Gravidute curajoase de Noiembrie-Decembrie2008(65)
Raspunsuri - Pagina 15
bionda spune:
Neata fetele!Puiutum meu are numau 20 de sapt dar eu am inceput deja sa ma pregetesc,stiu ca ma cam grabesc dar asta e pur si simplu n-am rabdare!Ma gandeam sa las pe ultima suta de metrii adica in luna 9 cumparatul carutului si al patutului dar nu stiu daca e o idee buna,voi ce credeti?Satamana asta am am flat ca e baiat si ma gandeam, ca daca, o sa iau pe bleu si se naste fetita?(stim cu totii
ca medicii se mai inseala in privinta sexului)Aceeaiasi chestie mi se intampla si cu hainutele incerc cat de poate sa iau culori unisex dar parca totusi n-as vrea toate hainutele sa fie pe galben si verde.
Stiu ca ezagerez un pic dar cred ca asa se intampla la primul copil!
[gravi=
evl p
futuremother spune:
biondae o reactie normala sa vrei deja sa stii ca ai de toate pt bb si mi ales ca ai timp sa alegi cele mai bune lucruri ...... aceeasi e senzatia si la al doilea copil, parca cineva iti spala creirul si traiesti la maximum toate senzatiile cu fff multe emotii si lacrimi de bucurie 
25+
si mamica 
Ramo2007 spune:
'neata fetelor,
Bun venit noilor gravidute si sarcini usoare!
Leeloo, sanatate multa sotului tau!
Elilov si Otilia tin pumnii sa veniti cu vesti bune de la eco!
Noi suntem bine, crestem parca pe zi ce trece...ma cantaresc la 2 zile, azi aveam 53,600 mai mult cu 200 de gr decat acum 2 zile.
Inca nu am cumparat hainute, doar patutul si 2 perechi de sosetute...nu m-am putut abtine, zici ca sunt din spuma...asa pufoase.Majoritatea cumparaturilor cred ca le voi face in septembrie, la Baby Expo.
Ramo
21+ 
Puiutul meu scump
Mirtha spune:
Andy prima varianta.
Concediul de maternitate de 126 zile compus din prenatal si postanal si presupune o indemnizatie de maternitate calculata intr-un procent de 85% dintr-un brut pe ultimele 6 luni anterioare nasterii.
De fiecare data cind am intrat in concediu medical pt. diverse afectiuni am observat ca am primit mai putini bani , brutul calculindu-se in luna respectiv in raport de zilele efectiv lucrate , pentru zilele de concediu medical aplicandu-se o alta baza de calcul.
Indemnizatia de maternitate si concediul de maternitate sunt reglementate de OUG nr.158/2005 , ele fiind enuntate si de OUG nr.96/2003 cu trimitere directa la OUG nr.158/2005.
Am concluzionat ( aici concret , pe operatiuni ne poate ajuta Mamiselli cu mai multe explicatii ) ca orice concediu medical va duce la diminuarea brutului care constiuie baza de calcul a indemnizatiei de matenitate - cea care se acorda pentru cele 126 de zile de concediu de maternitate , sau cum ii mai este spus concediu de sarcina si lauzie.
Cele 6 milioane constituie indemnizatia pentru sprijinirea familiei in vederea cresterii copilului pina la 2 ani , iar aceasta indemnizatie impreuna cu alocatia pentru copil 2 milioane sunt reglementate de OUG nr.148/2005 .
Indemnizatia pentru cresterea copilului pina la 2 ani in cuantum de 6+2 milioane se acorda dupa terminarea concediului de maternitate sau a celui de risc maternal si constiuie o suma fixa ce nu are legatura cu salariul.
Cu exceptia concediului de maternitate - cel care se plateste la 85% din brutul ultimelor 6 luni - singurul concediu care se mai plateste , sub aspectul indemnizatieie aferente , proportional cu salariul este concediul de risc maternal .
Acesta este de 120 zile si se poate acorda numai in conditiile art.10 OUG nr.96/2003 - formula de calcul extinsa o gasesti in HG ce cuprinde normele de aplicare. Sper sa fi fost explicita.
Otilia am observat ca atita timp cit a durat tratamentul cu utrogestan si ulterior cind l-am reluat, secretiile au fost deosebit de abundente. Chiar si dupa ce l-am intrerupt la 18. sapt.
un interval de cca. 5 zile dupa intrerupere am tot avut secretii abundente.
Din experienta prietenelor dar si a diverselor cunostinte cu sarcini problematice , pot spune ca majoritatea au intrerupt definitiv alimentarea cu utrogestan la 32 saptamini , foarte putine la 18 .
Toate invariabil , coincidenta sau nu aici ne poate lamuri un medic , au nascut prin cezariana fiind fie dilatatia absenta , fie considerata necorespunzatoare.(2 dintre cunostintele in cauza
sunt adepte convinse ale nasterii vaginale si s-au chinuit cam ca si tine pina au "acceptat" varianta cezarienei.).
