergeam la dr. de fam. ca sa mi le transcrie (prima oara a comentat ca ce mi-a dat si toxoplasmoza si altele). Ce era compensat ok, ce nu, nu. Si, in conditiile in care la sarcina cu Tudor n-am avut infectii urinare sau alte probleme, am facut analize de 3 ori (in fiecare trimestru), prima oara cele mai multe.
Andreea, mami de Tudor- 10.08.2005
17+Delu Prichindelu'
BB2
Tudor
Vacanta 2008
Leditia spune:
Cu atatia nervi am uitat sa va zic marea mea bucurie..si anume,l-am simtit pe bb miscand,dar ceva mai puternic,nu ca un fluturas.
Miere,m-am uitat la carut si scaunul de masina..Te invidiez pe bune.La banii aia luam si eu fara sa clipesc,ca pe aici sunt niste preturi de te sperii.
Andreea,imi pare rau ca inca ti-e rau..si eu mai am episoade de greata,sau cand pur si simplu imi vine mancarea inapoi in gat,o senzatie neplacuta oricum..dar macar nu vomit.Cred ca ar trebui sa treaca si la tine..
Selene cum mai esti?Tuchi tu ?mai ai dureri?
Pupam intreaga gasca.
POZE
Minunica mea
17+ 
roxanaz spune:
neata mandrelor! ce mai faceti, sunteti ok?
o sa va rog frumos cand deschideti capitol nou sa nu uitati sa treceti link-urile la capitolul precedent, vad ca ultimul e 30. nu prea e placut sa stai sa scormonesti in urma. mersi!
Stellutza, translucenta nucala = pliu nucal. adica e ff bine 0.8 mm. CRL inseamna lungimea, BPD inseamna diametrul bi-parietal.
Miericico e ok carseat-ul, de ce nu iti place? exista si la chicco un model din asta de 0-18kg, zenith il cheama, pe acelasi principiu. se inclina in 3 pozitii... ceea ce e ok. si caruciorul imi place, sa le stapaneasca bb sanatos!
aryia tinem pumnii dar nu trebuie sa te stresezi, precis totul va fi bine ![]()
Daiopri ![]()
asa-i, numai dupa ce ai copii te certi..... tare ![]()
Cata, ebay nu prea livreaza in ro. trebuie sa verifici la fiecare caz in parte daca livreaza ori ba.
lisa gata muraturile? ![]()
DarkBendis hahaha cool asta cu "my name is Vlad and I'm from Transylvania" ![]()
- ar avea super impresie
. este ffff misto Quinny Buzz si usor su bun... una dintre cele mai bune alegeri!
Alina aseara ai terminat ciocolata aia ?![]()
Anca_ imi pare rau ca nu te-au lasat greturile... uff saracuta de tine!! tine-ne la curent cu parvoviroza lui Alex... tu cand te duci la analiza?
Ledi este obligatoriu un set de analize in fiecare trimestru de sarcina. si gratuit. asa ca spune-i medicului de familie asta.
Fil_lily nu poti lua nimic inafara de paracetamol, sorry. incearca sa stai linistita si sa pui niste comprese pe frunte, poate se relaxeaza.
Andre_ea asa zic si io, daca e baiat o sa aiba fitze cat 3 fete
. dar poate totusi nu e.... ![]()
v-as propune sa scot recomandarile de firme de pe lista aceea cu ce iti trebuie. de exemplu eu am sterilizator pentru microunde si e super ok - de ce NU este recomandat? de asemenea, scutecele Pampers noua ne-au mers de minune. ce ziceti? plus ca nu trebuie sa ne incorseteze prea mult.
astept parerile voastre.
intre timp am reusit azi-noapte sa pun ceva poze de la ziua lui Pat: http://family.webshots.com/album/565064017ZKWzWB
sa avem o zi super!
dalma spune:
Neata feteleor
Si eu dorm foarte prost...ma trezesc de cel putin 2 ori pe noapte pentru pipi si cand suna desteptatorul eu abia am adormit :(
Daiopri te rog frumos sa-mi recomanzi cateva site-uri cu lucruri pt bb si mami de unde se pot face cumparaturi on-line. La inceput fiica nasilor nostrii merge in Canada si se intoare in octombrie. S-a oferit sa aduca tot ce avem nevoie fiindca nu are oricum bagaj mare la intoarcere. Ei stau langa Edmonton
Multumesc mult
http://tickers.baby-gaga.com/p/dev038prs.png
Leditia spune:
Andreea,ma gandeam sa o schimb,dar eu in Cta sunt ca picata din cer!Habar n-am de dr si as vrea oricum o dr mai pe aproape,dar nu cunosc..Am mers aici ca era dr de fam a iubitului meu,care nu o cunostea pt ca doar s-a inscris la ea,n-a mers la ea...
Roxana,pai i-am zis si mi-a zis ca nu e asa,ca analizele facute in prima luna se repeta in luna a 7-a si gata!Pai intre sunt 6 luni..zau asa!Nu de alta,dar lunar trebuie sa-mi fac niste analize de coagulare,care nu-s deloc ieftine..plus altele si nu mai apuc sa fac nik cu salariul meu,il dau pe tot la dr si analize..Si,m-a enervat mai mult ca a tipat,desi eu am intrebat daca se poate,nu am impus nik!Si i-am zis si varianta sa le platesc,pt ca le vreau oricum!In fine,multi nervi mi-a facut ieri..
Ti-am vazut pozele cu Patrick,e frumos foc..mi-a placut mult tortul cu dinozauri..Tu l-ai facut?
POZE
Minunica mea
17+ 
lisa79 spune:
gata cu muraturile...acum m-am apucat (la 1.26 AM) de supa minestrone...cu capu'...ce mai!!!
cand e gata, va invit!
15S+