CLASA a 3-a, anul scolar 2008-2009 !!!
Raspunsuri - Pagina 10
Ramona J spune:
N-am mai ajuns sa scriu zilele astea.
Ana, iti urez multa sanatate. Sper ca nu e ceva serios.
Oanagabriela, chiar ca-i ciudat sa aiba doua profesoare.
Si noi avem weekend lung, dar n-am facut nici un fel de planuri. Marti e ziua lui Alexandru, i-am cumparat un Wii. Cred ca va fi mare surpriza, nu se asteapta.
Am avut si noi sedinta cu parintii si am mai aflat una-alta. Asta e primul an cind vor primi note. Incredibil, nu?
Mi-a placut cum au exlicat importanta matematicii si de ce nu mai e ca pe vremea noastra. Se pare ca in alte vremuri si pe aici se memora tabla inmultirii, de exemplu. Ei vor sa dezvolte logica, matematica ii ajuta sa fie organizati, sa lucreze in grup, sau sa foloseasca tehnologia pentru a gasi rezolvare. Gindire progresista, parca nici nu-mi mai pare asa de rau ca sint in urma fata de copiii din Romania.![]()
De saptamina viitoare vom avea acces la un website pentru parinti, cu password si informatii specifice pentru fiecare copil. Sper sa aflu mai multe acolo si despre programa scolara.
Au un soi de test nou pentru copii, il dau de trei ori pe an. E foarte interesant, nu e acelasi pentru toti copiii. Daca un copil stie mai bine, testul devine tot mai greu (se da pe computer) - deci ei vad exact cit poate fiecare. Foarte interesant!
Temele le primesc lunea si trebuie duse inapoi la scoala joia. Deci de vineri pina luni nu au lectii. Vor mai primi niste foi din care sa studieze la "social studies" si "science". Le primesc lunea si vor avea teste spre sfirsit de saptamina. Asta e chestie noua fata de anul trecut.
Vor primi note pentru "study skills", ceea ce include in parte lectiile de acasa si cele 100 min. obligatorii de citit in fiecare saptamina. Daca merge cu lectiile nefacute sau nu au suta de minute, le ia din pauza si trebuie sa termine totul.
Mai au si lectii de "citizenship" - cum sa se poarte. Plus ortografie, chiar imi pare bine pentru asta. Ii invata si sa scrie de mina, ceea ce nu se intimpla in multe districte scolare din US.
Cam atit imi amintesc acum.
Scrieti si voi regulile din scoala, sint curioasa care sint deosebirile.
Orele se desfasoara intre 7:45 si 14:45. Educatie fizica are de trei ori pe saptamina.
Excursiile nu sint niciodata peste noapte, sint exclusiv in timpul orelor de scoala.
The best thing you can do for your children is to love your wife.
helbi spune:
Ramona, maine e ziua lui Alexandru? (si a mea
)Ca eu asa inteleg si el pe lista nu e so, daca esti de acord, i-l trecem si ep el.
Sigur se va bucura de WII, numai timp sa joace sa aibe (ca la noi se asterne praful pe el).
Interesant si la voi la scoala! Chiar imi place sa aflu cum se desfasoara scoal ain alte parti.
Noi am avut WE lung. Am fost in muntii padurea neagra la cea mai mare cascada din Germania, cel mai mare ceas cu cuc functional din lume si la izvoarele Dunarii. Am facut si o plimbare la un lac unde ne-am plimbat cu barca, iar azi Bianca a mers in padure si s-a catarat prin copaci, fiind sustinuta cu fringie si urmind niste trasee f. grele (mergea ba pe o birna, la cca 7-8 m altitudine, ba pe niste scari, etc.) Ca sa aveti o idee cam asta era:
http://www.triberg.de/cms/front_content.php?idcat=166
De maine reluam scoala, a 5-a sapt. deja!
Lala_D spune:
La multi ani Andreia si la multi ani Alexandru !!!
O zi excelenta !
Lala.
Fratele mai mare!
Baby Andrei ! (27.12.2007)
Poze
P&ANA spune:
Andreia ! sa-ti fie asa cum doresti!
Alexandru ! sa cresti mare si sanatos !
sund in viteza ,
helbi spune:
La multzi ani, Alexandru!
Sa fii sanatos si sa ai parte numai de bucrii si succese!
Ramona, sa va traiasca is sa va aduca numai bucurii!
Multumesc si eu pt urari! 
Ramona J spune:
La multi ani Andreia!
Multumim mult pentru urari, am baiat mare.
Inca doarme, primeste Wii mai tirziu.
Am avut si noi weekend lung, ieri am fost la un lac.
The best thing you can do for your children is to love your wife.
columbiana spune:
LA MULTI ANI ALEXANDRU SI ANDREEA
Ramona, a fost o extrauterina, cumulata cu alte complicatii; trece:-(
Azi am inceput si noi, efectiv- pentru ca vineri a fost doar festivitatea de deschidere, reinpartitul in clase, etc; oricum o parte din copii se regasesc in aceeasi clasa in fiecare an, pentru ca sunt trei clase, si ii tot rotesc intre ei; am constatat ca Tudor s-a mai maturizat un pic, adica desi de simbata a intrat deja in vigoare interdictia la ordinator+psp, n-a facut isterii, si-a cautat de lucru prin casa, a citit Geronimo, a mai profitat de ultimele zile (cred) de piscina vara asta, etc; acum sa vedem cum ne vom descurca de azi cu temele;
la o parte din proiecte (computer, lucru suplimentar la matematica in timpul serviciului de garda- un fel de cerc de matematica) a fost inclus in grupa de clasa a patra; la noi va fi greu la franceza anul asta, intra serios in gramatica (verbe) si in compozitie, dar asta e: la unele materii exceleaza, la altele va fi greu.......
http://www.floriinro.ro/
helbi spune:
Multumesc fetelor
Ana, imi pare tare rau de ce am citit si-tzi doresc multa sanatate, recuperare cit mai usoara si multa bafta lui Tudor!
Si aici tot gramatica e de baza anul asta. Au dat deja un test si acum au inceput cu partile compunerii: inceput, cuprins, incheiere si teme de rigoare.