Fulguleti de noiembrie - decembrie 2006 (187)
Raspunsuri - Pagina 17
madaluta spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui deeaA madaluta ti-am ramas datoare cu lamurirea despre microsoft,deci ...programul folosit pt.jurnal se numeste "Microsoft Oficce PowerPoint" ,sectiunea asta se ocupa de prezentari si pt ajutor apasa f1 si o sa-ti arate o gramada de chestii....sper ca te-am lamurit..dc nu, mai intreaba ![]() deeaA de DAVID IONUT 24.12.2006pozedavidutz |
multumesc mult, numai k eu voiam sa scriu pe un site k sa ramana asa, pentru posteritate.In timp, se poate pierde daca nu salvez pe CD-uri sau schimb calculatorul sau se strica...
Poate totusi voi gasi eu ceva, numai sa am timp sa caut si sa scriu
Madalina+Darius Cristian (14.12.2006)+
Briana Amelia (08.05.2008)
kikineata spune:
Diana, Ada era doar pe lista si asa cum a intrat a si iesit. Am plecat intr-o zi pana acolo pe jos...mi s-au ars talpile...e prea mult de mers. Si cred ca nu e singura gradi in care se da asa ceva. Momentan cred ca decizia e Olga G la sediul nou. Am luat dosarul, acu sa-mi iau inima-n dinti. Am fost ieri si azi cu ea cate juma de ora afara in curte la sediul d elanga noi. Cu copii e ok s ejoaca, mai-mai la fetite cu codite, dar cu educatoarele are ce-are. Cum o intreaba careva ceva ...pac plange...of of. Si cand plec de-acolo o auzi numa miss, miss...Oricum prezenta mea acolo nu e benefica dar vreau sa se familiarizeze ca-s copii multi, cu mediul, sa vada ca sunt niste doamne acolo, e greu cand o voi lasa singura cand va incepe. Am colindat destule gradinite. In unele sunt conditii de plangi demila copiilor. Nu poti respira.
Ktrinel, hai ma lasa-ma cu ...zice x nush ce...de aia suntem aici. Zi-mi chiar te rog parerile tale despre primele zile la gradi-adaptarea dc nu chiar pe pm dar prsupun ca mai sunt fete interesate totusi. Stiu ca fiecare reactioneaza diferit, dar fii buna si povesteste.
KIKINEATA mami de SARA MARIA (16 noiembrie 2006)
asiza spune:
| citat din mesajul lui roxanica2006 Asiza,...Nu-i asa ca bucuria lor te face sa adori locatia, chiar daca personal nu esti multumita?? |
Mai, Roxanico, ti-am mai zis eu ce tare te iubesc eu pe tine; cata blandete si lumina reflecta mesajele tale
...acuma sa-ti spun sincer, locatia nu am adorat-o deloc, ci m-a deprimat si dezgustat, intrucat nu-l puteam lasa pe Denis sa se joace decat cu nisipul ala ud de la malul marii, caci era singurul curat, restul fiind plin de mucuri de tigara, bete de inghetata, coji de seminte...dar bucuria copiilor ne-a facut sa ramanem toate cele 7 zile, ca altfel ne-am gandit sa plecam dupa prima zi, insa cand i-am vazut cat de incantati sunt de balaceala, nisip, de faptul ca eram vecini de palier, ca se jucau in curtea pensiunii etc etc, am decis sa stam...iar marea...eu ador marea, insa de la anul vor fi alte Mari si nu cea Neagra...Pup Davidutu' mieros 
Acs, super frumoase peisaje in Delta, iar voi sunteti minunati...tare as vrea sa ajungem si noi intr-un concediu pe acolo...n-ati avut probleme cu tzantzarii?
