Dulceturi si papanasi de sept - oct 2007 (175)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cecilia L spune:

Yaia sigur nu mai pun in bol de sticla, de altfel cred ca am facut asta de 2 ori, ii dau din castronasele lui.....

Rodica, nu s-a taiat pt ca era in scaunul de masa.

Cecilia si Cristian Matei(07.09.2007)

asa merge Cristi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adimercedes spune:

Deci, cu mii de scuze pt intarziere, vreau sa urez tuturor papanashilor si dulcetzelelor La Multi Ani pt inca o luna adaugata la "colectie" si sa creasca inalti, frumosi, isteti si norocosi!!! La Multi Ani si mamicilor si taticilor care isi serbeaza luna aceasta ziua de nastere.

Tuturor le trimit urmatoarea dedicatie: www.youtube.com/watch?v=4b-Z0SSyUcw&feature=related" target="_blank">aici

"The pessimist may be right in the long run, but the optimist has a better time during the trip."

Lisa

Povestea obtinerii sarcinii

Mergi la inceput

Hai ca incerc sa raspund in ordinea inversa a numerelor de pe tricou, cat pot si imi aduc aminte, ca la noi e seara bine...

"The pessimist may be right in the long run, but the optimist has a better time during the trip."

Lisa

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui alinus_25

Papansh, fericito, distractie placuta la concert diseara si drum bun. Multi lui Ghighi sa nu planga prea tare dupa mami a lui. Io zic ca mai bine iti inchizi telefonul primele 2-3 zile, asa ca sa nu suspini prea mult si sa nu fii tentata sa te intorci.

Annisia, bine te-ai 'regresat' curajoasa mamica. Cat ai fost plecata? 3-4 sapt? Mult curaj ai avut sa-0l lasi pe Y atat timp fara mama lui.
Iote, eu asta chiar nu am avut curaj sa fac. Si faptul ca-s cu laptele la purtator...Ia uitati independenta biberonului unde duce. Bravo! Curaj si tzie Papansh, ca vad ca se poate.

Adimercedes felicitari si voua pt minivacanta. Abia astept sa o vad pe Lisa in combinezon de schi. Cand ai timp poate imi povestesti cum e la voi cu rutina adormitului vis-a-vis de alaptat, cu suzeta, cum, cand a inceput Lisa sa adoarma singura? (e prea tarziu pt Teo?).

Deja cred ca ma axez numai pe ideile primite de la laptarese, ca sa nu ma mai depresez cu gandul la biberoane.

Piciulika, si la tine fac o strigare, dar nu e urgenta sa raspunzi. Poate dupa ce finalizezi proiectul si gasesti o solutie si pt Ursuletz. Sper sa se reasheze lucrurile pt voi si sa gasiti ceva mai bun.

Yaya, succes delfinasului cu acomodarea la gradinita. Prima zi? Cred ca ai ditai morcovu'.

Alinus de Iulius Teodor (10.10.2007)

Alinus, am vazut ca esti disperata. Te inteleg ca mama alaptatoare 100% (adica nu i-am dat formula, desi am fost/sunt tentata, dar nu din motive de (ne)dormit noaptea, ci de nemancat cum trebuie in a doua parte a zilei).

Eu cred ca fetele care se chinuie cu puitutii la somn trebuie sa constientizeze ca bebelusii nu vor dormi niciodata la 9 luni ca la 3 si nici la un an ca la 7 luni etc. Adica, nu numai ca se modifica felul in care dorm ei o data la cateva luni, apoi dupa ce cresc se modifica mai rar, dar tot exista schimbari, dar are influenta si bioritmul copilului. Asa cum deja s-a stabilit, unii adorm fara probleme, pun capul pe perna si gata, altii au dificultati. Unii plang 5' si se conformeaza, altii urla si 20' si degeaba.

Eu nu am o formula magica. Lisa a dormit de la inceput in patut pe tot parcursul notpii. Si tzatza nu ii dadeam in brate, in pozitia clasica, ci pe perne, pe spate, cu picioarele pe sub bratul meu, ca si cum as tine o minge de rugby - nu stiu cum sa explic, dar am mai zis pe aici mai demult. Ma simteam asa inadecvata cand citeam de mamaci care isi luau pruncii cu ele in pat si ei molfaiau si ele dormeau! le invidiam sincer, pt ca aveam impresia ca e mai mare atasamentul bla-bla. Eu insa dormeam pe mine, pe marginea patului pana catadicsea copilu' sa termine de supt, care in zilele de inceput era cam lung si cam des . Acum insa nu regret. Stie ca tzatza e tzatza si dormitul e dormit. La fel, ziua nu dormea in patut deloc sau ffff rar. Dormea doar sus pe umar, avea nevoie de acea miscare imperceptibila (deh, ramasita a alergaturii mele nesfarsite din timpul sarcinii, deci nu vina ei!).

