CLASA a 3-a, anul scolar 2008-2009 !!!
Raspunsuri - Pagina 9
cge spune:
Azi incepem clasa a-3-a.
Se duce sotul cu Victor cu toate rechizitele
( in final le-am gasit pe toate).
Am sunat de la serviciu sa ii spun "Bafta" lui Victor si dup-aia m-au sunat inapoi ca vroia si mandra sa ii zic "Bafta".
Noi sedinta cu parintii vom avea sapt. viitoare, acolo ma duc eu.![]()
O zi buna.
Cristina,
mama lui Victor 07.01.2000 si a Ancai 16.09.2005
Ramona J spune:
Ce haioasa-i micuta! Acuma vad ca-i cam de o virsta cu Ana mea (ea-i la sfirsit de Martie).
Aseara l-a prins sotul pe Alexandru, se uita la tv la vreo juma' de ora dupa ce ii stinsesem lumina sa doarma. E a doua oara ca face chestia asta!
Eu merg in seara asta la sedinta. Sper sa nu uit, ca mie mi se mai intimpla din astea!![]()
The best thing you can do for your children is to love your wife.
cge spune:
Ramona, ati inceput scoala ?
Cand incepeti activitatile ?
Cum se inteleg fratii ?
Eu mor de drag cand Anca spune "mon Victor", "c'est mon ami".
Si Victor tipa la ea ca nu ii e prieten, ii e frate.![]()
Cred ca decat copilasii din Ro mai sunt in vacanta, restul sunt pe baricade la scoala.
Cristina,
mama lui Victor 07.01.2000 si a Ancai 16.09.2005
helbi spune:
Intru si eu repede sa urez un inceput bun de scoala tuturor copilasilor!
Noi am dat ieri primul test la cunosterea mediului. Asteptam rezultatul.
Am platit si flautul, pe care ni-l va comanda invatatoarea.
Iar azi mi-a venit mindra acasa is mi-a spus ca invatatoarea i-a zis azi ca se cunoaste ca citeste mult, dupa modul in care face compunerile: legate is fara greseli de scris! Am fost tare bucuroasa, caci, stiti si voi cum e cind in casa se vorbeste o limba is copilul la scoala is in societate foloseste alta. Ce-i drept, eu i-am tot adus in ultimul timp Biancai diverse carti (si mai am pregatite vreo 25
) si, exact la cartile la care ma asteptam cel mai putin sa o atraga, la alea a avut "lipici":-)
Au inceput de azi tema Dinozauri!
Ramona J spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui cge Ramona, ati inceput scoala ? Cand incepeti activitatile ? Cum se inteleg fratii ? Eu mor de drag cand Anca spune "mon Victor", "c'est mon ami". Si Victor tipa la ea ca nu ii e prieten, ii e frate. Cred ca decat copilasii din Ro mai sunt in vacanta, restul sunt pe baricade la scoala. Cristina, mama lui Victor 07.01.2000 si a Ancai 16.09.2005 |
Luni a inceput Alexandru. Saptamina asta nu au teme pentru acasa.
Pe 8 Septembrie incepe ballroom dancing. Eu nici nu stiu daca n-ar fi mai bine sa renunt, pina mai pot. Pe de alta parte ma gindesc ca daca acum nu face chestia asta, mai tirziu imi va fi imposibil sa-l mai conving. El nu e dansator, asta-i clar. Ma gindesc eu ca-i bine sa stie cit de cit in ce consta dansurile astea. Nu se stie niciodata cind tre' sa dansezi un tango.
Pe 13 incepe scrima. Aici iar am emotii, el e cam greoi si eu imi imaginez alt gen de sportivi la scrima. In fine, asa ma gindisem si inainte de tenis, dar ala a mers bine.
La sfirsitul lunii incepe si inotul din nou. Mai sint altele, in lunile urmatoare. Apoi vedem ce merge, cu ce mai continua.
Ai mei se iubesc, dar se si cearta mereu. Sint doi incapatinati, firi diferite. Nu-i usor, citeodata (rar) e "love-fest", dar de cele mai multe ori trebuie sa intervin sa fac pace. Se joaca frumos o vreme, apoi cred ca intervine plictiseala si se iau la harta. Asta mica nici nu se lasa, sare si-i arde cite una lui Alexandru. Nu stiu cum de nu se teme, ca el cintareste de vreo trei ori cit ea.