Pe 18.08. cind voi merge la gineca sper sa mi-l intrerupa definitiv.
Oricum dupa ce mi-a reintrodus tratamentul am inceput
sa am in zona de jos a uterului tot felul de dureri pe care nu le-am avut in timpul primei ture pina la 18. sapt. Sa speram ca nu mai sunt probleme majore cu lungimea colului iar acesta arata acum acceptabil .
Oceanborn , nu cred ca mai este cazul sa te atentionez , dar paranoia din mine striga puternic asa ca nu ma pot opune :
ai foarte mare grija cum iti dozezi efortul la mutarea in noua locuinta !!!
Agitatia generata de mutare , entuziasumul si arajarea camerelor pot avea consecinte negative.
Sa nu crezi ca nu stiu ce presupune . Din iulie stau cu apartamentul vraiste pt. ca mesterii nu reusesc sa termine. Iar cind in final am reusit sa terminam camera noastra a trebuit pentru aranjarea
hainelor sa imi chem mama care sa ma ajute la transport dintr-o
camera in alta si chiar la aranjat prin dulapuri. Sincer , mi s-a parut destul de stinjenitor sa o vad pe mama trebaluind prin lenjeria mea sau aranjandu-mi diverse haine pe umeras dar daca incercam sa fortez nota in maxim 20 de minute aveam burta beton si trebuia rapid sa ma asez la orizontala.
Asa ca....poti trage concliziile care se impun , nu spun ca la tine va fi la fel ci doar ca exista riscuri pe care e bine sa eviti cit poti.
Mirtha
28+
Eva
andreyutza spune:
babyzapi [pu], frumoasa mamica, frumoasa burtica
. pana pe 23 aug zici?? rusinica,
sa te gandesti si la noi.
elilov succes la doc. lasa depresile ca nu e cazul. o sa fie bine, ai sa vezi.
otiliav bafta la doc. asteptam vesti.
criss, ce faci, ai terminat cu bilanturile? eu mai am de lucru la ele 
jakimiha , bionda, bine ati venit, sarcini si nasteri usoare.
la toate burticile
A aparut minunea in viata noastra!!! Criss
http://bd.lilypie.com/nI8Fp3.png
20+ 
Mirtha spune:
Eli daca mai intri pe forum si nu esti deja pe drum , ai un PM . De aseara.
Mirtha
28+
Eva
andreyutza spune:
Leeloo sanatate multa sotului. dar ce-a patit? cat despre ai tai socrii, no comment.![]()
![]()
A aparut minunea in viata noastra!!! Criss
http://bd.lilypie.com/nI8Fp3.png
20+ 
oceanborn spune:
Mirtha mersi de atentionari...doar agitatia de ieri m-a obosit de numa'..am vb deja la o firma de curatenie care se va ocupa de tot dupa zugravit si alte renovari, cu toate ca mi-ar fi placut mie sa ma ocup de chestiile astea, na, nu prea imi place cand isi baga altii nasul dar n-avem incotro, ma si bucur ca scap de ce-i mai greu dar am si senzatia ca-s neputincioasa.... am norocul ca am un sot care ma menajeaza si nu ma prea lasa sa fac nimic.. abia astept sa terminam!!
23+
Thomas
leeloo5979 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui andreyutza Leeloo sanatate multa sotului. dar ce-a patit? cat despre ai tai socrii, no comment. A aparut minunea in viata noastra!!! Criss http://bd.lilypie.com/nI8Fp3.png 20+ ![]() |
O fistula perianala - un fel de abcces cu multe canale de raspuns, si daca nu sunt toate gasite si "anihilate" tot recidiveaza...tot colecteaza si tot creeaza probleme. Sper din inima ca e ultima data cand l-au taiat si rezecat ...ca nu mai suport sa il vad cat o trage
asa. Multumesc fetelor pentru incurajari si urari de sanatate!
Leeloo
26 +

http://good-times.webshots.com/album/562902143JedOlt
http://bd.lilypie.com/KW8up3.png
Mada spune:
buna fetele,
monicus, da eu sunt la Moisa Marcel cu el am nascut si prima data, eun om si dr exceptional. si tu esti la el? eu am mai intrebat odata aici daca mai e cineva la el cum nu a zis nimeni nimic...
te duci la cabinet sau te vede in spital?
otilia am venit de la mare direct in spital m-am oprit cu coontractii si colul deschis, acum 3 saptamani, am scris si asta, dar e vara asa ca va inteleg, acum sunt in medical pana saptamana viitoare, stau relativ cuminte.
pupici pe burtici
Mada 19+ ,un om. Cu frica lui Dumnezeu si Ilinca Teodora 22 sept 2004
Ilinca