Lisa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Happiness_4_us spune:

Citat:
citat din mesajul lui Marunzika
[
Nana si Danielle sunteti bine fetelor? Mai dati si voi cate un semn. Pupam fluturasul Andrei si printesa Ebonee!

www.youngnutrition.net/member/tickers/96168/ticker2.png[/img][/url]" target="_blank">
Yannisa Milena
24.08.2007

Prrezent!
Suntem bine atat cat se poate, cu alergatura zi de zi.
Eu m-am operat din nou la degetul cu pricina si acum sunt in recuperare, asa ca de duminica, de cand vom pleca la bulgari, nu o sa am voie in apa, pansat si protejat etc. O sa fie nasol, dar asta e.
Duminica m-am intalnit iar cu Isabeluta si frumosul de Vlad.
Apropo: Mariaaaa te-am dat lipsa sambata la servici. Trecusem cu fluturasul sa-ti aducem eclerute dar era colega ta, care foarte mirata mi-a zis ca esti libera. Poate ne mai vedem pana plecam.
Cam atat.
Nu am mai citit din urma ca nu am mai apucat, dar promit sa recuperez.

Nana, Andrei Stefan ( 26.09.2007)
Povestea nasterii fluturasului! www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Mirese%20cu%20stil%20si%20farmec&page=9" target="_blank">Nan1 si Nan2, Mireasa si mire cu stil!

[b]Fluturas iubit, sa nu uiti niciodata, ca mami este intotdeauna cu un pas in urma ta. Trebuie doar sa intorci privirea si sa intinzi manutza si mami te va ajuta in orice clipa!

Mergi la inceput

Scriu pe bucati sa nu pierd....

Deci. Dupa diversificare a inceput sa doarma mai bine si noaptea si ziua, desi s-a rezit destul de multa vreme o data, de 2 ori pe noapte pt tzitzi. Dar sugea si se culca la loc fara comentarii. Nici eu nu interactionam cu ea, ca sa nu se trezeasca de tot si sa ii sara somnul. Bine, au fost si nopti mai ciudate, asa-zisele exceptii, dar vorbesc acum cum e in general.

Lisa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Erina spune:

Buna tuturor!

Annisia, mi-ar placea mult sa ne intilnim toate trei!!!
Astept cu nerabdare si o intilnire generala, sunt sigura ca voi avea mariiii emotii.

O sa vin o saptamina in recunoastere si apoi de la jumatatea lui septembrie voi sta mai mult. Oricum cel putin odata pe luna vreau sa vin la PN.

August e o luna ocupata, e aniversarea mea, (Adimercedes ,multumesc imi "insusesc" si eu citeva dintre urarile anticipate), vine o familie de prieteni in tara, astept livrarea masinii-cadou,fac kinetoteraprie, etc.
In septembrie am nunta altor prieteni si aniversarea Dariei.

Am vazut poze tare frumoase. Rodica, ce dragalas e Darius in costum de morosan. Si prietena e tare draguta.

Yaia, Tudor e tare chipes si vesel!!! S-a adaptat bine la camin. Imi place sistemul asta cu open doors. Si eu mi-as dori sa gasesc un camin pentru Daria in care accesul parintilor sa fie permis la orice ora din zi.

Toma Illy, e tare frumoasa Natalia. Atita timp cit e activa, vesela si nu stagneaza nu ai de ce te ingrijora.

www.dumex.com.my/members/tickers/98308/ticker2.png" target="_blank">Virsta mea

Mergi la inceput

Hai ca zic pas cu pas ce fac ca poate ajuta pe cineva cu idei.

Deci, cina e undeva in jur de 6-7. Mananca extrem de putin. Uneori rontaie 2-3 inghituri de paine cu branza, la care recurg pt ca stiu ca nu le refuza si ca sa aiba ceva in stomacel. Apoi baita in jur de 7:30, unde o las sa se joace, sa se balaceasca vreo 15-20'. Apoi mergem in camera, o sterg si cu jucarii in brate o imbrac in pijamale. Apoi, daca daddy e acasa, o pupa si ii zice "noapte buna". Stingem lumina mare, aprindem veioza si ne cocotam pe perne pt tzitzi. Suge putin, undeva la 2-3', dar de cele mai multe ori e 1-2 minute! Ca sa nu isi faca de lucru cu manutele (sa ma traga de haine, sa se ia sa se duca, sa se uite pe pereti, etc), ii dau in brate jucaria favorita cu care doarme, pe care o flutura o vreme, dar apoi o mangaie si o strange in manuta.