Aelitooo, am vazut si pozele voastre...da' au dreptate fetele, Andres si Sofia sunt adorabili
...cat despre povestioara ta cu romanca care indesa in gura copiilor tai diverse chestii...wow, m-ai lasat masca...eu cred ca ai avut maaareee rabdare cu ea, eu innebuneam sa vad ca indeasa in gura copilului meu de 2 (DOUA) luni pufuleti...e nesimtita si eu zic s-o ocolesti ca cine stie ce idei turbo ii mai vin si poate le da ceva copiilor tai fara macar sa-ti mai spuna 
Iulia-Stefy, sa vii cu vesti despre cum au decurs lucrurile azi! Eu tin pumnii in continuare!
Fetelor, va multumesc pentru "complemente", da' sa stiti ca mai am inca de slabit si am pus pozele in care nu prea se vad vergeturile alea dezgustatoare care mi-au cam ramas peste tot si nici macar nu sunt albe...Cat despre slabit...n-am tinut nicio cura...aaa, ba da "cura Denis", credeti-ma e un copil atat de energic incat toata ziua trebuie sa alergi dupa el...uneori uit si sa mananc pana seara tarziu, cand il culc...ceea ce iar nu e bine stiu...
Va pup..ma duc sa termin mancarea ca a adormit in sfarsit...
Oana cu www.youngnutrition.net/member/tickers/64637/ticker1.png" target="_blank"> Denis 1+
Slideshow
Life is short...buy pink shoes!
acs spune:
Madaluta
, m-ai distrat povestind cum decurge o zi in patru. Mi-am amintit cum era in primele luni cu fetele micute sau cu toti trei, dupa ce a venit Victor. Totusi, pentru mine cel mai greu a fost doar cu Maria. O sa vezi ca incet-incet lucrurile se aranjeaza si o sa fie din ce in ce mai usor. Cat despre curatenie si alte treburi casnice: le faceam cand nu mai aveam incotro. Spre exemplu, nu strangeam jucariile decat seara, cand nu se mai juca nimeni cu ele, faceam mancare in timp ce ne jucam. O sa te descurci si singura! Este insa foarte important sa te odihnesti! Mie asta mi-a lipsit cel mai mult: somnul. Acum nici nu mai pot dormi o noapte de la un cap la altul, chiar daca se intampla sa doarma bursucii.
Asiza, cu tantarii am stat cam asa: Ziua nu sunt. Apar numai pe inserat, dar vin multi (in gasca :) ). In prima seara i-am dat pe copii cu un roll-on de la Chicco, pe manute si picioare. Dimineata, Victorila era dalmatian pe fata. Noroc ca nu l-au deranjat bubitele si nu s-a scarpinat. Apoi am citit ca roll-on-ul respectiv trebuie folosit din 2 in 2 ore si am renuntat. Am pus aparatul in priza. Bazaiau tantarii pe langa noi, dar nu ne-au mai muscat.
Dianarus, multa sanatate lui Marc!
Mamaana, sper ca fetele sunt bine amandoua!
Manuela, Stefan si cele 3 minuni
aelita spune:
| citat din mesajul lui Teutz Nu stiu daca v-am mai spus ca Alexia vorbeste destul de des in somn... Ma topesc de drag cand o aud noaptea in baby-phone: "Alio! Alio! Alio! Daaa!", "Cataga-taga-daaaa!" (Cotcodac!), "Tu-tu-daa!" |
DANItA-saracutii copii ,se cloceau !!
eu cred ca de vina e iarna geroasa la noi,si omul ramane degerat,poate si cu probleme osoase,dar asta nu inseamna sa nu mai faca diferenta intre vara si iarna..
nu stiu de ce,dar aici nici un copil nu e imbracat gros .cand vezi caciula,e roman. eu cred ca e de vina gerul de la noi ...si aici uita unde sunt.
ca restul ,marocanii,sudamericanii...ii imbraca la fel ca aici,subtire,poate pt ca si ei vin de la clima calda sau poate ei se adapteaza mai repede ..
DEEA-eu am Microsoft Oficce PowerPoint Viewer 2003-e in calculator . merge pt jurnal,cum zicea madaluta? ca vreau si eu.
