Fulguleti de noiembrie - decembrie 2006 (187)
Raspunsuri - Pagina 16
Teutz spune:
Seara buna, dragelor!
De cateva zile Alexia ma innebuneste sa-i pun filmulete cu Crinuta pe calculator! Ea ii spune “Teo” Crinutei , pentru ca Crinuta ma striga in parc tot timpul, iar fii-mea a asociat-o cu numele meu. Se uita la filmulete si rade si imi arata cu degetelul: “Teo! Teo!” Si cand ii spun ca mergem afara, ea se si duce la usa si spune: ‘Pa! Pa! Mana (Maria, o alta prietena a ei), Teo (Crinuta)!” Offf…
Aelita, Sofia si Andres sunt perfecti!!! Mi-a placut la nebunie poza aia in care dormeau impreuna.
Ktrinel, anul trecut am patit la fel ca voi cu niste hainute de-ale Alexiei. Mi se pareau foaaarte mari cand le-am primit si le-am pus bine, ca ma gandeam ca-i vin peste cateva luni bune. Cand m-am trezit si eu sa o mai probez pe fii-mea, am constatat ca unele erau fixe, iar altele erau deja mici, asa ca n-a apucat sa le poarte niciodata. Acum m-am invatat minte si probam hainutele mai des.
Roxanica, mor de drag cand povestesti despre Daditzi! E scump rau de tot! Crinuta lipsea de pe salteluta pentru ca n-am avut aparatul foto la noi cand au sarit impreuna. Vreau sa-mi fac o programare la eco mamara pentru saptamana viitoare. Multumesc ca te-ai gandit la mine!
Asiza, sunteti super, mai, in pozele de la mare! Denis e adorabil, iar tu arati foaaarte bine! Bafta la gasit apartament!
Dianav, pupam Oana tunsulici! Ce frumos povestesti de ea!
Yagmur, si noua ne e dor de voi!
Kikineata, ma bucur tare, tare ca Garga e bine acum!
Acs, ce peisaje, ce frumuseti, ce copiii minunati, unul mai frumos ca altul!
Raluca, un pup mare de la noi si o imbratisare stransa pentru voi! Ce repede a invatat sa faca la olita Adina! Bravo ei!
Ruxandra, ce mai fac boierii?
Monicabb, am citit dintr-o suflare povestea nasterii Teodorei si asa m-a emotionat… Sa fie sanatosi si ea si Dragos, sa va bucurati de ei si ei de voi!
Flore, printesuca Alessia e o superba, ca de obicei, iar tu radiezi toata de fericire. La bb2 as vrea sa recoltam celule stem.
Mamaana fetele frumoasele si multa sanatate!
Lacramioara, bine ati revenit! De-abia astept pozele! Tin pumnii maine!
Dianarus, multa sanatate lui Marc!
Saryta, foarte frumoase pozele din Italia! Arati super de super!
Daphna, multa sanatate!
Teutz de Alexia Iarina (10.12.2006)
Teutz spune:
Nu stiu daca v-am mai spus ca Alexia vorbeste destul de des in somn... Ma topesc de drag cand o aud noaptea in baby-phone: "Alio! Alio! Alio! Daaa!", "Cataga-taga-daaaa!" (Cotcodac!), "Tu-tu-daa!" (cum fac papitoii aia din reclama de la Orange, ca e innebunita dupa ei!) Imi vine sa ma duc si sa o iau la pupacit... Ce-o visa, iubita de ea?!
In ultimele zile si-a descoperit subsorile, ni le tot arata si ne intreaba si de ale noastre , tot vine la noi cu cate o manuta ridicata, ca sa o gadilam sau sa o pupam la subsoara... si radeeee, si se alintaaaa, si fuge, dar se asigura ca venim dupa ea...
Noapte buna, vise placute, ingerii sa va sarute!