Dupa care ori da singura drumul la tzitzi, ori i-o scot eu cu degetul mic in coltul gurii si ii dau suzeta (musai!). Folosesc Avent de 9-18 luni. Apoi o mai tin langa mine cateva minute sa adoarma adanc si apoi, cu jucaria pe langa gat, o pun in patut, o acopar, dau drumul la monitor si ma duc in treaba mea.

Nu e mereu asa de simplu. Uneori se lasa cu plimbat pe umar, cu cantat "Twinkle, twinkle, little star" (i-o cant doar la somn), alteori mai ia o gura de papa sau apa, alteori o aduc jos in living si o las sa se mai joace, apoi reiau procedura (de obicei adoarme repede).

Doarme cu noi in camera (in patutul ei) din considerente de lipsa de incalzire centrala in Sydney si acum la noi e mai rece, imi e greu sa controlez caldura, camera ei e cea mai rece din casa, nu vreau sa ii las radiatorul mergand peste noapte si ea sa fie singura in camera.

Invariabil, trebuie sa ii schimb scutecul de pp o data, undeva in jur de 11-12, apoi, in general doarme pana dimineata la 6-7.

Lisa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cecilia L spune:

Nana imi pare rau pt vestile nu prea bune legate de degetelul tau si e imposibilitatea de a face baita la bulgari...dar cel mai mult ma bucur ca ai dat un semn, deja te-au strigat multe fete ...asteptam vesti despre fluturas.

Cecilia si Cristian Matei(07.09.2007)

asa merge Cristi

Mergi la inceput

Daaaar, eu cred ca sunt cateva reguli de care trebuie tinut cont in cazul bebelusilor mai sensibilosi la somn.

1. Rutina: e important sa fie urmati aceeasi pasi si la cam aceleasi ore. Bine, se mai poate face exceptii, in diverse cazuri, dar o data la ceva vreme, nu o zi da si alta ba.

2. Mancarea/bautura: eu cred ca are importanta si ce mananca ei seara. Daca papa doar laptic, unii dintre ei nu sunt satisfacuti si li se face iar foame. Daca mananca fructe, iar cred ca nu ii avantajeaza, pt ca risca sa le produca crampe/gaze si/sau zaharul din ele sa le aduca aport de energie, exact ce nu ne dorim inainte de culcare! Nu mai stiu cine zicea ca da ceai de menta bebelului seara. E echivalent cu bautul unei cafele la noi! Ceaiul de menta are efect energizant, da, e si reconformant, antidiareic etc, dar in primul rand e energizant, deci un copil are toate sansele sa nu doarma f bine dupa ceai de menta. E recomandabil ceiul de trandafir, frunze de fructul pasiunii mai diluat. Sau apa simpla, mai ales ca la voi e cald.

3. Confortul/siguranta. Sunt bebelusi care nu au atasamente decat fata de parinti, iar altii care au nevoie de suzeta/ jucarii langa ei etc. Lisa e una dintre cei din urma. Suzeta e musai la adormit, chiar daca mai tarziu o da afara. Si la fel si jucarii de o parte si de alta a patutului, ca isi baga mainile pe sub ele. Una o are la cap, ca isi mai pune capul pe ea, si-o mai trage pe fata, etc. A trebuit sa ma adaptez, ca nu am vrut sa o invat asa, dar ea si-a cerut si nu am vazut nici o problema cu asta. Psihologii chiar sugereaza ca e un obicei sanatos pt cei care il au, pt ca sunt mai sensibili si le da un sentiment de siguranta. Cred ca aici intra si sa adoamra in brate la mamai/tati sau in pat cu ei. Nu neg, si Lisa mai doarme ziua in patul mare, dar numai pt ca vreau si eu sa ma odihnesc si daca doarme langa mine doarme maibine si catre 2h, fata de 30-40 minute daca e in patut. A avut seri cand a vrut sa adoarma langa mine in patul mare, apoi am mutat-o in patut la ea. Diminetile, cand nu se mai culca la loc, o luam intre noi si se joaca la tablia patului, ne trage de urechi etc.

Lisa

Mergi la inceput