Fulguleti de noiembrie - decembrie 2006 (187)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns kikineata spune:

Crykett m-am luat cu nimicurile si uitasi..LA Multi Ani si vreau poze!!! Cu voi!

ps. o farama de tort nu papi azi? un alcohol??

KIKINEATA mami de SARA MARIA (16 noiembrie 2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dianav spune:

Da, Dianocica Imi prinde bine un sfat. Intr-adevar pe mine nu ma loveste decat uneori cu picioarele can do schimb, dar stiu ca nu e intentionat. Insa loveste cu palma in mobilier si mai des pe ea insasi atunci cand se enerveaza, cum zici tu ca nu poate desface cuburile de ex., mai exact cand e frustrata. Asta inteleg. Insa evident se loveste, e frustrata, atunci cand nu fac cum vrea ea. Stiu ca tu zici ca tine de mine, dar degeaba ii explic pe trecerea de pietoni sa ma tina de mana, ca ea nu vrea si atunci o iau in brate si se pune pe palmuit. Adica cel mai des are nervi din astia, cand facem ceva ce nu ii convine. Si se intampla sa fie si situatii din astea, desi o las f libera, sa faca ce vrea ea in general. Alt exemplu ar fi in magazine, vrea la stanga, noi trebuie la dreapta si atunci o iau in brate si incepe scandalul. Vb aici de magazine de hrana ca nu am inebunit sa o iau cu mine ca sa imi caut haine sau mai stiu eu ce. Ma lungesc, in general sunt langa ea si ii place sa faca singura fata provocarilor insa in ultima vreme a inceput cu palmuitul asta.
Diana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kikineata spune:

Dia, Dia, DIAAAAAAA ma auzi? Sunt io kikineata si vreau sa stiu ce faceti, tu si Nana!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dia1609 spune:

Citat:
citat din mesajul lui kikineata

Dia, Dia, DIAAAAAAA ma auzi? Sunt io kikineata si vreau sa stiu ce faceti, tu si Nana!!

bine multumim. la tine ma gandeam si la garga. of, ma bucur ca e mai bine. fugim afara acum, dar cand apuc (azi la pranz am dormit ca valiza-n gara amandoua 3 ore jumate )intru sa va pove ca am inscris-o ieri la gradi. am fost cu ea si i-a placuuuut acolo . pfuuu, asa-s de incantata de primul ei contact cu gradi si de prima reactie
reviiiiiiin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns deeaA spune:

kikineata cat ma bucur ca merge mai bine,sa mearga tot asa!.In mod sigur o sa ma duc cu el la un ortoped,ca nu-mi pare a bine cum merge.
[red] dandusule ne vedem,cum sa nu,numai sa-mi spui ziua si ora

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danutz spune:

Cryket
Ruxmax
auras-v
lory32

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns almo spune:

buna fetelor,

in primul rand imi cer scuze ca nu am mai scris de mult,cu toate ca va mai citesc din cand in cand, si cum explicatiile nu isi au rostul cred, as trece direct la subiect.

Am intalnit-o pe Katrinel sambata si asa cum ati vvazut si voi in poze e o fetita cu fetita :) Am facut cateva poze si o sa le postez aici curand.

Sincer motivul principal pt care am intrat aici, azi, este ca am nevoie de sfatul vostru. stiu ca nu e corect, ca va scriu numai acum cand am nevoie dar sper sa fiti bune si intelegatoare.
Diana si eu am cu nicole cam aceeasi pb doar ca nicole nu se loveste, ea ne musca sau ne pisca asa tare, ca de multe ori ne dau lacrimile. cand ma pisca pe mine, ma fac ca plang, ca ma doare, atunci incepe si ea sa planga si ma pupa si ma strange in brate. dar daca mama mea se face ca plange, o pisca si mai tare. tot am sperat ca o sa ii treaca, insa pb mare e acum, ca a piscat in parc un baietel cu care se juca. acum baietelul fuge de ea sinu mai vrea sa stea in preajama ei.
cum ma sfatuiti sa procedez? am incercat tot. i-am dat peste manute. am muscat-o la randul meu, am pus-o la colt, i-am explicat. Acum e grav pt ca ii pisca pe copii. ma gandesc ca intr-o zi o sa priceapa si o sa inceteze dar pana atunci o sa fie singura cuc, ca nimeni nu o sa mai vrea sa stea cu ea.
Katrinel tu ai vazut-o ca lui Julia nu i-a facut nimic asa din senin. Pe Alex insa, fata prietenei mele, a piscat-o pe motiv cred, ca nu ii dadea jucarii sau nu o baga in seama.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ktrinel spune:

Almo, oare de ce nu am avut timp sa vorbim mai mult despre problema asta ? ..cred ca cineva i-a tot facut ei asa in joaca si ea repeta, la inceput era ca un joc, apoi un gest cu care atrage atentia, neputandu-se exprima altfel …ei prind repede astfel de gesturi… nu cred ca pedeapsa sau piscatul/lovitul inapoi , nici chiar faptul ca te prefaci ca plangi .. ajuta. ba din contra, ii stimuleaza pt ca vad o reactie clara la gestul lor….apoi e ca un cerc vicios.

Ce am observat eu la Julia: cu cat dau importanta mai putina unor astfel de gesturi ..cu atat mai putin le repeta…adevarul e ca asa fac si la gradinita : li se ia mana ferm si li se spune ca nu e frumos sa facem asta …si atat. activitatile continua fara a face mult tam-tam …asa fac si eu cu ea, mai ales ca trebuie sa fie o continuitate a educatiei de la gradinita…ai observat cumva cum reactioneaza daca altcineva strain ii face observatie ? Julia asculta mult mai repede de un strain decat de noi… se conformeaza imediat si nu mai repeta gestul.

E f greu sa fii ferm pe pozitie ca parinte, sa iti impui sa ai mereu aceleasi reactii, daca iti schimbi mereu metoda, decizia, pozitia … nu obtii nimic. Din contra. Eu zic ca toti din casa sa va puneti de acord asupra unei metode si sa reactionati la fel…nu sa fuga la altul in brate pt consolare, de ex.

fetele mai citite / patite ..mai ziceti si voi ..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adinazot spune:

Buna seara minunate!
Noi am fost plecat la tati la Vaslui pt cateva zile,a fost bine,lui Ale i-a priit iesirea,s-a bucurat de tatal ei.Am citit pe fuga ,KIKINEATA,of ,dea doamne sa se faca garga bine cu piciorusul.YAGMUR,vazut poze,arati tare bine si Luca e scump si jumatate.KTRINEL,faine pozele de la zoo,Julia e scumpa rau si mare!Mai revin!
va pup pe toate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dia1609 spune:

almo, si oana a avut o perioada de piscat copii. am incercat si eu diverse metode, la majoritatea zambea si facea in continuare, era bucuroasa de atentia atrasa asupra ei in modul asta. ktrinel are dreptate, la noi s-a cam remediat situatia cu luat mana ferm si spus ca nu e frumos si ca doare. fara plansete, certat, etc. si fara sa acordam f multa importanta subiectului, pur si simplu luam mana, spunem ca doare si nu e frumos si trecem la alta activitate repede. acum mai face asa numai ocazional, dc o enerveaza un copil cu ceva in mod repetat, atunci il pisca :)... sper sa scapam repde de faza asta cu totul, oricum situatia e mult imbunatatita ... asa ca relax, se poate schimba situatia, puneti-va toti de acord si reactionati la fel

Mergi la inceput