DIANOCICA-bravoooo D se da peste cap !!!!!!! si tu de ce ai imbatranit un an? sa nu-mi spui ca de fricaaaa! sau de progres??
bravooo ! eu abia astept sa o vad pe Sofia,ca de la un an se pune in cap,curul in sus,picioarele drepte desfacute si ridica mainile ca aripile spre spate si ramane asa in cap si in talpi,nu a vazut ,a inventat si a vazut ea ca e mare chestie fara maini !! astept sa vad cand descopera datul peste cap,ca eu nu o invat,o las sa descopere singura.
MADALUtA-biata de tine

cred ca cel mai rau e sa te imbolnavesti ,sa stii ca raman copiii acasa...bine ca nu te-au internat.ai grija ce mananci de acum !stai linistita ca esti o mama buna,o sa va obisnuiti toti 4 mai bine si atunci Darius nu va mai face nebunii..o sa te descurci !
si eu tot asa as vrea un jurnal,sa nu se piarda..daca gasesti ceva,ma anunti si pe mine!

ASIZA-rabdarea mea cu aia in parc seamana a prostie ...ca trebuia sa o pun la punct din prima..dar eu am zis ca am pus-o
trimit mesajul ca am un plangacios care ma vrea.
continuu dupa
Sofía (2ian2007)
Andrés (22mai2008)
Ktrinel spune:
[quote]..eu cred ca de vina e iarna geroasa la noi,si omul ramane degerat,poate si cu probleme osoase,dar asta nu inseamna sa nu mai faca diferenta intre vara si iarna..
nu stiu de ce,dar aici nici un copil nu e imbracat gros .cand vezi caciula,e roman. eu cred ca e de vina gerul de la noi ...si aici uita unde sunt.
ca restul ,marocanii,sudamericanii...ii imbraca la fel ca aici,subtire,poate pt ca si ei vin de la clima calda sau poate ei se adapteaza mai repede ..[quote]
aelita, m-ai facut sa rad
...nu cred ca tine teoria ...ce sa mai zic de iernile canadiene ...si nici chiar atunci copii nu sunt prea infofoliti...cred ca tot mentalitatea si ipohondrismul romanesc sunt de vina.
madaluta, nu stiu daca sa iti plang de mila sau sa te felicit...depinde cum o iau
..oricum , astea vor trece.gandeste-te peste vreo 2 ani cat de bine si frumos o sa fie...
kiki, stiu ca esti o mama grijulie, sunt sigura ca o sa cauti cea mai buna gradinita ( care poate exista , ca la mama acasa nu o sa fie nicaieri , asta e stiut ) iar daca tu vei fi impacata cu tine insati si cu conditiile, si Garga va simti acest lucru ... si ii va fi bine, se va simti in securitate ( fizic si emotional ) ...nu vei gasi locul perfect, dar Garga nu trebuie sa simta asta...o sa ii spui mereu ce frumos e la copii, ce placut e sa te joci cu ei si sa inveti o multime de lucruri...nu uita sa o intrebi mereu in fiecare zi dupa ce o iei, ce au facut, sa iti spuna cum ii cheama pe copii, sa vada ca te intereseaza ...despre acomodare, depinde de «filozofia» gradinitei, se poate face acomodare treptata sau nu...asa cum m-am mai declarat, sunt ignoranta, de ex si cu amanuntele despre mancare, in sensul ca nu stiu exact de unde se aprovizioneaza, si nu am gustat-o eu sa vad cat e de buna...dar merg pe incredere, am vazut ca ea o accepta, nu s-a imbolnavit niciodata..cred ca sunt o norocoasa, sau norocul mi l-am facut singur
venind aici , mi s-a potrivit minune..eu eram o persoana ff agitata si stresata in tara, aici m-am vindecat
...si apropo de gradinite filizofice
, Chinico, voi ce mai faceti? Bea ?
kikineata spune:
Ktrinel, si io-s agitata de felul meu..vorba lu' tata tu te-ai nascut incordata, pui prea mult suflet...dar io vreau sa ma vindec aici:)) si vorbele tale ma ajuta. Si pe bune nu cred nici o iota din ignoranta ce ti-o tot atribui. Cred ca va depinde mult adaptarea de educatoarea care va fi la grupa ei. Dar strangerea d einima e mare.
