Gravidute curajoase de Noiembrie-Decembrie2008(65)
Raspunsuri - Pagina 9
Mirtha spune:
Salutare burtici !
Carmendu cu multa placere.Sincer daca la servici indrazneste careva sa imi puna cum se spune "sula in coasta" va fi iures. Si asa trebuie sa accept tot felul de porcarii si metode mediocre prin care sa imi cresc si educ copilul in primii ani , pe care ii consider determinanti pentru educatia unui copil , daca si in privinta cm/cs incearca cineva sa "sufle" sterg cu ei pe jos.
Nebunica multumim pentru info. Sa speram ca si in cayul arsurilor de sarcina - generate de presiunea pe care sarcina o exercita asupra diafragmei si toate consecintele negative de aici - dau rezultat macar o parte din solutiile descrise.Si una sa dea rezultat si tot e buna.
La mine a tinut figura si cu Rennie Spearmint si cu Maalox dar mai degraba as incerca solutii naturiste.
Sunt in focul cumparaturilor online de pe site-ul Bimbomarket si nu stiu unde se scriu cele 3 cifre de culoare negru la casuta cu numero sau la casuta cu CW2/CVC2 ?
Aveti idee careva dintre voi ?
Mirtha
28+
Eva
carmendu spune:
Saptamana a 21-a de sarcina
Cum creste bebelusul: http://www.desprecopii.com/info.asp?id=sap21
Bebelusul castiga in mod constant mai mult ingreutate - are in jur de 380 grame si este lung de aproape 27 de centimetri. In aceste zile, creste cu aproape 60 de grame pe zi.
Incepe sa sughita. Da, sughiturile sunt acele tresariri micute pe care poate ca le simti - micutii sai plamani se pregatesc pentru sarcina importanta pe care o au - respiratia
Este acoperit de o substanta alba, impermeabila, grasoasa numita vernix care ii protejaza pielea in timpul timpului indelungat pe care il petrece in lichidul amniotic. Pericolul de expulzare este de asemenea mare. Bebelusul inghite mai mult in aceasta saptamana, o buna practica pentru sistemul sau digestiv. Tubul digestiv este imatur si va ramane astfel luni bune dupa nastere; lichidul amniotic trece liber prin intestin. El va fi excretat sub forma de meconiu (o substanta neagra-verzuie), dupa nastere. Piciorusele sunt acum proportionale cu restul corpului. Ochisorii sunt inca inchisi.
am pus o fotografie cu burtika mea, la semnatura.
24+
Victor
http://good-times.webshots.com/album/565055246KyFrzA
BraveGirl spune:
Chiar vroiam sa va intreb si eu ce marimi luati voi hainele. Eu ma gandeam sa iau cateva pt nou-nascuti si mai multe pt 1 luna. Voi cum faceti?
==========
Corina
23+ 
My baby
Albumul meu
leeloo5979 spune:
Hop si eu cu vesti, nu toate bune, ca de…nu se poate in viata sa fie toate bune. Soata mea a trebuit sa fie operat pentru a treia oara pe aceeasi problema, de data asta am schimbat medical si spitalul, si sa speram ca a fost pentru ultima data. Ieri mi-am petrecut toata ziua la Fundeni, nu ma intrebati ce am cautat la Fundeni eu fiind gravida, ca se pare ca asta e rationamentul socrilor mei: daca s-a insurat baiatul, noi ce treaba mai avem??? Ei bine, prietenul nostru de familie si asociatul sotului meu, caruia nu am cuvinte sa ii multumesc, el a sarit saracul ca de obicei sa ne ajute, a venit si mi-a luat soata, a alergat cu el acolo pentru internare, pana am putut eu sa ma invoiesc sa ajung la spital la 12.00. Cand ajung acolo, surpriza … erau socrii mei acolo, dar doar pentru ca al nostru prieten se luase de ei, si ii trasese bine de urechi: pai cum se poate, fata inca nu s-a putut invoi, si mai e si gravida, haideti la spital ca poate e nevoie de dvs, nu se poate asa ceva… si de rusine…s-au dus. Iar la 10 minute dupa ce am ajuns eu acolo, ce credeti??? Mi-au invocat ca nu are rost sa stam toti degeaba asa, ca poate nici nu il baga in operatie azi…socrul meu ca el are de luat pastille, soacra-mea ca ea are de gatit ca nu e nimica de mancare…eu ce era sa spun? Ca-s cu burta la gura si am nevoie de ei sa ma inlocuiasca din