Teutz de Alexia Iarina (10.12.2006)
deeaA spune:
asiza sunteti tare,tare frumosi
roxanica poop finutzul mamei,ce scump e el...iar la faza cu un pistol am participat si eu..un copil de vreo 10 ani cu pusca cu laser indreptata fix in capul altui copil mai mic..normal,cu zgomotele de rigoare
iulia stefybine-ai revenit din vacanta ...asa am patit si eu cu al meu,am fost la strand si era apa atat de rece ca la un moment dat i se invineteau buzele si tremura tot dar cand il scoteam aveam mare scandal...si sa treci cu bine peste ziua de maine.
dianarus sanatate lui marc
teutz ce scumpa eeeee....si al meu vorbeste...bine ,alea cateva cuvinte sau zgomote mai inteligibile,dar e asa de scump,ca-mi vine sa-l mananc!!
Noapte buna tuturor,sa vad ce mai apuc sa dorm si eu
aelita spune:
azi in parc,Sofia se opreste la prietenii ei de joaca, si una din mamicile cu care ma vad mereu(romanca)...doar alerg eu un pic dupa Sofia si cand revin la carut,femeia ii dadea pufuleti lui Andres !!!!!!
am zis ca mor ! i-am zis ca ce face,cum sa ii dea pufuleti,la care ea insista si ii dadea si el inmuiase juma de pufulete,a trebuit sa ii dau peste mana ca nu erau e ajuns cuvintele mele ca are DOUA LUNI si ca se ineaca,si ea zicea ca nu,ca se topeste nu se ineaca,si se dadea cumva sa nu pot sa ii iau mana...
a mai trecut nitel si ii cumpara lui fii-su suc inghetat.nu stiu daca la voi e,sunt niste scarbosenii de apa colorata dulce bagata in plastic lung si inghetat.si copiii suuuug la batonul ala de gheata. nu e inghetata,e pur si simplu suc inghetat,dar din ala ordinar,macar nu e un suc bun..e apa colorata ca toti au limbile rosii !
si am mai avut odata discutia ca voiau sa ii dea Sofiei sa linga,si eu le ziceam NUU CA NU ARE VOIE si ei " dar un pic doar sa linga "...ei,si azi nu mai intreaba, ii da direct ,il pune pe fii-su de 3 ani sa ii dea !! si copilul ii dadea,si sofia mea lingea ! i-am zis sa nu ii dea ca nu o las,si ea ii zicea " ba da-i " si copilul iar ii dadea.eu ii ziceam nu ii mai da ! copilul lua de la gura Sofiei,ma-sa zicea " ba da-i" si iar ii ziceam ei NU CA EU NU IIDAU ASA CEVA !!!!!!!! si a trebuit sa o smucesc pe Sofia de mana .si ea ca de ce nu ii dau...CA NU II DAU EU APA DULCE INGHEtAtA ! si ea zicea ca doar un pic ,sa linga. NU INtELEGI CA NU VREAU SA II DAU NICI SA GUStE CA APOI IMI CERE PORCARII DIN AStEA??
a mai trecut un timp,iar vine Sofia pe langa ea,si avea gheatza aia pe banca,si iar ii da repede in gura ,o vad si o trag pe Sofia la mine,ii zic iar ei sa nu mai faca asa ceva ca eu am zis ca nu ii dau,ea continua sa imi zica ca doar sa linga ! eu ii zic ca daca vine si ta-su si vede face urat.ea imi zice " ca lasa ca nu ne vede el ce facem ".
eu iar ii zic ca NU II DAU ASA CEVA,CA E tREABA EI CA II DA COPILULUI,SOFIA ARE UN AN !!
trece si asta,in parc acolo un magazinas de chinezi,ea intra cu al ei,Sofia alearga dupa ei,o ia de mana,intra..eu las carutul si ma duc dupa ea sa nu ii cumpere ceva ...si iese Sofia cu o acadea in gura !!!!!!!!!!!!!!!
un chupachups rotund,cu bat,i l-am smuls pur si simplu din gura .i-l daduse sa il bage in gura cu plasticul ala cu tot.
si ii zic iar ca asa ceva nu are voie !!!!! si ea zice ca de ceeee?
ca nu ii dau eu asa ceva !!!
dar e chupachuuups !!
