Clopotei de Ianuarie-Februarie 2008 (84)
Raspunsuri - Pagina 20
Lala_D spune:
Si nu as vrea sa ii compar dar e bine de stiut pe la ce chestii trebuie exersat.
Spunea Virgo de stat in fundulet :
- Andrei nu a fost pus intre perne, nu a avut carutul ridicat, nu a fost tinut de maini sa mearga pana cand nu a implinit 6 luni . rezultatul : nu a stiut sa faca chestiile de mai sus pana nu i s-a aratat cum sa le faca si a trecut o luna de exercitii pana cand le-a facut spontan si neajutat.
- Bogdan a fost tinut intre perne si a avut carutul ridicat de la 3 luni. A fost ajutat sa mearga tinut de manute de pe la 5 luni jumatate . Rezultatul : le-a facut spontan mai repede decat fratele lui. Cu mult.
De ce i-am tratat diferit :
Bogdan a fost un copil mult mai tapanos decat Andrei, cu greutate mai mare, cu lungime mai mare, la 3 luni arata de 6 luni etc . Deh copilul nascut cu 4 kg care la 4 luni si-a dublat ca la carte greutate iar la 12 luni si-a triplat-o.
Am avut mai mult curaj cu el.
Andrei mi s-a parut mult mai firav si am fost mai precauta.
O zi excelenta !
Lala.
Fratele mai mare!
Baby Andrei ! (27.12.2007)
Poze
Ven spune:
Altii, Lala?
Altii (Mathias) numai tipa! Pe diverse tonuri. A avut acum vreo luna o perioada in care zicea :"baba, baba" toata ziua, dar s-a terminat :)
Si tot agenda lu frate-su scrie ca Markus zicea la varsta asta multe silabe, mama, dadada, bababa, tatata.....
DAR tot agenda lui Markus scrie ca a vorbit doar la varsta de 3 ani!! Ei??? Ce zici?
Deci total irelevant ce si cum si cat vorbesc bebeii nostri.
Blaga a vorbit la 6 ani si a fost un geniu. Cu asta m-am consolat eu multa vreme, cand primeam tot felul de comentarii cum ca dc la 1 an, 2 ani etc. nu vorbea copilul......de parca eu nu vroiam sa vorbeasca.
Dar cand a vorbit, a vorbit direct CORECT, in propozitii, si acum are mama un baiat istet foc, de o curiozitate intelectuala (ca sa nu zic epistemologica
) remarcabila - si nu zic asta din mandrie de mama, ci in cunostinta de cauza prin natura meseriei.
Asa ca stau super linistita dpdv al vorbitului.
Ah, mai erau demult pe aici pe forum discutii, cum ca nush ce copii ziceau poezii la 1 an!
Mie mi se pare greu de crezut, dar mai stii? :P
Lala_D spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Ven Ah, mai erau demult pe aici pe forum discutii, cum ca nush ce copii ziceau poezii la 1 an! Venera, mama lui Markus (10 dec. 2003) si a lui Mathias (26 dec. 2007) |
Poti sa crezi , eu am avut una bucata exemplar.
De aia imi e greu sa nu ii compar la acest capitol.
Bine eu recunosc cinstit ca am un cui infipt in creier cu acel fren lingual si din aceasta cauza ma framanta rau de tot acest aspect. Imi este teama ca vom ajunge la interventie, nu ca ar fi grea sau complicata dar ... e puiul meu si imi e mila... rau de tot.
O zi excelenta !
Lala.
Fratele mai mare!
Poze
Ereena spune:
am pus si ultimele poze primite pe mail in album (cel nou si cel vechi) . va roggggggggg din suflet treceti si datele pe care vi le-am cerut, pt voi dureaza 30 de sec ,mie imi ia minute intregi si munca inutila
in alta ordine de idei....mi-am tras un costum de baie mama mama. dublat ,cu intaritura la sutien, la oferta 50 % reducere.de la magazinul Skinny
a zis cineva ca sunt grasa? 
Matei-Florin 24.01.2008
MATEI LA 6 LUNI
POZE SI FILMULETE
1001 MODURI DE A DORMI
ALBUM ZUZE
Pentru albumul "clopotei la 6 luni" trimiteti pe mailul comun zuzele2008@yahoo.com , o poza bb mic, o poza bb la 6 luni, o poza bb+mami. Mentionati nume+nick mama si nume+data nasterii bb.
Lala_D spune:
Si apropo de cadre didactice ![]()
Educatoarea lui Bogdan cand m-a vazut insarcinata mi-a spus o chestie foarte adevarata
" Doamna veti avea o mare problema de perceptie cu privire la cel mic deoarece Bogdan v-a obisnuit cu o normalitate ce e de fapt exceptie
"
Mare dreptate a avut.
O zi excelenta !
Lala.
Fratele mai mare!
Poze
Lala_D spune:
Ereena mai poti pune odata link-ul la colaj ? Please. Multumesc pentru efort
si felicitari pentru costum.
O zi excelenta !
Lala.
Fratele mai mare!
Poze
Ereena spune:
| citat din mesajul lui Lala_D Ereena mai poti pune odata link-ul la colaj ? Please. Multumesc pentru efort si felicitari pentru costum.O zi excelenta ! Lala. Fratele mai mare! Baby Andrei ! (27.12.2007) Poze |
http://www.slide.com/r/tMiXAGva0D8VBbk6F28EumERohG_JQ7N?view=original
Matei-Florin 24.01.2008MATEI LA 6 LUNI
POZE SI FILMULETE
1001 MODURI DE A DORMI
ALBUM ZUZE
Pentru albumul "clopotei la 6 luni" trimiteti pe mailul comun zuzele2008@yahoo.com , o poza bb mic, o poza bb la 6 luni, o poza bb+mami. Mentionati nume+nick mama si nume+data nasterii bb.
virgo spune:
Mai , olandezii mi-au spus ca nu trebuie D-ul , cu-atat mai mult cu cat copilul a fost adus la clima cu soare mult si sta afara zilnic . De bronzat l-am si bronzat . Bun , am sa reiau vitaminutsa , 5/zi cat zic ei .
Mami de Matei Cazimir
micsunea spune:
Lala,
si Amandine chiuia numai pana acum 2 zile cand a inceput sa spuna mmma.
Dar continua sa si chiuie, in orice caz si eu eram stresata (eu sunt tot timpul stresata) si acum ca am auzit-o ca poate spune totusi ceva, sunt mai calma.
FELICITARI celor doi poznasi care merg!
Si ptiuu sa nu-i deochi!!!
Micsunea
Lala_D spune:
| citat din mesajul lui virgo Mai , olandezii mi-au spus ca nu trebuie D-ul , cu-atat mai mult cu cat copilul a fost adus la clima cu soare mult si sta afara zilnic . De bronzat l-am si bronzat . Bun , am sa reiau vitaminutsa , 5/zi cat zic ei . Mami de Matei Cazimir |
Stai o secunda .
5 picaturi pe zi , toata luna

Eu vorbeam de cele 2 picaturi pe zi, toata luna pana la 2 ani . Asta este doza standard recomandata in Romania. Personal nu i-as da 5 picaturi, zau.
Te-am zapacit de tot ? Imi cer mii de scuze.
O zi excelenta !
Lala.
Fratele mai mare!
Poze