cand in cand? Ca orice gravida cu minte nu are ce cauta pe holurile spitalului de oncologie unde sunt bolnavi, microbi si posibilitati infinite de imbolnavire??? Nu avea rost, nu aveam cu cine. Asa ca ei au tulit-o repede, iar eu am ramas cu soata mea. Ideea e ca nici nu ai unde sta jos, singurele scaune se gasesc pe holuri, iar eu trebuia sa pazesc ba blocul operator, ba la terapie intensiva, ba sa vad de dr…stiti voi cum merg lucrurile. Maaare noroc ca operatia a decurs f bine, ca soata s-a recuperate imediat (nu stiu ce anestezie i s-a facut, locala nu a fost, rahie nu a fost, stiu ca i s-a administrat prin branula, a iesit treaz si am vb cu el, chiar daca ulterior nu isi mai amintea ce vorbisem), la 15.45 a iesit din operatie, a stat la terapie intensiva vreo 20 de minute, iar la 18.00 ma turbase ca vrea o tigare, si l-am dus la o tigare pe propriile picioare. Nu am mai ramas peste noapte, tocmai pentru ca nu aveam unde (salon de 3 paturi, toate ocupate) si nu as fi putut indura o noapte pe scaun. Ei bine, ma intreb cum a lasat-o sufletul pe soacra-mea sa doarma linistita acasa in patul ei, cand baiatul ei era in spital? Cum a visat ea mititica stiind ca bucata de carne din ea e in spital, si poate va avea nevoie de ceva? Bineinteles ca nu am plecat din spital pana nu m-am asigurat ca totul e bine si ca ramane pe maini bune, si la cel mai mic semn de alarma sa fiu anuntata ca in 10 minute ajung. Slava Cerului, toate au fost bune, soata azi s-a si externat, urmand sa mearga la pansat zilnic la 8.30.
Despre mine toate bune, am fost la dr luni, sa ne vedem asa, i-am zis ca mie mi se pare ca am burta mica comparative cu alte gravide cu sarcina de aceeasi varsta, m-a palpat pe burta si a zis sa ma potolesc cu prostiile, fundul uterului este deja cu 3 cm peste buric, deci totul e bine. Vineri dupa amiaza merg la eco la spital – din pacate nu vor fi masuratori pentru ca ecograful este stricat la butoane si nu comuteaza, in schim ne putem uita la bebe ca la film, cum se misca…ce mai face etc.
Gata, ca v-am plictisit destul…va pup pe toate si sa stiti ca va citesc zilnic!
Leeloo
26 +

http://good-times.webshots.com/album/562902143JedOlt
http://bd.lilypie.com/KW8up3.png
Victo spune:
sarcini usaore in continuare fetelor..
noi suntem deja maricei, avem 9 luni :)
apropo de hainute..luati-le si din astea mai micute, de 0-1 luna..eu l-am crezut pe al meu super urias..si am luat hainute de 3 luni..ca si alea mi se pareau mici..nu mi-am imaginat ca va fi chiar un ghemotoc..de fapt, primul lucru pe care i l-am zis cd l-am vazut a fost.."ooo..ce miculut esti!!"
prin urmare..vreo cateva zile..inota bietu copil in hainutele alea..plus ca nu se simt bine..nici nu le tin bine de cald..
mami de minune mica, Stefanut(30 oct. 2007)
carmendu spune:
leeloo - multa sanatate sotului tau si spune-i sa lase naiba tigarile alea!
asta e. soacra-i soacra! a mea e invers. hiperpenicoasa si nu mai scap de ea!
24+
Victor
BraveGirl spune:
Victo- sa-ti traiasca baietelul. Multumim pt sfat.
==========
Corina
23+ 
My baby
Albumul meu
carmendu spune:
victo - multumim pentru sfaturi. te mai asteptam pe la noi sa ne povestesti din experienta ta.
24+
Victor
diana21 spune:
| Citat: |
| nu-i lua hainute prea mari pentru prima luna. o sa arate precum mutulica, din alba ca zapada!!!! |

Carmendu, asa arata fiica-mea in haine masura 50 (de nou-nascuti). Ea a avut 45 cm la nastere, dar era cam cat o sticla de apa de doi litri
Insa in prima luna a crescut 5 cm, a doua la fel si la trei luni recuparase deja la capitotul lungime. Si cu toate astea, hainuitele de o luna sunt aproape noi toate, nu stiu daca le-a imbracat de trei, patru ori...Eu acum mi-am luat trei randuri de nou-nascut si restul, de trei luni.
_
Diana, mamica Domnisoarei Nasturel
Dialoguri strumfesti
Tudor Damian
25+ Asa creste bebe