(ca si cand eu nu stiam ce e)
ii zic ca nu are voie dulciuri
ea intreaba ca la prosti in continuare DE CEEEEE?
ca are un an !!!
mai devreme eu zic sa iau ceva de baut ,si bunica (mama astia) zice : nu ii lua,ca i-am dat eu apa ...BAAAAAI,nu am mai zis nimic,dar cum nu ma intrebi,mai si pe mine ca sunt ma-sa,daca ii dai sau nu apa sau suc sau ce mama dracu ii dai si dupa cine ii dai...si din ce sticla ii dai din care ati baut toata copilarimea si toti adultii si ...
Vreau sa spun ca nu conteaza care ce da sau ce nu da copilului...conteaza sa nu dam noi altora !!pt ca eu niciodata dar niciodata nu as da ceva unui copil fara sa intreb intai mama POt SA II DAU ? ARE VOIE ?-si intreb la lucruri care mi se pare mie ca da,ar avea voie,dar totusi INtREB fir-ar capul meu sa fie,ca doar nu e copilul meu sa iau decizii !!!!!!!!!!!!! si la un biscuite intreb !!!!!!!!
altii nu,nene,dau si apoi se mira ca dar de ce nu ii dai ca e biscuite,ca e cacat,ca e rahat!!
va rog eu ,nu faceti asa ! ca nu stii peste ce dai,poate un copil bolnav,poate are diaree si il faci praf,poate are vreo alergie,poate nu mananca si ma-sa nu ii da biscuiti in parc,poate...pur si simplu nu e cum e copilul tau !! intreaba !!!!!!! si daca zice nu,las-o sa fie nu ,nu ii da pe furis .
eu mor la faze de-asvea cu bagatul in gura...si numai de asa ceva am avut parte...aia care i-a dat din lingura ei lapte de vaca cu cereale de adult cand Sofia nu bea inca lapte de vaca ,avea vreo 4 luni..
mama care i-a bagat in gura FLORICELE DE PORUMB. ca ce are???? cum sa se inece,ce,asa proasta e ??? ca nu o fi proasta asa ca X de se ineaca din orice??? (deci copiii care se ineaca sunt prosti)
suculete prin parc ...
va rog eu,nu faceti asa !! pe mine ma deranjeaza teribil ca nu intreaba. una pt ca din punctul meu de vedere ii da tampenii,pt unii poate sunt bune,dar e problema mea ce dau si ce nu.
a doua ca de multe ori chiar si la biscuitii aia inofensivi... unii copii au si ei ore de masa,nu asa cand le baga altul in gura !!!!!!!!
alimentatia i-o fac doar eu si eventual cand va merge la gradinita,nu oricine pe strada ! ca nu sunt catei sa pofteasca si sa le arunci resturi si ei sa dea din coada !
mama stie ea mai bine ce sa ii dea si ce nu !
si lasa ca nu pofteste,ca eu ii cumpar tot ce vrea,ca doar nu am ajuns sa stam cu gura cascata la ele...
Sofía (2ian2007)
Andrés (22mai2008)
aelita spune:
fetelor,ma bucur mult ca v-au placut pozele si multumesc de complimente !
Roxanici,e nu sunt eu asa buna si calma si devreme acasa dar de cand a aparut Sofia in viata mea,timpul s-a oprit in loc , nu mai exista suparare,nu ma mai enervez pt nimic(sau da si imi trece repede),nu mai stiu cum e sa ma cert,sa tip ! si ma simt iubita ,mult mult,implinita. sper sa tina asa mereu...
Sofía (2ian2007)
Andrés (22mai2008)
danita spune:
aelita : nu pot sa imi dau seama cum exista astfel de personaje ..... pe bune !! alt exemplu : am vast in parc un bb mik( cre ca era nou nascut) baga tintr-un sac d-ala ca o plapumioara cu caciula in cap ..... il tzineau in brate . mergem in parcul mare era o fetita imbracata cu o rochita crosetata si cu dress pe ea ...... cre ca io am probl ???
teutz : si P rade in somn dar nu vb .ce scumpa eeeeeeeeee !!