Poate ca nu-i asa rau cum am scris eu aici.
Anca merge la gradinita? Ati inceput ceva activitati?
Helbi, vad ca la voi deja se face treaba serioasa. Ai nostri sint doar la incalzire.
Si noi avem multe carti, mai luam si de la biblioteca. Aseara i-am dat lui Alexandru sa citeasca Aventurile lui Huckleberry Finn. A citit saracul din ea, dar mi-am dat seama ca e prea grea, mai ales din cauza limbajului arhaic. O lasam pe mai tirziu.
Eu sint fericita ca am un pic de liniste. Sotul a dus copiii la piscina.
The best thing you can do for your children is to love your wife.
helbi spune:
Ramona, eu l-as lasa pe Alexandru la dansuri. Eu caut asa ceva pt Bianca si nu gasesc.-(((
Bianca citeste cam juma de ora seara de la 8,30-9 zilnic. Citeste acum de ex: "povesti vechi si noi" o carticica "groasa", scris mic, pe care i-am adus-o in speranta ca se va apuca prin clasaa 6-a de ea. Ia placut insa, si citeste mai departe. Anul trecut a citit Ferma Animalelor, dupa ce a vazut filmul (mie mi se pare greoaie cartea pt clasa a 2-a, dar, vazind ca nu o vrea sa o citeasca, i-am luat-o de la biblioteca).
De ieri au inceput tema Dinozauri si i-am adus 2 carti, una simpluta si un atlas. Ce crezi ca a atras-o cel mai mult?! Atlasul Si sta si se tot uita si citeste....
Azi aveau test la gramatica. Am vrut ieri sa mai repet cu ea si mi-a zis ca stie
Ce-i drept, o "ascultasem" luni si era ok. Aveau despre substantive, verbe, adjective, tipuri de fraze, despartiri in silabe (ca aici e alta regula
, vocale, consoane....in mare, cam asta).
Sa stii ca si eu remarc ca ei fac mai "bine" ca la alte scoli. Dar parca, tot mai putin ca in RO :-(((
columbiana spune:
Am inceput si noi scoala azi, deci o sa vin mai des pe aici
; din pacate problemele mele de sanatate l-au busculat rau pe Tudor,n-a facut nimic pentru scoala in ultimele doua saptamini(cind imi planificasem sa recapitulam cite ceva), aseara tirziu am vazut ca avea nevoie sa merga azi cu un cintec al unui autor francez-toti copii care aveau cintecul respectiv in mina(printat) sunt colegi de clasa, asa s-au ales ei azi in curtea scolii, cautind fiecare invatatoarea cu cintecul respectiv; L-a dus tatal-sau, au avut o intreaga festivitate de deschidere; se pare ca are o invatatoare mai buna decit cea de anul trecut, sper sa fie ok; avea citeva kg bune de rechizite in rucsac, saracu';
vor face stiinte naturale si istorice, pe linga franceza, engleza, matematica, sport si muzica; sper sa ne descurcam cu activitatile, are porgramul plin-ochi (simbata: patinaj+teatru, miercuri:pian, marti sau joi va avea cu acompaniatoarea lui o ora suplimentara de dezvoltarea limbii-in locul ortofoniei unde n-am gasit servicii, lunea-engleza dupa scoala...)
Bafta piticilor si parintilor,
Ana
http://www.floriinro.ro/
oanagabriela spune:
Antonia a inceput marti scoala. Are 2 profesoare (una 2 zile, una 3 zile), nu ma intrebati de ce, ca nu stiu. Sint amindoua f.draguta (dupa ce spune scolarita).
Sedinta cu parintii este pe 10 septembrie. Este in clasa cu prietena ei cea mai buna, asa ca este f.bine dispusa. In rest vor merge de 6 ori la piscina (incep saptamina viitoare). Face sport de 2 ori pe saptamina. Ca activitati va face balet (al treilea an), desen si inot. Primele doua le face la scoala, dupa ore, inotul va fii simbata probabil.
Merg intr-o excursie de 4 zile in octombrie. Mai multe vom afla joia viitoare.
Succes la toti scolareii 
helbi spune:
La multzi ani, Alexandra! si tuturtor celor cu acest nume!
Oana, bafta si Antoniei in clasa a 3-a!
Noi plecam acum pt 3 zile, caci avem un WE lung. Asa ca, ne recitim sapt. viitoare.
Pina atunci, WE placut tuturor!

Multumesc!