Raluca, zi si tu cum a fost la voi cu gradi la inceput? Si chiar nu-mi aduc aminte cine mai are fulguletul la gradi???
Boonnn...nush cum sa fac...cele mai avansate cu olita, kk, pipi...in casa totul ok, face de toate, anunta, face bravo, zice haidi sa aruncam la wc, trage apa...dar afara?? Stie, ia papusa, o duce la copac, anunta rareori si cand o duc deja face in pampers... inca are pampers, somnul ramane ultimul de discutat.
kikineata spune:
Deci io-s toanta rau...am ratat pozele asizei, aelitei, a lui acs..sunt varza. Care mai poate dati si mie link?
roxanica2006 spune:
Ktrinel, hai, lasa-ma, tu agitata si stresata???pe asta n-o mai cred.Si ai dreptate cu gradinitele, eu realizez ca asa e, ca invata extrem de multe lucruri, ca le face f. bine colectivitatea,dar parca mie tot mi se rupe inima numai gandindu-ma..
Apropo de invatat multe am exemplul concret al unui baietel din vecini, care pana sa mearga la gradi n-a vorbit aproape nimic, desi avea aproape 3 ani, nu era deloc sociabil, gradinita l-a schimbat radical. Eram impreuna in parc cand a inceput: "in padurea cu alune aveau casa doi piti...", am ramas incremeniti, asta in conditiile in care inainte cu o zi zicea cel mult "mama, tata".Si de atunci vorbeste non stop si f. corect.
Madaluta 

of, cred ca ti-e foarte greu...Iti spun cum as proceda eu: in primul rand as cere ajutor, mamei, soacrei, nasei, prietenei, verisoarei, ori mi-as lua o femeie care sa faca curat si mancare. Varianta asta din urma mi se pare mult mai buna, asa tu ai timp sa stai linistita cu copiii, casa luceste, mancare este.
Pe mine ma enerveaza cel mai mult cand trebuie sa strang vasele, sau sa fac curat si David sta incolacit de piciorul meu si striga " Mami, haaaaaaaaaaaaaai!!", la joaca. Incerc sa le fac pe toate cand doarme , dar tot se gaseste ceva de facut si cand e el treaz. Si-mi vine sa mor ca nu pot sta cu el, iar daca le las toate balta, vorba ta, parca ma sufoc cand zboara casa. Si nu sunt o maniaca a curateniei, dar nici sa-mi crape obrazul cand intra cineva neasteptat nu-mi place...
Probabil cu timpul se va linisti si Darius, incearca sa gasesti niste jocuri mai "linistite" pentru casa, sa-ti permita sa stai cu amandoi, ii arati lui Darius imaginile dintr-o carte, ii povestesti ceva pe marginea lor, cuburi, masinute, vase, linguri, etc.Offff, stiu ca e greu...oare cum ma voi descurca eu cand va veni momentul???
Ii spuneam dimineata sotului ca ar trebui sa ne gandim cat mai serios la bb2 pt. ca acum suntem inca "pe val", n-am uitat noptile nedormite, plimbarile nocturne cu David in brate, castroane aruncate de pereti, etc,iar pe masura ce creste micutul va fi totul mai usor, deja avem cu cine sa ne intelegem, ne invatam mai comozi, si va fi tare greu sa ne reacomodam cu un bb mic. Cristi mi-a raspuns ca va socoti ca e prea dimineata si inca nu rationez, altfel nu-si explica ... chiar m-a mirat ca el mereu facea pledoarie pt. bb2..cred ca l-a apucat teama, realizeaza si el ca nu-i chiar floare la ureche.
Ooooooo, mai aveam atatea sa va povestesc, dar nu mai pot. Mai vb!
ROXANA
si
DAVID MIHAI (20.11.2006)
David al meu