D
ps s-au pus in vanzare bilete ieftine ptr litoral in sept ;)
deeaA spune:
madaluta ti-am ramas datoare cu lamurirea despre microsoft,deci ...programul folosit pt.jurnal se numeste "Microsoft Oficce PowerPoint" ,sectiunea asta se ocupa de prezentari si pt ajutor apasa f1 si o sa-ti arate o gramada de chestii....sper ca te-am lamurit..dc nu, mai intreaba
dianav spune:
iulia=stefy bine ca v-ati intors sanatosi si micuta nu racit iarasi. Eu la mare nu am reusit sa ma trezesc atat de dimineata, dormeam chiar si la pranz, asa obosita ma simteam. Oana insa avea o energie, desi 6 zile nu a vrut sa inghita nimic, exceptand biberoanele cu lapte, asa ca a 7 zi am cedat nervos si am plecat desi platisem 8 zile.
dianocica spune:
nu, tot nu mi-am amintit ce voiam sa va zic zilele trecute .
dar am una noua... d se da peste cap! am mai imbatranit azi un an ....
a, kiki, mi-a zis o prietena ca a intrebat la ada de ce e asa scump. si cica ca le da mancare buna. ce mancare? sunca is cremwursti . de la angst. ca astia-s mai buni spor...
a, sunt ultimele 2 zile pt bazarul pt alesia. poate vreti sa scapati de o jucarie, banutii se vor duce in contul ei, sau sa cumparati ceva
I'm not trying to be difficult...it just comes naturally.
madaluta spune:
e o adevarata aventura cu doi copii...Abia acum realizez, cand suntem doar noi 4...
sa va povestesc cum decurg zilele noastre de cand a terminat darius vacanta la bunici...( profit de singura zi de pana acum cand dorm amandoi concomitent )
darius e foarte dificil...nu ii convine ceva urla ,tipa ..nu prea ai cu cine sa te intelegi.. trebuie sa ma uit numai dupa el ...sa fiu cu ochii in 4..daca nu ma uit la el 2 secunde face numai nebunii.
Briana vrea atentie, ziua vrea sa stea numai la tzatza..sa doarma in bratze...
Se culca unul ,se scoala altul...plange unul ..incepe si celalalt ca sa nu fie mai prejos...face kaka un..face si celalat..schimba pampers 1 ...pampers 2...alapteaza..alinta fata ...pupa baiatul care face cucuie..incearca sa intelegi ce zice caci altfel iar tipa si urla pana nu obtine ce vrea..fa seara baie brianei..ia si baiatul dupa aia la spalat...bebe palnge in timpul ala ..darius plange si urla dupa baie mai rau ca bebe ..eu sunt toata transpirata nu stiu incotro sa ma impart..incep sa tip la Cip, cip la mine ...ma mai prinde si rasul uneori ...si pe el ...
si tot asa o tinem ...uita-te si la Darius sa nu verse apa pe jos..pana o spalam si pe Bri.Du-l apoi in alta camera sa nu o trezeasca ..sa nu-i dea in cap cu ceva...
el urla ...loveste usa...se tranteste pe jos...da din maini ...din picioare...daca i se pune pata pe ceva ...urla pana obtine...plange pana trasnpira...pana se ineaca.daca incearca sa faca ceva si nu reuseste urla din nou..daca i se refuza ceva la fel..daca incearca cip sa se apropie de briana tipa si se tavaleste...
Il mai dor gingiile ca ii dau maselutzele..se scola noaptea de cate 2 ori ca viseaza urat cred..plange .striga dupa mine"mama mama"..vin la el
cand nu doarme vrea numai la plimbare ...face numai crize de nervishori....trebuie multa tactica si rabdare cu el pana ii dau sa manance ...varsa farfuria pe jos..imi da peste mana...tipa...vrea ceva de pe masa...urla...iar...se zbate...vrea jos din scaunul de unde mananca...vrea "apa " ii dau apa arunca biberonul pe jos...ii dau cu cana de plastic...o arunca si pe aia ...urla in continuu...
