Sa vizitam Ungaria
Buna dupa amiaza celor care inca mai sunt pe la casele lor si n-au plecat in concedii sau,mai grav,deja s-au intors!
Am venit si noi azi de dimineata de la marea noastra unde ne-am simtit bine,dar nu extra,poate si din cauza de copil mult prea mofturos si obositor/ sacaitor, dar ,una peste alta , in fine, a fost bine. La anul insa sa speram ca vom pleca la altii,unde stiu sigur ca va fi extra,ca aici deja doi ani la rand,mi-ajung.
Insa, prinzand gustul plecatului de-acasa si-al umblatului, poate si al nevoii de a fi in 2,ne-am gandit sa dam o tura pana la Budapesta. Toate bune si frumoase,eu am mai vazut-o cu diverse ocazii, insa fiind atunci in excursii organizate nu ma interesa sa caut in prealabil cazare. Acum, asta ar fi una dintre dureri. Ce imi puteti recomanda la cazare,central,bine, cu masa, ca sa putem ajunge sa vizitam de-acolo cam tot ce e de vazut...
Apoi,in afara de a vizita in Budapesta ce e de vizitat, cu ce altceva ne-am mai putea delecta?
Va rog sa-mi dati o mana de ajutor in a ma orienta, ca daca ma satisfac punctele de reper oferite, o iau din loc cu sotul.
Astept cu mare interes!
Raspunsuri
mihaela_s spune:
Mie mi-a placut mult si Debrecen-ul, e al 2-lea oras al Ungariei, centrul e frumos, merita sa il vedeti. Sau Miskolc-ul, sa dati o tura prin Tokai care e vestit pentru vinurile lui, puteti lua vin excelent si ieftin de la particulari. Si partea de pe malul Tisei e frumoasa, in zona unde se varsa Somesul. In rest, noi mergeam in Ungaria in partea de est a ei(Debrecen si Nyiregyhaza) la stranduri vara si iarna la aquapark-uri, la zoo sau pur si simplu sa vedem locuri noi, curate si sa facem cumparaturi. Am stat pana anul trecut in Satu Mare.
Cauta pe net despre orase, sunt site-uri si in romana. In Debrecen sunt si muzee frumoase, de istorie si de arta daca sunteti pasionati.
Calatorie frumoasa!
vorbe de copil...
Hobby
hristina spune:
Mihaela,multumesc de indrumari. Astept si alte pareri; intre timp am inceput sa caut si eu locatii de cazare in Budapesta.
Mariaa spune:
noi prin site-ul www.apartmentbudapest.hu/apartamente-budapesta-centrala.ro.htm" target="_blank">acesta am facut rezervarea in Budapesta.
depinde cat stai in Budapesta...de vazut ai ce vedea, depinde de timpul disponibil.
pentru Emma
Lyme
blog DC,Impreuna Timisoara
"mai bine mori in picioare decat sa traiesti in genunchi" Che Guevara
Bratu Monica spune:
Uite ca mi-a mai venit o idee!!!!!!!!!
Chiar as putea vizita Budapesta prin septembrie.Va rog cine stie o pensiune cu preturi Ok si mancare buna pentru un copil de 6 ani dati-mi si mie de stire.Am fost candva la lacul Balaton dar asta s-a intamplat cam acum 10 ani in urma.
Chiar mi-ar placea sa ajung iar pe meleagurile Ungariei.
Va rog mult daca ma puteti indruma spre hotel/pensiune ok cu cazare si masa.
Aceasta va fi urmatoarea noastra destinatie turistica.
hristina spune:
Am cautat toata seara si inca nu am decis;am facut insa rezervare pentru o noapte la Szeged si apoi de-acolo ne luam talpasita spre Budapesta.
Aici inca mai caut;am toata noaptea la dispozitie ca maine sa am timp sa fac rezervarea. Joi foarte de dimineata intentionam sa plecam.
CornelB spune:
Mie mi-au placut la nebunie foto de la Villa Uhhu, din Budapesta, e pe un deal, un pic retrasa - vedeti aici - pacat ca ioana nu a scris mai pe larg despre ea... Eventual scrieti-i un "Ecou", o sa primeasca automat o instiintare pe mail...
---
anya spune:
Noi am stat in Budapesta la Korona Panzio si am fost foarte multumiti (vezi ca exista rewieu-uri bune si pe tripadvisor). Pentru familii mai numeroase au cateva apartamente cumparate intr-un bloculet de langa ei (asta iarna am dat 60 euro pe ap cu 3 camere si mic dejun 2 aduti si 2 copii). Nu e localizata central, e intr-o zona de vile dar cu transport bun.
Daca e vremea buna, cand mergeti, puteti incerca si o balaceala in Blaton. E plin de pensiuni. Am stat 1 noapte, acum cativa ani, dar nu mai stiu exact cum se numea.
In Budapesta vizitati Burgul si nu uitati o vizita in catacombe, biserica Sf.Stefan (parca - nu prea le am eu cu sfintii), Zoo (e un cu totul alt concept decat la noi),parcul mare (unde sunt statuile regilor lor si copia dupa castelul de la Hunedoara), baile termale si nu in ultimul rand magazinele. Mie imi place mai mult in Mamut, dar tot un mall bun e si Vestend-ul. De asemenea exista si un outtlet mare la iesirea spre Balaton (mie mi-a placut parca mai mult ca Pandorf-ul).
Plimbareala placuta!
Mercedes spune:
Nu stiu in ce perioada mergeti dar de ex. in 20 August este carnavalul florilor la Debrecen care merita vazut daca iti plac florile. Tot acolo gasesti aguapark care e foarte fain si culmea ca anul acesta acorda reduceri pentru cei din romania pretul biletului fiind mai ieftin decat pt cei de acolo.Asa ca fapt divers cam 50% din persoanele care sunt in agyuapark sunt romani deci daca vei ajunge acolo sa nu te miri ca se vb romaneste.
hristina spune:
Ca sa fiu cazata central,ar trebui sa-mi aleg pe langa Podul Elisabeta,nu? Si sa ma pot misca usor la Parlament,Catedrala, Castel, Bastion,asa-i?