Pe langa statul cu copilasii ..mai trebuie sa fac si curatenie ...caci face ravagii..arunca totul pe jos...rupe carti ..rupe reviste...imprastie jucarii..eu fac curat si peste 5 minute e iar ca la razboi.....mai trebuie sa si gatim ..sa facem si piata..sa splam...multe...incat nu reusim tot timpul sa le rezolvam pe toate si ma apuca nervii cand vad cate vase sunt de spalat...ca e dezordine in casa..rufele aruncate prin toate partile....intru in panica si simt ca ma sufoc ...si atunci iau amadoi copiii si sotul ...ne urcam in masina si plecam la plimbare ...evadam de la domiciliu...sa simt si eu ca mai respir....uneori mai mancam in oras cand nu apucam sa gatim...sau ne rezumam sa mancam niste fast food....sau uneori si uitam ziua eu si sotul sa mai mancam si de abia dupa 11 noaptea cand adorm un pic copii mergem si noi sa mancam ...de spalat tot asa pe fuga noaptea...
Intr-o noapte am ajuns la urgenta cu durere groaznica de stomac cu vomat sange...Mi s-a rupt inima cand ma gandeam ca ii las si plec si nu stiu cand ii mai vad.Iam dis la o prietena.Noroc k nu m-au internat..Mi-au facut o perfuzie si mi-au dat tratament acasa....eu sper totusi sa nu fie ulcer, asa cum au zis ei.ramane sa fac alte investigatii cand voi avea timp...
Nici la plimbare nu e asa usor. darius nu sta deloc la un loc...alearga ... daca il iei dintr-un loc ...se tranteste jos si nu mai vrea sa plece si se pune pe jelit...vrea jucariile la alti copii ...i se pune ei pata pe nu stiu ce minge ...vrea sa rupa florile...vrea sa intre in apa de la fantana...arunca mingea in apa...dupa aia tipa ca o vrea inapoi...ca sa plecam dintr-un loc unde ea nu are voie trebuie luat in brate...eu sau ta-su stam dupa ea cand mergem la plimbare..unu sta cu bebe ..altul fuge dupa el.cand obosim facem cu schimbul...
ce mai e greuuuuu de greuuuuu(sincer nu imi inchipuiam sa fie asa de greu )dar mi-s asa de dragi si iubesc din ce in ce mai mult. Chiar asa cu toata nebunia asta nu incetez sa ii pup de cate ori ii am in brate si sa le spun cat de mult ii iubesc.
Iar voi, sper k ma intelegeti de ce nu citesc si mai ales de ce nu raspund fiecareia dintre voi....
Poate cele cu experienta , dar si celelate care va pricepeti , imi dati ceva sfaturi k sa gestionez mai bine situatia....Uneori simt k sunt depasita de situatie k nu procedez corect, k nu sunt o mama buna, k nu acord atentia suficienta vreunuia dintre ei, k nu am puterea/rabdatea/timpul suficient sa ma si joc cu ei...k nu ma voi descurca dupa ce termina cip concediul....
De abia am timp sa respir...acum pot scrie mai mult deoarece a venit mama( caz foarte raaaarrrr sa vina mama sa o ia la plimbare) si a luat-o pe Cassie la plimbare in Mamaia si bebe doarme ...si ma ajuta sotul ....dar cand o pleca el..atunci intru la curs intensiv de mamica .
Pe moment e o nebunie curata cu 2 copii asa mici ..dar cand ne uitam la ei si vedem ce frumosi si dragalsi sunt...ne vine sa ii pupam toata ziua si ne mai trece oboseala si ne mai revine rabdarea
Madalina+Darius Cristian (14.12.2006)+
Briana Amelia (08.05.2008)